Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 september 2021

Dum, Dummare (om nyttiga idioter som motsätter sig Naturens vilja)


Jag råkar få ögonen på ett opinionsstycke innan Aftonslöddret kommer på tanken att dölja sitt lågvattenmärke för den tillfällige besökaren. Enbart redan indoktrinerade prenumeranter - som inte längre ser klart - får nu fortsätta bedriva sin självindoktrinering - och betala inträdespriset för sin celldödande likformning.

På 585 ord lyckas statens och Aftonbladets förste propagandaröst Lena Mellin håna alla som som frivilligt avstår covidvaccinering inte mindre än tio gånger. Jag gick igenom den korta, umbärliga texten innan den låstes in och släppte igenom några tillmälen som kunde ha räknats in, t.ex. "inte just", "nästan oförlåtligt". Kvar blev:

dum
korkat
dum
dumhet
Korkat
inte ansvarsfullt
dumma
korkade
(inte) samhällsansvar
dum

Att en lesbian och garanterad ateist som Mellin sedan har mage att kalla vaccin för "guds (med litet G) gåva till mänskligheten" visar med all tydlighet med vilken flat(a) intelligens hon tagit sig genom ett helt yrkesliv. En formidabel ögontjänare.

Mellin 2016: inte särskilt gudfruktig

Det är nästan frestande att kalla en sådan här nyttig idiot för dum eller korkad, men jag tror snarare förklaringen ligger i en förhöjd dödsskräck, kommenterad i ett blogginlägg för många år sedan. Inlägget, från mars 2011 kallades "Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt: fruktan sitter mellan benen" och sammanband fortplantningsdriftern med dödskräcken.. (Ett av få raderade inlägg som senare skrevs om och publicerades under annan rubrik.)

Trolösa förstår naturligtvis inte att det inte är det av människan skapade vaccinet som är en "Guds gåva" utan Corona, ett korrektiv till den kriminella självgodhet som t.ex. Mellin och Väst i stort uttrycker. Sammantaget har Väst inte mer att berömma sig för än någon gruvligt talibanvälde, men vi är blinda för våra egna överträdelser. Mellin producerar en hel hoper övertramp i den här illa genomtänkta texten som formligen dryper av populistisk konventionalitet och anti-intellektualitet.

Att Guds gåvor ibland är bistra och t.o.m. kan uppfattas som rena straffet, om det handlade det förra blogginlägget, "Vid 7e vaccinsprutan förstår slutligen den ofärdiga människan". Om inte bloggen var nominellt nedlagd kunde man nästan tro det inlägget noterats och inom några dagar förvridits i satanistisk riktning av Mellin som en enda lång spya. Notera som kontrast att "7e vaccinsprutan" är civilisationskritik medan Mellin går lös på och underkänner i princip det fria valet, hur överlägsna hennes egna bevekelsegrunder beslutet att avstå vaccin än må vara.

Låt oss titta en gång till på den här mobbaren som för inte länge sedan uppmärksammades t.o.m. i borgerliga Expressen för sin osedvanligt vettlösa hatkampanj mot Nooshi & Vänsterpartiet, som heroiskt gjorde det ingen annan gjorde. Vänstern satte ner foten inför det helvete profitörerna i Sverige var på väg att skapa med fri hyressättning av lägenheter. 

Förhöjd dödsskräck: Jupiter i smittsamt Vatten i 8e dödshuset
är disponent / fundament för psykets Måne men med Överdriften
(Demonhuvudet/norra månnoden) i Skytten (ett universellt
tecken som förekommer även hos måste diktatorer som alla alltid
söker sprida "den enda vägen"). Psyk- eller månhoroskopets mixtur av
Eld och Vatten är en av astrologins tydligaste tecken på dåligt omdöme,
men Mellin har också Vågen aktiverad och  uppvisar därför en bipolär
sida, pendlingar mellan finstämd avvägning och rent vansinne.


Mobbare (eller samhällsutstötta och mobbingoffer) beskrivs vanligen i astrologin av Hatets princip Skorpionen och Gruppideologins Vattenbäraren. (Hatet i själva verket ett symptom på dödsfruktan, Skorpionen är som bekant Dödens grundprincip.) 

Mellins himmel uppvisade ett fullständigt haveri mellan dessa två principer, där utanförskapets Skorpion har sin härskare placerad i Folkets eller Ideologins Vattenbärare och därifrån angriper sin hemmabas (se bildens pil). Homosexualitet är naturligtvis ett utanförskap i förhållande till mainstreamsamhället och här ser man i kartan en "inbäddad" homo i samhället (Vattenbäraren) som förgäves söker integrera avvikande sexualitet med samhällets mentala liv, alternativt stöta bort dem som representerar normal sexualitet som syftar till artens fortplantning. 

Jag säger "förgäves" trots att hela Sverige förefaller genomsyrat av homokramande via mediernas ständiga propaganda, men astrologin lär ut att det INTE GÅR ATT FÖRENA LUFT OCH VATTEN utan svårartade tecken på galenskap (det man ser i den aktuella texten av Mellin). 

Den mystike (metafysiska) brittiska poeten John Donne (1582-1631) företrädde till och med en så apart astrologi att han såg varje mixtur av de fyra elementen som en degradering av det ideala tillståndet! Inte alls olikt den här bloggens återkommande bruk av den Vitruvianska människan inom de fyra delvis överlappande cirklar som indikerar olika medvetandetillstånd eller realiteter.

Cirklarna överlappar delvis varandra och indikerar mixturer av element. I pamfletten Pseudo-Martyr skymtar en av Donnes många allusioner till astrologin förbi (Donne var tydligen är exempellös särbegåvning och behärskade mängder av ämnen). Texten är en kritik mot katolicismen och Donne skriver för den anglikanska kyrkans sak: "You are in your institutions mixd and complexioned of all Elements, and you hange between Heaven and Earth..." Ord och inga visor om en katolicism som tappat bort sig genom att röra samman, vem vet, kanske Mellins låga Vatten och tankeströmmarnas Luft.

Homokramandet är bara en politiskt korrekt yta ungefär som när man av självbevarelsedrift sedan många år undvikit att kalla det runda bakverket "negerboll". Det är bara spel för gallerierna i en cancel-kultur som den despotiska svenska som Mellin här uttrycker, en despotism som nyspråkligt kallas "valfrihet". Gemene man är frankt talat för obegåvad för att fatta att "systemet Sverige" är nedlusat av buggar och att varje bruk av den egna valfriheten riskerar att trigga den svenska jantelagen som Mellin här på ett grovt sätt illustrerat..

Jag har knappt träffat en enda homosexuell där inte denna marginalisering och säkerligen personliga trauma över att ha blivit vanskapt läcker ut som behovet att platta (flata) till någon annan. Här måltavlan således de som valt att förbli ovaccinerade, kanske på filosofisk eller civilisationskritisk grund. I undertecknads fall den maktlöses gest av solidaritet med den Tredje Världen som de rika nationerna garanterat kommer att offra när Naturens Vedergällning växlar upp ytterligare. Eller förblivit ovaccinerade av något av de mer prosaiska skäl Mellin föredrog. Men att dra alla som frivilligt avstår över en kam, hur begåvat är det? 

Mellin sänker sig så lågt att hon hotar ovaccinerade med att de kan räkna med skitvård på sjukhuset av omotiverad personal (!) om det vill sig så illa att de blir svårt sjuka. Hon borde lämna journalistyrket innan den mentala förmågan försämras ytterligare. Vår nattsvarta tid tycks ha blivit mer än hon klarar att omdömesgillt hantera som skribent. Hon borde noga studera texten från hennes tidningskollega Anders Lindberg som dygnet därpå skriver i samma sak utan att förfalla till samma plumphet:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/y4gGRa/vaccinmotstand-ar-en-samhallsfara

Den här bloggen säger som det är: mänskligheten kommer till betydande del att utrotas för att arten - påtagligt decimerad - ska ta nästa evolutionssteg bort ur kapitalism, tillväxtmyter och all annan mental ohyra de verkligt dumma för närvarande okritiskt tar som friska tankar. Covid är säkerligen bara en av förtrupperna, vilket hörts från "myndigt" forskarhåll: naturen kommer att bereda människan nya utmaningar, våg efter våg, och personligen tror jag den tillväxtgalna delen av mänskligheten redan rubbat ett antal kritiska gränsvärden. Men även den uppgiften har undertecknad uppsnappat från omdömesgilla vetenskapare som av och till tillåts att berätta sanningen i gammelmedierna. 

Men Aftonbladet betjänar a/ primärt ägaren Schibsteds räknenissar och b/ det kapitalistiska tillväxtdoktrinära svenska samhället. Det är denna allians som ger både Mellin och Lindberg med mage att tala om kollektivt ansvar inför en övergripande kriminalitet. Klarsynta och därför pessimistiska vetenskapsmän vars budskap är "lägg ner civilisationen och börja om" publiceras därför till ett minimum och tidningen lastar enskilda medborgare för att de tänkt större än våra folkvalda.

Men märk att dessa naturens kritiska brytpunkter är mänskliga abstraktioner, mänskligt siffernisseri utifrån så mycket som människan i dagsläget vet. Naturen å sin sida är oöverskådligt komplex och bortom människans fattningsförmåga. Det är för drivande delar den kapitalistiskt orienterade människans hybris att tro sig "ha koll" jag ger Naturen (som om den skulle behöva det) fritt fram att göra vad den lister med detta obotfärdiga och i delar rent onda släkte. 

Det är inte vaccinmotståndarna som är problemet för Väst eller lilla Sverige (som är fokus för Mellin), problemet är Väst i sig självt. Den utvecklade delen av världen kommer aldrig att ge upp sina excessiva behov och därmed har Domen redan fallit. Från nu till "Klimat-Harmageddon" ä bara en tidsfråga, för naturligtvis finns ett knäckande klimax även om processen redan pågått länge (i princip sedan den industriella revolutionen).

Enligt Platons återberättelse av en gammal egyptisk text sjönk Atlantis under en dag och en natt. Hur ska teknikfascister och deras talrika följarskara, komfortsökarna, utraderas den här gången? Sanna mina ord, de som lever då kommer att få se flagellanter driva runt på Europas gator. Skrikande och bönande sina avgudade vetenskapsmän att rädda dem, piskande sig själva för att driva sitt syndfulla och konsumtionsinriktade kapitalist-jag ur kroppen. Det blir en kamp mellan gensaxen styrd av desperata vetenskapsmän och Naturens allt mer intrikata insatser mot ohyran på Jorden, människan.




PS. Om Donne noteras vid vid fortsatt googlande Encyclopedia Brittanicas artikel, vari kan läsas:

[Donne's] poems develop as closely reasoned arguments or propositions that rely heavily on the use of the conceit—i.e., an extended metaphor that draws an ingenious parallel between apparently dissimilar situations or objects. Donne, however, transformed the conceit into a vehicle for transmitting multiple, sometimes even contradictory, feelings and ideas.

https://www.britannica.com/biography/John-Donne/Poetry

Intressant livsöde, vilket någon enstaka röst (Richard Mena) i den Oxfordianska traditionen söker knyta till "Shake-speare", sent alias använt av den litteräre 17e greven av Oxford. Deras vägar skulle ha korsats när Donne ännu var ett barndomsgeni, knappt ännu tonåring. Det förefaller mig mest ogrundad spekulation, 

Menas bok i ämnet Edward de Vere är ett ostrukturerat hafsverk med mer stölder av andras texter än originell egen tanke och mest en ursäkt för att få trycka in flera hundra sidor av sina tankar om under vilka pseudonymer Donne kan tänkas ha skrivit..De paralleller han tar som intäkt för att Donne skulle ha varit den berömde Edmund Spenser ("The Fairie Queene") är ytterst generella och tillhör en hel tidsanda. 

Bisarrt nog är den tillagda epilogen, som argumenterar för att John Donne var den som gav bibelöversättningen känd som King James' Version en uniform och kraftfull röst, det mest väl argumenterade och väl skrivna partiet i en bok som söker sälja kopior med hjälp av namnet Edward de Vere (Shake-speare) till den minoritet litteraturälskare som upptäckt den enorma historieförfalskning som Stratfordmannen Shakspeare är.



Tillägg. Inlägget skrevs den 31 augusti, kompletterades med kommentaren ang. Anders Lindbergs propagandastycke samt extraspaningen om John Donne tidigt på morgonen den 1 september. 

Men så fort rör sig historien nu att samma Aftonblad redan kort därpå krokar i min impression om "gensaxen och de desperata forskarna"!

i dag kl 07:53 av Marcus Älverbrandt (en TT-nyhet)

Världshälsoorganisationen, WHO, håller ögonen på en ny variant av coronaviruset som har fått namnet ”my”, meddelar organisationen i sin veckoliga pandemibulletin.

My, eller B.1.621 som den kallas bland forskare, upptäcktes i Colombia i januari i år och har klassats som en variant av intresse. Skälet är att den innehåller mutationer som möjligen skulle kunna göra den resistent mot de vaccin som hittills utvecklats. ... ...

Det korta TT-meddelandet avslutas med en pinsam logisk lapsus som åter söker blamera de icke-vaccinerade för all världens ondska: "Världen är nu på helspänn inför att sådana varianter ska dyka upp, då den mycket smittsamma deltavarianten fått fäste framför allt bland de som inte vaccinerats mot covid-19"

Vad har de icke-vaccinerade och en viral förändring som motstår ALLA vacciner med varandra att göra? Sverige är nu officiellt galet, inte enbart Mellin.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset



Inga kommentarer: