Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 juli 2021

Halshuggningen av Löfven och hackerattacken mot COOP som svenskt problem

Denna 7 / 7 år 2021 avgörs om Löven åter får driva vidare sin variant på en högerregering, dock via Vänsterpartiets nödbroms för tillfället berövad möjligheten att berika sina skyddspatroner Fastighetsägarna ytterligare. (Fastighetsägare bygger tydligen bara för den egna vinningens skull, inte för att samhället behöver fler bostäder). 

Timmarna innan omröstningen kan jag bara upprepa min farhåga från föregående inlägg: det är svårt att se Löfven överleva den massiva, närmast hackerliknande attack som stjärnhimlen för tillfället utsätter hans medfödda potential för.


Det avgörande riksdagsmötet börjar 14.00 och placeras innerst i denna dubbelkarta och Löfvens födelsedag i yttre kretsen. Det är en omröstning och passande nog stiger räknenissen Merkurius i dess jordbundna Jungfru i öster. Resultatet kan tänkas komma strax efter att Vågens tecken börjat stiga i öster. För den senare ascendenten kan man då studera Venus, för tillfället i Krabban men angripen av en fallen krigare, Mars. 

Mars fall i trygghetens tecken Krabban indikerar otrygghet (eller rent krig) i inre frågor, och Stefan Löfven föddes som bekant med denna svaga indikation om sitt Hem och sin modersgestalt, ödet började ta form redan med hans bortadoption, från coola Stockholm till någon småstad uppåt landet. Hela hans liv och öde tycka ha handlat om att vilja återförenas med det skämmigt borgerliga som för Löfven blivit ett förlorat paradis. Med ett sådant personligt bagage kan man inte bli annat än en klassförrädare, likt hela dagens socialdemokratiska ledarskikt.

I föregående inlägg pekade jag på att Saturnus som Tidmätaren och Skördemannen opponerar  sig mot Löfvens Sol/Mars i Krabban - hans tid skulle kunna vara ute nu, Saturnus välkända tyngd och belastningen på "karriär-Solen" är påtaglig när Den Gamle opponerar på detta sätt. Glöm inte att tekniskt är Solen och Saturnus naturliga motpoler, solen representerar Liv och Saturnus död. Saturnus utmanar således Löfvens livskraft under denna regeringskris.

Men tittar man närmare lever även statsministerns dag-till-dag-Måne farligt under denna period. Inte bara föddes Löfven med sinnets och hemförhållandets Måne invid "halshuggaren" Rahu (Draksvansen, södra månnoden). Denna ödesmättade dag befinner sig i transit månnoden där ting termineras GRADEXAKT över Löfvens medfödda tidmätare Saturnus.

Överlever Löfven dessa indikationer är det i sig bevis på att svensk politik är lika falsk som i vilken bananrepublik som helst. De folkvalda minglar hellre med Eliten är utför Folkets vilja. Nu kan det förstås argumenteras att Sverige saknar ett folk värt namnet efter årtionden av hjärntvätt där medborgarna anpassats  till det kapitalistiska tankesättet och konsumtionssamhället. Här sitter ett slarvigt fåtal på toppen och skördar enorma summor på ignoransen och bristen på framtidsvision hos den breda medelklassen (underklass i allt utom konsumtionskraft). 

Då och då spricker den rike mannens bubbla, som när Sverige tycks "värst drabbat i världen" (diffus uppgift i Expressen som upprepats två gånger på basis av någon kort text från nyhetsbyrån Associated Press) av den ryska hackerattacken mot en amerikansk "middleware"-leverantör som svenskarna på sedvanligt osjälvständigt sätt flockats till för att få extra datakraft och därför slås ut som de byidioter som numera sköter det som en gång kallades "det svenska it-undret". Kapitalismens korttänkthet gör samhället sårbart men detta kommer sannolikt Sverige aldrig att hörsamma. Landet har till 2035 på sig att helt lösa sina systemiska felaktigheter, men ingen kan väl tro att den Rike Onde Mannen kommer att släppa greppet om sin mjölkko, nationen Sverige?

Hackerattacken som främst drabbade COOP, ingår naturligtvis under Sveriges onda Jupiter-cykel 2020-2035. Eftersom vårt nationalhoroskop är så centraliserat och fokuserat på Elitens välmående i privilegierade och lyckosamma 5e huset, blir en OND Jupiter, en OND Sol (i effekterna) och räknenissen Merkurius klämd mellan dem närmast en garanti för en självisk nation som söker profitera på allt med en påföljande förlust av sitt internationellt goda renommé (nu bara ett minne blott).

Redan Merkurius i dess koppling till Jupiter garanterar att kommunikationsplaneten i Sverige i hög grad styrs av den Onde Rike Mannen (Jupiter står för den ekonomiskt högsta klassen) och vilken chans har en enkel svensk till korrekt förståelse när alla medier börjar sina berättelser med kapitalism som en spelplan som tas för given. Högertidningarna DN och SvD är omöjliga att läsa, men även Aftonbladet, så kallat socialdemokratisk, utgår från samma spelplan. Lyckligtvis slinker en och annan genuint folkbildande artikel igenom, som Göran Therborns dödsruna över nyliberalismen. Underbar överblick där från en senior samhällsmedlem och omedelbart det större perspektiv som alltid saknas i de borgerliga livsstilstidningarna.

Den historiska lösesumman 600 miljoner kronor för att hackarna skulle befria det kidnappade amerikanska datasystemet är, pga. COOPs betydelse för ett helt folks livsmedelsförsörjning, en slående fullbordan av "de spruckna välfärdsbubblornas tid" som jag en gång titulerade Jupiters cykel för svenskarnas del. 

Det är värt att minnas att Jupiter essentiellt är den Stora Välgöraren i astrologin. Det är landets eller personens ROTMETAFOR - födelseögonblicket som det tecknas av ascendenttecknet - som avgör vilka av gudarna man har med sig. För Sverige och dess Vågascendent, för nationens åtbörder att vilja jämlikhet och balans, är tillväxtens Jupiter definitivt en planet som skadar ROTMETAFOREN. Jupiter tenderar i svensk tagning därför till hoppfullhet men ytlig och dålig i sin planläggning, t.o.m. en hycklare och kappvändare utan substans. Intressant nog tycks både kapitalism och marknadsliberalism ha välmågans Jupiter som signum: skapelse genom förstörelse, hoppets stjärna anser att Saturnus (döden) är ett acceptabelt medel för att några få ska få mer än de någonsin kan förbruka.

Nationen Sverige blir ständigt "tagen på sängen" och avslöjas i sin grunda och korttänkta jakt på LÄTTA PENGAR, den möjligen lägsta och mest pinsamma av Jupiters alla uttryckssätt och exakt den nivå som kapitalister och andra lycksökare jobbar genom. Eftersom också Solen (med dess driv) skadar Vågens balans har Sverige inte mycket tur då det föds samtidigt med att nyliberalismen dyker upp (enligt Therborns summariska men väl tecknade översikt) i diktaturen Chile, flera år före dess traditionella födelse med Margaret Thatcher.

Efter hackerattacken som drabbades svenska COOP extra hårt har medierna avhandlad hur lite de Lätta Pengarnas anhängare - it-nissarna - numera är intresserade av den tråkiga och kostsamma säkerhetsaspekten av systemen de bygger, så hela hackerattacken passar perfekt med den grunda och giriga onda Jupiter i Sverigehoroskopets 5e hus, där kreativa typer leker på det mest oansvariga sätt. 

Före hackerattacken hade vi nyheterna om nätbanken Avanzas läckage av användardata till amerikanska Facebook och dessförinnan Klarnas klantigheter. Och vad om handelsplatsen Tradera nyligen, där en lurad svensk uppbragt undrar hur det är möjligt att kunden inte åtnjuter något ekonomiskt skydd? Värt att notera är att Swish, de svenska bankernas projekt, inte tar något ansvar i dessa lägen, till skillnad från handelssajten eBay och det PayPal som Swish stressades fram för att mota bort från svenskarna. Swish är som en dålig långkörare i media. Varje månad tycks det gå det sönder. Under mitt bruk av PayPal sedan 2004 har jag bara varit med  om en enda skakig period för det betalsystemet och det var säkert femton år sedan. (Säkert har PayPal haft enstaka trassel även senare.)

Verksamt onda Jupiter, som vill ha snabba och lätta pengar, utmärker inte bara  IT-branschen från dag ett utan även de banker - det kapital - dess moraliskt tomma tekniker med typisk gatsmarthet ingratierat sig med. Ska man hoppas COOP-tillbudet är en vakna upp-signal eller är det bättre att låta dagens Elit mjölka ur Sverige fullständigt så att övergången till an bättre samhällsordning sker genom blod och tårar, på det sätt som större förändringar brukar gå till?

Ur astrologiskt perspektiv ska den Onde Rike Mannens vanstyre i Sverige pågå ända till 2036, men ritten till en större nyordning i världen blir skakig eftersom Jupiter både skapar välstånd (för fåtalet) samtidigt som bubblor spricker för de många (som sagt, marknadskapitalismens eget credo). Som bibelprofetian utlovar kommer de rika att bli rikare och de fattiga allt fattigare, och de största brottslingarna är den breda medelklass som överbelånar sig för att - tror de - via fejkat ägande markera hemvist på den vinnande  sidan. 

Denna dominanta andel av Sveriges befolkning kommer inte att nå himmelen när de dör, och som de ointresserade materialister de är kommer överraskningen av vilken plats de byggt sig själva på "andra sidan" genom strävandena på Jorden möjligen att bli en obehaglig överraskning. 

Finns det då någon ursäkt för att kalla sig svensk? Bara den att intellektet eller intelligensen inte fördelas jämlikt. Det är där de lägsta svinen tar som intäkt för att konkurrens ska gälla, så att de smartare kan stjäla från de tröga. Men så fungerar inte universum så det visar sig att intelligens är ett tveeggat svärd. IT-fascisterna är bara barn och har mycket att lära sig om livet bortom deras inmutade roller i det döende kapitalistiska systemet. Lura primitiva på deras guld och land genom glaspärlor och sprit är tyvärr homo sapiens genomsnittliga evolutionsgrad (dvs. en illa fungerande Jupiter).

Ett hett tips är att Naturen kommer att decimera denna art eftersom den gör mer skada för helheten än nytta. Nya vaccinimmuna virusvarianter är bara början på Räkenskapens Dag (Harmageddon, Apokalypsen m.m.). Blod och tårar, bara så kan en trög art tvingas ur sina gamla beteendemönster och anamma ett nytt paradigm.


Trivia. Efter att över morgonkaffe och P1 Morgon hackat på den här texten uppåt en timma publiceras den prick 8.30 som det visar sig. Intressant nog stiger vid denna minut kungamakaren Regulus i Lejonets 6e grad (med en sjunkande Jupiter i väster bara två grader kort om en exakt opposition). En kvalitetsgradering på inläggets funderingar eller illustration av de avhandlade ämnena?

Lejonascendentens Sol befinner sig f.n. i den Goda Daimonens 11e hus, som har mycket med de ideologiska fundamenten för styre och makt att göra... Efter omröstningen kl 14.00 kanske Regulus-symboliken står klar.

Inga kommentarer: