Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 september 2021

Zuckerbergs nemesis: självet och dess aktivitet (eller identitet)

Enligt uppgifter i The Guardian (en viktig nyhet som svenska medier tycks ha ignorerat) har skandaltyngda skitföretaget Facebook betalat amerikanska myndigheter 5 miljarder dollar för mycket, enbart för att grundaren Mark Zuckerbergs namn inte skulle nämnas i handlingarna om FB:s stora skandalaffär. 

Den amerikanska myndigheten har som en korrupt ynkrygg hållit god min och tagit emot "mutan"! Det är så här en döende civilisation beter sig när ovärdiga och rent sjukliga individer lyckats tillvälla sig makt och influencer-positioner (inflytelserika på gammalsvenska).

Jag fångas särskilt av den här kommentaren i Guardian (min kursivering): "Risken att få sitt rykte skadat (genom att personligen nämnas i Cambridge Analytica-affären), skulle enligt uppgift ha varit tungt vägande för Zuckerberg, som är extraordinärt känslig när det gäller hans offentliga image..." 

En paranoid överkänslighet om skulle kunna tyckas vara motsatsen till en sociopat som med kyla och kalkyl spelar en roll i det sociala, men Zuckerberg är uppenbarligen också socialt störd för att pynta upp så mycket pengar för att söka styra den lättledda allmänhetens uppfattning om honom i önskad riktning.

Tidningen nämner att han ska hysa politiska ambitioner och då duger det inte att ha skamfläckar. Den politiska ambitionen stämmer perfekt med Zuckerbergs uttryckslösa ansikte - det är är astrologiskt sett en urvattnad och djupfryst Adolf Hitler, vilket bloggen tidigare kommenterat.  Det är främst oppositionen mellan jagiska Väduren och sociala balansens Vågskålar som förbinder männen. Oppositioner mellan just dessa tecken får ofta jaget och balansen till "den Andre" att bli en känslig punkt.

Men vad gäller Zuckerbergs paranoida överkänslighet för sin ryktbarhet går blicken istället mot skandalskaparen Mars (olyckor, krig, motgångar, fiendskap, etc) i dess "icke-relation" till den offentliga Solen (Månen är den privata personens känslor och stämningslägen). 

 


Den mäktige astrologen Johannes Kepler var den förste att formalisera 150-gradersvinkeln, idag känd i Väst som quincunx eller inkonjunkt-aspekten. I äldre tiders astrologi var den känd men utan namn. För egyptiern Ptolemaios som, typiskt för sin tid, såg på horoskopet som en avbild av solens dagliga rörelse över himlavalvet (från öst till väst) nås 150-gradaren i och med solens ankomst till det 8e dödshuset. 

Ta nu Zuckerbergs måne/psyke som hans person (öster/normalt ascendenttecknet) eftersom denna paranoiker naturligtvis inte läckt sin födelsetimma till någon intresserad astrolog. Utifrån sinnelagsascendenten hamnar därmed hans Sol-i-Oxen i 8e dödshuset, i den vinkel relativt ascendenten som jag kallat "radioskugga" - Det är verkligen en oförståelsens rubbning mellan Måne och Sol, en icke-förbindelse mellan känslor (månen) och kognitiv kraft (solen). 

I frånvaron av kommunikation växer sjuka fantasier och paranoia! Att ha just astrologins Sol och Måne djupt isolerade från varandra gör således en människa till sin egen nemesis, i värsta fall schizofren och helt omedveten om sina egna förehavanden, åtminstone om människan lever på den låga nivå månen representerar (fantasi, föreställning eller i värsta fall enbart förlitande sig på empirisk sinnesdata "utifrån"). 

Västerlandet förordar denna extremt låga medvetenhetsnivå trots att människor har så mycket större förmågor och förklaringen är naturligtvis kapitalismen som önskar arbetsdelning och alltmer oanständiga skillnader i pengar räknat mellan låg och hög. Naturligtvis existerar skillnader i intelligens med Väst är det mest djävulska samhällsskick mänskligheten någonsin framskapat och är redan märkt för terminering av ödesmakterna. Mycket för att män som Zuckerberg - artens lägsta avskum - favoriseras av den perversa darwinistiska myten om kamp mellan artmedlemmarna "driver utvecklingen".

Zuckerbergs fall är på många sätt snarlikt den tragiskt enkla Linda Evangelista från ett nyligt inlägg, supermodellen som gick för långt i försöken att upp i åren förbli Ansiktet (Solen i Väduren) och istället förstörde sig genom ett riskfyllt kosmetiskt ingrepp som oåterkalleligt gick snett. Satans stjärna Algol angriper i födelsehoroskopet hennes Venus - skönhet - och ringar in att hon är ett av Satans tilltänkta måltavlor för Korruptionens krafter. Det kostar att vara materialist, sådan är zodiakens visdom.

Z är ännu värre angripen eftersom Solen med Algol är ett allvarligare omen än bara skönhetsfrågan. Se bara Jimmie Åkesson med samma Sol/Algol i materialistiska Oxen och hur han kovände i frågan om vinster på välfärd efter en simpel muta i formen av lite mat i fin hotellrestaurang. Algol tycks göra människor lite dumma och att Zuckerberg stal idén till Facebook bekräftar i viss mån detta. Han har inte klarhet nog att göra något originellt men Satan hjälper och upphöjer honom för att i sista versen beröva honom allt, precis som i fallet Evangelista. Problemet med den här punkten i astrologin, fixstjärnorna inklusive Satans huvud/Algol är att man kan få vänta nästan ett helt liv för att se utfallet. 

Västerlandets astrologi har sedan den så kallade Upplysningen tynat bort till följd av tidens materialism och scientism (upphöjelsen av vetenskapliga rön till sin nya religion), men redan innan dess hade doktriner om fixstjärnorna gradvis övergivits trots att det var med stjärnbilderna astrologin en gång föddes. Denna fixering vid det näraliggande solsystemet går hand i hand med att Kepler introducerar nya aspekter mellan planeterna.

Hinduerna hade likt Ptolemaios redan Keplers inkonjunktläge, fast uttryckt åt andra hållet, i zodiaktecknens turordning. "Ett-åtta-aspekten" är förhållandet mellan jaget, personen, det egna lilla livet som kroppslig människa, och den ofrånkomliga döden i 8e huset. I antiken där den nyföddes överlevnad var osäker skulle Solen i 8e huset vara ett omen om död före full mognad, om ytterligare omen också var för handen. 

Brittiske mästerastrologen Charles Carter påminde om hur spädbarnsdöd ofta tecknades av att ascendenten angreps av aspekter från såväl Måne som Sol (vilka tillsammans representerar "livslinjen"). Undertecknad har, vad han minns, bara träffat en människa med detta duala angrepp och kvinnan var uppenbarligen ännu vid liv. Intressant nog hade hon varit utsatt för en incestrelation till fadern som behövde lite sängvärme då hustrun var iskall. 

Här var situationen i backspegeln fånigt tydlig: Solen i öster (faderssymbolen Solen på den egna kroppspunkten/ascendenten) opposit Månen i väster och tillsammans med iskalla Saturnus (frigid modersgestalt!) Flickebarnet hamnade exakt i fullmånespänningen mellan inkompatibla föräldrar och i Jag-och-Du-axeln (vågräta planet, 1a ego- till 7e partnerhusen).

Sådana horoskop visar hur Ödet existerar och att barn inledningsvis formas helt av miljön. Astrologin bara pekar ut milstolpar och vägskäl och ibland är människans intellekt så klent att man t.ex. som Zuckerberg, Evangelista och Åkesson går rakt i alla de fällor livets lägre makter gillrat. Dessa är uppenbarligen själar som återfötts för att skörda dålig individuell karma. 

På frågan om Naturens klimathämnd ska man inte självklart frikänna och sätta offerkofta på alla de unga som kommer att leva när helvetet när även Väst. Denna kommande generation kan mycket väl vara de västerlänningar som drev fram industrialismen på 1700- och 1800-talet. Nu är de tillbaka för att skörda frukterna av sina oansvariga "innovationer" som politiker in i denna dag lovordar för "tillväxtens" skull. 

Sedan finns förstås de "unga själar" som visserligen är oskyldiga men ändå inte eftersom de så lätt, som en Jimmie Åkesson, bejakar varje ny samhällstrend. Dessa blir då medskyldiga i en slags kollektiv karma, vilken ändå inte är detsamma som sanskrit-begreppet dharma, som reserveras för den universella ordningen och för vilken såväl god som ond karma är likvärdiga. 

Solen hos djupt individualiserade människor kan kallas "själen" och den är nära relaterad till dharma som en av den universella lagens upprätthållare, och det är därför en stark Sol och utslagen Månen i ett personhoroskop kan teckna en okänslig typ eller sociopat. Empati och medmänsklighet ligger på köttets eller kött-psykets nivå, på Månens sida. 

Hur väl symboliken än stämmer med mansvälde (Solen) och dess okänslighet för skövlingen av världen, är miljöväns-Månen ett lika felaktigt perspektiv och definition på vad "allt går ut på". En själ måste behärska båda dessa valörer innan man får resetillstånd ut ur kretsloppets lägsta regioner, till vilka hör Jorden och den snärjda själarnas ständiga återkomster. 

Det tredje, som förväntas resultera ur varierade erfarenheter av Sol och Måne är astrologins Merkurius, intellektet. Och då naturligtvis inte Hermes/Merkurius som en krämare. Det är astrologins storhet men också svaghet att samma symbol kan teckna så vitt skilda ting. Men handelsmannen Merkurius, med sina sällsamma berättelser från avlägsna trakter, var fordom förmedlaren, kommunikatören som öppnade upp tankar och intellekt hos t.o.m. "det sovande folket" som elitens statsminister Fredrik Reinfeldt elakt men inte helt fel kallade svenskarna.

*** ***

 

Bonusspaning

Zuckerbergs omen om "självet som dödsfiende" förtjänar en liten särstudie. Jag väljer alla med skandalplaneten Mars i ett humant eller mänskligt zodiaktecken, ett Luft-tecken, likt Z:s egen placering. Mars i Luft tenderar alltså till känslighet för krig, osämja, skandaler i Luft, krig i det sociala eller rent mänskliga (människan definieras här som en intellektuell varelse, även om bevisligen andra djurarter också utvecklat kommunikation). 

Kriterium nummer två är att Solen - det egna djupa Självet - likt Z står i åttonde tecknet och således i ett slags vakuum relativt de sociala störningarna.

 (Z förstår verkligen inte vilken skada hans Facebook gör med den del av mänskligheten som använder detta verktyg. Den dumme eller normalbegåvade medborgare förmår inte riskbedöma Facebook och liknande sociala medieras påverkan på den egna livskvaliteten.)

Sökningen är alltså trefaldig:

1. Mars i Tvillingarna & Solen i Stenbocken

2. Mars i Vågen och Solen i Oxen

3. Mars i Vattenbäraren och Solen i Jungfrun

Den första icke-kombinationen är i teorin den mest paranoida eftersom Sol-Stenbocken belyser Absolut Makt medan Mars i Tvillingarna aktiverar ett febrilt tankeliv som varje diktator in spe måste frukta och hata (se t.ex. Sveriges och Kinas undertryckande av dissidentröster - spånen i väst kallar detta "cancel-kultur" en pinsamt och tragisk anglicsm eftersom vi redan har "censur").

Z:s Mars-Våg utan kontakt med drivkraften mot trygghet, stabilitet och pengar (Sol-Oxen på absolut simplaste nivå), tenderar mot dålig koordination mellan finanser och det intellektuella omdömet. Sätt aldrig den här aspekten i rollen som finansminister!

Mars i Vattenbäraren är krig och tumult inom ramen för en intellektuell helhet och skiljer sig från Stenbocken trots att båda har kontrollens Saturnus som härskare. Här är det en turbulent (eller bara "vital") konception som allvarligt hotar den sårbara Sol-Jungfrun, hon som vill odla sin mark och skörda utan att slippa betala tionde till samhället (Vattenbäraren, kollektivet av alla inkarnerade Luft-andar eller själar). Detta är en svår mismatch eftersom Jungfrun symboliserar oskyddade och ensamma individer som upplever hot (Mars) från varje kollektivt intresse, hur värdefullt det än är för den kollektiva människan (mänskligheten). 

Den här "icke-relationen" är också skadlig eftersom man lätt kan förvandla sig själv till "Samhällets Fiende Nr 1" - jämför Trumps anhängarskaror i USA. Lågutbildade farmare helt utan kontakt med Vattenbärare eller komplexa sociala interaktioner!

För att inte göra testet oöverskådligt lämnar jag därhän de tusentals kändishoroskop jag samlat men likt Zuckerbergs saknar födelseklockslag. Återstår 1926 personkartor (om man räknar två sammanvuxna tvillingar som en), av dessa cirka 1600 celebriteter eller offentliga personer med kända födelseklockslag. 

Ett känt ascendenttecken gör det också möjligt att placera "självet som nemesis" vad gäller de jordiska husen (eller livsområdena). Eventuellt kan man därigenom dra slutsatser om ett jordiskt hus neutraliserar detta himmelska omen om "radioskugga" som öppnar för paranoia eller allmän överkänslighet om "andras uppfattning". Eller omvänt förvärra situationen ytterligare (totala diktatorsgalningar - till vilka jag misstänker att Zuckerberg kan höra). Den analysen lämnar jag dock därhän.

MA.GEM / SO.CAP: 10 träffar

  • Wolfgang Amadeus Mozart;27.1.1756;20:00
    Kompositörens fula språk som givit misstankar om Tourettes syndrom låter sig väl förstås som ett problem mellan diktatoriska och återhållsamma Stenbocken och den energiska Mars i Tvillingarna / snacksalighetens tecken!
  • George Byron (Lord Byron);22.1.1788;14:00
    Här kan kanske "hens" skamfyllda bisexualitet nämnas som uttryck för censurens Stenbock och yviga kommentatorn Tvillingarna. Finns även viss fallenhet för "dubbelhet" i detta tecken.
  • Virginia Woolf;25.1.1882;12:15
    På temat sexuell perversion även denna författande "halv-lesbian" som fick utstå sexuella övergrepp från sin halvbror (Tvillingarna eller hinduiska Paret!)
  • Franklin D. Roosevelt;30.1.1882;20:45
    Inga persondata om presidenten
  • William Burroughs;5.2.1914; 7:40
    Homosexuell och opiummissbrukare under 50 år. Generellt tycks diktatorn och undertryckaren Stenbocken med oro i Tvillingarna resulterat i "glidningar" för att undvika Stenbocken som kräver konformism vad saken än gäller.
  • Dolly Parton;19.1.1946;20:25
    Fritt för tolkningar, "industrin" Dolly & tuttarna påminner om att Stenbocken är en maktmänniska som gillar kontroll (även av sin image)
  • David Lynch;20.1.1946; 3:00
    Drömsk regissör, och Stenbocken/Saturnus med "glidande" Tvillingarna stämmer väl med surrealistisk regi.
  • Ola Magnell;20.01.1946;22:55
    Låtskrivaren som verkade lida av att sorteras med "vänstern" under åren för den svenska proggrörelsen. Tvillingarnas undanglidande en "diktatorisk" form (Stenbocken).
  • Charlotte Rampling;5.2.1946; 7:20
    Isdrottning (Stenbocken) till f.d. modell och aktris. Psykiska problem och depressioner. Systern begick självmord.
  • Nastassja Kinski;24.1.1961; 0:54
    Skönhet och modell. Känd för fotot där hon krälar nära en fallos-orm. Genial eller bara galen far (Stenbocken/patriarkatet och Tvillingarnas sätt att mentalt ta sig ur alla situationer.)

MA.LIB / SO.TAU: 3 träffar

  • David Byrne;14.5.1952;14:00
    Excentrisk musikartist, eklektisk, lätt surrealistisk
  • Luciana Paluzzi;10.6.1937;21:00
    Aktris/modell, spelade ond Bondbrud i Åskbollen
  • Orhan Pamuk;7.6.1952; 5:00
    Författare, Nobelprisbelönad

Som synes få som tagit sig in i celebritetssamlingen med denna uppenbarligen lindriga variant av "oro i social Luft" i fördunklande dissociation till Självet. David Byrne har dock skrivit många låtar om alienation och sociala störningar, ofta listigt dolda som allegorier. Att hitta honom med en Nobelpristagare i litteratur är inte helt fel. Zuckerberg passar inte sällskapet värst väl, men även Hitler hade ju artistdrömmar...

MA.AQU / SO.VIR: 5 träffar

  • Lauren Bacall;16.9.1924; 2:00
    Aktris, dolde länge sin judiska identitet till följd av Hollywoods antisemitism. Jungfrun som en ensamma, sårbara och utsatta sädesaxet och Vattenbäraren som en gruppideologi!
  • Truman Capote;30.9.1924;15:00
    Författare, kärade homosexuell ner sig i en dödsdömd brottsling. För komplext för en kortkommentar, förutom att 1-8-temat - jaget och döden - tycks figurera här som en projektion på en annan.
  • Jimmy Carter;1.10.1924; 7:00
    President, häcklad som lantis (jordnötspresidenten), återigen den sårbara agrara Jungfrun på icke-kommunikation kant med en ideologisk majoritet (Vattenbäraren). Kompenserad (?) genom att  ha mottagit Nobels fredspris.
  • Charles Heston / Charlton Heston;4.10.1924; 7:55
    Skådespelare och fanatisk vapenförespråkare. 1-8-aspekten åter synlig som jaget och döden.
  • David Copperfield;16.9.1956; 7:02
    Underhållare, magiker. Jungfruns privatism och skarpt manipulativa intellekt gör tecknet lämpligt att kasta "radioskugga" över sina förehavanden, som när en räknenisse skattefuskar eller en scenmagiker lurar publiken (Vattenbäraren) att fokusera fel sak. Han våldtäktsanklagades 2007. Om så var ska man inte glömma att 1-8-axeln har beröring med "jaget och sexualiteten" och våldtäkt tyder på seriös icke-kommunikation. Kanske också därför detta minitest företer lite väl många med honomproblemet.


Extra bonusspaning


Moderate kommunpolitikern Christian Sonesson, rasist (genomdrev slöjförbud i sin kommun) och sympatisör med SD, kommenteras i AB. En snabb blick på födelsedagen avslöjar ett annat slags självhat: som så vanligt bland misslyckade politiker (oavsett att makt och medier håller varandra om ryggen) syns här det stora korset i Mörkrets kvalitet

Tendensen när övervikten på okunskap och attitydlåsningar överväger till denna grad ger i harmlösa fall folk som passar bra som byråkrater där de hanterar rutinartade göromål inom fixerade ramar. Rutinmentalitet. I rollen som t.ex. finansministrar (Anders Borg) eller partiledare (Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt) går det sällan väl.

Både den goda stjärnan Regulus tidigt i Lejonet
och den onda Algol tidigt i Oxen är aktiva (binder till
en eller flera planeter) men jag ritar inte in dem
- de tycks kvitta ut varandra eller rent av bidrar
till ett ledarämne av satanisk art. Regulus
gör därför noll nytta, bidrar till den onda sidan.

Notera att världens applåder och folklig framgång ofta döljer djup själslig röta och "storkorsets" signatur är åtminstone jag vaksam över. Sant att vissa är olycksbarn men det motsäger inte att ond eller dålig karma aviseras genom denna signatur! En del är här för att betala tillbaka, andra för att insistera i sin stupida fixering, som Sonesson.

Jämför gärna Algols (Satanshuvudet) angrepp på Venus - samma som hos Linda Evangelista. Hos Sonesson tycks det snarare handla om ett demoniskt ingjutet hat mot kvinnor om de bär vissa huvudbonader. Den utagerande Mannen vill "döda" eller åtminstone demonisera, Linda "dödade" sig själv för att vara konform med de västerländska skönhetsidealen.



Inga kommentarer: