Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 september 2021

430 rasister och deras para-numeriska Gestalt (Lööf, Busch, Gynning, Britney och Walt Disney)

Väst dräller av räknenissar  - skapare av medelmåttornas kvantitativt säkerställda verklighet - och i synnerhet då Sverige, landet som knappt förmår annat än att i otaliga startups bygga "jämföra pris"-tjänster för nät och app. Denna låsning vid "säkra" siffror är en del av vår förbannelse, vårt kulturarv. Sverige i synnerhet kommer att bli sista land att ta steget in i nästa civilisationsform bortom Naturens Vedergällning, nästa större anhalt på det kortsiktiga mänskliga programmet efter att kapitalismen har tvångstartat ekonomin genom att häva covid-restriktionerna och med detta visat att vår civilisation inte kan läsa tidens tecken, utan blint kör på.

Kineserna (uppseglande världshärskare) valde en gång en annan väg än Väst, och Carl Jung förklarade i sitt förord till den konfucianska klassikern Ji-jing hur denna kultur hade intelligens nog att istället för att räddhågset fixera sig på "trygga siffror" såg KAOS som bärare av MENING. 

Slumpen är ett så meningslöst "brus" att en Högre Intelligens kan ta detta medium i anspråk och forma ett "omen". Ji-jing är en furstespegel och kosmologi som konsulteras just med en metod som låter slumpen - eller högre intelligenser - avgöra vilket omen ur samlingen Ji-jing som är relevant för frågeställarens - politiker eller härskarens - nuvarande situation eller frågeställning.

Och det är med hänvisning till slumpen som meningsbärare den här egentligen nedlagda bloggen tar en sista titt på den mänskliga undermänniskotypen, den som kallats "rasister", dvs. den mest banala typen av mentalitet som drar en skiljelinje mellan ett "vi" och ett "dom" och använder detta som hävstång för att motivera sig till något av mänsklighetens många lågvattenmärken. 

Nazismens programmatiska människoutrotning är väl alltjämt det bästa exemplet på en rasist, men bland mina drygt tiotusen födelsedatum hittas även en sådan som amerikanske president Thomas Jefferson som väl amerikaner motvilligt erkänner som en rasist. I den amerikanska oavhängighetsförklaringen undantogs ju "negrer" från de rättigheter Väst i stort kommit att omfatta till följd av den amerikanska kulturimperialismen. 

Särskilt en svensk är anmärkningsvärt ofta rent korkad. Hör bara den bokvägrande festprinsessan Ebba Busch som söker översätta amerikanska mellanvästern - "heartland" - till "hjärtland" och göra sak i Sverige av stad (demokratisk) och landsbygd (republikansk). I sin infantila amerikanism är Busch rätt typiskt men att väljarna överger henne beror nog mer på hennes fula husbråk där hon bevisat att hennes närighetssjäl saknar självkontroll. Peder Kadhammar i AB kallar pregnant KD för ett parti drabbat av andlig korruption, och det är förstås från partihuvudet detta toxiska utgår.

De 430 funna rasisterna eller nazisterna uppvisar i de tre sökningar av sol-, mån- resp. marstecken en mild fluktuation. Inget att skriva hem om eller förklara att astrologins "sanning" slutligen bevisats på den kvantitativa räknenissens vis. Men ur antikt kinesiskt perspektiv kan resultatet som GESTALT betraktat ändå få säga sitt. Det här testet söker alltså en figur bakom siffrorna som här är att betrakta som rent brus, poänglöst svammel för medelmåttorna. Jag väljer antalet förekomster av Sol, Måne och Mars i de 12 tecknen.

Astrologins Sol och Måne är i sig förhållandevis neutrala faktorer, men av de båda essentiella illgörarna väljer jag här Mars framför Saturnus (Fader Tid, vars "onda" natur bäst förklaras av att tiden är bärare av det enskilda tingets slutliga död). Skälet till att jag exkluderar Saturnus är att planeten envist vägrat antyda någon som helst övervikt i något av många tidigare test, då undertecknad själv lekte med tanken att den sideriska (österländska) zodiaken kanske ändå kunde antyda astrologins sanning utifrån ett kvantitativt perspektiv. 

Ett annat skäl till att inkludera Mars är att detta är låg passion, biologisk fortplantningsdrift och sanningen är att rasister har fastnat på denna låga intelligensnivå. De bygger sina tankar kring det faktum att de "avtänder" på avvikande hudfärg. De är som vanskapta djur i sina psyken, långt från ordinär mänsklighet. Den mänskliga arten beter efter tusentals år bakom städernas ringmurar alltjämt som otrygga savann-apor! Att utropa oss till  HOMO SAPIENS, den visa arten, är förmodligen den vite mannens största missuppfattning.


       So    Mo    Ma

ARI    41    31    30
TAU    39    32    35
GEM    32    28    32
CAN    26    41    43
LEO    28    30    33
VIR    39    46    45
LIB    42    32    44
SCO    44    36    35
SAG    32    38    33
CAP    33    46    31
AQU    34    36    29
PIS    40    34    40 

"Fantombilden" av en rasist som framtonar är helt logisk de ålderdomliga astrologiska lärosatserna. Den inskränkta dikotomiseringen av vi och icke-vi har naturlgtvis inget med de två Supra-Lunära elementen ELD och LUFT utan är en angelägenhet enbart för den låga JORD och VATTEN-människan, hon som bara har brutal materia och sina subjektiva sinnesintryck att orientera sig efter. Kort sagt den VEGETATIVA SJÄLEN som motsvarar den lägre naturens sätt att i TID fortplanta sig biologiskt, kort sagt det outvecklade LOKALA KREATUR som för sitt släkte vidare och tror på Darwin men inte Gud. 

Under bloggens vitalare år muttrade undertecknad ofta om att den värsta människotypen kunde vara en kombination där dödsskräckens Skorpion blandades med härskarlaternas Stenbock (se Ebba Busch igen för Stenbock och en stor portion VATTEN, samt Expressen/Debatt: Varför blir Ebba Busch så kränkt av ordet "blåbruna"?). 

Kisar man med blicken och skönjer topparna - landskapets Gestalt - visar rasisttestet att en Sol - en livsdrift i Skorpionen och ett lunärt psyke i kategoriska Stenbocken eller den hyperkritiska och åtskiljande Jungfrun tillsammans bildar den perfekta rasisttypen.

Som zodiakens egen rasist "vinner" dock åtskillnadens Jungfru eftersom också Lilla Illgöraren Mars toppar i tecknet (tätt följd av Mars-Vågen, positionen där Mars tappar mycket av sin självhävdelseförmåga till följd av Vågens kooperativa natur).

Att den väna men också skarptänkande Jungfrun har en så ful sida kan förvåna tills man påminner pseudokändisen som regelbundet basunerar ut att hon aldrig haft så mycket sex som sedan hon blev mor: Carolina Gynning. 

Tvättäkta skåning, jordbunden och enkelt och perfekt exempel på den svenska rasismen, om man accepterar hon har sol- och måntecknen spegelvända jämfört med listan ovan. Men därtill prickar hon också in den labila Mars-i-Vågen, så vår urtyp Rasisten ligger verkligen inte långt borta.

Gynning, som obekymrat utnyttjar de simplare medierna för att värka ut sina psykologiska trauman och störningar ("gjort om brösten flera gånger") skulle mycket väl kunna vara en snabb återfödelse från Andra världskriget och en snabb uppföljning till någon mindre smickrande tidigare inkarnation. Hennes kroppsfixering tyder på en själ som blivit kraftgift märkt av ett aktivt liv i rasbiologins tjänst...

Huruvida Gynning har en enda färgad vän, känner undertecknad inte till. Dessutom påpekar den marginaliserade intellektuella Ann Heberelin i Expressen om det allvarliga i att stämpla någon som rasist. Vad som kan sägas är dock att Gynnings födelsedag infogad i den "naturliga zodiaken" hur de givna Idéerna stämmer väl in med den fobiska eller rasistiska typen. 


I den naturliga zodiaken är Jungfrun likställd med 6e huset, Olyckans och Fiendens hus enligt hinduisk tradition. Vågen förstås jämlikhet och partnerskap, en allmän zon för social kompetens. Mars häri skapar turbulens där endräkt borde råda. Slutligen är Skorpionen och 8e dödshuset en lättbegriplig match. Under döden sorterar förstås sexualdriften som är första steget mot döden. 

Visa själar (de som varit på Jorden många gånger) slutar reproducera sig och är här enbart som vittnen och betraktare av det mänskliga eländestillstånd som våra medier gör allt för att binda fast befolkningen i - i syfte att hjälpa härskarna att kontrollera den alltid lika fruktade "folkmassan". 

Notera att "massa" här syftar på den ytterst subtila VATTEN-själen och dess DNA-relaterade typ av materialitet. (Vatten kan ses som en metafor för de subtila och för blotta ögat osynliga krafter som verkar i naturen. Eftersom avvikelser och felaktigheter enligt Platon är regel för det som skapats efter en förebildlig Idé fördjupas vår insikt om hur lätt traumatiserad och till avvikelse benägna Irrationella eller Vegetativa Själen är.

Det är denna låga själ skräpmedierna riktar enorm energi på att trälbinda svaga människor med genom en oupphörlig ström av sex-artiklar (rövknulla varandra! byt kön och härja loss varje inre fantasi - du lever ju bara en gång!) och andra snaskigheter som syftar till att hålla människans intelligens fången.

Intressant från rasisttestet är att det mest typiska Vattentecknet, passionerade Krabban (illa översatt till Kräfta i just Sverige), som soltecken har minsta antalet förekomster. Enligt det resonemang som lämnar "statistik signifikans" därhän som ytterligare en av den tänkande människans många griller, sänker sig Krabban som aktivt soltecken ogärna till rasismens nivå. Ska man psykologisera kring bottenvärdet 26 förekomster (som för den blinde naturligtvis bara är ett bottenvärde genom Slumpens försorg), så finns en logik i detta lågvattenmärke. 

Krabban, havets symbol, representerar ALLT LIV, eller naturens överflödande biologiska fantasirikedomen. Moder natur är i sig ingen rasist, biologiskt liv förekommer logiskt den inskränkthet som rasism uttrycker. Vad man kan säga om Krabban är att den drivs av tillfälliga passioner och är sällsamt urskillningslös (till skillnad från t.ex. petnoga Jungfrun).  

Inskränkthet finns inte i VATTEN-själen med mindre den blir varse något högre än sin egen träskliknande existensnivå. Inskränktheten och byggandet av murar dyker upp först med JORD-elementet, begränsningens och konsolideringens faktor. Först en begränsad varelse som Hitler börjar gapa om att arierna behöver sitt "livsutrymme", alltså en lokal, fäderneslandsorienterad eller JORD-märkt tankefigur. 

Utvikning. Hitlers horoskop är typiskt nog otypiskt. Det drevs av Skytten, viljan till expansion - global sådan - och en förvirrat destruktiv mix av Mars och Venus - krig och fred. (Denna dödsdrift är inte olik det som syns på månsidan i Sverigehoroskopet!) 

Möjligen ser man en antinaturlist i Hitlers illa placerade gränsdragare Saturnus i "naturliga" Krabban i 10e huset för absolut makt. Den JORD-relaterade Saturnus i 10e är en klassisk diktatorssignatur (maktplanet i makthus), men här alltså i det sämsta elementet för Saturnus eftersom planeten söker KONKRETISERA Krabbans "vattniga" fantasier (ofta av biologisk art - Hitlers fixering vid överlägsna "arier"). 

Och Krabbans begär är som framgår av Månen (teckenhärskaren) färgade av värdtecknet, den expansiva Skytten - men ytterst märkt av södra månnoden, den halshuggna  sublunära demonen i hinduisk föreställning. Man kan säga att Hitlers begärsnatur föddes till denna värld komplett med varningen om ett bittert slut.

Vad fd pro-nazistiska Bondeförbundets nuvarande ledare Annie Lööf (f.n. 21 inlägg) är för slags hybridvarelse får ven gudarna att klia sig i huvudet om. Synbarligen övertaggat antirasistisk, men är det bara en falsk ridå? Nej, enligt vår Gestalt är hennes Mån-Jungfru visserligen lagd åt det diskriminerande hållet men samtidigt är psykets disponent Jungfru-härskaren Merkurius, och den återfinns i den urskillningslöst livsbejakande moderprincipen Krabban.

Men passionerade Krabban motsvarar också Lööfs extrema dyrkan av den fria, konkurrensutsatta (darwinistiska) marknaden (Vatten = biologiskt liv kräver näring och därav ett näringsliv som under Kapitalismen urartat till ren demoni). Detta får mig att misstänka att allt Lööf egentligen sysslar med syftar till att låta Pengar flöda till dem som arbetar på den låga nivån där Människan ännu inte är född. 

För demonen Mammons tallösa slavar är varje barriär (eller rasistisk åtskillnad) av ondo. Penningen är så primitiv att mänskligheten mycket snart (efter Naturkatastrofen som väntar Jorden) kommer att göra sig kvitt detta obsoleta mått på värde och politiker som Lööf kommer inte längre att vara önskvärda. Men se upp vänstern! Även "människovärde" och det barnsliga hävdandet av "mänskliga rättigheter" kommer att förlora i betydelse från det mänskligheten fullt ut behärskar gensaxen. Var sak har dock sin tid.


 

Tillägg

Jag ser Walt Disney i början av träfflistan med de 430 taggade "rasism". Efter att Meryl Streep kallat företagsgrundaren för trångsynt och misogyn gick Hollywood till motangrepp för att rädda ansiktet på ett viktigt varumärke. Men till Streeps stöd yttrade sig ett syskons barnbarn till Walt Disney och bekräftade även hans antisemitism. Jag betraktar en familjemedlem som bättre insatt i "familjens hemligheter" än vilken så kallad filmexpert som helst. 

Det finns därför inget direkt skäl att stryka namnet från träfflistan, tvärtom är hans horoskop ett perfekt exempel på den här djupt sittande attitydskadan. Inte bara har han Månen i Jungfrun, med känd födelsetid visar han sig dessutom ha Jungfrun som personlig utblick (ascendenttecknet). Och ytterligare: Jungfruascendentens härskare är Merkurius, här placerad i kombination med Skorpionen, som ju ingick i vår GESTALT.


Soltecknet är Skorpionen, känd som en kallsinnig eller grym, ofta mycket fordrande arbetsgivare. Hollywood sökte kollra bort allmänheten genom att medge Disneys hårdhet som chef i hopp om att få tyst på den värre anklagelsen om rasism och t.o.m. nazisympatier.

Kartan tecknar en måhända avlägsen men ändå "andlig släkting" till den animerade gycklerskan Gynning, förutom att Disneys Skorpion var illuminerad av en mycket märklig och halvt kortsluten Eld-Skytt (notera hur Skytthärskaren Jupiter i tryggt hemmaläge reduceras till en karikatyr genom närvaron av Jupiters motpol Saturnus). 

Eld tycks alltid dras mot synsinnet och de visuella konsterna och att ha sin drivande Sol i Vatten med Skorpionhärskaren Mars i Eld ger ett påtagligt övertryck på den produktiva solsidan. Disney drevs av inre föreställningar av schablonartad karaktär. Detta, i kombination med den ultrakritiska Jungfrun (med dess ständiga känsla av underskott) kan lätt läsas som en kärlek till stereotypa rasframställningar. Horoskopets Skytten är ett exempel på hur även ett av de erkänt "goda" eller "lyckosamma" zodiaktecken kan bära på problem.

I ämnet individuella fall är också popstjärnan Britney Spears intressant när en domstol i dagarna beslutat att hennes en gång fattige och "toxiska" far inte längre får sköta hennes pengar. Britneys Sol-Skorpion och Mån-Stenbock bildar den andra otäcka varianten av Gestalten under inspektion. Här kan man argumentera att detta svagsinta våp utan nämnvärd bildning inte förverkligat ett dugg av sin potential och att rasist- eller naziformen i själva verket beskriver hennes far delvis men framför allt den amerikanska underhållningsindustrin! 

Detta matchar sagde Walt Disney (som en ond branschföreträdare) perfekt, ända till ascendenten som även hos Britney är slaven Jungfrun (och dessutom med underklassens Saturnus i första egohuset). Britney är således snarare ett OFFER från början till slut för en rasistisk alt. diskriminerande och mycket amerikansk sorts kapitalistmentalitet. Eller som Max Martin skaldade för henne att sjunga: "Å baby slå mig på käften en gång till". Ingen verkar ha fattat vad vår kända svenska popsnickare lekte med för slag undertoner där.



Inga kommentarer: