Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 augusti 2021

Professorn bekräftar Sverigehoroskopets onda demokratifantasi

Statsvetaren Bo Rothstein skriver i DN om Sveriges enfaldiga i betydelsen naiva biståndspolitik baserad på den fromma förhoppningen att sekulär demokrati skulle kunna frälsa världen från ondo. Texten (öppen för allmänheten) låter sig väl jämföras med Sverigehoroskopet, som enligt den här bloggen tecknar ett veritabelt korruptionsmaskineri, trots dess på visst sätt ytterst gynnsamma placering för idén om att ”all makt utgår från folket”.

Vad socialdemokratin gör 1974 i och med Regeringsformen är utradera det sista av gamla tiders autokrati (kungens envälde) med en idé, en konception om folket som det styrande. Det framgår helt entydigt av det åtföljande nationella horoskopets femte hus, av tradition förknippad med Solen (himmelens stora autokrat eller självhärskare). 

Sverige ”återföds” 1974 i Vattenbärarens tecken som är komplementär motpol till femte sektorns naturliga härskare, det med solen associerade Lejonet, djurens eller det lilla livets konung. Jag säger litet liv eftersom biologins definition av liv inte befattar sig med det metafysiska eller bortomfysiska Livet, det gudomliga Livet i dess subjektiva tid- och rumsuppfattning, så väsensskild från människornas slit från Dag till Dag att de oförberedda råttor som en befolkning (demos) består av, skulle bryta samman i mental psykos om den gudomliga verkligheten omedelbart gav sig till känna.

När Bo Rothstein i sin genomlysta artikel talar om demokratins förtjänster är det inte svårt att förstå att han inte förklarar vilka dessa är. Hans exempel med de vitt skilda ödena för Jamaica (demokrati) och Singapore (autokrati) vilka båda mottagit svenskt demokratifrämjande och allmänt bistånd talar nämligen för den svenska modellens kapitala oduglighet när man lämnar demokrati-konceptionens skrivbordskarta. Svenskarnas fixering vid demokrati är faktiskt som när ett litet barn lärt sig ett ”stort” ord, och utan att förstå det annat än nominellt och definitivt inte i dess komplexa kontext (se astrologins zodiak för viktiga delar i den större kontexten), och bäddar för det poänglösa utlandsbistånd som rasar samman över en natt som i Afghanistan.

Så låt oss reprisera insikterna om Sverigehoroskopet som en modell för en korruptionsmaskin, ett system som ensidigt hyllar ett gott värde i praktiken utverkar vad ont är! 

Att Sveriges Sol är ”verksamt ond” har med den här himlakroppens autokrata natur att göra, dess naturliga högsäte är Lejonhärskarens tecken och inte Folkets, detta är en urgammal insikt från de som skapade zodiakens symboliska manual. Folkmassan ÄR opålitlig och kan inte organisera eftersom det blir för många kockar till soppan. Sveriges representativa demokrati trots lösa detta, men är redan det ett steg mot den Korruption Bo Rothstein menar är förklaringen till Jamaicas usla historiska kurs medan det autokrata Singapore idag är mångfalt mer välfungerande än det Sverige som en gång bidrog till starta landet.

Vad som gör Sverige så korrupt är att den representativa demokratin sedan kanske från fösta dag kapats av de Bemedlade. Solen med den stora rikedomens Jupiter i Vattenbärarens tecken och i privilegierade 5e huset är på pappret berättelsen om en fantastisk framgång för konceptet folkstyre. Men i själva verket ligger – som alla vet – svenska folkets politiska representanter i säng med kapitalisterna och andra partsintressen. Vi exporterar död via vapenindustrin utan att detta ifrågasätts eftersom det är en av Elitens bästa födkrokar (och fyller psykologiskt nationalpsykologins nostalgiska bindning till det Sverige som en gång var en militär stormakt).

Att Jupiter i Vattenbäraren inte inneburit ”stor rikedom” åt folket är bara alltför uppenbart, med mindre man fortfarande tar det sena 1800-talets missväxt och enorma fattigdom som riktmärke. Men 1974 står Sverige på höjden av sitt sociala välmående efter att socialdemokratin givit massorna en basalt förbättrad levnadsstandard, och detta genom samråd med den beskyddade Eliten (”inte revolutionär socialism, bara mild reformism”). Redan här, 1974, omvittnar således Sverigehoroskopet att något är i grunden fel med nationen eftersom den enklav som kan benämnas Eliten eller Etablissemanget inte längre representerar Folket utan bara den härskande och förmögna klassen (Solen och Jupiter).

Vi har alltså den ”verksamt onde” Rike Mannen i Sverige att tacka för att landet befunnit sig i fritt fall parallellt med att nyliberal ideologi tillåts sprida sig till den grad att man inte ens kan lyssna till P1 på radion utan att höra hur högervinklad all rapportering är. Senast demoniseringen av Afghanistan som efter många år kastar ifrån sig sitt Väst-korrumperade styre. Helt ofattbart för en sekulär svensk naturligtvis, som ännu TROR att vår naiva demokratisyn är äkta. I själva verket praktiserar Sverige skendemokrati på det mest motbjudande sätt.

Se t.ex. Vattenbärarens härskare Saturnus. I nationalhoroskopet står denna konservativa klippa till planet placerad i 9e huset för det Högsta Goda (”Gudens plats” enligt hellenistisk astrologi) men som sekulär nationen fungerar 9e sektorn inte längre på denna höga medvetandenivå. Prosaiskt blir 9e bara svenskarnas patologiska utlandsresande då nionde också representerar människans tendens till Utforskning av det okända, vilket leder till husets innebörd av religion, filosofi, vetenskaplig grundforskning. Men svensken på folkligaste nivå är ”bara” Månen (den verkligt ansiktslösa massan) som placerad i utåtriktade Eldtecknet Väduren inte är intresserad av sådana högtflygande ting.

Är det arvet av socialdemokratins djupa arbetarkoppling som syns i denna simplistiska folkliga indikation – Månen-i-Väduren representerar ju allmänheten som lämnat över till de politiska ”experterna” att sköta deras ”aktieportfölj”. Och det gör den representativa demokratin inget vidare, att döma av VädursMånens uselt placerade disponent Mars i 8e syndfulla och korrupta huset – en husplacering som omvittnar svår stagnation och gamla attityder som övervintrat.

Jag skulle vilja placera Fattigsverige under Mars-i-åttonde, vi drivs av en mörklagd negativ bindning till det materiella och överkompenserar därmed i destruktiv överkonsumtion och ideliga utlandssemestrar vilket ger svenskarna det föga smickrande tillmälet ”de som sätter störst avtryck i naturen av alla välbärgade västnationer. 

(Om nu naturen går till motattack mot den syndfulla mänskligheten står svenska folket högt på ”träfflistan” och minns hur naturen har oanade möjligheter att knäcka ett folk, även om de bor på hälleberget. Det kan ske genom att naturen på Dharmas – den universella morallagen – tillser att nationen får verkligt korrupta ledare utan någon koppling till Morgondagen via visioner och idéer sanktionerade av Visheten), just det vi upplevt genom först Reinfeldt och sedan Löfven.) 

När svenska nationens princip- och begränsningsplanet Saturnus är så begränsad som den är, utlokaliserad till 9e husets ”utland” (= globala företag och bland länder naturligtvis USA) så producerar svensk Elit idel halvsanningar åt folket: ”Sverige är ett litet land, vi har inte råd att stå utanför samarbete med och anpassning till världen (Fattigdomen som självgående myt igen). Problemet är, som flera tidigare kommentarer pekat på, att Sveriges förmåga att sätta gränser (Saturnus) är ett problem.

Den södra månnoden, den halshuggna halvan av den begärsfyllda folkmentaliteten – står invid Saturnus och undertrycker, antingen permanent eller i pregnanta perioder (osäker på vilket) Sveriges omdömesgillhet i förhållande till dess egna yttre gränser. Som den amerikanska diplomaten sade om Carl Bildt i regeringen Reinfeldt: ”en medelstor hund som gläfser som om han vore en bjässe”. Den psykologiska termen BDD stämmer väl med Sveriges svårighet att måttbestämma sig själv (vilket möjligen förklarar att räkne- och mätnisseri är den enda arbetstyp som idag bjuds bortom rent kroppsarbete – landet försmäktar under en ond Skugga).

Wikipedia: Body dysmorphic disorder (BDD), occasionally still called dysmorphophobia, is a mental disorder characterized by the obsessive idea that some aspect of one's own body part or appearance is severely flawed and therefore warrants exceptional measures to hide or fix it. In BDD's delusional variant, the flaw is imagined.

Detta är rejält allvarligt för gamla kungariket (autokrati) Sverige I dess senaste demokratiska utförande (korrupta Eliters sätt att berika sig på landets folk).  Jämför gärna svenska finansministrars käpphäst om överskott i statsfinanserna  vid BDD-syndromets vanföreställningar om den egna kroppsformens vanställdhet och behovet av ”stålbad” för det egna folket eller för andra länder i behov av understöd.

I termer av 9e utlandshusets policy är alltså Saturnus/Draksvansken en förfärlig indikation om blindhet i hur bistånd villkoras eller svenska pengar förspills på ett i grunden korruptionsskapande svenskt demokrati-koncept.

Det tog undertecknad några år och rundor till Sverigehoroskopet för att förstå att inte bara Solen (ledarskap) och Jupiter (landets stora pengar) FRAMVERKAR KORRUPTION och bildar en Elit där Vattenbärarens tecken långt ifrån innefattar hela svenska folket, utan att nationalpsykologin är än mer illa däran.

Även DISPONENTEN (Saturnus, gränsdragaren) till denna naivt hoppfulla elit (Jupiter, hopp om tillväxt) – uppenbarligen med en fot eller bägge i 9e huset som Utlandet, saknar vett i sina gränsdragningar. Det gör att den verksamt onda Jupiter spricker dessvärre när de väl händer. (Och Sverige gick hösten 2020 in Jupiters 16 år långa nationella cykel.) 

Det ligger förstås nära till hands att i Saturnus, FUNDAMENTET till svenskt rikedomsbyggande i 5e elithuset, se USA manifesterat. Detta gigantiska land är ett svårt fall av BDD och oförmåga att sätta gränser för sin storlek. För kunde svensken åtminstone skratta och USA:s löjeväckande självupptagenhet och självsmicker. Nu är samma sjukdom ett faktum även här, och det ner på ynkligaste personnivå där var svensk bygger ”sitt varumärke” och uppmanas av kvällstidningarna att handlar i aktie och bli en av den dödsmärkta Eliten, även dem.

Bo Rothsteins debattartikel i DN har många fler beröringspunkter med Sverigehoroskopet och som anhängare av astrologins psykologiska validitet måste man vara tacksam när en kvalificerad statsvetenskapsman skriver klartext för allmänhetens konsumtion. För det är just klartext astrologin sysslar med, när man väl blivit van vid dess logiska berättarstil (och dessförinnan övervunnit västvärldens självlögn att vi numera gör allt och förstår allt så mycket bättre än på den ”mörka” medeltiden och dessförinnan. I själva verket ger dagens arkeologi i alla dess former en strid ström av insikter om hur avancerad den förhistoriska människan var i sitt tänkande och man ser där samma fullt utvecklade intellekt som är en stadigvarande komponent i det som skiljer människa från djur, motsvarande skillnaden mellan Luft från Eld i astrologin. De fyra (eller fem) elementen betecknar (förutom hos Aristoteles) ontologiska medvetendenivåer.

Konception (Luft) trumfar alltid liv (Eld) för att inte tala om jordelivets bleka lerstoder (Vatten och Jord) som i varierande grad återspeglar intentionerna i den metafysiska verkligheten.

Sveriges myckna Luft (Vågascendenten och soltecknet Vattenbäraren) representerar dock INTE den metafysiska verkligheten av det skäl som nämnts. Detta är Huset Gud glömde eftersom vårt 9e hus rymmer soldisponenten med halshugget huvud (södra månnoden). 

Det är därför ateismen är så stark i landet och nationalhoroskopet enbart pekar på Luft i en mycket låg bemärkelse, som människans förmåga att skapa sig egna luftslott som inget har att göra med de verkliga spelreglerna för livet – härledda ur en högre verklighet som Platon kunna berätta om för svenska skolbarn om inte all Vishet restlöst rensats bort från detta land för att främja fostran av ännu en generation löneslavar med simplistiska ambitioner som var att förlägga sin nästa semester. Men till att lycka finns det inom kort ingen värld kvar att resa till. Svenskmentaliteten är obsolet och kommer att utgår ur sortimentet.

 

Bonusspaning - den otillräcklige justitieministern

Expressen kör sedan en tid ett formidabelt drev mot ateisten Morgan Johansson ("s") apropå hans ständiga tummande på sanningen. 


Han försvarades bara av en partikamrat som i ett debattinlägg menade att Morgans nya försonlighet (när klockan redan var slagen) om mottagande av de afghanska tolkarna visade tecken på "humanitet". 


Schoris måttfulla försvaret var likväl en patetisk text jämfört med den hårda domen om vad denna så kallade justitieminister sysslat med alltsedan han smusslade in en ateistisk (satanistisk) pseudogudstjänst som alternativ för lågliv som han själv till den traditionella gudstjänsten i anslutning till riksdagens årliga öppnande. 

Bloggen har kommenterat Morgan Johanssons födelsedygn flera gånger tidigare och det är uppenbart att födelsedygnets överskott av Eld ("liv") här är så skadat att det blir mänsklig hybris (sekulär humanism) istället för att Lejonets sanna storhet (gudfruktighet) ska komma till uttryck. Morgans feta ego står alltså i vägen för såväl personligt förverkligande som utförandet av en politisk gärning.

Här ska bara anföras att precis som att det moderna Sverige saknar fungerande förmåga att bottna i sin egen roll i världen (Draksvansen drar in Saturnus i ett icke-existensens svarta hål), på samma sätt lider Morgan Johansson person (Månen, den enkla sinnesmänniskan) av södra månnodens förbannelse. Har man något så starkt som en drivande Sol i sitt härskarläge i Lejonet men ingen förmåga att bolla (med sparringpartnern Månen), ja då återstår bara dödssynden hybris. Ofta kan denna synd kopplas till äregiriga norra månnoden (Drakhuvudet) men i detta fall är det alltså södra, avskärande noden som undertrycket känslan (Månen) och låter Solen löpa fritt. 

Tänker man lite på den lösa parallellismen, inser man att Morgan Johansson är exakt en sådan politiker som matchar landet Sveriges problem med dess gränsdragningar tillåter sig kapa folkets röst. Hans regering var på väg att införa marknadshyror för ett verkligt matbudshelvete på Jorden, Sverige som de Rikas paradis och det allt fattigare arbetande småfolkets skitliv. 

Som tur är kommer världshistorien snart - med naturen som agent - att sätta stopp för dessa certifierat galna ledare. Mänskligheten kommer att behöva decimeras, men det ska till att man är ohyggligt primitiv i sitt tänkande om man identifierar sig med alla denna arbetande och hetskonsumerande slaktboskap som svensken kommit att bli på sin historiska resa med ett parti som aldrig hade filosofi och klar tanke som någon verklig prioritet. 

Se åter Socialdemokratiska Arbetarpartiets födelsehoroskop. Morgan var stolt över att det mättade folks munnar och honom möjligheten till (knappt märkbara) högre studier, men det som tydligast syns i SAP-horoskopet är dess depressiva och komplexfyllda egocentrering (som i Löfvens karta  finns här problem mellan egoprincipen Väduren och "fylla magens" tecken Krabban - illa översatt som Kräfta någon gång i den svenska historien, trots att symbolen tydligt visar en krabba och inte en kräfta). 

Bortom "jag och min grundläggande trygghet" finns ingenting av värde i detta horoskop, men det är precis som det måste vara. Horoskopet indikerar hur futtig och fattig svensken var vid denna tid. Den landägande eliten och fabrikörerna har alltid agerat bortom anständighetens råmärken, men socialdemokratin är - vilket Löfven så väl visar i sin framtoning - en helt överspelad aktör, en köpt sitta på båda stolarna-typ. ()

Nooshi och Vänstern som ställde Morgan Johansson mot väggen i marknadshyrefrågan (en fråga om hur gentrifierat Sverige ska bli), visar sig märkligt nog vara de enda i riksdagen med näsa för framtiden! 

Hur gårdag låter inte jämförelsevis högern ledd av Annie Lööf i sitt ofösonliga hat mot allt "vänster"! Detta är det Gamla Sveriges kapitalstinna Elit som nu möter motstånd från detta lilla parti. Har den förgiftande indoktrineringen av ett helt folk äntligen nått vägs ände när ur klimataspekten klockan redan slagit tolv och loppet för allt som liknar "västerländsk livsstil" raskt håller på att bli ännu ett skamligt kapitel i mänsklighetens fulla historik på Jorden?


PS. Professorn i Idé och lärdomshistoria Richard Tarnas underströk i Psyche & Cosmos att Carl Jungs arketyper, till vilka astrologins symboler kan hänföras, är multivalenta till sin natur. Det är därför texten ovan kan använda t.ex. Sveriges soldisponent Saturnus ur flera perspektiv. Den kan vara Sveriges "ankare" (på fallrepet), USA, men också fungera som bidrag till Sveriges defekta självbild, och lika många  ämnen man har kraft att lyfta fram. 

Draksvansens inverkan på Saturnus frigör t.ex. även den ökända svenska dubbelmoralen som ligger underförstådd i informationsplaneten Merkurius, illa klämd mellan Elitens självupptagna Sol och Jupiter. Det är närmast ett under att ett så moraliskt sjukt horoskop kan beskriva ett så materiellt framgångsrikt land! 

Eller kanske det är just det som är hemligheten! Som den brittiska aristokraten och parlamentsledamoten Lord Acton en gång sade:"makt tenderar att korrumpera", och "stora män är nästan alltid dåliga människor, även när de utövar inflytande snarare än ren makt; fastmer när du adderar tendensen till auktoritetens korruption". 

Ta en titt till på Sveriges 5e hus för den rika eliten och säg att Lord Acton fått allt om bakfoten! Mänskligheten är inte ett självklart experiment som kommer att ros iland av människorna själva. Bo Rothstein, professor emeritus, går inte in på vari storheten med demokrati skulle ligga. Han vet garanterat det Lord Acton visste.


Bilden visar Lord Actons födelsedygn som ren idé eller "naturlig zodiak". Bloggens tidigare försök till kvantifativa studier gav positivt utslag för just filosofins Jupiter i Väduren - är Denbutanten (Väduren) ännu en öppen natur för högre sanningar? Jupiter tillhör naturligen samvetets och filosofins eget område Skytten / 9e huset och hos lorden är det talande hur starkt det är. 

Men södra månnoden här bedriver destruktiv inverkan, precis som i Sverigehoroskopet och Lord Actons sinnelag i Stenbocken (motsvarande 10e huset för makt) beskriver tydligt hur lämpad han var att formulera den kosmiska sanningen om att samvetet korrumperas när den lägre näringssjälen (Månen) åtrår makt över allt annat.

Hur Lord Acton själv kunde undgå att bli en korrupt maktmänniska besvaras inte av dygnets karta, men uppenbarligen måste hans (okända) födelsetid givit honom en "rotmetafor" (ascendenttecknets härskare) som gav ett öppet sinne. Vem vet, kanske räcker den ömsesidiga receptionen (tecknens utväxling av härskare) mellan filosofins Jupiter och Mars att för lordens egen del motverka det allmänna budskapet om maktens korrumperande inverkan?



Inga kommentarer: