Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 augusti 2021

Elsparkcykelhelvetet, prostituerade influencers och Klimat-Harmageddon

I Expressen beskrev Lukas Ernryd målande det helvete profithungriga företag med låg kreativ verkshöjd och deras korrelat: hopen av dum-lata-egoistiska svenskar som i flock genast anammat elsparkcyklarna. Innan han övergår till Köpenhamns föredömliga förbud mot massornas självdegradering via dessa påfund ställer sig Ernryd frågan:

När blev Sverige denna trafik-mardröm? Och varför tillåter vi det? Det är en gåta.

En annan samtida yttring för svenskt vanvett är pseudokändisen eller influeraren, en art som i ntellektuell förtvining väljer att bli en levande reklampelare. Expressens Victor Malm skriver via ett träffsäkert bokval om en annan artikel som också avhandlar den nya underklassen (påläggskalvarna) inom ramen för de Privilegierades lilla sfär, i asttrologin känd som de lyckligt lottades 5e hus.


Hinduisk astrologi påminner dock om att god karma - gräddfilen - kan gå om intet om 5e husets tillfälliga härskare eller andra omständigheter talar mot det. I de flesta fall går en mix av god karma och dåliga resultat att skönja och Sverigehoroskopet är ett typiskt exempel på hur vägen till helvetet var kantad av i ögna ögon goda föresatser.

Både elsparkcyklarna och våra "influerare" tillhör det nya Skitsverige och en generation som vuxit upp utan någon som helst medvetenhet hos föräldrarna. De är västsamhällets typiska bottenskrap och finns säkert i varje västeuropéiskt land. 

Men för Sveriges vidkommande är det intressant att studera kommunikationens Merkurius, som lätt täcker in såväl influerare som kommunikationsfärdmedel för den lata människan. 

Sverigehoroskopets intellektuella Merkurius jag länge tänkt ägna ett eget inlägg, men via ordspråket "visa mig ditt umgänge ska jag säga vem du är" har mycket redan sagts om den här delen av nationalsjälens problem. Inte minst ägnades flera inlägg åt den långa period, 2002-hösten 2020 när merkuriala 3e kommunikationshuset fördärvades bortom räddning (minns mediehusens panik inför vikande upplagor för papperstidningen och svenska skolans allt sämre PISA-resultat - intellektets 3e hus är där unga människor tränar förmågan för informationshantering). Med lite tålamod går att gräva upp många blogginlägg om Sveriges planetära cykler och då tiden för den hungriga (och obalanserade) demonen Rahu (norra månnoden) i 3e huset.

Sveriges Merkurius, konstaterade bloggen under flera år, har ett större problem än permissiva och handfallna politiker i säng med minsta företagare som menar sig kunna bidra till den i sig sjuka fantasin om "evig tillväxt", om tillväxten så bara består i att importera billiga kinesiska elsparkcyklar. 


 

Bloggen har varit kritisk i sin läsning av Sverigehoroskopet av den enkla anledningen att så mycket är fel på stjärnhimlen när dåvarande socialdemokratin i maktposition ändrar grundlagen och trycker tillbaka kungahuset (Regeringsformen 1974, officiellt tillkännandegivande 28 februari 00:00).

Samtidigt är det ju uppenbart att Sverige varit ett mycket framgångsrikt land, inte minst tekniskt, när väl Lortstämpeln var borttvättad och den moderna hälso- och fitnessneurosen sömlöst och insidiöst tog över där svensk rasism och rasbiologi diskret avlägsnades från nationens agenda.

Många inlägg har egentligen redan beskrivit det delproblem svenskens "intellekt" är, trots att planeten Merkurius är välplacerad i det femte lyckosamma huset för barnens lek - dvs. pur kreativitet om inte föräldrarna - själva snöpta - tvingar barnen att växa upp och bli hålögda produktionsenheter på "arbetslinjen" mot det magra löftet att supa sig drängfulla på helgen och bryta foten när de kör omkull på en av "marknadens" utställda el-produkter.

Indisk metod, kryddad med lite grekisk filosofi på den här bloggen eftersom traditionerna är tydliga släktingar, fäster stor vikt vid personens eller nationens representation, zodiaktecknet som stiger i öster vid födelsen. Därmed fördelas övriga elva tecken på husområdena och de världsliga husens ämnen avgör om de tillfälliga hushärskarna - egentligen de motsvarande härskarna till de tillfälligen gästande tecknen - ska verka gott eller ont. 

Astrologin är i den meningen svart-vit men eftersom 7 gudar (planeter) och månnodsaxeln kommer att spela olika verksamma roller går det inte att döma ut en människa eller land som enbart ont. Någonstans finns i nästan varje horoskop åtminstone en hussektor som producerar vad den universella morallagen (Dharma) håller för att vara i samklang med det universellt Goda, absoluta värden som en sekulär nation som Sverige dessvärre gjort sig kvitt, som ett förvuxet historielöst ego-barn som tror det fattar bättre än sina föräldrar. 

Låt oss rekapitulera det svenska intellektets omständigheter i det lekfulla och kreativa och lyckosamma femte huset. För i Merkurius finns nycklar till båda det trafik-helvetet Expressen-artikeln talar om men också den svenska ingenjören, en logiker och konstruktör av varjehanda maskin och pryl. 

Enstaka gånger har svensken faktiskt visat prov på geni, vilket är en annan sida av femte huset (och Solen), och då handlar det förstås om skolböckernas gamla käpphästar: propellern och AGA-fyren. Moderna innovatörer är INTE genier, Spotify är närmast en produkt från den svenska intellektuella underklassen, och framgången beror på att tiderna är så svarta att ju värre och dummare dina uppfinningar, dess större chans att få genomslag. 

Spotify, har jag hävdat, är vår tids "opium för folken" som ekonomiske filosofen Karl Marx kallade den smärtstillande religionen, ett Överhetens sätt att droga och pacificera massorna för att de ska uthärda ett extremt otillfredsställande samhällsskick. 

Därav mediernas (och i bakgrunden en gillande stat) obegripliga intresse för att skriva om denna medelmåttiga produkt. Vi har ett merkurialt medielandskap som helt och håller styrs av kapitalistens värderingar snarare än ett sunt journalistiskt etos. Det är inte så konstigt eftersom Merkurius på en låg nivå är mindre av intellektuell och mer av en krämare, ett gammalt skrå som i vår tid och på lägsta nivå återkommit som en "influencer" (man måste säga "påverkare" på engelska för att svensken av idag ska förstå alternativt slippa höra vad det handlar om).

Vågens tecken stigande som landets coola och skenbart balanserade persona, gör Merkurius, räknenisse, logiker eller allmänt intellektuellt kapabel, till ägare av det onda 12e huset för förluster. Minns att husen har med detta livets angelägenheter att göra och finns vinstmotivet i världen måste också existera en sektor för förlust. Vad än svenska tänkare klurar ut finns alltså en stående risk att det är rent förlustbringande tankeverksamhet - inget vidare med tanke på att detta är ett nationalhoroskop. Sverige, som "väsen", har således en Skugga bakom ryggen och den stavas Förlusten. Är detta ett tecken på gamla Fattigsverige som alltjämt 1974 lurar strax utanför den svenska självbilden och genom sin osynlighet introducerar ett självdestruktivt drag i nationalpsykologin. 

Mitt i Merkurius framgångsrika lycko-lek i 5e huset VILL nationen inte vara sådan här. Den vill förödmjuka sig genom - som i vår tid- ändlösa rader fiaskobetonade IT-projekt (IT ligger intellektets planet ytterst nära eftersom det handlar om kommunikation eller metoder för kommunikation). Svenskens totala kapitulation inför smartphones och påföljande oförmåga att läsa och skriva - och t.o.m. telefonfobi (vanligt basal muntlig kommunikation) är andra tecken på att Skuggan är start och att vi straffar oss för den tomma nyrikedom Merkurius i lyckosamma 5e (en sektor med flyt) förvisso skaffat breda folklager.

Men Sverigehoroskopets Merkurius förfogar också över ett annat hus och det huset har som "horoskopets bästa" en högre dignitet, om bara entiteten kan greppa den universella morallagens 9e hus, Dharmas hus, och bland mänskliga påfund: filosofi och religion, ämnen som just sysselsätter sig med frågan om relationen mellan det därovan och vår existens nere på jorden. Nu har Sverige sparkat ut både kungen och religionen och förklarat sig vara en sekulär stat, så vi kan redan i detta ana att det är något väldigt fel med Merkurius. 

Nionde huset fungerar inte och gamla statskyrkan är idag bara en täckmantel för homopropagandister, religionen i Sverige ett verktyg för ett särintresse. Försvarsmaktens viftande med regnbågsflaggan 2021 är ett annat exempel på att det 9e huset som i sina bästa stunder står för kristallklar medvetenhet - som helt enkelt inte fungerar i Sverige. 

Märk väl att enskilda svenskar kan leva och tänka magnituder över Sverigehoroskopets indikation. Det kan vara en idé att stringent följa Överhetens (eller Etablissemangets) respektive Folkets Sverige genom att studera Sol och Måne och i dessa två hållpunkter se två alternativa ascendenter. Därefter räknar man husen och analyserar de resulterande horoskopen för Hög och Låg i landet Sverige. De lär inte ha samma öde och karaktär (karaktären ÄR ens öde enligt gammal vishet, dåliga attityder kommer likt Ödet att hindra individen från att nå någonvart.)

Ta exempelvis Elitens sätt att hålla svenska folket i fattigdom på sin ålders höst, generation efter generation. Tar man Månen som ascendent och söker studera Folkets Sverige, visar det sig omedelbart att folk i gemen är imbecilla materialister. Månen i Väduren i 1a jag-huset ger Vädurens härskare Mars i 2a huset för egen ekonomi. Oxen är en arbetsoxe och inte mer kreativ än Jimmie Åkesson. Oxen har inget val, i zodiaken är den ett VERKTYG för de verkliga makthavarna, ÄGARNA av materiella resurser. 

I "sub-horoskopet" för den svenska folkmassan
ses eliten (Sol/Jupiter) typiskt nog hänga
maktens 10e hus i hälarna...
Folkmassan dyrkar pengar som uttryck för makt
och visar sig genom Venus i 10e vara det
kanske mest undersätsliga och kuvade folk
världen skådat, folket är häpnadsväckande
tolerant mot omogna politikerpåfund,
kanske för att det är dem själva!
("All makt utgår från folket"...)

Nationalhoroskopet från 1974 döljer alltså en berättelse att makthavarna fram till den tiden lyckats domptera folket totalt, till att bli mycket små i växten och enbart tänka på sitt, på sina fickpengar. Det är naturligtvis en usel vision för vad ett Folk skulle kunna vara. Och skulden för denna beklämmande trånga världsbild hos den enkla svensken ligger förstås hos Givaren, Solen - just den givare som beklagar sig över Tagaren - Månen - som enbart tärande och begärande. I det här fallet ligger det något i saken, men Solen bör därför påminna sig vem som Fostrade Folket till att bli dessa själviska, materialistiska slöhögar som idag faller kort till och med i frågan om kooperation som andra primater som blev kvar i naturen, så tydligt behärskar. 

Denna härskarmakt i 5e elithuset har Merkurius i sin hand, så även om oberoende journanlister och fritänkare beskriver en nationalhoroskopets i sig goda Merkurius, verkar båda dess "illgörande" grannar, rikemansplaneten Jupiter och Solen, till att Merkurius anpassar sina budskap. Är man svensk och alls har en fungerande hjärna går det bara att överleva genom att låta sitt nervsystem korrumperas av den självdestruktiva Överheten. Faktiskt bättre att vara sinnesslö i detta Sverige eftersom krämaren Merkurius (ur överhetens perspektiv) bara tillåts agera på sätt som gagnar Fåtalets intressen. 

I skrivande stund hörs åter på morgonradion hur det apropå den annalkande klimatkatastrofen måste komma till mer styrning av landets grundforskning eftersom den sorgligt inkompetenta regeringen Löfven ännu en gång börjat pladdra om att "Sverige ska bli världsbäst" - nu klimathanteringsfrågor. 

I själva verket har västerlänningen redan rubbat naturen tillräckligt för att göra Sverige obeboeligt sedan Golfströmmen helt avstannat och Kyla infinner sig. Det är åtskilliga år sedan bloggen indikerade att Kung Bore - permanent istid - behövs för att kyla ner Sverige i dess syndighet ("ond tillväxt" indikerad av Elitens Sol, Merkurius och Jupiter-trippel). Det var innan klimatalarmismen nådde de nivåer som visar att syndaren ännu en gång vaknat för sent.

Wolfgang Hansson i Aftonbladet verkar, likt Greta, ha besinnat implikationerna av forskningsläget, och skrev häromdagen den dystraste summering jag sett (rubrik: "Vi går med öppna ögon rakt in i Apokalypsen"). Jag återkom till temat Bore innan bloggen varvade ned, i inlägget "Sverige i Saturnus tid (2036-55)":

https://siderisk.blogspot.com/2020/07/vad-hander-sverige-nar-kung-bore.html

Se även: https://siderisk.blogspot.com/2020/10/naturen-svarar-manniskan-pa-bred-front.html

När Sverige når Kylans planetära cykel (Saturnus period, 2036 och framåt) - skulle detta kunna vara den period under vilken golfströmmen slutar slussa värmande vatten till högan nord? Det skulle innebära att forskare ännu en gång och trots allt mer omfångsrika prognosinstrument blir tagna på sängen i sina optimistiska gissningar när de senarelägger - med flera hundra år - den mänskliga massdöd som Naturen i sin Vedergällning är villig att ta till för att eliminera Kapitalismens avkomma från världen. Världens mytologier är fulla av liknande utrensningar från tidigare tillfällen då gudar och högre väsenden förargats över den låga mänsklighetens oväsen och gränslösa natur. 


Så, beklagar kids, som i dessa yttersta tider låter sig hjärntvättas av Finansvärldens ormgift. Ni kommer inte att ha någon nytta av dessa pengar när världen brinner upp och översvämmas - allt på samma gång. Aftonbladet fortsätter sin helt schizofrena och vinglande existens genom ett överflöd av sådan här vilseledande information samtidigt som tidningen försöker spela klimatmedveten.

Tron på en ekonomisk fortsättning för DENNA VÄRLD sorterar under Jupiter = fritt fram för vad som helst. Enbart Saturnus ger traditionalism utan innovation, så en balans mellan dem är idealet. Men vår tid är exceptionell och normala astrologiska sanningar är inte nog.

Det är alltså futilt att i dagsläget kommentera Sverigehoroskopet och dess i och för sig intressanta konstruktion. Här låter gränsdragaren och konservatorn Saturnus i 9e huset för UTLANDET sätta ribban för de inhemska tillväxtambtionerna Ja, "lilla Sverige" ÄR beroende av världen utanför landsgränsen, men det är beklagligt att Eliten i 5e huset drivs av en verksamt ond solär motor och en lika sjuklig tillväxtfilosofi - Jupiter. Hur kan ett intellekt, en Merkurius, fungera med en samhällselit så här vansinnig? 

Att Bianca och de andra unga influerarna sprider skit till sina jämnåriga är bara ännu en svensk generation som fortsätter att agera för att påskynda Sveriges förfall intill tiden för Kung Bore och ny istid för Sverige - och helvetesbränder för många andra platser på jorden. 

Detta är Elitens fel från början till slut. Arbetarklassen har aldrig haft någon lösning annat än "vill också ha mer" grundad i begripliga orsaker, den Rika Företagarens slavliknande arbetsförhållanden när Kraftfulla Maskiner började byggas på 1800-talet (och svensk elit drabbades av fascismens dyrkan av Styrka, Snabbhet och Ungdomlig Vigör). Dessförinnan var det Landägarnas sätt att hålla bygden i träldom. Kort sagt, mänskligheten har 2121 ännu inte kommit i närheten av att realisera den kollektivistiska jordmänsklighet som är slutmålet med artens existens. Nu börjar teknologin infinna sig men inte rätt mänsklig tankenivå, girighet och vilja till mer dominerar alltjämt människan.

Arbetaren är således in i denna dag en sorglig liten kopia av det mänskliga tillkortakommande som nu skadat själva Jorden till den gräns att utomjordingar (UFO) håller den här planeten under stor bevakning. De högre intelligenserna kommer INTE att rädda mänskligheten från sig själv, högre medvetenhet KAN INTE ingripa i världens låga skeenden. Den ringa människan har ingen FRAMÅTKOMPABILITET utan måste växa genom lidande. 

Det är den insikten Wolfgang Hansson i AB tycks ha drabbats av. Vår art är körd och överlevarna på den här planeten kommer att bäst att kunna benämnas som den första generationen av en ny ras. De kommer att börja bygga Vattenbärarens tid och civilisation, en global mänsklighet. Först när dagens unga influerare dött en tidig död eller snarare flytt landet inför den svenska klimatkatastrofen som följer på golfströmmens stopp, först då kommer "Gretas generation" att påbörja nästa värld. Ja kanske inte ens den generationen kommer att kunna påbörja förändringen. Naturens Vedergällning blir förmodligen så kännbar att hela Jorden kommer att skälva under årtionden innan mänskligheten kan börja organisera sig på nytt, i nya globala former. 

Naturligtvis en värld helt utan Pengar och Profit som värdegrund. Den perverterade ap-människan har haft sin tid. Nästa människa kommer att ha en aktiverad "himmelsk komponent" i sig, men att tala om vad detta innebär i dagsläget går inte. Ap-människan är som sagt och med lätt räknade undantag inte framåtkompatibel. Det som saknar ytterligare potential röjs bort vid den nu påbörjade Världsbranden. Många oskyldiga kommer att få sätta livet till, tänk bara alla flyktingar från världens nuvarande krigszoner. 

Dharma är karma på transpersonell nivå nivå och det är inte att räkna med att så övergripande processer, trots att de är moralens själva vagga kommer att ha att göra med vad enbart jordiska sinnelag kallar rättvisa eller ens moral. På den här punkten är Sverige ett av världens sämst rustade länder eftersom teknokratisk nit här undanröjt religionernas och till och med filosofins svar på de stora frågorna. Vår kollektiva skuld är därmed närmast obegripligt stor, men så är det när ett land försöker stressa bort sin gamla Fattigstämpel. Det som följer istället är sjufalt värre.


Inga kommentarer: