Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 november 2021

Covid: Vad vetenskapen inte hör om sina egna resonemang

Läser i Expressen ännu en summering om den nya hotande omikron-varianten (där AB istället tycks ha nålat fast en rubrik på förstasidan som betonar variantens "mildhet" - inte lätt för journalister att bestämma sig om folket ska skrämmas till underkastelse under myndigheters rekommendationer eller lockas till en lättnadens suck - "puh, inte världens undergång den här gången heller").

Enligt Expressen har första fallet plötsligt flyttat till veckan före det som gällde. Ingen anledning att ändra horoskopet ännu en gång, det kan mycket väl vara så att det samlades in data första veckan i november och att det första VERIFIERADE omikron-fallet påträffades den dag som ser nattsvart ut, astrologiskt.

Men en annan sak ter sig helt obegriplig. Hur kan hela forskarvärlden prata om mutationer som "kombinerar" tidigare versioner för ökad verksamhet utan att förklara med vilket FEEDBACK-SYSTEM Moder Natur omgrupperar sina attackstyrkor mot mänskligheten? Är det bara språkligt flum eller huserar dessa vetenskapare en oreflekterad metafysik föreställning som bjärt skär sig mot den vetenskap de menar sig praktisera?

Annorlunda uttryckt: materialismen stirrar sig så blind på pyttesmå saker att man missar hela den stora bilden och den verkliga Orsaken, som den här bloggen ensam utgår från: att Naturen faktiskt drivs av en dunkel intelligens på otaliga men organiserade nivåer och kan inhämta information från alla de värdkroppar som blivit besatta av en eller annan version av covid?

Det här ser ut som ett storskaligt "demonangrepp" mot mänskligheten för att få stopp på dess skövling av naturen och dess okynnesresande. Människan är naturligtvis också integrerad i detta subtila och för vetenskapen helt okända system, vi är inte förmer än Naturen som våra kroppar utvecklats från. 

Huruvida vissa människor också har en högre och "övernaturlig" själ och istället "drivs från ovan", är en ytterligare fråga. Som bloggaren presenterar de "sublunära" och de "supralunära" indikationerna i ett horoskop lutar det åt möjligheten att vi har flera typer av mänskligheter på Jorden samtidigt (talar inte om hudfärg här utan om inre strukturer). Det skulle kunna förklara att vissa är destruktiva konsumtionsmonster med ett svart hålrum där det borde funnits en själ. Demoner kallades de förr och hinduisk astrologi räknar också (bokstavligt?) med demoni i vissa aspekter av läran. 

Mörkrets och Ljusets kvalitet, t.ex., står i sina extremlägen för demoni och dess vanemässiga mentalitet kontra gudomligt och transparent (rörligt) medvetande! I praktiken är dock de flesta blandningar av de mest skilda slag och med mellankvaliteten "Passion" som den kanske sorgligaste människotypen. Själv född med Solen i Vågen (Passionerad kvalitet) besvärades jag länge i livet av vågskålarna, ett ständigt balanserande av ståndpunkter.

Jag kunde t.o.m. stanna i steget och uppleva konflikterande viljor som ville göra olika saker. Jag kom ingenstans innan processen om vad att göra först "tänkt sig själv"! Man kan säga att jag hörde tankeprocesserna som för de flesta rullar på omedvetet. Lyckligtvis är de årtiondena över nu. Solen har lämnat över som huvudinfluens till Saturnus - Organisatören...

Eller varför inte knyta den frånvarande själen hos majoriteten till planeten Merkurius. "Den åldriga upprinnelsen till astrologins skyddspatron" återkom nyligen till tanken att Merkurius symboliserar människans frisjäl, den som sparar den intellektuella essesen av ett fullbordat liv och som inte jordbunden stannar i graven (som egyptierna föreställde sig i med sin dubbla själslära om Ka och Ba).

Eller varför inte betrakta den transpersonella själen som den goda daimonen, den som under hellenistisk tid knöts till 11e hus och som kan upplevas som en kontraproduktiv kraft för varje person som fixerat sig vid sin kropp och sitt ego? Oavsett vilket zodiaktecken som stiger som representant för den egna kroppen  är ju 11e husets tillfälliga härskare en "verksam illgörare", dvs. den Goda Daimonen hyser agg till ett liv på enbart den "köttsliga" nivån.

Kärt bar har många namn och när man ser närmare på saken kan en "själ" definieras på många olika sätt, en del oförenliga med varandra. I Nya testamentet är psyke beteckning för den själ som den här bloggen kallar den temporära förbrukningsvaran som sammanhänger med kroppen, "det inre sinnet". Månen, del av dubbelsystemet jord+måne tillhör således den sublunära världen där varelser och ting skapas och bryts ned. 

Nya testamentet sätter istället fokus på människans inneboende ande (pneuma), och den tanken kommer närmare hinduismens Atman (Själen med kosmiska dimensioner) och dess avsnörda småsjälar ("atmas" med svensk pluralform) som utgör människans essens - naturligtvis inte Sverigedemokraternas rasistiska "essens" som utgår från materialismens "enbart Kött" som bevekelsegrund. För en gångs skulle är Jimmie Åkessons Satan (stjärnan Algol) helt entydig. Solen (atman, själen) nära Algol visar i hans fall hur superduperad han är i materiella Oxens tecken att välja en lokal eller nationalistisk syn på vad som är en "essens". Detta är knappt ens förskolenivå på tankeutvecklingen.

Romerska filosofen Plotinos avvek dock från den kristna/hinduistiska (och sydbuddhistiska) uppfattningen och menade att människans individuella själ var sidoordnad med Världssjälen och alls inte bara en delmängd av den! Han gick till och med så långt som till att ge varje människas personlighet en plats i evigheten efter jordelivet. Det verkar här som han talar om det folktron kallar "spöken" eller "vålnader", rester av den en gång levande personen som fortlever eftersom dess existens nu befinner sig bortom tidsflödet. Detta skulle då motsvara egyptiernas tro att den lägre själen som var bunden till graven. 

Tänk också Platons lekfulla association: kroppen är lik en grav, soma > sema, för grekiska "sema", jämför engelskans cemetery, kyrkogård. Jesus: "Låt de döda begrava sina döda och följ Mig", är också ett uttalande som följer samma tradition om att Köttmänniskan är det dåliga valet, det val som t.ex. Sverige ihärdigt indoktrinerar sin befolkning med. 

Väver man i själsfrågan in det hinduiska proto-universums tre "fibrer" (de tre gunas föregår de fyra elementen och det femte som stridsskådeplatsen), skulle Passionens fiber eller tråd vara den tvehågsna människan, sliten mellan Mörker och Ljus. Mörkrets fiber (Tamas guna) blir här hennes monstruösa del (som hon delar med monstren, dvs. djurlivet). Hon har med andra ord "ärvt" en köttslig kropp medan människans bättre valet är den del av henne som betecknas som Ljusets fiber (Sattva guna) och som är enda sättet att uppgå och BLI sin egen högre själ. 

Även om bloggen mestadels utgår från de tre gunas association till zodiaktecknen är det viktigare att minnas att sol, måne och Jupiter alla uttrycker Sattva guna, under förutsättning att de inte är "verksamma illgörare" till följd av ett stigande zodiaktecken. 

Då kan det bli som i fallet Sverige, vars horoskop avslöjar att samhällets Elit tror de tillhör de goda (både Sol och Jupiter i 5e huset), men där Eliten tycks ha en skruv lös eftersom båda planeterna förbryter sig på landets förmenta balanssträvan (Vågascendent) genom att Sol och Jupiter båda söker expandera, vilket gör dem till verksamma illgörare så att landet blir lidande av sin egen (eller Elitens) vilja till lättsinnigt njutningsliv (5e huset står för nöjen). 

Samtidigt ger Sverigehoroskopet inte mycket till alternativ i vår värld och den mognadsnivå mänskligheten i stort befinner sig på enligt hinduismen (vår art är, kanske för evigt, låst i den oscillerande Passionens zon, människan är slav under Passionen och de flesta förmår inte fokusera Ljuset med någon större ihärdighet). Sveriges Elit är självisk och underpresterar grovt gentemot den övriga befolkningen. Denna, å andra sidan, betecknas av Månen som, det ska gudarna veta, lider tungt av ond karma som f.n. slumrar. (Folket kommer att få betala tillbaka, men varbölden måste först "mogna" - Månens disponent Mars ligger som bekant i "komposteringens" eller "förruttnelsens" 8e hus.)

Kanske är det denna folkets grundnivå som förklarar varför Anders Tegnell enligt en del förespråkat för mycket laissez faire-politik i covid-frågan. Han ser innerst inne att rötan göra sitt eftersom han är en klassisk svensk naturalist, som tar naturens egen självsanering som modell för hur samhället bäst rider ut pandemin (med resulterande höga svenska dödstal). 

Som intäkt för det påståendet tar jag Tegnells födelse och en hypotetisk födelse tidig kväll för att få Månen (känslor/sentiment) i samma tecken som den globala spridningens Jupiter i biologistiska Krabban.

De naturliga illgörarna (i den simpla naturen)
Mars och Saturnus, bildar här en
stark ömsesidig reception och
mixar "Passion" med "Mörker"

 

Även om Tegnell föddes tidigare på dygnet kvarstår en annan viktig indikation i biologins Vattenelement: en bisarrt överdriven Lieman (Saturnus) som i dödens Skorpionen slår sig samman med den demoniska hungerns norra månnod (Drakhuvudet/Rahu) och som skulle beskrivas som "appetite for destruction"! - särskilt om också psyket/Månen står i Vatten. Då uppstår en djup dragning till Dödsmomentet i den biologiska människans livscykel, vilket också återspeglas i de uppdrag utomlands Tegnell tidigare innehaft. 

(Norra månnoden påminner om Passionens kvalitet eftersom den hungrar efter en plats ovanför vanligt folk och sina demoniska jämlikar - den vill åt gudarnas position och beskriver således den eviga tvåans, månens, periodiska självförhävelse - hos kvinnan uttryckt det ultimata nederlaget via menscykeln - sinnebilden av ännu en fruktbarhetscykel i den lägre naturen som gått till spillo.)

Missa inte att Tegnells Skorpion möter upp en aktiverad Oxe, så att "den sataniska axeln" som hotar människan med ett inte ens Passionerat liv utan rent Mörker-liv, en slags resignation som bjärt kontrasterar mot läkares lika orealistiska vilja att rädda mänskligt liv till varje pris, t.o.m. det resulterar i grönsaker i långvård. (Den hippokratiska eden förutsåg naturligtvis inte de nya problem en teknokratisk civilisation skulle föra med sig.) 

Accepterar man en Måne i Krabban för Tegnell får han faktiskt två leriga axlar, den sataniska och också störningen mellan Krabba och Stenbock där en stark Mars i Jord angriper och förorenar Krabban och Jupiters förmåga att skänka välstånd och rent vatten. I Babylon kopplades Mars tydligen med demonen Irra ("irra omkring"), feber- och pestens demon och det stämmer perfekt med de situationer Tegnell "valt" ur djupet av sin materialistiska orientering i detta liv. 

(Tegnells karta kommenterades i början av pandemin och kort därefter ännu en gång.)


Inga kommentarer: