Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 augusti 2021

Vid 7e vaccinsprutan förstår slutligen den ofärdiga människan

På radion en lördagsintervju med höjdaren för ett farmaceutiskt företag, som för all del valde att inte profitera på sitt coronavaccin men samtidigt skördade industrins dåliga karma genom det dåliga rykte deras vaccin snabbt drog på sig. 

Hela Västvärlden har faktiskt så rysligt dålig karma där den bunkrat upp med sju gånger så mycket vaccin som behövs medan de fattiga länderna knappt har något. Inför företagshöjdarens lösa funderingar om framtiden där en femte dos redan tycks hägra (någonstans måste man ta sina vinster från och till sist blir det folk som får pynta upp för Elitens krav på hög standard), tar han det onämnbara i sin mun: vaccinera människorna tillräckligt många gånger och risken är att de blir immuna mot vidare "läkemedel". 

När alla mantimmar i laboratorierna är intet värda kommer Naturens Vedergällning mot den kapitalistiska rovmänniskan på allvar att starta. Elitmänniskan i Väst kommer att stå hjälplös. (Att stora delar av Tredje Världen - de underutvecklade U-länderna som falska människor beslöt byta namn på till "utvecklingsländer" som om det skulle mildra västerlänningens orättfärdiga system att koncentrera världens rikedomar fläckvis.)

Det är genom smärta och massdöd Den Nya Människan kommer att födas och med den Vattenbärarens tidsålder, Kristussjälen är ett annat namn och beskriver en människa med högre medvetenhet än dagens privata livsstilsprojekterande offer. 

Att kalla befolkningen i Väst för "individualistisk" är inte korrekt. Det är inte sann individualitet man sysslar med utan bara ett pimpande av det rent personliga livet. Att denna sorts människa skall döden dö, stod att läsa om redan i kristendomens Bibel innan Sveriges arbetare och Produktionsmedlens Ägare gemensamt vände religionen ryggen, med den följd att vårt land nu är ett av världens mest obegåvade på många, många punkter. De enstaka prestationer av teknologisk art vi gärna bröstar oss om, utspelar sig mot ett massivt mörker som är vad materialism fyller en levande själ med och tar död på allt som kännetecknar en genuint levande och tänkande varelse (homo sapiens).

I Matteusevangeliet har författaren fantasifullt fogat samman vad man tänkte sig att Jesus sade till lärjungarna när han sände ut dem att predika Undergångens snara ankomst och början på en ny tidsålder (en ny himmel och en ny jord). Att talet är hopdiktat men innehåller för den tiden genuina idéer är givet: mycket av framställningen av Jesus underliggande ideologi är direkt tagen från tankarna som Dödahavsrullarna och esséerrörelsen hyste. (Esséermunkar höll till i Döda havet, en stenkast från där Johanns Döparen förkunnade sitt nya budskap).

Wikipedias korta artikel innehåller några väl valda senantika kommentarer till passagen, bland annat från det framtida Frankrikes viktigaste biskop. Den helige Remigius döpte år 496 frankernas kung och lade grunden till västerlandets kristnande (och senare avfall från samma kristendom, i Sveriges fall till ren satanism).

Det är en numera i Sverige okänd tankegång från Matteus text jag kommer att tänka på när BigPharma-mannen nämner det otänkbara: att industrin kommer att göra mänskligheten immun mot människans egna försök att vägra förstå. Vägra förstå att Naturen inte vill se mer av heroisk mänskligt motstånd mot Strafföreläggandet mot vår vettlösa livsstil (notera att karmalagarna dömer ingen för dumhet, de kickar in först när människan vet men ändå väljer att göra fel).

Massdöd är vad som ankommer den kunniga men själviska Människan i denna brytningstid mellan martyriets tidsålder (Fiskarna) och den nya tiden, när Vattenbäraren kommer att våda sig om naturen (Vatten) men göra så från den rationella själen (Vattenbäraren är ett rationellt Lufttecken).

I denna brytningstid ser vi i corona och klimatkrisen således kapitalismens och naturprofitörens dödsryckningar, men BigPhama-mannen låtsas som det regnar, att även AstraZeneca måste börja tänka på profit eftersom det kostar att utveckla läkemedel för framtiden. Se där, den syndiga människan med huvudet under snarar förstår fortfarande inte den större verkligheten utanför den Inskränktes ekonomistiska världsbild. De som överlever Klimat-Harmageddon kommer att välja vad som helst utom räknenissens sätt att prioritera fåtalets vinster.

Vad säger då bibelberättelsens Jesus om graden av icke-personlighet som ankommer lärjungarna (och resten av mänskligheten i varje tid) att leva upp till?

Jesus: Den som inte tar sitt kors och följer efter mig är inte värd att tillhöra mig. 

Jesus levde likt sina lärare esséerna ett "kommunistiskt liv" utan personliga egendomar - vad som behövdes stod att finna i varje hem som ingick i det esséiska partiet som fanns representerat i Palestina. Esséerna hade redan förverkligat konceptet "Vattenbäraren", dvs intelligent kollektivism som respekterar inte personen men väl den inre individen/själen som en cell i det gudomliga medvetandet - den upplysta delen av mänskligheten bildar således Kristuskroppen eller Vattenbäraren - tecknet babyloniska astrologer kallade "Den Store".

Vidare säger Matteus Jesusfigur i det något osammanhängande kollaget uttalanden som utgör kapital 10: Den som finner sitt liv ska mista det, och den som mister sitt liv för min skull, ska finna det.

När så här tidigt i den gamla mänsklighetens svanesång redan en femte vaccinspruta förs på tal, då insåg jag vad Jesus talar om. Den gudlösa, materialistiska människan kommer att desperat söka rädda sin livsstil och underliggande ekonomiska system men kommer likväl att mista allt. Den som å andra sidan redan uppoffrat sitt liv för Vattenbärarens konception - kalla den gärna kommunismen, att leva kommunalt, leva för varandra istället bara för sig själv, den människan är på rätt väg. Tyvärr har svenskarna gjort sig av med alla doktriner förutom "arbetslinjen", en del av det kapitalistiska systemet och det blir därför en omöjlighet för folkvalda (inklusive det numera "välanpassade" Vänsterpartiet) och föra nationen rätt. Mänskligheten befinner sig nu på slutsträckan inför hela världens sönderfall och senare omstart med gjorda erfarenheter...

Det vi nu ser just nu är hur nationernas ledare alla predikar vikten av att medborgarna vaccinerar sig så många gånger överhetens senaste rön från "vetenskapen" för ögonblicket anser nödvändigt. Men det är den i biblisk mening syndiga och ovärdiga människans röst vi hör. Nationell sammanhållning må ha varit nyckeln till Jesus budskap för 2000 år sedan då judarna förgäves bekämpade ockupationsmakten Rom, esséerna var samtidigt andliga och nationalistiskt militaristiska. 

Rom motsvaras i det samtida Väst av USA, USAs försök att invadera Kuba, USA i Korea, USA i Vietnam, USA:s fejk under 20 år i Afghanistan för att hålla den egna militärindustrin sysselsatt med Sverige som infam ja-sägare som deltar i allt den Store Satan företar sig. 

Jag ger islam rätt som kallar USA vid dess rätta namn. Man måste se under ytans yttringar och på djupet notera att de gamla fattiga utvandrarnas panikrädsla och dödsskräck är vad som driver USA till alla sina vidrigheter - och fruktan är exakt den jordmån Satan frodas i.

Det visar sig att den proto-franske biskopen tolkat den här passagen från Matteus som jag just gjorde, och visar att fortfarande på 400-talet var kunskapen levande bland kyrkans män om den "hedniska filosofi", alltså Platon och nyplatonismen den här bloggen under sin aktiva tid gärna återvände till. Varför kyrkan dödade hedendomen var förstås låga själars makthunger, då som alltid. Även kunskap kan missbrukas genom personlig ambition och oklar självinsikt... Likväl är fransosens ord från 400-talet i sak korrekta:

'Livet' (gr: psyches) på det här textstället ska inte fattas som substansen (ousia, här 'själen') utan som människans nuvarande existens. Textens innebörd blir då att den som finner sitt liv, dvs. sitt nuvarande liv, den som så älskar världens solljus, dess glädjeämnen och njutningar att ens begär står till att alltid ha det på samma sätt, den människan ska förlora det man städse vill ha kvar, och har därmed förberett sin själ för den eviga fördömelsen.

Wikipedia citerar Remigius ytterligare:

Det vill säga, den som i bekännande av 'Mitt namn' i tider av förföljelse förkastar den timliga världen, dess fröjdeämnen och njutningar, kommer att finna evig räddning för sin själ.

Jämför detta med svenskarnas dagliga spis, där i synnerhet kvällstidningar och dåliga såpor fullständigt genomsyrare under- och den svällande medelklassen med en fullständigt världstillvänd tablå av förlustelser. Inte en svensk, knappt, kommer att gå levande ur vårt stundande Klimat-Harmageddon och det av olyckliga men förutbestämda historiska skeenden.

Forna tiders landägare höll sig med trälar. Synd nummer 1. industraliseringens  nya herrar skapade bara nya och än vidrigare arbetsplatser i fabrikerna för underklassen. En medelklass pappersvändare började tro de var mer betydelsefulla än de var och hejade också på "vinnarnas system" - redan där degraderade sig den svenska Folksjälen svårt. 

I reaktionen, synliggjord av Svenska Arbetarpartiets födelsehoroskop syns visserligen underklassens beklämmande situation under svenska markägare (som under Centerns föregångare Bondeförbundet var bestickande nazistiska) och fabrikörerna, men också Fröet till den själsdödande "arbetslinje" som var allt den fåvitska svenska arbetaren hade vett att realisera.

(Kartans färglagda områden tecknar: 1. Gult, kunskapens eller ljusets kvalitet, här smutsgul pga. förklenande omständigheter, 2. Orange, passionen som kan dra vart som helst, 3. Svart, okunskapens eller mörkrets kvalitet som är intelligens frusen i invanda tankemönster - attityd snarare än intelligens.)

SAP grundas. Notera inbördes stridigheter redan från början:
Mars-härskare-i-debutanten-Väduren vill makt (hus 10) men
striden sker t.o.m. inom partiet (Månen/massan i 5 ledarhuset).
Saturnus - den gamla regimen - kontrollerar SAP så in i
självbilden (hus 1) att det var oundvikligt att
partiet snart producerade korrupta maktpampar
på löpande band. Man blev det man bekämpade i
samma ögonblick sossarna gjorde överenskommelser
med landets gamla Ägare ("reform, inte revolution").

Jupiter, överklassemblemet i 6e huset för källan till olyckor
och fiendskap, en av få friska insikter i en svår karta.
Notera hur önskan att nacka fienden här är ett gott ting
och kan förklara Överhetens dödsskräck när
socialismen föddes som folkets svar på alla orättvisor.
Men Saturnus gamla regim åt sig in i det unga partiet...

 

Predestination är ett viktigt ord här, för Sverige kuggade i USA:s öde genom utvandringen och återkopplingen från Nya världen. Sverige kunde aldrig ha blivit ett nytt Kuba (kommunistiskt) eller Vietnam (kommunistiskt) bara två av de platser den Store Satan (den 100%-iga negationen eller pur Fruktan) sökt döda. Istället blev det varken hackat eller skuret för svenskarna och för att citera Bibeln uppsättning evigt giltiga formuleringar ännu en gång: "en sådan ljummen församling kommer Jag, Herren, att spy ut på Den Dagen".

Därför, givet omvärldssituationen, fann den här bloggen att Sverige når sitt slut under den just påbörjade Jupiters planetära cykel. För denna ogrundat överoptimistiska Överhets Jupiter i Sverigehoroskopet har verkligen skapat en falsk version av vad Vattenbärarens symbol representerar. Genom att affiliera sig med USA i allt inbillar sig den svenska makthavaren och industriledaren ha uppnått babyloniernas formulering "Den Store". Men det är en dekadent variant på storhet.

I själva verket är sann storhet en metafysisk realitet, en "arketyp" (av hög ålder formgivande influens) som söker styra mänskligheten mot en kollektiv insikt om sig själv som delmängd i ett större brödra- och systraskap (fast förmodligen androgynt). Och det är där frågan om mänsklighetens framtid hakar i den allt mer intensiva fixeringen vid de onekligen förekommande UFO-observationerna. De tycks ha eskalerat i världen allt sedan människan uppfann kärnvapnet. Det som, när första bomben detonerade fick Manhattanprojektets ledare dr Oppenheimer att tänka i termer av gamla hinduiska texter om en mytologisk (förhistorisk) massförstörelse. Oh shit! Vad har jag lånat mitt geni till??!! 

Sådan var Västmänniskans korta parentes i en större berättelse. Och ni lyssnar på makthavarnas pladder om behovet av en tredje, fjärde eller femte vaccinspruta. Med detta bevisar människan bara vilket fä hon alltid varit. Arten måste utvecklas vidare och för det krävs nu inget mindre än en "sjätte massutrotning" på jorden. Och gissa vad, med samma fä:s grundmentalitet söker nu de superrika lämna planeten och kolonisera Mars! Men samma virus tar de med sig, det mänskliga övermodet även känt som dödssynden superbia.


Inga kommentarer: