Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 juli 2021

...ett folk, och dom bor i ett främmande land (Allra-bedragaren & Sparekonomen)


Landets kris är värre än någon kunnat tro. Med bred folklighet har jag alltid tänkt mig sånt man ser i Idol eller Ullared, fullständigt nollställda utfyllnadssjälar som alla kämpar för att förbättra Sveriges bruttonationalprodukt.

Men alltmer klarnar det - inte minst via Schibsted/Aftonpladdrets ständiga propaganda för "lätta pengar"-mentaliteten - att även det enkla folket är svårt angripet av den sjukdom jag avhandlat så många gånger i anslutning till nationalhoroskopet.

Av en nymornad "sparekonom" som extatiskt utbrister "FANTASTISKT" över fondsparandets lyckosamma utveckling under några månader, får jag lära mig att hela 70% av svenska folket fondsparare och alltså är som ovetande boskap på väg mot sin slakt. Dessa är ju de sprickande bubblornas tid och mycket kan hända mellan 2020-35.

De lättförtjänta pengarnas planet Jupiter är ju en verksam illgörare för den svenska nationalsjälen som till stor del måste förklaras som summan av det folk har för sig. Den grupp jag kallat Eliten (horoskopets femte hus) har jag i en brasklapp alltid noterat innefattar också dem som i sin bristande bildning inbillar sig tillhöra landets vinnande segment, det måste vara just dessa fondsparare. Sju av tio svenskar kommer alltså att brinna i helvetet för att de inte tänkte efter innan de köpte de officiella livsmålen som en satans ateiststat som Sveriges erbjuder istället för själens harmoni  och eviga lycksalighet. 

Svenskarna bytte denna ovärderliga juvel mot lite löjeväckande pengar, må vara "stora (men onda) pengar" i folkets ögon men ändå inget annat än något Storkapitalisten hånfullt småler åt.  Svenskarna är mycket små barn i sandlådan och Finansvärlden präglar dem så lätt att snart ingen av dem vet vad preciserad kollektiv framgång är. I Sverige, ett land med Vattenbäraren som sitt soltecken gäller inte symbolen på dess egen verkshöjd, som en universell intelligent utan betecknar bara en liten Elit som alla söker leva som om de vore kungen. (Sverigehoroskopet har Solen i Vattenbäraren i 5e huset som i gammal tid tillhörde den autokrata härskaren.) 

Som jag sagt många gånger tidigare är det gamla Fattigsverige som dröjer kvar som ett djupa inbäddat trauma i nationalsjälen och gör befolkningen så förbannat korkad och tråkig. Den enda smala lyckan är att en äldre generation snart är döda och lämnar åt rosenkindade ekonomer att skrika "fantastisk!" över varje oförtjänt krona den låga Arten kammar in.

Ett bra exempel på att Sverige AKTIVT fostrar glidare, klippare och allmänna svin indikerar Allra-svindlaren som dömdes av hovrätten till 6 års fängelse (i praktiken 3?) och 10 års yrkesförbud för att - likt svenska staten beröva landets pensionärer deras rätt. När man placerar vd:n Ernstbergers födelsekarta ovanpå nationalhoroskopet visar sig hans svårt deformerade Jupiter stå gradexakt vid den verksamt onda svenska Solen (skadad av kombinationen med stora och/eller lätta pengars Jupiter):

 

Ernstberger är således ett barn av den moderna svenska identiteten, åtminstone den bland dem som dras mot landets hjärta (Solen) och söker sig en plats i Etablissemanget, dit också räknenissar (Merkurius) räknas, och få undgår att korrumperas givet Merkurius "belägrade" position mellan de båda verksamt onda högdjuren. (Att hovrättens dom faller en dag när Månen passerar jupiteriska Skytten bekräftar Ernstbergers något osäkra månplacering just i slutet av Skytten. Men där ligger den säkerligen, så att också det lunära och begärsfyllda sinnet styrs från hans störda Jupiter.)
 

*****

Men minns inför åsynen av ett nationalhoroskop som är rena korruptionsmaskinen för människors själar att Sveriges innevarande Jupiter-cykel kommer att se finansbubblor spricka som vi aldrig sett dem förr. Att ropa hej efter att företagen tack vare generösa statsbidrag klarat sig genom 1½ år av corona är just så korkat som grisar på väg till slakt reagerar på varje liten medvind.

Den unga och säkert trevliga sparekonomen har ett nästan löjeväckande väl matchade horoskop för Sveriges (och världens) dystra framtidsutsikter, hennes horoskop anknyter i allra högst grad till förra inlägget som nämnde att landets persona (spelade roll) går i Vågens tecken och att detta tecken, för att vara trogen sin djupa känsla för balans, INTE får beblanda sig med chanstagaren och klipparen Jupiter, stora och snabba pengar.

Men sparekonomen visar sig vara just precis ett hjärntvättat barn ur privilegierad miljö, så berövad all förmåga till självständigt och kritiskt tänkande kring föräldrarnas plats och orientering i livet att den patriarkala Saturnus till och med - som i Sverigehoroskopet - kopplar ett kontrollerande grepp om barnets intelligens och naiva tro att hon är en av de utvalda. Eliten på fina gatan i Stockholm må hon fötts till, men De Utvalda är en helt annan sorts själar, av mycket högre dignitet!



I brist på känd födelsetid får istället Månen (fantasier, begär, drifter, drömmar) hoppa in som förstahusägare. Månen i Skorpionen och rovdjurets begär - norra månnoden Rahu - visar här exakt att det är Naturen i dess lägsta men samtidigt mest omåttliga sida som driver den som sparar i fonder för snabba och lätta pengar.

För den som bara nått rovdjurets medvetandenivå (och egentligen här bättre hemma i en djur- än en människokropp) är visserligen Jupiter en verksamt god planet. Detta för att den Vattenascendent placerar ett Jupiter-ägt tecken i något av de två goda husen 5 eller 9. I det här fallet äger Jupiter femte huset för spekulation (vilket om något innefattar lätta pengar via fondsparande).

Problemet är bara att den enorma Solen med Jupiter (gradexakt konjunktion) befinner sig i 12e förlusthuset. Antingen är Sparekonomen en ond demon som söker lura folk att lägga tid och energi på en pseudosyssla eller också är hon själv bara så duperad att hon borde omyndigförklaras och avgiftas.

Intressant nog anknyter också hon till nationens psykologi men där Ernstbergers Jupiter indikerar en ur den bedrägliga Eliten är det den omoraliska illgöraren Mars som hos Sparekonomen knyter an - återigen gradexakt - nu till nationens spelade yta av "Våg", förvisso ett passionerat (lustfyllt) Venustecken och definitivt med kopplingar till pengar, dels via härskaren Venus men också som en traditionell symbol för marknader och affärskontrakt. Mars är en påeggande faktor och märks främst i landet som att Sparekonomen söker förmå den lilla människan att bli mer om-och-kring-sig-materialistisk (det sista svenskarna behöver bli).

Indoktrineringen som lett Sparekonomen till sitt pinsamma yrkesval är lätt att se: det är den patriarkala och i negativt härskarläge materialistiska Stenbocken som via trekvartsvarvet kontrollerar Sparekonomens intelligens. Och smartheten krymper nästan alltid när en urstark Saturnus lägger band över en svag Sol. Solen i Vågen anses "fallen" och dålig på självhävdelse - ofta parasiterar den på andra för sitt eget självförverkligande, lite som den här bloggaren Sol-Våg använder namn i nyhetsrubrikerna för att driva hem astrologins budskap om människans svaga karaktär men också möjlighet att höja sig till gudarnas medvetandenivå.

Granskar man begärs- eller sinnelagskartan lite mer är nettoeffekten ändå att Spara styr över Slösa. Saturnus är konservativ och materialistisk och kontrollerar definitivt Jupiter i ofta drömskt orealistiska 12e huset (en förlustens sektor, "den onda daimonens" område i hellenistisk tid och lågt skattad även i Indien - egentligen bara ett bra hus för dem som överger världen och dess perversa syn på vad som är åtråvärt). 

Har man nämnt den onda daimonen så bör den goda också nämnas. Här uppstår det intressanta att den goda daimonens representant är räknenissen Merkurius som dessvärre fallit in i den onda daimonens sektor. Den onda daimonen är å andra sidan här tvåsamhetens Venus (Vågens härskare) och den har en bättre placering i den goda demonens hägn (sektor 11). 

Det bildas alltså rundgång mellan den dåliga och den goda sidan i själen vilket alltid ger mixade resultat. (Sparekonomen kommer att få äta upp sitt överilade vrål "Fantastiskt" många gånger i sitt liv). Man skulle kunna säga att den onda och den goda ängelns sektorer, givet de inblandade zodiaktecken pendlar mellan altruism och egoism. Missta inte sparekonomiska tips för någon form av altruism, det här är pappas flicka och själv står hon på den täta överhetens sida. Det luktar t.o.m. "gamla pengar" om horoskopets Saturnus i dessa oupphörliga bevakning av Jupiter och om lyckobringaren ger tillräckligt överskott...

Eftersom Venus är "fallen" i Jungfrun, den är en självtjänande, egoistisk position för tvåsamhetens planet, minskar å andra sidan spänningen mellan ascendenten och den goda ängeln/daimonen. Med vissa ascendenttecken är spänningen närmast hopplös att hantera för en människa. Egot/1a huset är starkt men den goda ängeln klassas ALLTID som en verksam illgörare eftersom den ALLTID vill mer än bara ett självtjänande ego! Här är emellertid både Skorpionen (1a) och Jungfrun  (11a)  ganska snarlika och eniga, Vatten och Jord ger gyttjans materialism och medan Skorpionen är en överlevare som alltid söker finta sitt övergripande motiv, Döden, medan Jungfruns Merkurius är en räknenissa, uppstår här en mix av "självtjänande kalkyler" bakom en spelad "Vågig" välvilja att dela med sig. Kort sagt en perfekt Sparekonom. 

Nu kanske någon ser och förstår varför individen passar perfekt med Sverigehoroskopets övergripande budskap. Samma själviskhet som landet som helhet och samma förnuft (fast starkare) i syftet att de som redan har ska kunna tillägna sig ännu mer. Det är som Sveriges förbättrade välstånd aldrig existerat, den hysteriskt osäkra Fattigsvenskan har reinkarnerat - missade de goda åren - och pratar återigen som en extremt högervriden bankir eller liknande. 

Ska man tänka sig att Sparekonomens månascendent faktiskt avslöjar något om hennes inre, så blir den onda daimonens sektor - med Solen och Jupiter - rena klartexten för vem detta var i föregående liv. En själ som då levde i ett privilegierat samhällsskikt och tar med sig överklassens olater och brist på vidvinkelsyn på världen även i detta den svenska livsupplevelsen. Och det är i Sverige själen har sitt Waterloo att se fram mot, om bloggens prognos stämmer för vad som kommer att hända med landet under 15 år av "verksamt ond Jupiter".

*****

PS. Man måste fråga sig om detta är Moder Svea och hennes beklagliga tillstånd. Jag har nu sett så många smilande tjejer sjunga ekonomins lov (särskilt i Aftonpladdrets rikliga textreklam) att man till fullo börjar förstå varför svenska kvinnor numera saknar tjuskraft. 


Men även Expressen driver förstås på förborgerligandet av alla som har en krona till övers och återigen är det KVINNOR som används för att sälja in Satans sinnelag i syfte att i smyg montera ned landets hela överbyggnad. Satans närvaro i svenskmentaliteten märks i nationalhoroskopets konjunktion mellan den onda stjärnan Algol och illgöraren Mars, den senare dold i 8e huset för röta och korruption men ändå en långsamt nebrytande ägare till det folkliga sinnelagets och begärets Måne. Eftersom samma röta (nationalpsyket har bra många skamfläckar enligt kartan från 1974!) "äger" även det tionde makt- eller riksdagshuset (via Månen) finns det ingen rådlig representant i landet att sätta stopp för denna pågående degradation.

Vänstern hade chansen för mycket länge sedan men saknade självförtroende för revolution. Det blev socialdemokratisk "reformism" som bara gått åt fel håll under flera årårtionden tills vi hamnade här där den hinduiska prognosmetoden förutsäger att vi skulle vara just nu. Under den onda Jupiter vars bubblor spricker eller ytlighet och nyrika strävanden helt gör landet irrelevant som bidragsgivare till Jordens framtid.

Sverigehoroskopets Venus-i-Stenbocken visar att det täcka könet vet allt om att spela ytan av fagert kjoltyg medan tecknet alltid skannar män och övrig omgivning efter statusmarkörer. Stenbocken är ju "världsbergets herre". Svenskor är numera moraliskt förfallna guldgrävare de också. Och männen dumma i huvudet som få, av den arroganta tv-reklamen att döma. 

Senaste exemplet är puckot som handlar en smartphone över nätet och får en banan i kartongen. Undertext: låt oss, begagnatföretaget sköta tänkandet åt dig, du arma och urskillningslösa svensk. Det är reklamnissar i Stockholm som tänker "lantis" och kommer upp med denna ständiga ström av tillvitelser. Även reklamnissarna går spikrakt till Helvetet efter jordelivet. De har tänkt alltför många dåliga tankar åt sin Huvudman.



Inga kommentarer: