Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 september 2021

Covid och den döende civilisationens sista språkrör

När bloggen meddelade sin vägs ände, aviserades samtidigt en och annan text om något av betydande vikt för världen inträffade. Coronas ankomst framtvingade ett antal artiklar för en troligtvis extremt liten läsekrets. 

Efter att vaccindebaclet nu slutgiltigt visar att mänskligheten inte klarar att hålla ihop sin "shit", att Väst satt sig på fyra gånger mer vaccindoser än de behöver och att den Fattiga världen kommer att få kriga mot Väst för att få hjälp, insåg åtminstone undertecknad att den nya mobbingkampanjen mot ovaccinerade i Väst är värd att också kommentera.

april 2021

Den är bara de Besuttnas rökridå för att mörka de verkliga frågorna om vår kollektiva skuld som västerlänningar. Hur mycket enklare att varje västland krigar mot de ännu ovaccinerade samhällsmedborgarna och håller dem som skyldiga judar, som vilken medeltida europeiska skithärskare som helst. Väst har i praktiken redan fallit sönder och samman, och det finns inga tungt vägande intressen att råda bot på en död civilisations sista rosslingar. Virgin Air & Space kommer inte att hinna flyga Elitens elit till Mars innan de hunnit göra slut på Jorden. 

Klimatkrisen – och covid som en delstrategi – är redan för långt gången.
Särskilt i kroppsfixerade Aftonbladet är den här låga  vi-mot-dom-mentaliteten tydlig. Seniore skribenten Peter Kadhammar noterar ilska efter sin mobbingartade artikel som påminde om kollegan Lena Mellins "ni är dum, dum, dumma" apropå vaccinmotståndarna. Naturligtvis finns grader av oupplysning men Mellin valde att närma sig ämnet som den lågbegåvade mobbare hon tydligen blivit med åren. Kadhammar analyserar lite noggrannare för i sak samma slutsats och för att understryka sin tidigare åsikt. 

sep 2021

Han säger nu (lätt redigerat): [D]en dag vaccinet finns, erbjuds hela befolkningen och rökarna ändå säger nej med varjehanda undermåligt argument, är svaret: betala vården själv om rökningen ger dig cancer.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/a7jEQM/om-vaccinvagrarna-fatt-bestamma-skulle-vi-fortfarande-ha-smittkoppor

Det är notabelt att alla dessa hysteriska vaccinpredikanter månar om den bestående samhällsordningen som om den var omistlig. Mellin och Kadhammar är anhängare av det samhälle de levt sina liv i, och har på äldre dagar blivit den annalkande, nya mänsklighetens Fiender, en ny människa de inte ens känner till eftersom de betraktar Naturen som en obegåvad resurs som ska tjäna människors samhällsbyggen.

Dessa nyttiga samhällstjänare i Aftonbladet har inte förstått det mest elementära, välbekant i antiken, att Naturen är en Själ, en intelligens och att varje framtidens människa bör låta covid ha sin gång, låta Naturens Vedergällning drabba mänskligheten hårt och definitivt, så att människan, brännmärkt och skamfull, skärper till sig och äntligen konstruerar det nya globala samhället utan Rika och Fattiga (mot vilket beteckningen "Vattenbärarens tidsålder" pekar) .

Människan har haft förutsättningar till en ny värld i årtionden men har stoppats av de Rika, drivna av släktets egen djuriska låghet (vinstmotivet kommer ur vår djupa organiska sida, knappt ens värd att kalla "själen"). Naturen har i sin vishet därför preparerat en masslakt av den mänskliga livsformen och naturligtvis kollapsen för deras samhällen, "demokratiska" eller "diktatoriska" bara ointressanta kategoriseringar.

Det är därför tydligt att åldrande f.d. kommunisten Kadhammar ger sig på religionen i sin senaste krönika. Det sista en svensk materialist vill höra om, är den faktiskt existerande skiljelinjen mellan natur och Övernatur (eller Natur med stor begynnelsebokstav). (Framtidens forskning kommer att upptäcka hur DNA tar instruktioner från Kosmos - är det då mötet mellan natur och Övernatur?) 

Apropå Övernatur, svenskarnas tendens att stava allt med gemener visar hur lågt vi sjunkit i förståelse sedan den tid det idealistiska Tyskland ännu influerade vår bildningsnivå. Engelsmännen har också börjat överge versalen, en senkommen förenkling eftersom ateismen stått som spön i backen där under hundratals år! Att skriva allt i versalen avslöjar att kulturen plattats till och tappat Tankehöjd.

Men Tankehöjd finns på riktigt så förenklingen (gärna med "it-stöd") har sin del i att mänskligheten i stort fått underkänd av sin moder Natur på det här varvet. Gör dig, eller dina barn redo att elimineras från den här livsupplevelsen. Det kommer att komma fler eftersom Medvetandet är ofött och aldrig kan dö, bara värdorganismen lider livet.

Och detta för oss in på ett intressant astrologiskt sammanträffande som sammanbinder mobbarnaturerna hos Lena Mellin och Peter Kadhammar, trots att de garanterat uppfattar det som lojal samhällstjänst att skriva som de gör. (Den  despotiska tänkaren Machiavellis "ändamålet helgar medlen.") Båda journalisterna har "det sociala utstötningssyndromet" högaktivt när de föddes. Bloggen uppmärksammade det första gången för kanske 12 år sedan hos en mediepersonlighet som "kom ut" och erkände sitt förflutna som en mobbare på skolgården.

De faktiska omständigheterna kan inte uttydas med någon större precision ens av ett horoskop baserat på födelsetimman; astrologiska "komplex" är av principiell natur. Att förklara sådana som "själens karma" skulle inte förklara något för den här sortens människor. "Utstötningen" sker nämligen mellan det biologiskt orienterade VATTEN-elementet och det rationalistiska och planläggande LUFT-elementet. 


Dessa två element symboliserar två oförenliga nivåer i en människans existens eftersom man inte samtidigt kan vara närig VÄXT eller DJUR som lever enbart för sin ämnesomsättning (VATTEN) och en andlig eller rationell människa (VATTEN). (Notera att en tredje krävs, en medlare - detta är lejonhjärtat, ELD som skänker kognitiv kraft.) Vatten representerar ren instinkt och Luft ren tanke, även om också luften har ett habituerat (attitydlåst) funktionssätt. 

Astrologins tredelning av elementen i deras Passionerade, Sanningssökande och enbart Uppehållande/attitydmässiga modaliteter (sanskrit: Rajas, Sattva resp. Tamas) visar hur finurligt antikens visa människor konstruerade sin världsbild. panta rhei - allt flyter och transformeras och en sökande och vetgirig LUFT-människa kan övergå i en attitydlåst reaktionär som tror sig ha grepp om helheten när LUFT tjocknar och blir stillastående. Man blir fånge i sitt eget system av organiserade tankar, fånge i egna världsbilden.

Både Mellin och Kadhammar tillhör det värsta utfallet när såväl VATTEN som LUFT stagnerat och härav kommer att de väljer att använda Tanken (LUFT) till att enbart välja det kortlivade enskilda biologiska livet (VATTEN), händelsevis samma tanklösa nivå Sverige valt att stanna vid som sekulär stat.

Det är Skorpionen och Vattenbäraren som speciellt spetsar till den här motsättningen genom att båda vara fixerad eller attitydlåsta (bestämda människor är ett vänligt sätt att uttrycka saken i mildare fall av attitydlåsning). Om denna slitiga kombination av zodiaktecken skrev bloggen kanske mer än om något annat astrologiskt "syndrom" under dess aktiva år.

Mellin/Kadhammar, i ena fallet verkar aggressorn (Mars),
Skorpionens härskare på journalistens soltecken,
i andra fallet på måntecknet. Tydare kan ägna
tid åt att lista ut vilken variant som är svårast!
Men även Saturnus (ramifikationer), som disponerar
Mars, har i sin elementplacering ett ord i laget.
Astrologi är inte för veka politikerintellekt!

 
Undantaget ett och annat offer för den "sociala utstötningen" (vilket kan leda till någon slags fixerad idealitet) visar sig syndromet ofta ett tecken på sociopater, människor som förställer sig och antar roller i samhället för att dölja en anomali de inte förmår bearbeta. I föregående text föreslog jag att Mellins lesbianism förblivit obearbetad, vilket gav henne sälta under de mentalt skarpare åren men nu urartat till plumphet riktad mot pöbeln - eller Vänsterpartiets nya kvinnliga ledare.

(I princip enda tecknet på att Mellin ändå är gråsosse och inte "inbäddad" borgare i Aftonbladet, men troligen är Dadgostars partitillhörighet underordnad Mellins problematiska förhållande till kvinnokönet.)

Jag har uppskattat både den yngre Mellins spänstiga retorik och den äldre Kadhammars ofta vredgade texter i samband med vårt samhälles många, många oförrätter. "Den sociala utstötningen" inom samhällskroppen fungerar alltså mycket väl när Kadhammar besöker småorter som staten Sverige glömt eller lämnat åt sitt eget öde. Det är typiskt att han har den lilla orten - Krabban, krabbans  slutna klor/famn symbol för det nära och lokala - med förgrämdhetens Skorpion och den statsnivåtänkande Vattenbäraren i ett och samma horoskop. 

Det går tretton på dussinet av oförrätter i det lilla för en sådan symbolkombination, en missnöjesmänniska kort och gott och i AB har Kadhammar kunnat avlasta sig många viktiga intryck - intill dess att VATTEN eller biologiskt liv (och hälsa) avslöjade hans akilleshäl. 

Det slår nästan aldrig fel: Krabban, det lilla och lokala, ibland enbart kroppsegna, drar ner förståndsgåvorna. Visserligen sade den kinesiske tänkaren Konfucius att en god stat bygger på auktoritär hierarki inom det enskilda hushållet (Krabban = hemmets vrå), men nu, i övergången till Vattenbärarens tidsålder, introduceras den nya Globala Människan (inte densamma som nyliberalismens globala kapitalist). Till och med en vis man som Konfucius visar sig vara av begränsad nytta för vår tid. Svenska tidningar sticker då och då in en expertartikel som visar att loppet för Väst - det Mellin och Kadhammar hetsar om - redan är kört. 

I en betalartikel i AB råkade sidredaktören säga för mycket och inom bara några timmar hade blänkaren tunnats ut. Men i början fick man veta att vaccinen nu knappt är verkningsfulla längre. "63 procents skydd" ströks snabbt från blänkaren för att locka läsare att betala för sanningen det är närapå är hugget som stucket om man vacinnerar sig eller inte. Smart redigering (eller klantig första publicering) eftersom det är de fattiga som inte har råd att prenumerera som är målgrupp för den infama propaganda samhället driver via verktyg som Mellin och Kadhammar.

 

Social isolering, vilket jag praktiserat i över ett och ett halvt år (eftersom äldre samhällsmedborgare ändå inte får jobb till följd av landets fascistoida åldersdiskriminering) hade varit rätt metod att svälta ut farsoten. Men folk i Sverige är för prosaiska, för närsynta. De kräver sina nöjen. De är helt enkelt inte kapabla till koncentrationskrävande projekt som sträcker sig över flera år. Så samhället väljer att tillmötesgå farmakologi- och övriga näringsgrenar genom att förorda först en och nu snart nya sprutor lika ofta som Microsoft tvingar på hemdatorn nya "uppdateringar". 


Den som inte inser att mänskligheten - delar av den i krig mot naturen sedan urminnes tid - har förlorat mot Naturen som en följd av sin slapptänkhet är inte Livet värd. Att Mellin och Kadhammar missat det större perspektivet är inte förvånande, det tycks mig att få med Skorpionen/Vattenbäraren i konflikt kan uppbåda visionärens klarsyn. Om de klarar sig från sexuell perversion eller andra sociopatiska särdrag får de vara tacksamma - jag har faktiskt mött en och annan verkligt skarptänkt och till synes normal bärare av "utstötningssyndromet". I dessa fall har säkerligen syndromet rankats lägre än just den himmelens ledande motiv. Lite tuva kan även stjälpa stort lass till det bättre!

Astrologin - vilket Indien alltid vetat - är i stort ett utmärkt verktyg för att förstå individuell karma, inte i detalj men på principiell nivå.



PS. Efter avslutat skriveri ser jag en osedvanligt insiktslös ledarkrönika i Expressen: "Väst måste hålla ihop" och inte falla sönder för att egoistiska länder svikit Frankrike i en stor exportaffär. Ännu en förståsigpåare som inte besinnat världens verkliga Öde. När jag studerar horoskopet för den alltid lika beskäftiga Lina Jerneck, vad visar sig om inte mobbar- eller utstötningssyndromet"! Mars återigen i Vattenbäraren här som basis för soltecknet Skorpionen, Mellins variant.

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/ubatsaffaren-kommer-att--fa-foljder-aven-for-sverige/


Inga kommentarer: