Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 juli 2021

Business as usual (Sveriges onda Jupiter ger stora pengar)

Vad Sverige än kallar det, skapar landet sitt
välstånd genom export av verktyg för död till andra
- Sverige tar rollen i utlandet som den osynliga
men halshuggande demonen Ketu (se huvudtexten)

 

Upprepa en lögn tillräckligt många gånger och folket tror det är sant. Kanske kan man upprepa den sanna diagnosen med samma iver, och så från en obetydlig början på sikt framskapa en skamsen självmedvetenhet hos ett helt folk och i nästa steg bryta upp samhällshierarkin och åter befria folkets fjättrade tanke, få medborgarna att diskutera det goda samhällets fundament - ett ämne så brännhett att medierna knappt alls nuddar vid det för närvarande. 

En TT-blänkare smyger omärkligt förbi i medierna och merparten av svenskarna förblir omedvetna om vilket horribelt land de framlever sina "individualistiska" liv i.

Saab får stor-order på ammunition från USA

Saab har fått en order värd 75 miljoner dollar, eller 653 miljoner svenska kronor från det amerikanska försvaret.

Saab ska leverera ammunitionen till granatgeväret Carl Gustaf, samt engångsvapnet AT4 till den amerikanska försvarsmakten.

Leveranserna kommer att ske under 2022.

TT 210719

Nu för jag visserligen inte bok över Sveriges notabla exportframgångar (SAABs vapendivision exporterar till över 100 länder enligt egna sajten - notera hur de tagit bort "vapendelen" ur sin logga) - våra blodspengar för att skydda den västerländska livsstilen. 

Vad TT inte anser att svenskarna behöver veta är att "SAAB:s ammunition" i själva verket är amerikanska precisionsstyrda missiler från tillverkaren Raytheon. Nyheten är således närmst desinformation. USA köper sin ammunition av sig själv via "skalbolaget" SAAB? Här anas OND JUPITER, falska ytor och förvillande "mångfald"... TT är klandervärda som bara plagierar SAABs självförhärligande rapport om hur mångas onda silverslantar de säkrat till inte minst Sveriges finansministers belåtenhet.

Order och leverans av ammunition (kulor man skjuter på folk med) sker perioden 2021-22 är därmed en perfekt illustration till nationalhoroskopet som under samma period visar hur svarta och onda de stora pengar är, som landets nationalekonomi befattar sig med (staten och SAAB är naturligtvis två sidor av samma mynt). 

*****

En annan nyhet är den globala företagsskatt om 15% som är på väg från president Biden för att stoppa de falska vesslor till skattesmitare som föredrar skatteparadis istället för välskötta vägar i hemlandet. Aftonbladet noterar att "nätkasinojätten Evolution, nuförtiden ett av Sveriges 30 högst värderade bolag, bedriver sin verksamhet från skatteparadiset Malta". En ny global skatt skulle göra livet 10% mindre fördelaktigt för kräken som enbart söker tillväxa som onda jupiterianer.

Se föregående inlägg om denna period av koncentrerat onda effekter från framgångsjägaren Jupiter.

Eftersom astrologisk kunskap, förutom simpla veckotidningshoroskop är i princip är frånvarande i Sverige - tacka indoktrineringen av "förnuftstro" som mystiska lobbyister bedriver, t.o.m. inbäddade i regeringar (Morgan Johansson!), kanske ännu en introduktion över bl.a. Jupiters goda och avartiga sida kan vara på sin plats. Det här är nybörjarkunskaper, men tjänar som påminnelse över hur Sverige tagit ett gott ting, ALLMÄNT (UNIVERSELLT) VÄLSTÅND och perverterat och gjort det till ETT PRIVILEGIUM FÖR LANDETS ETABLISSEMANG.

Sedan Romarriket har Jupiter beskrivits som den Stora Välgöraren (Venus, den lustfyllda sensualisten den Lilla Välgöraren). Dessa måste avvägas mot den Stora Illgöraren Saturnus (med krigets Mars som den Lilla Illgöraren - notera hur det är Planeraren Saturnus som är ett värre ont än själva kriget och människors slaktande av varandra).

Detta är inte enbart det dekadenta, makthungrande och orgiastiska Roms valuering - att sätta rikets expansion och lusta högst (och därmed extremt lik den moderna kapitalistiska expansionismen), men hinduisk astrologi påverkades bara delvis av inflytandet från Väst under hellenismen. Läran om planeternas essentiella natur finns där också, men sida vid sida med andra traditioner som inte betonar planeternas naturliga karaktär vid tolkningen.

En välgörande Jupiter tar färg av värdtecknet, så att t.ex. ett av dess primärvärden, BARMHÄRTIGHET och MEDKÄNSLA, så tydlig i hemmaläge i Fiskarnas tecken är påfallande reducerad i maktorienteringens Stenbock, för att bara ta ett exempel. Men även i Stenbocken befrämjar förstås Jupiter orienteringen mot makt och viljan att kladda ner alla livets fenomen med struktur och formalism. Skulle världen styras av Jupiter-Stenbockar vore den här platsen en torr och tråkig plats att vara på. Som ett svenskt hem, inrett enligt alla regler ("tips") från magasin och veckotidningar.

Jupiters grundvärde är att bringa tillväxt vilket den onda kapitalismen missbrukat så att man genast kan misstänka en dåligt fungerande Jupiter i horoskop bakom varje framgångsrik finansman och riskkapitalist.

Not. "ond" Jupiter är definitivt kapabel att skapa enorm förmögenhet, men det kommer på sikt att visa sig att det inte var någon välsignelse alls. Kanske därför så många superrika börjar profilera sig som välgörare, typ Bill Gates och hans latriner åt Afrikas fattiga. Notera att det inte var Systemet som sådant han gav sig på med sina pengar utan lite petande i offrens avföring - en distinkt underordnad fråga.

*****

Två exempel på komplexa system (med antydning om många oavslutade karmiska trådar):

 


Först undertecknad, som likt Sverigehoroskopet har en verksamt ond Jupiter (Tvillingascendenten gör alltid Jupiter ond, kommunikationens Tvillingar ska inte syssla med vinstgivande överdrifter, det är propaganda och inte information). Därför kan befaras att kommunikationer om den "dåliga" Jupiter bara är undertecknads egna hjärnspöken och inte en objektiv eller generell Fiende. Horoskopet är i värsta fall sant bara för horoskopägaren, en subjektiv sanning. 

Men så underfundig är en version av den hinduiska astrologin att vinstlystnaden i stort elimineras genom planetens position i 6e huset för Olyckan och Fienden ("ont ska med ont förgöras/neutraliseras"). Nu kan man inte vara säker på att det dåliga neutraliseras med mindre det också finns tydliga indikationer på viljan till gott.

Här sätts således kommunikation angående Rikedom på prov, men till all lycka är informationsförmedlaren horoskopets kanske starkaste punkt. Tvillingascendentens Merkurius står i det femte huset för god lycka eller de favoriserade - femte är tillhåll för den snävt begränsade Eliten eller Etablissemanget Normal publik astrologi knyter femte sektorn till barn och lek men som alltså gäller för Sveriges härskarna (Solen) och deras frihet att leka med människor och liv. 

Chefernas lek består i att fängsla allmänheten vid en "arbetslinje" och prata "nationalekonomiska siffror" för att övertyga folket om behovet att jobba sig ner in graven. Under tiden behåller Eliten leken och friheten för sig själva. Att detta taskspel pågått under, faktiskt, årtusenden, beror på att människosläktet är en så primitiv art. Intellekt och skrivförmåga tog tid att infinna sig och redan håller IT-fascisterna på att beröva mänskligheten på fakultet och uttrycksförmåga för att bli intellektets uttolkare och överstepräster. (Turligen kommer Naturens Vedergällning att tillintetgöra detta onda släkte - det har sagts förr, och undergång är förvisso cyklisk. Men nu tycks tiden ha kommit för en större världsbrand.)


Bildnoten säger att shudras, arbetarnas kast inte omfattas
av de fyra stadierna. Också hinduismen förefaller elitistisk,
eller bara realistisk.Man kan inte lära gamla hundar tänka,
människor formas snabbt till det de kommer att vara.



I kulturer som strävar efter vishet och djup förståelse delas, som i Indien, livet upp en sista fjärdedel som viks åt sanningssökande. Denna sista del har Sverige effektivt klippt bort och här är hjärntvättas folk antingen i att "lärandet är livslångt", dvs. medborgaren måste vara redo att anpassa sig om och om till fromma för Arbetsmarknaden (överheten) eller också det plumpa pratet om "arbetslinjen" som leder ända fram till ättestupan. Ser någon mer hur ofattbart lågt utvecklad som nation är i förhållande till världens mer civiliserade länder?

Dessutom disponeras denna "elit-Merkurius" av Lilla Välgöraren Venus som dessutom är en hjälpare för Tvillingascendenter och i just detta fall genom sin placering gynnar det 3e kommunikations- och intellektshuset. Som om inte det räckt är Merkurius enligt en hinduisk tradition den längst fortskridna planeten i horoskopet (innan annan  kan matcha Merkurius i 26e graden i sitt tecken). Det gör den också till ATMA KARAKA - själens signifikator. Jag medger att dessa är skamligt goda omen, så bra faktiskt, att Sverige inte har en arbetsmarknad eller ens uppfattning av livet som kan dra nytta av en sådan medborgare. 

Detta, för att bli lite personlig, har lett till ett flackande liv av idel omjusteringar för att passa den tämligen obegåvade svenska arbetsmarknaden och nu senast fyra (!) års långtidsarbetslöshet som snart övergår i tidigast möjliga fattigpension för att slippa ifrån landets oförmåga att ge alla en jämlik chans och t.o.m. grasserande åldersdiskriminering. 

Så jo, undertecknad har god om än inte full kontroll över en REALISTISK BILD av Olyckan eller Fienden, men inte bara via sitt eget öde utan under bloggens tio aktiva år genom en ivrigare nyhetskonsumtion än någonsin i yngre år. Tilläggas kan att lycksökaren Jupiters logiska motpol Saturnus hos undertecknad "äger" 9e huset för "universums dharma" (den gåtfulla morallag som styr världens gång och som yttrar sig som karma hos den enskilda individen eller kollektiventiteten ("svenska folket"). 

Denna Saturnus går sedan i direkt opposition till undertecknas ego och avkräver ett ställningstagande: egen komfort eller lyssna till universums vilja för mänskligheten? Givet den här närmast icke-existerande bloggen, fattar man enkelt att bloggarens liv är återbetalning för ett delvis mycket illa förvaltat tidigare liv (eller flera liv) i Eliten - det är osedvanligt tryck via viktiga planeter på 5e huset. Bloggens tio år kan ur det perspektivet har varit prov på talesättet, "sent ska syndaren vakna" och i vissa fall också göra bot genom att peka på "de egnas" svek mot mänskligheten.

*****

Att Sveriges Vågascendent och dess både naturligt och i praktiken verksamt goda Venus i Stenbocken ändå lett till sådan fruktansvärd ojämlikhet som vi nu har i landet, har förklarats många gånger på bloggen: Venus ÄR god och för jämlikhet men svensken tenderar att stanna i sitt HEM (Venus i 4e huset för nationens hushåll) och där inne når inte godheten långt. 

Utfransning: Att en JORD-materialistisk Venus disponeras från ideologiskt LUFT i 9e utlandshuset talar mot IKEA och nordisk design - svenska hem är i själva verket extremt mottagliga för formgivning "utifrån". Men detta gäller förstås i högre grad Elitsvensken i hus 5, också disponerat av Saturnus/formgivaren i 9e utlandshuset. Jag har sett den enklaste svensk - en smålänning - som kommit upp sig en smula och bor i Stockholm och nu fnyser åt allt från IKEA, som skapar sin påklistrade individualitet genom att köpa enbart utländska varumärken. Den goda svensken - Venus utan besmittelsen från hus 5 - håller sig borta från huvudstaden. Vi är en alltför tankeklen nation för att förstå våra egna korruptionsmekanismer (illustrerade av nationalhoroskopet). Bättre en enkel knegare från detta land än en som tror sig kommit upp ett steg och börjat efterlikna Etablissemanget i dess vanor.


Så det blir landets Elit ("högern" sammanfattar såväl verkligt privilegierade som den inbilska medelklassen) som korrumperar Sveriges persona (Vågascendenten) och dess Venus tomma ord om jämlikhet. Någon sportreklam på tv beskriver i hånfulla ordalag Sverige som landet lagom (Vågens rättrådiga balans) och att "lagom" aldrig placerat sig på guldplats. Så djup är lögnen som bygger på myten om kriget för överlevnad i djungeln, nu används mot den grundvalör Sverige hade att förhålla sig till men gruvligt tappat sikte på.

Att den korrupta Överheten snedvrider hela landet (via tv-reklam och andra kanaler) beror på att BÅDE jämlikhetslöftet Venus, dess begränsning till komfort i de RUT- och ROT-fräscha svenska hemmen, OCH Elitens femte hus som paradoxalt nog kontrolleras illa av kontrollplaneten Saturnus. 

En annan bitter sanning från gällande nationalhoroskop från 1974, är att wannabe-Kolonialisten levt kvar i Sverige så att gemene man nu ser det som självförverkligande att skaffa sig bostad i utlandet. Vulgär-tv ägnar våldsam uppmärksamhet åt så kallade svenska folkkära kändisar och deras utländska boenden. Åter ser man den ONDA JUPITER, den korrumperande Eliten förgifta sinnena på det återstående del av befolkningen som inte redan lockats in i Sveriges fula femte rikemanshus.

Den Stora Illgöraren skiftar egenskaper för Sveriges ascendent i Vågen och blir en VERKSAM VÄLGÖRARE - Vågens önskan om jämvikt och rättvisa behöver verkligen den "onda" och strama kontrollplaneten. 

Månens noder hänför sig till den irrationella
sinnesstyrda människans aptit. Noderna kan
t.o.m. besmitta "rationella" indikationer med
besatta begär. Om bara affekt kan det bli som
med Ebba Busch och Huset, den kartan har både
Stor Framgång/Jupiter och krigaren/immoralisten
Mars i samma tecken som "ambitiösa" norra noden.


Tyvärr är Saturnus  klen och understundom helt satt ur funktion genom dess konjunktion genom "demonens svansdel/södra månnoden" - en symbol för lika mycket likgiltighet som "demonhuvudet/norra noden) representerar rovdjurets lystnad eller ambition. Det är demonen Ketus konjunktion med Saturnus som gör svenskarna så vaga i förståelsen om vad som är dem själva och vad som bara är kulturimport eller snarare kulturimperialism från USA. 

Denna försvagade kontroll- och gränsplanet i Sverigehoroskopets 9e hus för "det långväga" (=utlandet) illustrerar många av landets blindfläckar (några nya synder nämndes i föregående inlägg - se kartan och båda bildtexterna). Den försvagade Saturnus blir såldes en dålig disponent till Jupiter och därmed blir dessa  två ojämlika. Jupiters driv mot tillväxt och mera tillväxt är en klassiska vanartiga kapitalisten, mycket vill ha mer-typen. Med Sveriges handelsmannaplanet Merkurius just invid denna VERKSAMT ONDA Jupiter och också nära den VERKSAMT ONDA SOLEN (landets ledare lika intresserade av maximera sitt goda) blir den normalt värdeneutrala Merkurius (kommunikation SKA vara neutral) ofattbart korrumperad till följd av Sveriges Elit eller Etablissemang. 

Medier representeras av Merkurius - budbäraren - och inklämd mellan Jupiter och Solen är chansen minimal att Sveriges tidningar ger något annat än en extremt högervinklad nyhetsrapportering. Folket, förutom några promille med så hög medfödd intelligens att de kan se igenom skådespelet, är därför svårt desinformerat vilket i sin tur förklarar att det är länge sedan den socialistiska sidan dominerade, den sida som tänkte åtminstone lite större än den egoistiska högern. 

Landet är som helhet förtappat och den tragiska regeringen Löfven - en nyttig idiot för nyliberalismen - markerade bara kulmen på Sveriges ideologiska härdsmälta. Om nu högern tar över från valet 2022 - en följd av att medierna varit för hårt klämda av Ond Rikedom och missriktad tanke om att betjäna Solen (härskaren, regeringen) och inte varit kritiska nog på det ideologiska planet (inte diskuterat nog mycket hur världen kan återtas ur de superrikas händer och den tillhöriga frågan om vad som kommer efter kapitalismen), då kan högerns seger i nästa val ändå inte kallas kulmen på Sveriges kris.

Högerns seger 2022 är, i den händelsen, bara början på de naturliga konsekvenserna av verksamt ond Jupiter, av ond jakt på vinst och framgång för egen del. Och detta mitt i en tid när världen rasar samman runt Sverige. Hur bittert kommer inte bakslaget för svenskarna att bli, så ur takt med Tiden som vi är. 

Och ingen får missta sig: svenskens vilja till "grönt" tänkande är inte vad Tiden nu frågar efter. Det som krävs av människosläktet (de rika länderna främst) är att höja människosläktets tänkande till en högre nivå. Vi är till 99,9% alltjämt själviska apor och ju mer utvecklade vi låtsa vara ("svenskar", till skillnad från "afghaner") desto säkrare kan man vara att det är OND JUPITER som sköter den inbilskheten. 

Med en dålig men viktig Jupiter (och med viktig menar jag dess tecken- och husplacering i horoskopet), följer YTLIGHET och SJÄLVLÖGN. Närapå hela Sverige befinner sig under Jupitercykeln 2020-35 i den grövsta självlögn men till all lycka kommer den bubblan av inbillning att spricka under samma tid. Dör det är under denna planetära cykel (se föregående inlägg) som den normalt lyckoalstrande Jupiter under en koncentrerad period faller kort om sin sanna natur som är "globalt välbefinnande". Den onda svensken hycklar globalt medveten men tar inte itu med problemen ens på hemmaplan. Hur skulle ett sådant land överleva in i 22e århundradet? Vi kommer att försvinna likt Rudbecks sjunkna Atlantis (som han dåraktigt trodde var Sverige)!

 

Inga kommentarer: