Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 september 2021

Mänskligheten som hybridart underpresterar och särskilt Linda Evangelista

Föregående inlägg, som uppdagade en strukturell likhet mellan två journalister som båda kapsejsat i "vi mot dom"-tänkande istället för att gå till nästa kognitiva nivå och bli sanna historiker och futurologer, fick mig att titta en gång extra på det "sociala utanförskapssyndromet". I det enskilda fallet kan syndromet täcka in allt från social marginalisering till aktiva hatare och mobbare (som marginaliserar andra eller dem som redan är i minoritet). 

Poängen med en samtidig betoning av energins Mars i ideologen Vattenbäraren och den pådrivande livskraftens Sol i förnekaren Skorpionen (vars härskare är just Mars) är just sociala problem eller en knivig sits då Mars kan driva mot ideologier (Vattenbäraren, konceptuell tanke) som är samhälleligt utstötta eller underkända (Skorpionen). Men syndromet kan också symbolisera kampen, korrekt eller inte, FÖR socialt marginaliserade grupper eller deras åsikter. I vilket fall tecknar horoskop med båda tecknen aktiva en radikal och fixerad mentalitet i något avseende. Som nämnt är sociopati ett vanligt uttryck.

När jag nu inspekterade en gammal datasamling med "133 rasister och nazister" noterade jag att Angela Merkel, draken i kapitalismens EU-gren inkluderats, allt för att hon yttrat sig främlingsfientligt EN GÅNG för 10-12 år sedan. Det kan tyckas orättvist att slänga henne i samma hög som Hitler och allmänt störda vakter i nazismens dödsläger och alla SD:are som utgör denna testgrupp. Men kapitalismen är av Ondo och ligger till sin natur nära den sociala mobbningen. Se bara Centerns - enligt Annie Lööf representant för den "breda mitten" och deras extrema kapitalism där de som har ska belönas med ytterligare skattesänkningar och alla andra finansiera den skötsamma mitten. Lööf hade tveklöst varit nazist som så många i Centerns föregångare Bondepartiet om hon levt tidigare i historien.

Gruppen "rasister och nazister" är således rätt typisk folk i allmänhet, och det var därför inte förvånande att i gruppen hitta bara en (1) förekomst där Mars-i-Vattenbäraren kombinerad med Solen-i-Skorpionen. Formeln 1/12 x 1/12 x antalet i gruppen ger sannolikheten 0,9. 

Rasism eller negativ särbehandling av "den andre" kräver för övrigt inte det djupt sittande "utstötningskomplexet", det kan räcka med en egocentrisk och tanklös placering i Väduren eller en räddhågsen Krabba som alarmistiskt sluter sig mot allt som upplevs främmande eller hotande.

Likväl dammade jag av mitt gamla antagande att Nobelpristagare bör vara mänsklighetens yppersta representanter i kraft av överlägsen och banbrytande intelligens. Rimligen bör "utstötningsmekanismen" vara underrepresenterad hos de mest begåvade.

Jag slutade bete mig som en dåraktig västerlänning och räknenissa (leka "von Oben") över astrologin runt 2015. Åtminstone slutade jag spara födelsedatumen för nytillkomna Nobelpristagare efter det året. Men i fallet "social/ideologisk utstötning" bekräftar de genuint begåvade min misstanke: dessa människor står över antingen-eller-tänkande som i fallet Vattenbärare/Skorpionen leder till begränsade synsätt om vad som ska och inte ska inkluderas i "min favoritkonception". För de verkligt talangfulla duger det inte att permanenta motsättningen mellan tes och antites, man måste åtminstone sträva mot syntesen om man nu inte redan behärskar det gudomliga och allseende ögat som kan placera sig i valfri tidsålder och se Förloppets olika vägskäl.

Av de 706 Nobelpristagare jag samlat (Riksbankens ekonomipris fanns inte i Alfred Nobels tanke - det är Ägarsveriges fula förfalskning) visar sig tre (3) förekomster med sagda astrologiska syndrom. Men förväntat antal med det större datasetet hade varit nästan fem (4,9). Bland verkligt intelligenta är utstötningsmekanismen underrepresenterad, bara drygt hälften så många som förväntad hos "normalpopulationen". 

De verkligt begåvade själarna - som grupp betraktad och ur människans räknenisseperspektiv - återföds som människor företrädesvis när himlarna signalerar "kusten klar, här är ett tidsfönster fritt från det närmast hatiska exklusivitetssyndromet". 

Det är detta som gör att Lena Mellins dumförklaring av vaccinmotståndarna avslöjade vilken hatisk mobbare som drev henne inifrån. Ibland kan, som bekant, en hel kultur dölja denna låga natur och ingen ser den eftersom tankar och beteenden tenderar att normaliseras ju fler medborgare som anammar den. Sverige är ett av världens mest mentalsjuka länder eftersom hela befolkningen bara fläckvis har en frisk utblick på livet.

Motståndet mot att göra vinst på skolbarn är en sådan lucka av vakenhet men samtidigt sover folket i det stora och ser inte Roten till allt det onda, kapitalismen som fundament för civilisationen. 

Att dyrka Mammon, Oxen eller pengarnas tecken, var nog bra för den tidiga mänskligheten. Men vetenskapen skulle idag kunna ställa sig i hela mänsklighetens istället för Ägarnas tjänst och snabbt ta arten förbi den massdöd som väntar inom några årtionden. 

Att förstå mänsklighetens destruktiva fundament är så mycket större än en viss överdödlighet på ålderdomshem och bland folk med underliggande sjukdomar. Men Mellin och alla av hennes art är fursteslickare (och har kapitalisten Schibsted som yttersta arbetsgivare). De värnar, angelägna om sin egen brödföda Överheten och det kapitalistiska systemet. Bara av den anledningen borde alla med tillräcklig realism avstå covid-vaccineringen. Svält bort bransch efter bransch och låt den nya idealistiska människoarten sakta växa fram. Det är den arten som kommer att ärva både Himmel och Jord. Svenska materialister lär inte få återfödas något mer på den här planeten, men i helvetets olika våningsplan lär det finnas gott om plats!

Notera att den Nya Mänskligheten kommer att födas när Vattenbäraren (den kosmiska människan) blir en REN SYMBOL och gör sig kvitt sin Skugga, Döden eller Skorpionen (LUFT och SKORPIONEN är inte av samma slag). 

Det blir genetikerna som löser det lilla problemet förutsätt att arten kan hantera det större problemet: vad ska en människa göra som i princip kan regenerera värdkroppen i det oändliga? Eftersom arten inte längre lever för att konsumera vid den tiden, eller ens som dagens nyrika IT-miljardärer är intresserade av att skapa ett nytt habitat på Mars, kommer morgondagens medlemmar i Vattenbärarens släkte säkerligen att återfinna sin fulla intellektuella kapacitet och den leklystnad som astrologin tecknar som ett fixerat givet i oppositionen mellan LUFT-Vattenbäraren och ELD-Lejonet.

Notera hur den intellektuellt otillräckliga "supermodellen" Linda Evangelista försökte behålla sin ungdom lite för länge med hjälp av kapitalismens barn (klåfingriga skönhetsexperter) och nu tydligen förstört sitt ansikte bortom igenkännlighet. 

 


När hon föddes syns LUFT-ELD-dikotomin mellan Vattenbärare (ideologi) och Lejonet (lek, kreativitet, karisma). Men paret ingår i ett stort Kors i Mörkrets kvalitet, som hos så många reaktionära och fixerade typer. Här syns speciellt den materialistiska ambitionen om skönhet - Venus i härskarläge i Oxen (med framgångens Jupiter!) - och hur Venus kastar sig i famnen på Satan (den onda stjärnan Algol i Oxens 3e grad). Och Hin Håle fick sista skrattet: Algol är bara en grad från skönhetens Venus i den okomplicerade och kroppsliga Oxen. 

Ett olustigt horoskop som via de tre kvaliteterna (3 gunas) tecknar renodlad passion för mörkret. Inte märkligt att hennes ytliga liv och äktenskap med en våldtäktsman övergick i depression och självhat. Det står i princip skrivet på hela himlavalvet. 1965 bjöd många "tidsfönster" med verkligt Mörker, inte minst för att de två illgärningsmännen Mars och Saturnus opponerar varandra. 

På den enkla spelplan de tre kvaliteterna tecknar pågår här dessutom en "ömsesidig reception" mellan Passion och Mörker - mellan Lejonets härskare Solen i Väduren och Vädurens härskare Mars i Lejonet. Därav hennes önskan att var Ansiktet långt upp i åren... 

Det sociala utstötningssyndromet har alltså drabbat Evangelista först i femtioårsåldern och här är det förstås Saturnus (former, restriktioner och inte minst åldrandet) i hemmaläge i Vattenbäraren som kastar en lång 270-gradersaspekt (hinduisk aspektlära) mot Förnekelsens Skorpion där Draksvansen (som förlorat sitt huvud-ansikte !!!) nu försmäktar i isolation från massorna (Vattenbäraren) och den förfallna mänsklighetens ytliga jakt på evig ungdom och skönhet. 

Evangelistas själ måste ha varit total nybörjare i konsten att växa som människa. Som Barnet (Solen i Väduren) stannade hon på ruta 1, en självbespeglande narcissist och där Oxen villigt hjälpte henne att fastna i primitiv kroppslighet. Hon hjälptes naturligtvis på traven av den multimiljardindustri som kosmetika och modebranschen nu är. Ett Satans bländverk som så tydligt via planetsamlingen i Evangelistas Oxe. 

Detta horoskop är alltså raka motsatsen till den RENA VATTENBÄRARE som blir symbolen för Nästa Mänsklighet - vare sig det är utomjordingar som tar kontroll när mänskligheten tappat greppet ännu en gång, eller den mänskliga spillra som överlever Naturens Vedergällning efter inte ens tvåhundra år av rovkapitalism.


Inga kommentarer: