Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 juli 2021

Utvandrarna och Sveriges nyrika fernissa

Sverige, ett land vars identitet (solen) disponeras av Saturnus
i hus 9, av vad Omvärlden dikterar. Är då svenskarna
osjälvständiga härmapor utan egen kultur? När "ansvariga"
politiker säger att lilla Sverige är beroende av sin Export
är detta exakt vad horoskopet visar och - tydligen - en
ursäkt för att uppehålla demonisk krigsindustri, en
skapare av så dålig karma att Sverige troligen...
 


Dags att ännu en gång summera och påminna sig vilka "komplex" som driver vårt moderna Sverige. Komplex som bara delvis samarbetar och allt oftare låter hela folksegment falla mellan stolarna hos myndigheter hit och dit.

Jan Troells långfilm Utvandrarna - om fattigsvenskarnas vedermödor i Nya världen - vann en Oscar som bästa utländska film i 1970-talets början. Den utgjorde basen för en amerikansk tv-serie, The New Land, som sändes i USA 1974 (Wikipedia). 

Det här för tankarna till vår tids Sverigehoroskop, baserat på Regeringsformen i dokumentet daterat 28 februari 1974 (därav födelsetiden midnatt). Den här bloggen uppehöll sig ofta vid den ytliga förnissa av nyrikt land som horoskopet tecknar via Elitens eller de lyckligt lottades 5e hus. Däri befinner sig både identitetsmarkören Solen och välståndets Jupiter tillsammans med kommunikatören (eller propagandaministern) Merkurius. 

Eftersom den här planetklumpen enligt hinduisk astrologi trots 5e huset för tursamhet eller god karma ger ONDA FÖLJDER (dålig karma) är horoskopet paradoxalt: en lyckligt lottad elit i ett lyckligt lottat land som ställer till det för sig genom falsk marknadsföring om sin egen förträfflighet. Själv- och livslögner står som spön i backen i detta land! Sverige kan som få saker få det goda att ruttna bort.

Den aspekten av nationalkartan är ohyggligt missprydsam och det var den sidan som figurerade även i föregående inlägg (på övertid, som sagt, bloggen har sagt sitt och dess besökare gått vidare till andra distraktioner).

Nationalhoroskopet är förstås en ögonblicksbild från 1974 så Sverige lyft sig från fattigt elände för de många till en utjämning av livskvaliteten som den fåtaliga överheten godtagit eftersom skräcken för en kommunistrevolution varit överhängande. 

Det är samma irrationella skräck som t.ex. kolumnisten Lena Mellin i Aftonbladet omvandlat till hat över nysvensken Nooshi Dadgostar efter att hennes parti vågat ifrågasätta den omoraliska socialdemokratins uppgående i den Rika Eliten och deras beredskap att gå Fastighetsägarnas penninghunger till mötes. Mellin med flera har valt att inte höra varningarna om vad som väntar på några års sikt, bortom det genuint folkförrädiska falsktalet om "bara dyrare bo i nybyggt. Samma mantra upprepades av högersossar långt efter att argumentet motsagts av exempel från världen manar till besinning. Finland nämndes, som gått samma linje och där klassegregationen nu blivit tydlig.

Varför boendefrågan gav Vänsterpartiet sådan medvind är lätt att se i nationalhoroskopet. Landets spelade rollmask - Vågens tecken - är inte enbart spelad. Är det någonstans längtan efter balans, mått och proportion är stark så är det i svenska folkets hem. Nationalhoroskopets härskare är Vågens Venus och den ligger i ytterligt materialistiska Stenbocken, i 4e huset för landets fundament, dvs hushållen eller hemmen. 

Enligt axeln mellan 4e och 10e, blir det senare ändläget, makthuset, ett uttryck för FALSKHET eller spel för gallerierna. Det är i Djupet - folkdjupet eller hemmen - man hittar folkviljan. Och Löfvens rapidsnabba beredskap att "axla ansvaret" bara ett dygn efter att han valt att avgå efter missförtroendeförklaringen i riksdagen bara visar hur det politiska spelet är allt annat än äkta. Under dessa "historiska krisveckor" ses baksluga makthavare som söker finta bort varandra. Detta har ingenting med demokrati att göra och styresskicket är alltså, som redan Platon insåg, horribelt. Folk i gemen drivs av passion och inte intellekt, det är det som gör dem så felbart mänskliga. Men ett styresskick kan inte bygga på det nästbästa! 

Likväl råder i Sverige misstänksamhet mot det intellektuella och detta tycks mig vara ett fall av trälar som inte vill se vilka de är utan vidmakthåller en skev självbild av att tillhöra det vinnande laget. Bara så kan man förstå att socialismen är så svagt representerad i detta land och att bara Vänsterpartiet verkar minnas hur ett gott samhälle för alla måste vara konstruerat. De högbegåvade kan betrakta sin IQ som en gåva från Himmelen men det goda samhället låter dem inte berika sig själva på sin smarthet. Den som börjar brista i social medvetenhet är en psykopat och skulle i ett bättre samhälle än Sverige omedelbart få vård och påminnelser att EGO är ett personligt fiasko och ett svek mot den Stora Bilden. EGO är där man börjar resan (Väduren startar zodiaken) men sannerligen inte målet.

I Sverige fungerar maktspelet extra illa eftersom 10e huset ägs av den ansiktslösa massan (Månen-i-Väduren = Folket kvar på resans första steg). Denna planet är en tungviktare i termer av inflytande då den står i ett av horoskopets "hörnlägen" vilket stärker dess inflytande över externa händelser. Svenskarna skulle lätt kunna ta makten från Eliten som helst inte vill representera annat än sina egna särintressen. Som det nu är, avslöjar sig Sveriges brist på balans och omdöme (Vågascendenten) i oppositionen från en Måne som är passionerad men subjektivistisk och ointresserad av historia (annat än svensk stormaktstid). Ett folk benäget att upprepa sina misstag om och om igen i politisk maktposition (10e huset). Bara så kan man förstå Sverigedemokraternas popularitet i landet just nu. 

Men varför gör inte svenskarna något åt sina ynkliga politiker? För att Månen är egoistisk i Vädurens tecken och politiken är det perfekta sättet för befolkningens lägsta men hungriga medlemmar för att göra individuell karriär på. Man behöver inte ens vara särskilt begåvad så politiken står öppen för alla de strebers som näringsliv och varjehanda marknad ratat. 

Det är Månens disponent Mars (i materiella Jordtecknet Oxen och i 8e korruptions- och dödshuset) som påminner om denna extrema "om sig och kring sig"-mentalitet som ser lika primitiv ut som under vikingatiden så svenska "köpmän" (läs: rövare) sågs med misstänksamma ögon i omvärlden. Idag anses svenskarna istället tråkiga och penningfixerade, och det stämmer exakt med Månen i Väduren med Mars-Oxen som disponent, och därtill det nedslående 8e huset som en slags kronisk sjukdom som följt landets folk länge, längre...

Men denna sjukdom är också det gamla Fattigsverige som således övervunnits via den sociala ingenjörskonst som allt det intellektuellt "blåa" i kartan antyder, samtidigt som svenskens myckna Luft också beskriver nationens urartning under tiden av nyrikedom och jakt på lätta sätt att tjäna pengar. Den fulare sidan har formligen exploderat med IT-tekniken och näthandeln som på allvar drog igång i mitten av 00-talet efter att Internets första entusiastiska fas dött och det kapitalistiska monstret tagit över. Idag är unga svenskar så klassiskt historielösa och duperade att nätet är deras enkla  verklighet. Telefonfobiker har de blivit och bara vana att anonymt sitta och manipulera sin sociala nätroll via flinka knapptryck på sin smartphone. 

"Låneinstitutet" LENDO har i åratal drivit med och sökt profitera på den nya kommunikationsfobiska svensken med devisen "Lendo - pruta utan att prata"! Detta är en så degraderad variant av mutisten Oxen med dess materialistiska böjelse och Vädurs-Månens naturliga jagiskhet att orden tryter. Vi har en generation just före "Klimat-Greta" som i digitaliserandet av hela samhället  skadats så svårt av vad deras föräldrars flacka värderingar att de alla kommer att gå under när Sverige når sin utmätta gräns för Orättfärdighetens Era. 

Det går inte att lära präglade människor att tänka fritt. Från fyrtio och uppåt har vi svenskar som redan är förstörda av illusionen om den postpolitiska människan som lever för sitt individuella förverkligande och långa solsemestrar (som sina föräldrar fast nya och kreddigare resmål). Alla dessa svenskar jobbar just nu så svetten lackar för att hitta biljetten som tar dem till någon paradisö, bort från det sönderfallande välfärds-Sverige de är för unga för att ha upplevt. Men de har sett landet gå sönder i importerade tjänare och så dem själva. Och de uslaste svenskarna söker kapitalisera på detta politiskt framskapade klassamhälle.

Kan då inte Sverigehoroskopets Saturnus begränsa den nyrika och ytliga livsstilsbefolkning som 5e huset tecknar? Mot Jupiters dröm om evig tillväxt och rikedom utan ansträngning står ju motvikten Saturnus med "hårt arbete" och en försmak för det frugala (hellre en kvalitetsvara än att köpa samma sak en gång om året). 

Landets framgångsrika men olycksbådande 5e hus representerar allt från de som flyttar in till storstaden med sina ouppfyllda behov och som de tomma skal de är snart lägger sig till med samma olater som storstadens verkliga Etablissemang. Denna femte elitsektor bygger i grunden på att det är Solens hus och gäller kungen och hovstaten. På folklig eller allmän nivå representerar 5e huset också barn och lek, analogt till nöjesliv för ungdom och unga själar. Samma rekreation som kungen alltid åtnjuter förvandlas dock i löneslaveriets kapitalism till några veckors charterresa till soliga länder! 

Det finns en djupt sittande reslystnad närmast mentalt inpräntad i Luft-delen av Sverigehoroskopet, och det är den bevingade Merkurius och ankaret Saturnus som var och en placerad i den andres hemmatecken binder ihop elitens hus med 9e utlandshuset. Flygcharter till fixerade destinationer - ett fixt och färdigt mönster (Saturnus är väldigt repetitiv) och ett beteende som är upplagt för den arbetande lilla svensken. Var och en i Sverige tillåts LEKA interkontinental elit några veckor om året. Och detta indoktrinerade folk nöjer sig med det lilla. Bristen på revolutionär vilja eller intresse av en helt ny samhällsordning  beror förstås på att den folkliga Månen baserar sig på en närmast defekt krigsplanet Mars. (Istället exporterar Sverige framgångsrikt krigsmaskiner som dödar andra.)

Så långt en återerinran av gamla klarlägganden. Och sanningen är att Sverigehoroskopet hann analyseras rätt grundligt under bloggens aktiva år. Eftersom ramverkets Saturnus är en verksamt god planet för alla svenskar som påminner om landets Vågsascendent - vi är ett förnuftigt och planerande folk - så blir 9e utlandshuset det ställe från vilket vi kan hitta goda modeller att använda hemmavid. 9e står för utforskning så Sverige är skickligt på att ta från utlandet och sedan korrumpera i 5e elithuset - främst via handelsmannen Merkurius - men i lika hög grad genom den extremt vinstlystna Jupiter. Och hela denna export- och importcirkus bejakas av den verksamt onda Solen, av vårt innersta ledarskikt. Jag har kallat nationalhoroskopet en sprängskiss på en formidabel korruptionsapparat, landet har varit en tidsinställd bomb alltsedan 1974.

Det är av den anledningen föregående inlägg avslutar med dystra ord om Sverige som ett självtjänande land som övriga världen inom ett par årtionden inte längre kommer att bry sig om. När detta skrivs har just en polisman i tjänst rått skjutits ihjäl i ett invandrartätt storstadsområde och det inbördeskrig den här bloggen varslade om för flera år sedan kommer allt närmare. 

Politiskt kommer Vänsterpartiet att behöva växa sig bra mycket större för att vända den onda spiral framskapad av postpolitiska idioter och allmänna högersympatistörer. Just de som ropar på mer övervakning och fler poliser är inte sällan de som tjänar mest att Sverige blir ett totalt militär- och övervakningssamhälle.

Och det är den verkligheten vi nått då den VERKSAMT ONDA Jupiter fått allt som liknade nationens välstånd att evaporera under perioden 2020-2035. Var och en sitt eget psykopatiska men vinstalstrande varumärke. När gränsdragaren Saturnus cykel startar hösten 2035 har det allmänna välståndet (Jupiter) spruckit sönder helt i Sverige och lagts i fickorna på dem som redan hade mycket till att börja med. Bubblan som sprack dessa år var enorm! Murar och larmsystem dominerar vid den här tiden de skräckslagna medborgarnas verklighet. Dvs, de som har några ägodelar alls att larma eller tagga med den tidens populära teknik att märka Ägande och i händelse av stöld kunna spåra.

Det hade varit så lätt att socialisera på riktigt och därmed kunnat avveckla alla dessa kontroller och helt överflödiga industrier. Sverige hade kunnat ta viktiga steg mot en världsledande nation fylld av en högre anda än det småaktigt monetära. Men som vi ser 2021 finns inte ens början till postkapitalistiska skisser inom politiken. De som bar ansvaret över årtionden av denna landets vanvård kommer att bli överraskade att finna ett liv efter döden, men inte garanterat helt behagligt. 

När läkaren Raymond Moody gav ut sin bok om nära döden-upplevelser på 1970-talet (flera andra läkare har senare publicerat liknande rapporter) valde han att censurera en typ av återkommande redogörelse från kliniskt döda som återupplivats. Moody berättade om detta många år senare. En del ut ur kroppen-resenärer hade bevittnat "förlorade själar" som förnekades inträde någonstans på "Andra sidan"! (Se gammalt och löst relaterat inlägg om "Det yttre mörkret") 

Det ser alltså ut som att vissa livsstilar omedelbart får konsekvenser för själens fortsatta upplevelser efter ett besök i en jordisk människokropp. Inget av detta accepteras som kunskap eller ens "information" i Sverige. Bara det säger en del om vår nivå bland världens länder.

Den goda delen av svenska folket illustreras av praktiska Venus i Stenbocken i hemmets 4e sektor. Visserligen allt fokus på eget komfortabelt liv, men någonstans måste en själ börja. Dessutom finns en möjlighet till "världssamvete" i detta Sverige eftersom Venus disponeras av Saturnus som förvisso befinner sig i 9e samvetshuset (även om det plattlandar som "utlandet" för de flesta). 

Till Sverige ankommer (och jag talar inte om invandrare) de som knappt lärt sig någonting under sina tidigare vistelser på Jorden. Det är kanske inte så märkligt om man ser på äldre tider när tankeutbudet i en traditionalistisk och kanske analfabetisk kultur var begränsat. Man lärde sig stammens tio myter, fortplantade sig och jobbade lite på fälten. Sen dog man vid trettio och nästa generation upprepade precis samma mönster. Det går att återvända till världen bra många gånger utan att komma någonstans alls. 

Frågan vad som utlöser övergången till "rika liv" är svår att besvara med mindre man har facit i hand (en allvetenhet som smått börjar likna den gudomliga medvetenheten) eller ett levande minne av sin "långa historia". Den hinduiska astrologin tar hänsyn till tidigare liv och karma, men Sveriges planeter i 5e huset för god karma kan naturligtvis inte läsas som för en enskild individ. Allt sektorn säger är att landet är ett utmärkt ställe för dem med god karma att förstöra hela sin positiva utveckling över många liv. Ett rikt, sekulärt land utan intresse av filosofi eller tänkande - det är en riskabel kombination.


Inga kommentarer: