Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 juli 2021

Naturens punktinsatser mot västkapitalismen och Sverigehoroskopet (igen)


 
Jesus: Everyone who hears these words of mine and does not put them into practice is like a foolish man who built his house on sand. The rain came down, the streams rose, and the winds blew and beat against that house, and it fell with a great crash. (Matteusevangeliet kapitel 7)

För den som för ett ögonblick brottar ned sin degraderade sinnesmänniskomentalitet, uppslukad av hjärntvättarmedias rapporter om flodförödelsen i "Belgien och Tyskland", kan se ett annat budskap , en större indikation om Naturens Hämnd mot den korttänkta människan.

Men Naturen talar symboliska, vilket kräver att man backar två steg för att ens kunna skönja kommunikationen. Första staden som nämndes i åtminstone den svenska rapporteringen var Schuld - SKULD på svenska - och en granskning av Googles kartsystem med dess röda ikoner för översvämningsdrabbade områden visade en "hot spot" vid Maastricht där som bekant den onda Västkapitalismen gaddade ihop sig mot övriga världen och slöt ett av sina otaliga EU-fördrag (byråkrafter måste ju sysselsätta sig med något).

Nederländerna är således också inbegripna i flodkatastrofen och området ifråga kan alltså beskrivas ha inträffade i den dödsmärkta västerländska kapitalismens hjärta, en fortsättning på den vidriga kolonialism som alltjämt fortgår och där fattiga barn gräver ädelmetall i gruvor för att den vita djävulen ska kunna fortsätta byts Apple-modell en gång om året, rituellt dansande till den Stora Djävulens pipa.

Bloggaren sökte med den här bloggen förgäves sökte kvantifiera astrologiska lärosatser. Som ett dunkelt tänkt mänskligt system kan astrologin förstås inte avgöra om Domedagen redan anlänt, snabbare än tänkt. Det är lätt att bygga system men svårare att göra det bra (som alla inbillade IT-gudar nu får erfara) och har internet visat något är det hur obegripligt många astrologiska traditioner som utvecklats över årtusenden bara i Indien. Många av de här traditionerna motsäger varandra eller är åtminstone oförenliga.

Ömsesidig reception mellan Elitens 5e och Utlandets 9e
och svag gränskontroll i 9e visar hur Eliten lätt
vandrar ut ur landet med dess jupiteriska rikedom -
allt tack vare korrupta Solen - köpta ledare.
Allt för att lilla lantlollan ville vara någon i världen.

 

Enligt den tradition bloggen använde, antyder svenska nationalhoroskopet slutet för den nu mångtaliga nyrika medelklass som klär upp sig och lägger sig till med varor och köpmönster som i deras ögon är beviset på att de är något annat än de ordinära löneslavar de faktiskt är.

Undergången placeras enligt "nybörjarystemet" Vimshottari Dasha mellan 2020-2035, så att landets planetära Saturnus-cykel fr.o.m. hösten 2035 kommer som en hink iskallt vatten, som vållar en gigantisk kontraktion (stopp och sammandragning) över vad som då återstår av Sverige. För det är i just denna stund de Globala Varumärkena söker roffa åt sig så mycket av världen som möjligt och de satans kvällstidningarna visar varje dag reklamtext för hur även svenne banan ska bli framgångsrik värdepappershandlare ("lätta pengar", onda pengar, dvs. under Sveriges nu pågående Dasha/cykel i Jupiters tecken). 

Svenska folket tycks överlag så urbota korkat att det hellre väljer nya produkter från Apple och den amerikanska drömmen än inser att Kina redan vunnit i kraft av en överlägset mycket mer långsiktig vision (hörde på tv att de redan 2010 tränat upp tusentals brevduvor i den händelse vår världs IT fallerar till följd av världskrig eller hackerattacker - jämför det med Sveriges dumsnåla brist på beredskap inom precis allt).

Svenska staten har vaknat för sent och insett att ansvar (Saturnus) lämnats därhän i jakten på snabb IT-utveckling och förlorat greppet om den allt råare brottslighet som söker den onda Jupiters "lätta pengar" eller snabba cash. Medelsvensson är samma skurkar i den mån de också börjar "trejda" från köksbordet. Allt det vi läser om i medierna är OND JUPITER och hur den verkar i Sverige. I sin arrogans tror detta nyrika land att man kan ta lätt på kontroll- och kvalitetsplaneten Saturnus, som dock äger eller disponerar Jupiter. Varför svenskarna är så hycklande, slarviga och ytliga, beror på att vi tar lätt på Saturnus, det är södra månnoden Ketu som indikerar att landets hybris (självgodhet) är sådan att man tycker sig vara världens bästa kvalitetskontrollör medan den undertryckta Saturnus i själva verket lämnar fältet fritt för Elitens (Solen + Jupiters) vanvettiga planer på att göra Sverige "världsledande" i orealistiskt många ting.

Att degradera sitt land som svenskarna gjort och förklara det sekulärt, och därifrån förklara allt sjukligt som "normalt" bara för att det kostar pengar att åtgärda avvikelsens, är så korkat att Sverige är bortom räddning. Vem tror landet kan vända åter från sekularism och börja omfatta ens valda stycken ur världsreligionernas rättesnören?

När bloggen startade skämtade jag att bokstavssjukdomarna bara kommer att bli fler, just därför att den onda kapitalismen tjänar mer om man bara sätter "godkänt"-stämpeln på nästa uttryck av identitetsstörning (något som är lätt att dra på sig i ett så ryggradslöst land som detta). Den sekulära statens alla upprätthållare är också de skyldiga själar i den mån de bidrar till att normalisera psykiska sjukdomar som könsförvirring istället för att bekosta djupterapi (antingen är det ett tidigare liv som stör i bakgrunden eller också har det lilla barnet dragit slutsatser av en dysfunktionell barndomsmiljö). 

Sveriges "död" under de år vi lustigt nog påbörjade hösten 2020 med flera politiker som helt tappade vett och sans, kanske främst Ebba Busch som illustrerat både Stenbockens högmod och "ovanför lagen" samt Vattenelementets irrationella och svårkontrollerade drifts- och begärsnatur i husaffären. Den "historiska" misstroendeförklaringen till regeringen Löfven 2021 är ett perfekt exempel på OND JUPITER som spricker i sin konjunktion med OND SOL - dåliga svenska makthavare. 

Även om försök att precisera världens Harmageddon astrologiskt har gjorts många gånger och aldrig med  framgång, tycks Naturens många varnande tilltal likväl stämma bra med Sveriges 15 år under en "verksamt" ond Jupiter. 

Sverigehoroskopet är så fruktansvärt korrumperat att det väl förklarar landets "extremism" som det talats om alltmer på senare år, typiskt i samband med vinstdrivna skolor och välfärd. Det är så sinnessjukt att svensken inte ens ser sin egen dårskap. Självbilden om en fri individualist tillåter inte längre folkflertalet att läsa det tilltal Naturen alltid använt sig av. Folket är så upptagna av mätvärden om än den egna kroppens fitness eller naturens tillstånd att det levande tilltalet från Naturen är dem helt väsensfrämmande och inget de tar på allvar. 

Redan de gamla kineserna påpekade att räknenissen är den absolut ringa människan och se själva vilken nation som åter (efter en dålig period) tar över världen. Att spara gammal "old school"-teknologi som brevduvor, det talar sitt tydliga språk om att i jämförelsen teknikfanatiska Sverige kan vara världens mest korkade land. En lättviktig extremist och dumskalle på världsarenan som egentligen ingen har något att hämta från i en diskussion. Landet hämtar ju allt viktigt från utlandet, korrumperar det, och låter som en mellanstor hund som skäller som vore den en tungviktare. Den amerikanske diplomat som sade det, måste ha analyserat Sverigehoroskopet och dess svaga Saturnus och parodiskt uppblåsta Jupiter!

Sverige är helt överkört av kapitalismen med dess förmåga att profitera på precis allt, från oskyldiga skolbarn till naturresurser och katastrofer (floden Bernd ger rubriker och allt mer vulgära rubriker lockar annonser - kapitalister, den ultimata Asätaren bland människotyper).

Men borde inte vår mentala klenhet har setts tidigare och framför allt omöjliggjort våra ansenliga exportframgångar - vi kränger ju dålig pop och dödsbringande vapen med stor effektivitet alltmedan vi i det längsta inte låtsades om att vi exporterade DÖD för att slippa ha den på hemmaplan (avlivade långsamt de gamla på åldringshem och gjorde industri av begravningarna av de nära - allt för att insikten om Skulder och Slutet så lite som möjligt skulle spela in i vår flinka vardag och den arbetslinje som gör den Rike så förbannat Rik - men egentligen ingen annan). 

Britney Spears omskrivna vedermödor kan mycket väl ha börjat när svenska popexportundret använde henne som en mannekäng för hitlåten som kommer misstänkt nära kvinnovåld, "Hit me one more time". (Phil Spector, sedermera morddömd musikproducent gjorde samma miss på 60-talet, med tjejtrion Crystals och låten "He hit me and it felt like a kiss". (Om jag minns rätt drogs låten in, den var tänkt som uppföljare till någon av de hits gruppen redan haft.)

*****

Här kommer en möjlig förklaring till vår hemmablindhet som borde ha diskuterats medan bloggen ännu levde. Jupiter, den stora rikedomens och framgångarnas planet är alltid astrologins Stora Välgörare. Att ledare (Solen) har tur i Sverige förstår man direkt när Solen minglar med Jupiter och dessutom i ledarskapets 5e horoskophus. Barn som får leka - lek är en primärbetydelse för sektor 5 - tränar sig i kommande ledarskap eftersom den som kan leka  också vågar drälla med pengar eller annat - och ibland förlora hela stycket. Barn till fattiga föräldrar får inte den chansen, armodets och slitets Saturnus är Jupiters logiska motpol och fyller arbetarbarnen av samma fantasilösa realism som deras föräldrar tror sig tvingade att leva i konformitet med.

Sverigehoroskopet innehåller alltså goda omen för åtminstone en rejäl dos slösaktighet och chanstagande hos den del av befolkningen som föds till eller tar sig fram till Elitens begränsade krets. Landet är så litet så Eliten har en ohelig allians med Staten: man låter enkelt folk slita som fan så att de leklystna kan förstöra kapital i jakt på nästa exportsuccé. Processen är så normaliserad att man inte ens tänker på hur människovidrig den är. Den beskrivs snarast i diskussioner om universitetens ideala autonomi och rätt att bedriva grundforskning gentemot Kapitalisternas försök att styra även lärosätena i sådana riktningar att vinst ska komma de rika till del. 

Men redan idealet, högskolornas förutsättningslösa grundforskning (som folket betalar  via skattsedeln), bygger på samma gamla världsbild som även astrologin stammar från. Jupiter - den stora framgången och de stora vinsterna - är också symbol för högskolan och därmed lierad med chanstagare och klippare och med en primitiv mänsklig samhällsordning som jagar vinst och söker undvika kostnader - samma stinkande kapitalism har mött genom historien fast i olika former. 

Gemensamt har varit sedan någon gjorde anspråk på att äga ett stycke land eller ha en fastighet med rum i, att den som Äger använder sitt ägande till att utvidga sina innehav på de fattigas och bostadslösa bekostnad. Därför kommer "sossen" Jan-Emanuel och entreprenören Bert Karlsson och andra som profiterat på nyanlända flyktingar att brinna hårt i helvetet, tillsammans med Oscar Properties och andra byggherrar, inklusive allmännyttan efter att nya intressenter tog över så att det fina ordet nu bara är ett tomt skal utan innehåll.

Jupiter är enligt hinduiskt synsätt en välgörare även om den för vissa givna ascendenttecken blir en verksamt ond eller effektivt illgörande faktor. Och vad jag undanhöll läsarna under Sideriska siktets tio år, var att ONDSKAN SLUMRAR i de fall planeten är antagonistisk till ascendenttecknet eller "rotmetaforer" för en varelse (eller ett land). 

Men, och nu kommer det viktiga i hinduisk traditioner jag missat eller undanhållit: när planetens egen dasha (cykel) anländer, då är det en slags Räkenskapens Dag (Harmageddon) för just den planeten och allt vad den representerar. Därför har Sveriges Elit kunnat bygga upp ansenligt välstånd för sig själv tills tiden att avslöja den sjaskiga berättelsen är inne - som nu. Räkenskapens dag kommer att vara speciellt märkbar i de hus som - i Sveriges fall - Jupiter äger, och här kan jag bara peka tillbaka på åtskilliga gamla inlägg om hus 3, svenskt intellekt, dess medier, och kommunikation (och handel) i allmänhet. Jupiter äger också hus 6, fiender och ohälsa, vilket är intressant eftersom landets fiende också är dess Elit .... (Jupiter faktiskt belägen med ledarna/Solen i 5e elithuset). 

I en alternativ läsart kan man dock erkänna att folkhälsan 1974 förbättrats från gamla Fattigsveriges dagar så att det nya (för 1974) nationalhoroskopet snarast profetiskt pekar framåt och ser att hälsoaspekten kommer att bli lidande av Elitens privatisering av välfärden... Solen och Jupiter har båda blivit funktionellt onda fr.o.m. 1974 och kommunikations-, intellekts/elektronik- och hälsosektorn drabbas primärt. Men först 2002 slapp Ondskan lös, efter att IT-bubblan spruckit skulle det nu bli LÖNSAMT och här ses sålledes Stora Onda Pengar bygga det nya kommersiella internet som är allt dagens barn känner till. Sveriges horoskop stämmer här perfekt med den amerikanska utvecklingen och någonstans bland bloggens närmare 30.000 sidor diskuteras USA:s lika problematiska Jupiter (expansionsplaneten).

Bloggen ägnade viss möda och att inskärpa att Sveriges förra cykel, den giriga demonen Rahus period (2002-20) där den befinner sig i 3e kommunikationshuset. I själva verket demonstrerade Rahu som ett förstoringsglas den onda Jupiter eftersom norra månnoden inte är en planet utan bara en hållpunkt som överdriver karaktären hos dess underliggande disponent som i Sverigehoroskopet är just Jupiter. 

Med Rahu i 3e kommunikationshuset följde, som ofta påpekat, den sjuka utvecklingen IT haft, mediernas kris med digitaliseringen och en "generation gratis" som måste präglas om, vinstdrivna skolor och t.o.m., mot slutet av Rahu-perioden, en livlig diskussion om desinformation och missinformation ("fake news"). 

Fenomenen under denna period är i många  fall globala men det svenska horoskopet visar som vanligt hur extremt detta land är: när svenskarna går vilse gör de det rejält och i nästan allt. Flockmentaliteten har att göra med att vi inte ens är individualister som vi gärna vill tro. Vi är simpla bonnläppar som reklam och överhet med största lätthet kan manipulera för sina syften.

Men från och med 2020 är det alltså Jupiters dasha och det är nu OND FRUKT kommer att följa av planetens tidigare arbete på att berika sig/skapa  rikedom för en grupp som jag kallar Eliten (Hade nationalhoroskopets Jupiter legat någon annanstans än i de verkliga individualisternas femte hus, hade det kanske varit en Jupiter som månat om ALLAS välfärd, men det är inte så horoskopet ser på Sverige fr.o.m. Regeringsformen 1974 - det är något vanvettigt  korrupt som framstiger under förevändning att det skulle vara Folkets röst i riksdag och regering). 

Innan bloggen officiellt lade ner nämnde jag att det inte bara är den allmänna välfärden som går i kras dessa negativa Jupiter-år vi nu har framför oss - trots en del journalisters påpekanden om hur det haglar vårdinrättningar i de rikas stadsdelar i Stockholm och sedan inget alls  knappt därutöver - de är som grisar som tränger ihop sig och i flock väntar på att en atombomb ska falla över deras kvarter! 

Nej, även den Rike Mannen drabbas när Jupiters välmåga spricker som tomma luftslott och inte längre materialiserar sig. Därför behöver Sverige ännu mer slavar från krigsdrabbade länder. Den Rike Mannen, skrev jag mot slutet, kommer under den onda Cykeln att jobba stenhårt på att konsolidera sin rikedom vilket landet kommer att få känna av, inte minst de som nu blivit svenskar för att betjäna en fejkade överklass av medelsvenssons som leker framgång, helt klart utan att ha någon koll på vad verklig materiell framgång i historien har inneburit. De är patetiska, dessa svenskar i den sista tiden.

Men Naturens Hämnd - det låga och jordiska - är svår att hantera med ett "himmelskt system" som astrologin. Naturen är just det irrationella, det felbara, och var och hur stormar bildas eller regnoväder skapar katastrofer kan man visserligen teoretisera kring, på det sätt som astrologer sökt hitta signifikatorer för jordbävningar. Men att  från dessa tecken man ev. tycker sig kunna identifiera göra en förutsägelse när och var en jordbävning har aldrig lockat undertecknad. Chansen att något händer som en människa tänker sig det är i princip noll. Naturens underliggande logik är alltför stor och sammanvävd för mänsklig intelligens. Att tro något annat är att avslöja sig i sin arrogans och hybris.

Astrologin har sanningar att förmedla, men bara som symboler, som "tänkbara tendenser". Att förutspå Naturens nyckfullhet i vår tid är inte bara lönlöst utan också överflödigt. Överflödigt eftersom tiden för Naturens Hämnd eller Vedergällning så uppenbart redan är här, och det är den ostyriga mänskligheten som än en gång kommer att till stor del förintas av gudarna. 

Enligt Bibeln lovade Gud att det fick räcka med en syndaflod och att nästa större förintelse skulle vara med eld, men eftersom det är hela kosmos (inkl. solsystemets planeter) som kommer att förtäras av eld, ser tanken i Nya testamentet mer ut som grekernas tankar om en cykliskt återkommande ekpyrosis (världsbrand). Accepterar man vissa överdrifter för dramatiken är det kanske ändå Undergången i Eld den syndfulla jordmänskligheten står inför. 

Unga som inte hunnit likt föräldrarnas bli vedervärdiga kapitalister (egon kan de redan ha hunnit blir till följd av den skadliga smartphonen) ska inte känna sig "orättvist" drabbade. Under deras tidigare liv på jorden har själen säkert samlat på sig tillräckligt många dåliga liv för att återbetalningen nu kommer att ske via detta verkliga skitliv de har framför sig. 

Det här är en så mycket större fråga om landet Sverige och dess extrema förmåga att locka till sig korrupta själar som i detta liv får chansen att klargöra ett och annat de inte tidigare förstått, trots så många avverkade jordeliv.




PS. Den ovanligt heta sommaren passar naturligtvis bra med den första sommaren under OND JUPITERS långa period. Dasha Jupiter och sub-cykel (antara dasha) också Jupiter. Ren jupiterisk överdrift som tecknas  av den första sub-cykeln sträcker sig in i november 2022, så för Sveriges vidkommande väntar ytterligare en svår sommar efter denna. Eller? Kommer transiterna att peka på OND JUPITER i ny riktning när Jupiter i transit lämnar Vattenbäraren där den för närvarande befinner sig? 

Från våren 2022 anträder istället Jupiter något år i Fiskarnas tecken, vilket i Sverigehoroskopet betyder 6e huset för olyckor (generellt) och fiender. Inte minst tjänstefolk kommer att känna på den Onde Rike Mannens nya giv i Sverige under detta år. Också 6e huset ägs nämligen av Jupiter i nationalhoroskopet, så bollen går tillbaka till Elitens 5e hus och den dåliga karma som Solen och Jupiter kokar ihop nonstop! Skriv under på att svenska folket ännu en gång kommer att rösta på ett självskadevis i valet...

Jupiters transit genom sjätte gör också tanken att covid skulle hålla i sig, oavsett  den totala förvirring som redan råder i frågan om typer av vaccin, antal sprutar med mera. (En dålig Jupiter illustrerar perfekt "valfrihet" i dess sämsta marknadsstyrda form - Jupiter har alltid ståt för förgreningar där Saturnus stör för moral eller stomme men också en sparsmakad "enda väg"). Men är covid buren av en annan planetär valör. 

De sociala restriktionerna  har utspelat sig under gränsdragaren Saturnus passage genom jordbundna Stenbocken (ett solitärt tecken), men cellbiologi (och virus) sorterar under Jupiter enligt någon gammal astrologibok jag läste i ungdomen utan att intressera mig närmare för påståendet. Men celldelning stämmer väl med Jupiters klassiska koppling till förgreningar och ibland fullständiga härvor.


Inga kommentarer: