Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 november 2021

Mest segdragna månförmörkelsen sedan 1440

 


 

Astronomiska skäl till den extra långa (nästan exakta) månförmörkelsen åsido, den här bloggaren är mer intresserad av att den sammanfaller med antikens onda stjärna Algol i Oxens 3e grad. Sammanträffandet är inte exakt men man får vara nöjd med det lilla. Det är trots allt inte varje år ev. effekter av en rekordlång exponering för "Satan" i världen kan studeras.

"All djävulskap" signaleras således släppas fri i den sub-lunära sfären (där demoner och andar håller till enligt gammal föreställning) och det är naturligtvis inte svårt att knyta detta omen till coronas fjärde våg. 

För händelser en bit in i framtiden blickade antikens astrologer tillbaka mot föregående nymåne som en slags startpunkt. Men fullmånen nämner egyptiern Ptolemaios (200-talet) inget om. Kanske även fullmånen kan tas som en slags startpunkt, men av ett annat slag.

Om nymånen alltid betraktas som en lämplig tid att starta projekt, symboliserar fullmånen en tid att ro projektet i hamn. Men fullmånen indikerar också en kritisk tid, ett bära eller brista. Tes ställs mot antites (vad gäller de opposita zodiaktecknen) och frågan är nu om fullmånen frigör den syntes som lyfter till eller är nästa nivå. 

Jag har tidigare istället noterat sammanbrott när fullmånen är i lös mening satanisk, dvs. Oxen och Skorpionen är involverade utan att nödvändigtvis inbegripa stjärnan Algol. Begravd på bloggen finns observationen om en satanisk fullmånen (utan eklips) i samband med ett förödande biltunnelras. Det är tyngden och trögheten i sörjig materialism (JORD + VATTEN) som gör att den här oppositionen har svårt att få till ett lyft till nästa nivå. Jord och Vatten vill bara "nedåt".

Se bara hur världens nationer återigen tuggar på i samma meningslösa resonemang kring lockdown och fyrtioelva vaccinsprutor, fortfarande lika ovilliga att förstå Naturens syfte: att knäcka den destruktiva parasiten Människan. Eller snarare det ekonomiska system som begår rovdrift och våldtäkt på planeten Jorden, och vars själ nu blivit människans fiende.

Människan har förvisso alltid haft ett ont öga till naturen för dess opålitlighet - den är farofylld ur människans intresseperspektiv. Det var västerlandets fel att människan fick hybris och upphöjde sig själv till "alltings mått" och i samma veva saluförde materialismen och började förneka en andlig eller själslig inre sida i allt manifesterat - även planeten som sådan.

Den sataniska fullmånen kan mycket väl vara indikationen på att mänskligheten och dess materialistiska strukturer nu kommer att kollapsa. Vi får se vad som händer de närmaste månaderna, och om förloppen går att återföra till den sataniska fullmånen.

Jag har tidigare ifrågasatt hela tanken om sådana här exakta startpunkter. Det nyliga och misslyckade klimatmötet med dess urvattnade målsättningar kan mycket väl sortera inom den "orb" eller omkrets som denna sataniska period kastade en bit framför sitt exakta inträffande. "Shapes of things to come..."


Not. 

Solen i Skorpionen har sin härskare Mars för närvarande extra svag i Vågen, medan Månen i Oxen har sin härskare Venus i ett fientligt tecken, i Skytten. Venus strävar mot jämvikt och som en välgörare ser den jupiterisk mark som neutral, den söker anpassa sig. Men Skyttens Jupiter strävar ständigt mot expansion och ger ingen ro eller stabilitet för Venus i detta tecken. Skulle Jupiter själv vara väldigt aktiv har vi här en klassisk signatur för en promiskuös eller en hora, eller en typisk kapitalist.

(Venus "upphöjda" position i jupiteriska Fiskarna ser därför ologisk ut, men positionen i VATTEN indikerar Venus som idel fruktbarhet och denna Venus är ren "naturalism" och därmed väsensskild mot Venus i Skytten.)

Jag har noterat i nyheterna under flera dagar i sträck hur svenskarna hjärntvättats med de "självklart" ÖKADE PRISER på allt som är att se fram mot (till följd av covids rubbning av logistikkedjorna i världen, sägs det). Kapitalist-horan lämpar över allt på Folket för att skydda sina vinster... Den sataniska fullmånen kan mycket väl vara symbolen för Satans bedrägliga natur även på det här viset.

Inga kommentarer: