Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 november 2021

Varför Magdalena är ett in i ryggmärgen osäkert kort

Ett kort tillägg till inlägget som adresserade den dominanta respekten för Materiell Överhöghet (Stenbocken) i Magdalena Anderssons födelsehoroskop, specifikt för bara några dygn under det soltecknets period året 1967.

 ("Allt flyter" som de gamla tänkarna sade, stjärnhimmelen bildar ständigt nya variationer på tema, och ibland gör Problembarn gott medan Hjältar visar sig vara förödande.)

 


Jag har nämnt den viktiga Saturnus, härskare över Stenbocken i tidigare inlägg om henne, men betonade i nyliga texten istället Jord-elementets övergripande konservativa kärlek till det bestående och framförde tanken att Andersson kommer att bli ännu en i raden av svenska regeringschefer som kryper inför Kapitalet och enbart betjänar den rådande strukturen. Irriterande fantasilösa "realister" för alla dem som redan sett varåt helvetet barkar...

Men faktum är att Stenbockens härskare Saturnus i sin position underminerar  schablonbilden av patriarkala Farmare eller Husbönder (engelskans "husband", kvinnans make och den som Äger) och snåla Kapitalister på topp. 

Varför jag ändå inte vägde in Saturnus i Fiskarna, Vatten-tecknet som gestaltar eller empatiserar med samhällets olycksbarn, beror på att Fiskarna underminerar Stenbockens maktbas och Andersson verkar smart nog att hålla Saturnus ute ur bilden.

Även om Andersson i hemlighet är för social välfärd, är det mycket tveksamt att hon någonsin kommer att våga tynga skattebetalarna med den större visionen av ett land där alla sörjer för helhetens trygghet och därmed funktionalitet.

Sverige är egoistlandet där förlossningssköterskorna får 3 förlossningar samtidigt att ansvara för - nyheten sedan några dagar är lika chockerande för sanningen om hur Kapitalismen och Vinstjakten fört Sverige som en påminnelse om att Andersson har samma problem i den naturliga zodiaken. Som idé är hon den makt- och vinststrävande Storpotäten Stenbocken och har en evig kamp om att den världsliga förloraren Fiskarnas vatten ERODERAR Kapitalismens hela idé. 

Förvisso öppnade Andersson statens kassakistor för stöd till FÖRETAGARE under corona, vilket naturligtvis genast missbrukades av många givet att Sverige länge fostrat en gemen själviskhet att ta för sig där tillfälle bjuds... Nationens Måne-i-Väduren indikerar ett Folk vars själva väsen står i maximal konflikt till den Patriarkala Överhet Stenbocken (som Staten) representerar. Svenskarna ser, kanske med rätt, inte att deras liv hanteras väl av den representativa demokratin.

Men Saturnus utelämnade i förra texten om Andersson eftersom placeringen i förgängligt Vatten är en ynklig och svag position för denna ryggradsplanet (obs. hinduerna håller istället Solen för att representera den fysiska ryggraden, men Saturnus passar perfekt med talesättet "moralisk ryggrad").

Att Andersson visade FÖRETAGEN statens snälla och hjälpsamma ansikte var en följd av den extraordinära pandemin. Normalt kommer Andersson att fortsätta betjäna de statiska Ägarstrukturer som hennes "naturliga zodiak" illustrerar. 

Sverige är bara en traditionell materialistisk nation för vilket "arbetslinjen" i vår historiska tid ännu övertygar folk som inte ens funderat över alternativa modeller. Traditionell "produktiv" materialism ges av JORD-elementets triplicitet: Arbetsoxen, plogmannen (Jungfrun) och Skördaren (Stenbocken) - är den enda vision man som visionslös och maktsugen Stenbocken har för att kontrollera en befolkning eller sin nära omgivningen. 

Populär astrologi illustrerar gärna Jungfrun som en ung kvinna som just skördat ett fång sädesax med sin skära, men det är mer korrekt att kalla Stenbocken den egentliga Skördaren. Det framgår inte minst av dess dubbelroll som Liemannen/Döden. Jungfrun tilldelas en mycket liten del av det hon skördar eftersom Kapitalisten konstruerat ett ekonomiskt system som sanktionerar hans övervinster.

"Arbetaren är värd sin lön" är en typisk klyscha som inte kommer från Jungfrun utan från Ägaren till hela rasket, Stenbocken. Underförstått säger påståendet att den som inte arbetar heller inte har rätt att leva! Så OND är JORD-elementets underström och det är tur att astrologin pekar ut 3 högre element eller existenstillstånd. I en ideal framtida global värld kommer superdatorer i en utopi att räkna på alla världsmedborgares tillgångar på alla fyra nivåer och deras konsumtion är under alla omständigheter kvoterad för att inte göda "mycket vill ha mer"-mentaliteten (människan är en svag art till följd av sitt outvecklade intellekt) men därtill kommer Kinas experiment med "social merit" att vara en globaliserad lösning, och den som inte har mycket att bidra med kommer att avkrävas mindre. 

Kanske ett praktiskt arbete om några sådana ännu finns kvar vid denna tid. De intellektuellt rika och driftiga kommer att ha sin lön redan i sin fiffighet och bidrag till den nya civilisationens förfining. De kommer att uppfylla sin konsumtionskvot men det är inte längre något egenvärde som högre lön är i dårarnas civilisationsbygge, den som bygger på JORD-elementet som värdemätare enbart.

Att Andersson på insidan är svag och olycklig till följd av Vattnets erosion av Jord är något hon uppenbarligen skickligt lyckats dölja, årtionde efter årtionde! Jag har ett flertal psykologiskt brutna kvinnor födda 1967 i min horoskopsamling av "anonyma fall". Det tycks vara Saturnus i Fiskarna som är minsta gemensamma nämnare för dem alla. T.o.m. simpel kinesisk djurteckensastrologi menar att året har en svag psykologi. Ett fall rymde ett självmordsförsök och det var likt Andersson en Sol-Stenbock och i ett annat begick partnern självmord. 

Makttecknet förefaller vara extremt hårt mot sig själv och kan ta underkännandet för långt om Saturnus-fundamentet är svagt. I dessa fall kan man tala om att Solen och dess underliggande disponent är i ren konflikt (Solen och Saturnus är fiender i det planetära vänskapsschemat.) Stenbocken satsar på permanent makt eller Hitlers "tusenårsrike" medan Fiskarna inget hellre vill än att ta permanent farväl av världens ävlan (varav Fiskarna anknytning till kloster och exil).

Den som fötts under en Saturnus-i-Fiskarna som dessutom är en viktig nyckel i horoskopet  (som den är i Anderssons fall) gör bäst i att söka sig bort från makt och istället använda sin Saturnus till att ingjuta struktur och stöd åt samhällets svaga (Fiskarna). Så kan man vända en svag planetplacering till sin fördel. Men det säger sig själv att medierna sällan ger utrymme åt dolda "klippor" av detta slag. Psykopater säljer bättre eftersom medierna själva tillhör den Kapitalistiska Överbyggnaden i vår sjukliga civilisation, som tack och lov mänskligheten snart är klar med (Vattenbäraren, en era i intellektuell LUFT väntar mänsklighetens överlevare).

 

Tillägg 4 november, lunchtid

Sammanträffande onekligen att upptäcka hur AB redan klockan fem på morgonen publicerade en ledartext som har påfallande beröringspunkter med inlägget ovan. Jag försäkrar att jag inte hämtade inspiration från tidningsrubriker för ett eget spinn! Här handlar det om ren jungiansk synkronicitet men hjälpt av att detta förstås är Magdalena Andersson vecka i starkt rampljus.

("Synkronicitet": djupt meningsfull koincidens utan påvisbart kausalt sammanhang, Termen var Carl Jungs försök att servera andevärldens funktionssätt på ett sätt materialistiska väst kunde acceptera. Han lyckades naturligtvis inte.)

 

 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Löfven var ju en liten vapenlobbyist åt Wallenbergsfären och Andersson har också kopplingar till landets verkliga Storpotäter. Hennes make Richard Friberg innehar sedan 2009 Jacob Wallenbergs professur i nationalekonomi (vid Handelshögskolan) med särskild inriktning mot det svenska näringslivets utveckling och den ekonomiska politiken.

Friberg är Vädur med soldisponenten i Jungfrun samt Månen i Fiskarna. De är födda samma år och har båda två Rahu i Väduren, Jupiter i Kräftan och Saturnus i Fiskarna.

Seaward sa...

Ja du ser, man behöver inte ens forska i svenska politikers fundament IRL som astrolog. Det räcker med att höja ett varningens finger om himmelska missljud och ur Folkdjupet strömmar kunskaper!
:-)

Fribergs Måne-i-Fiskarna motsvarar bloggens gamla test av många CEO-typer, där paradoxalt detta signum för den världsliga förlorarens psyke tydligt dominerade!

Hade jag ingen förklaring till "omvända världen" då, inflikar jag den här: Det kan hända att den arketypiska förlorarstämpeln irriterar så hos strebers att de totalvänder och blir en vrångbild av inte bara sitt eget sinnelags emblem utan också motsatta Jungfrun: tecknet som tänker ut listiga sätt hur man ska effektivisera produktionen och därmed vinsten.

Stenbocken i det här perspektivet lägger enbart beslag på mervärdet som den korrekt orienterade Jungfrun producerar, merkuriska matematikern Jungfrun är den smarta som tekniker, innovatör och sakkunnig.

Stenbocken bara lägger ut övergripande plan och suger in det positiva resultatet i sitt - eller Statens - skattkammare.