Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 november 2021

Överenskommelsen mellan V och S

 

Överenskommelsen tillkännages. Månen ruvar i 12e huset
för samhällets olycksbarn, de felfördelade pensionärerna!
Normala oförståndet mellan LUFT och VATTEN här
av godo. 12e husets ägare Merkurius i Skorpionen
i lyckans 5e hus länkar de fattiga till en brödsmula
från den lyckligt lottade rike mannens bord.

 

Överenskommelsen som V tycks ha varit först att publicera, är intressant inte bara för att Sveriges alla pensionärer får några korvören extra - undertecknad kommer t.ex. som nybliven fattigpensionär nästan upp till fattigdomsgränsen och kanske kan ha ett par tusingar kvar på banken när han når tidpunkten för bostadstillägg (som staten närmast sadistiskt flyttar fram ett år jämfört med när han lade upp sin plan att snålleva sig ner i graven efter att ha tröttnat på arbetsmarknadens åldersdiskriminering och beslutat gå i tidig pension). 

[Tillägg 24 nov. Ropade hej innan jag var över ån för egen del. Överenskommelsens förbättring gäller bara dem som uppnått reguljär pensionsålder och redan har rätt till bostadsstöd... I Sverige betalar man med eget liv eller hälsa för att ta "politiska" beslut för egen del rörande "arbetslinjen". Likväl det enda hedervärda beslutet från folkets representanter.]

En intressant sak med V:s publicering är att kartan närmast exakt gynnar punkter i bloggarens eget födelsehoroskop, som i princip enbart flyger högt i LUFTENS värld, och är så avvikande från den lönsamma svenska trälens fokus ner mot det jordiska som möjligt är. Mycket möjligt ett generiskt tecken, förutom stormrika artisten Madonna då, hur individer med mycket Luft och/eller Jord-brist kan representera typen som tar lätt på den gamla världens alla slaverifilosofier, i Sverige kallas den "arbetslinjen" eller "jakten på lycka" och var möjlig att implementera för att detta var ett fattigt och obildat folk. Sedan fortsatte det av bara farten. "Den som inte arbetar ska inget äta" - se Sveriges behandling av sina pensionärer.

Men V:s publicering indikerar också att Magdalena Andersson har den bättre av de möjliga två månpositioner bloggen tagit upp. I betydligt äldre inlägg var min övertygelse att hon hade Månen i intellektuella och fritänkande Tvillingarna, men i två nyliga inlägg resonerade jag om en sämre möjlighet, att hon agerade utifrån födelsedygnets öppning då Månen ännu befann sig i den, i värsta fall rent ekonomistiska Oxen. 

Eftersom V är först ut med överenskommelsen då Månen befinner sig i Tvillingarnas 26e grad, Nooshi Dadgostars eget sol- och måntecken (Månen i Krabban är dock en möjlighet), stärker detta världsliga horoskop sannolikheten för att Andersson har en humanistisk Luft-Måne - och naturligtvis också oddsen för att Nooshi har samma typ av psyke! 

De två kvinnorna hade båda psyken av bästa typ och de kunde nå varandra. Gång på gång har kvantitativa tester av suspekta grupper visat hur Månen i Tvillingarna tenderar hålla sig borta från "bespottare och ogudaktiga" - trots att Tvillingarna anses vara ett av zodiakens mer kritiska tecken - kanske är den urskillningsförmågan som i själva verket en tillgång.

Farhågan jag nyligen i 2 inlägg ventilerat, att M. Anderssons radikalitet kunde sättas ifråga till följd av överdriven Jord-konservatism, var alltså överdriven. Men att jag publicerade den texten var lite av ett trick, att via omvänd psykologi göra mitt för att söka besvärja händelseutvecklingen på ett ockult vis.

:-)

Glädjande att socialdemokraternas många år av kommunisthat vädras ut ur partiet samtidigt som Stefan Löfven försvinner. En ny och mer social socialdemokrati ser ut att kunna bli en möjlighet, även om Sverigehoroskopet alltjämt pekar på det moderna Sverige som ett orättfärdighetens näste, fyllt av bristande etisk halt vart ögat än spejar. Men då måste Annika Strandhäll först lämna regeringen - den helgalna politikern som tycker 12-åringar med bara halvmogen hjärna ska få byta sitt juridiska kön. I pensionrfrågan, läs denna betraktelse i AB av Eric Rosen om partiets högerfalang och dess perversa tankemönster.


Inga kommentarer: