Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 juli 2021

Det onda kapitalet räddade marionett Löfven kvar i någon slags ställning

Sverige har inte ens seriöst börjat överväga vägar till ett postkapitalistiskt styresskick som omfattar hela världen (mänsklighetens största projekt någonsin), så dagens omröstning om regeringen Löfvens fortsatta vara eller inte vara byggde bara på att inte rumla runt i båten mera. Kapitalismens hjul gnisslar illa och landet måste börja röra sig. Dessutom fanns inget alternativ till ännu mer av den maskerade högerpolitiken att tillgå.

I dagens tidiga kommentar till omröstningen i riksdagen missade jag i hastigheten  notera mer än att Vågens tecken sannolikt gällde på himlen då röstningen genomfördes. Men hur illa (gräsligt illa) det än ser ut i 10e makthuset med Venus infekterad av en defekt Mars, så är det trots allt DEN ONDA RIKE MANNENS TID för Sverige. Den illistiga planen på att införa marknadshyror i hela fastighetsbeståndet avvärjdes för stunden av Vänstern, men den verksamt onda Jupiter 2020-35 - Sveriges värsta tid - kommer att bjuda på fler överraskningar. 

Planeten som hotar befolkningen med uslingens klipparmentalitet står f.n. precis som den stod då landets föddes (1974) under den tid varje dygn då Vågen stiger över östra horisonten. Och Jupiter hamnar förstås som en tautologi i 5e huset för Eliten: "åt dem som redan har ska mer vara givet", rikedom till de som inte behöver mer. Jupiter är omättlig och behöver kontrolleras av motvikten Saturnus. 

Man kan faktiskt bedöma en människas strebermentalitet utifrån styrkeförhållandet i horoskopet mellan Saturnus och Jupiter, ansvar och frivolitet respektive. Att undertecknad har en urstark Saturnus och en Jupiter som klassificeras som Fienden på sin himmel kan knappast komma som en överraskning, men beror på flera tidigare liv som makthavare. 

Jag föddes med den kunskap inte en usel politiskt broiler i Sverige tycks ha med sig. Av den anledningen var jag också fullständigt politisk indifferent under mina nu 61 år, men den här bloggen stimulerade igång den latenta maktmänniskan och det han ser när han följer svenska rubriker är en enda obruten mardröm av primitivitet. Folket kan delvis lastas för att det - som vanligt med folkgrupper på Jorden - är så måttligt begåvat och mest intresserad av sina egna fördelar.

Så vid omröstningen en OND JUPITER - Storkapitalismen - som kastar sina räddande två aspekter framåt, dels mot Solen (ledarskap) och dels mot själva Vågascendenten. Jupiter är verksamt ond men på kort sikt ser den ändå ut att ha räddat regeringen och Sverige eller fått bukt med röran. Minns att Storkapitalismen hellre jobbar genom Annie Lööf numera och den vägen har lyckats komma åt och korrumpera den svaga socialdemokratin ytterligare så det är upplagt för en fortsättning på den verksamt onda Jupiters härjningar med Sverige.

PS. Missa inte hur den Onde Rike Mannen eller Kapitalismen arbetar. I Sverige har Ondskan garderat sig. Hur det än går med SD:s rumsrenhet vinner den. Kristersson och Lööf är bara två sidor av samma Aktör, listigt positionerad så att den dumme svenske medborgaren faller rakt i fällan oavsett vilka småbekymmer som känns mest anlägäget och värt en röst...


Inga kommentarer: