Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 november 2021

Magdalena Anderssons födelsedag och dess löften

Enligt en i övrigt mager statistik för den här för svensk smak aparta bloggen har det första inlägget om Magdalena Andersson haft en stadig ström läsare under flera år. (Egentligen det andra, från 2014, men det första var summariskt.) Senare inlägg har inte haft tillnärmelsevis samma besökstillflöde och det beror förstås på att de var mer kritiska. Kanske har gräsrötter i (s) delat det första inlägget mellan sig utan att ens känna till de kritiska återbesöken.

Nu har den allt mer excellente skribenten Daniel Suhonen skrivit ett opinionsstycke som "skjuter ner" all förhoppning man kan ha om Andersson som något annat än den nya högersossepolitiken, att fylla landet med fler Jan Emanuels och lämna dem som inte lyckas åt en värre situation än någonsin. 

Suhonens text om sakernas tillstånd i Sverige smärtar så djupt att AB:s Jonna Sima kände sig tvingad att länka tillbaka och förnya textens aktualitet, men inte utan att fega ur fullständigt och snälla till budskapet. Den generiska Kvinnans natur, att söka lösa allt utan hot eller konflikter, är tyvärr helt lönlösa. 

Tiden för västvärlden är nu sen och militanta aktioner kommer att bli allt populärare. Tänk bara om "Orten" och dess barn slutar beskjuta varandra och i enad front ställer det "vita Sverige" mot väggen och kräver radikal nyordning. Då har vi inbördeskriget här som jag löst funderade över för bra många år sedan. För tro inte att militären någonsin skulle göra vad rätt är, Ordergång är ingjutet i dess dna och stavas SATURNUS, konservatism och ordnad rörelse framåt.

Så finns överhuvudtaget något löfte inskrivet i Anderssons horoskop? Hur ställer sig "progressivitet" mot "den gamla ordningen" i kartan för dagen som helhet? Kanske frågan besvarats i tidigare texter om henne, jag ids inte läsa om eget material, men här är i vilket fall en ny granskning.

Saturnus och Jupiter kompletterar enligt hinduisk astrologi varandra. De är inte planetära fiender eftersom "gräns" och "expansion" inget betyder som fristående ord eller realiteter. Saturnus kan bli en snäv diktator och Jupiter en bindgalen tokliberal, och i sina olika kombinationer är det svårt att säga vad som resulterar. Särskilt som Anderssons födelsetimma inte är känd. Vad som gäller horoskopet för födelsedygnet som sådant behöver inte gälla just hennes ankomst till Jorden.

Men väljer man "naturlig zodiak" och enbart inspekterar zodiakens 12 "idéer" och hur planeterna i deras naturliga beteende modifierar dessa idéer, kan det se ut som följer:


Kartan är för midnatt, svensk tid, och enligt denna är gäller Oxen som sinnelagets (Månens) tecken. (För Anderssons månascendent har tidigare inlägg använt lunchtid och en flink räknenisse-Måne i Tvillingarna).

Månen i Oxen är mer än troligt en typiskt borgerlig mentalitet, fixerad vid sitt ätande och sin inkomst, en perfekt djur-människa som med enkelhet kan piskas in på arbetslinjen, en livstid av förlustarbete för Eliten som vara sig som arbetsgivare eller staten suger ut mervärde ur det arbetande öket. Oxen är inte ens en människa i zodiaken det är en pryl, en egendom, ett arbetsverktyg eller råmaterialet som i nästa JORD-tecken förfinas genom den kultiverande Jungfrun (tjänaren). Hon är emellertid också bara ett arbetsverktyg för den verkliga härskaren i den materialistiska triangeln. 

Stenbocken är mer känd som Resursernas Innehavare och via den negativt polariserade Stenbocken blir härskaren Saturnus således materialismens symbol. Annat med den Saturnus som regerar via den positivt polariserade Vattenbäraren och där bygger hela intellektuella världar för tallösa andesjälar att vistas i! Jesus till lärjungarna: Deppa inte (inför min snara död), har nå då inte hört talas om att er Faders Hus har många boningar?

Nu vill det sig inte bättre än att Anderssons dygn har Solen i Stenbocken som andligt aktiv princip. Solen = atman, en indikation om vad själen vill verka på för nivå och för vilken sak. Dygnet har sikta på makt eftersom Stenbocken naturligen korrelerar med 10e makthuset. Att det visade sig vara statsmakt för Anderssons del kan naturligtvis inte utsägas med mindre man har den exakta födelsetiden.

I termer av vad som är möjligt för en människa föds Andersson således ett dygn med mycket begränsad potential. Dygnet (eller åtminstone dess tidiga timmar) vittnar om dem Jesus kallade "de döda", som gott kunde fortsätta "begrava sina döda" eftersom de förstod så lite om livet. (Jämför Platons lek med snarlika soma och sema, fysisk kropp respektive gravhåla.)

Med "livslinjen" Måne --> Sol stadigt placerad i det lägsta elementet och med en klassiskt konservativ/borgerlig syn på Månen/Folket som kreaturen som ska arbeta åt överheten (Solen i Stenbocken), verkar tyvärr Suhonens klara text pricka oxhuvudet.

Naturligtvis är ett horoskop så totalt dominerat av död Jord och livsbefrämjande Vatten som klippt och skuret - särskild den kontrollglada Stenbocken åt REN PRAKTISK LÄGGNING, hur att få området under sin kontroll att blomstra.

Men den allmänna dugligheten inom detta enstaka område kan inte dölja vad jag just sade: synsättet är en förlegad manlig partiarks. Ett spöke från den tid människor satsade på makt via det materiella. Inte vad något land i världen så här i Tidens ände behöver för radikal omställning FRÅN kapitalismen (Stenbocken och hus 2) TILL ett rent Luft-baserat tänkande. Människan som andevarelse upptäcker att hon inte ens i huvudsak lever av "bröd och vatten" utan via kvaliteter som inte den enkla jordbundna producenten och regleraren ens förmår tänka sig. 

Sverige kanaliserar resurser (JORD) till förväntat lukrativa branscher och kommer därför aldrig att ligga i världstoppen. Verkligt banbrytande succéer kommer bara till den som slutat tänka i "vinst och förlust", dvs. utvecklats bortom Anderssons utgifts- och intäktsmentalitet. (Talesättet från den 3000 år gamla kinesiska kejsarmanualen I-Ching, kapitel 36 om vari "Framåtskridande" består.)

Den enda LUFT-placeringen under Anderssons födelsedygn tycks enbart teckna problem. Mars är svag i Vågen eftersom krigaren här måste omkanalisera sig spela efter Vågens (Venus) motsatta spelregler. Och bara vara "vän" ligger inte för Andersson för den som läst sin egen och andras skattning av hennes karaktär. Hon är inte mycket till samarbetsmänniska, men det är förstås ett drag hos Stenbocken och krigaren i alliansens tecken bara understryker hur svag hon är och kanske spelar över i sin konservatism eller vilja att hitta en typiskt svensk pragmatisk lösning som inte glädjer någon...

Här liknar den vanligt så kompromissvänliga Mars-Vågen mest en despot när man hittar disponenten Venus i Stenbocken. Så Venus bevekelsegrund är av stengetens typ: favoriserar en stark härskare och gärna en statustyngd position (äger hela berget). Mars är enbart flexibel och en underdånig vindflöjel när det kommer till de gamla pengarna och den hävdvunna makten i Sverige. Inte lovande för en ny statsminister, men heller inte oväntat i Sverige. Att Mars står konjunkt med halshuggna Ketu är en extra komplikation och gör horoskopet till ett osäkert kort i frågan om allianser och deras hållbarhet och eftersom texten bara rör dygnets olika potentialer lämnar jag försöken till analys av Draksvansens funktion därhän.

Men den defekta Mars kommer landets fattiga att få känna på, givet Sol/Månens allmänna dragning åt höger (och en usel Saturnus i VATTEN som möjligen är empatisk med de svaga men en helt omöjlig placering eftersom dragningen till JORD är så stor och numera de stackars Rika undantas från skatteunderlaget för den allmänna välfärden). 

Att rösta på den darriga högerblocket är inget alternativ för säg, 30-40% av folket som får betala för drygt halva befolkningens "liv med guldkant". Att rösta på Ulven Kristersson och hans högra hand Jimmie är som att över en natt realisera Sverige som en terrorstat, en bananreplik, ett gammalt Sydafrika (fast vi har importerat våra nya sämst avlönade undersåtar).

Tragiken är att folket nu är så splittrat mellan dem som inget har (Jord), inte ens äger en röst och alla f.d. socialdemokrater som nu blivit strebers och också vill tillhöra den växande gruppen borgerliga miljonärer (gärna genom lättjefullt aktiespekulerande), att ingenting går att hejda utvecklingen mot fullskalig Apartheid. 

Det skulle vara om "Orten" organiserar sig, då... Det enda folksegment Sverige redan bestulit på allt. Och vad sade den kinesiska Tao Tê Ching (partiellt en kejsarmanual). Jag parafraserar lätt ur minnet: "Varför skyr inte folket dödsstraffet? För att du tagit ifrån dem allt värt att leva för!" 

Sverigehoroskopet från 1974 ser inte så omöjligt ut som stillbild, men rulla igång de "planetära cyklarna" och studera i närbild hur illa landet farit. Jag påbörjade skrivandet om dasha-läran när giriga demonen Rahu styrde och ställde med Sveriges tredje intellekts- och kommunikationshus. Den historien behöver inte dras igen. 

Den period som nyss startat (hösten 2020) är bara en vidareutveckling av den förra. En "ond" tillväxt-Jupiter låg då bakom giriga demonen, men nu är det Jupiter själv som via Elitens 5e hus visar sitt sanna ansikte i landets kollektiva psykologi. Varför medierna plötsligt gör en sådan sak att Sverige har fler miljonärer än någonsin är bara Överhetens försök att flytta fokus till kapitalismens förträfflighet. Men jag tror, utan kontakt med "Orten" ändå att det är därifrån korrektivet till all falskhet ligger, en falskhet som Anderssons födelsedygn visar klara tecken på att fall in med.

(Detta var det 104e inlägget taggat Sveriges planetära cykler.)


Tillägg 4/11.

Ett tillägg är på sin plats eftersom Stenbockens härskare Saturnus faktiskt inte får utelämnas ur denna förnyade granskning!


Inga kommentarer: