Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 november 2021

Bostadsprofitören Ilja Batljan och hans likar

Läser om hur bostadshyrorna i Husby utanför Stockholm kommer att chockhöjas och noterar namnet på en unken bostadsprofitör som tidigare maskerade sig som socialdemokrat alltmedan hans smidde planer för att själviskt berika sig själv: Ilja Batljan som flydde kriget i Jugoslavien som ung och gjort en lysande karriär i Sverige. 

Han tycks ha funnit en förebild i okände klipparen "kungen av Rinkeby" som snabbt gjorde sig en miljardförmögenhet på att renovera ett äldre lägenhetsbestånd och chockhöja hyrorna, till folkets vanmakt. Sagt och gjort, Batljan gjorde samma sak och följdriktigt men otillräckligt sparkades som vice vd för 4e pensionsfonden (Wikipedia). Inget av detta noterade jag vid den tiden, men så vaknade jag också skamlöst sent inför den djupa röta som angripit landet med följden att dess befolkning utan några som helst normer, väljer regering efter regering som håller landet skurkskikt i kostym om ryggen!

Astrologin döms ut i ett land av vår låga kaliber men är faktiskt det sista mänskligheten har kvar för att hjälpa henne se skillnad på kreti och pleti. Att veckotidningsversionen undantagslöst adresserar små och personliga problem visar bara hur lågt Väst sjunkit. En gång i tiden betjänades härskare av astrologiska hovmän och frågorna då gällde hela Rikets välfärd. När ett land fallit så lågt i intelligens att "individuellt självförverkligande" står högst på dagordningen, då är dagarna räknade. Nationen består då av x miljoner SVARTA HÅL som bara suger ut energin i sökande efter sitt.

Sverige släppte in ett sådant svart hål i krigsflyktingen Ilja Batljan men som jag strax ska visa nationalitet inget att göra. Stjärnorna målar upp samma omen för hela mänskligheten, och vid beräkningen av den förra jugoslaven slås jag direkt att han har en viss likhet med bostadsprofitören i det lilla, Ebba Busch, och dessvärre också Magdalena Andersson. "Högersossen" är möjligen en deskriptiv etikett men Busch visar att näriga och själviska människor kommer i alla partifärger. 

Horoskopet för Batljans födelsedygn är dock intressant eftersom det indikerar det kreativa (ELD/LUFT) driv som ledde till högre studier och sedan en spikrak kurs till den position där hans sämre sida kunde skapa sig rikedom på alla de boende han utnyttjade.


Ebba Bush bedrövliga grundorientering mot "en prestigebostad i naturskön miljö"  syns via Solen/Jupiter i hemmets tecken Krabban. Solen med planeten för stor rikedom är nog grundkursens enklaste besked om någon med ett framgångsrikt liv i "högsta kasten" (vilket i Sverige är politiskt tunga positioner, sida vid sida med de i princip osynliga Gamla Pengarna, land- och fastighetsägarna).

Notera en viss osäkerhet eftersom Krabbans Måne några timmar efter lunch byter från makt- och innehavartecknet Stenbocken (Gods- eller Fastighetsägaren som profiterar på sina hyresgäster i den gamla Feodalvärld där astrologin uppstod). Det spelar nu ingen större roll om Månen (begärets planet) hunnit in i Vattenbäraren, för en illa åtgången Vattenbärare baserad på sin härskare Saturnus nedsjunken i det näriga och hungrande Vatten-elementet är verkligen ingen lyckad typ. 

Och här kommer då parallellen med Magdalena Anderssons horoskop, varande av samma årgång (1967) som krigsflyktingen. Faktum är att Batjlans tidiga öde väl fångar Saturnus i förlustens och exilens Fiskarna. Det är en hel årskull själar som bar mycket dåligt (kollektiv-) karma med sig och det kommer att påverka dem genom hela livet (med mindre de genomgår något remarkabelt uppvaknande om vad de sysslar med).

Eftersom hinduerna valt ut historiens gång eller tidens herre Saturnus som "karmaplaneten" (trots att hela horoskopet är en karmisk skiss) kan man tänka sig att Saturnus i Fiskarna indikerar gammal skåpmat, ett liv i nöd sitter djupt i själen och gör individen låg i sinnet och oförmögen att bryta upp med låsningen till att överleva för egen del.

Det skulle inte förvåna mig om det i princip saknas "barmhärtiga samariter" födda denna årgång, men om så, säkerligen fursteslickare t.ex. vårdare som svansar efter doktorn eller söker "vara någon" genom allians med makten. I sig beskriver Saturnus i Fiskarna en självkänsla på absoluta nollpunkten.

Men Batljan har en dominans i Passionens kvalitet (Rajas guna) och kan därmed avfärdas som "bara" människa. Rajas ser ut som en kvalitet mellan andliga Ljuset (Sattva) och Mörkret (Tamas) med dess tendens att mörka (ytterligare) sin okunskap genom hårdnackade attityder eller ren desinformation. Tamas-tecknen, för den som studerar Oxe, Lejon, Skorpion och Vattenbärare, kan hitta rent förstockade typer! I Passionens grepp menar hinduismen att just människoarten ringas in, halvt rått djur (Tamas) men också under inflytande av högre väsen (Sattva). Passionen ÄR krigsskådeplatsen där människan upplever att hon är sammansatt av två vitt skilda krafter. För att "underlätta" har sataniska regeringar påbjudit all den nya vetenskap som enbart äger rum i Mörkret, i materialsmen och Sverige är naturligtvis ett skräckexempel där Pengar styr vad som ska "normaliseras" och sedan "produktifieras". 

Befolkningen har ingen chans att värja sig eftersom "socialiseringen" börjar i unga år. Ytterst få har själva varit makthavare eller härskare i tidigare liv och enligt devisen (som typiskt saknas i Sverige) "it takes one to know one" är vaccinerade från födelsen mot statens övergrepp på ens mentala sfär eller redo att vid minsta missgrepp från de styrande se orättfärdigheten. Man behöver inte ens ha kungaliv i bagaget, det räcker med en tidigare existens som djupt troende och en intuitiv förnimmelse av att en Lag finns nedlagd i Naturen. 

Det är samma Lag astrologin sökt teckna genom sin välgjord logik. Man kan följa hinduisk astrologi långt ner i dess enskilda spelregler och finna att de logiskt återspeglar överordnade grundantaganden. Bara undantagsvis ser man att även hinduisk tradition fuskat ihop synsätt som helt enkelt inte är helt kompatibla. Den värsta tårta-på-tårta jag sett (och valde att inte gå närmare in på) är att försöka bevara en äldre tradition med Månens 27 konstellationer längsmed sin bana i princip är en helt egen astrologi. men som nu blivit en extra tolkningsdimension vilket kan leda till mängder av svårförenlig data. 

Redan det faktum att det ursprungligen var 28 stycken men att ett månpalats dumpades för att 27 låter sig förenas bättre med zodiaken, avslöjar att det är människor som producerat denna synliggjorda Lag. (27 delar sig snyggt på zodiakens "tre akter", de som kan sägas starta med de tre "gudomliga" Eldtecknen, tillika den hinduiska astrologins tre Dharma-hus, vilka anknyter till individens högre natur. Med hörn- eller trikona-husen bildas här en närmast kartesisk dualism med (gudomligt) medvetande i centrum av varje varelse medan hörnen representerar externalitet eller utsträckning i rummet. Det här dessa hörn som får tallösa människor att "tro" på yttervärldens objektivitet, och tron kan som bekant försätta berg. "Det du ser, får du" och andra förnumstiga sanningar. 

Faktum är att det räcker med en ignorant majoritet för en materialistisk världsåskådning utan mirakler eller leviterande yogins, och ingen är bättre på att fjättra sig självt än Sverige, landet som vägrade det gudomliga och bara hade befolkningen kvar att suga ut för att rädda skinnet. Eftersom Sverige inte är mer än uttrycket för de verkliga makthavarnas vilja,  är våra verkliga överherrar alla dem medierna INTE skriver med stora rubriker om. Krigsprofitörer på Bofors och SAAB eller fastighetsditon som nyrika uslingar som Ilja Batljan. 

Landets väg till denna andliga / tankemässiga utarmning stavas inte självklart "socialdemokratin", för den förutan hade det här landet fortfarande stavats Lortsverige, men det faktum att entreprenörer som Batljan ser sig "kallade" att sanera nedgångna lägenheter för att själva häva sig upp till den svenska miljardärsklubben, säger en del om hur OREN socialdemokratin var från sin första dag, i det att den lät den gamla Eliten (Mark- och fastighetsägarna) förbli just Ägaren. Ingen vet hur långt fram Sverige kunde ha varit idag om revolutionen ägt rum. 

Kanske hade den gått snett, som i Sovjet och ändå resulterat i samma gamla slavsamhälle mänskligheten tycks ödesbestämd att halka ned till. När allt kommer omkring är ju de Tre Kvaliteterna representationer av naturgivna förhållanden som mänskligheten i stort är sämst av alla intelligenta livsformer att råda bot på. Själv fånge i Passionens grepp och oförmögen att höja sig till Sattva guna, trots att människans lilla kosmos - vårt solsystem - bjuder på tre verktyg av Sattvas kaliber, Jupiter (universell välfärd), Solen (individuell rikedom i hjärtat) och Månen (en spegel att putsa helt ren så att sinnet förmår svara på högre principer än "närighet").

I mina ögon är det därför troligt att det vi just nu kallar "UFO:s" är rena sattviska väsen som i kraft av att leva i ett "nu" som motsvarar en lång tid av människans livscykel redan vet att vi kommer att förgöra oss med vår kapitalism och att Naturens Vedergällning kommer på värsta tänkbara sätt. Som aparta men intressanta tv-program och militära vittnesmål om UFO:s som tränat på att knäppa av hela avfyrningsramper för kärnvapenmissiler) utan att de amerikanska operatörerna kunnat göra något med sin utslagna utrustning, måste man räkna med ett maktövertagande, förr eller senare. 

Den här planetens evolution inbegrep ett släkte som var ont till att börja med. På sin höjd har enstaka individer höjt sig till Sattva:s klarhet, blivit buddhas eller upplysta. Reinkarnation har varit en beståndsdel i hur saker fungerar i vårt lilla kosmiska System, men bara ett fåtal har ens lyckats bryta den lilla cirkeln - den dödsdödliga människans ständigt fladdrande mellan JORD och MÅNE. Arten är helt enkelt ett kollektiv av jordbundna andar som lika lite som sina ledare kommer ur låga och demoniska tankemönster (se Batljans kreativa men aggressiva opposition i Passionens kvalitet mellan prestationens demon Rahu-Ketu och omoraliska Mars). 

Man måste räkna med att samma art medvetet låter stora delar av jordens befolkning självdö framöver. För vad är Klimatkatastrofer om inte en utmärkt möjlighet till "innovationer" varmed de rikare kan köpa sig biljetten till den överlevande gruppen? Det är det här kapitalismen kallar "kreativ destruktion", den profiterar på precis allt. I jugoslavflyktingens horoskop ser man denna inställning närmast perfekt. Kan de ursäktas för att vara Saturnus-Fiskar, hämmade i sin personliga utveckling av djupt sittande dålig karma? Visst finns det en "bäst före"-gräns för den nuvarande mänskligheten. De som anländer med en ren bild av vad Vattenbärarens tid är, kommer, som jag nyss sade, att vara helt likgiltiga för Magdalena Anderssons mått för vad som har samhällsvärde.


Inga kommentarer: