Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 november 2021

Utopier och dystopier - Kapitalisten skrattar bort Tidens allvar (men är livrädd)

AxessTV (inte i basutbudet) är alltid intressant. Dels för att dokumentärerna håller hög kvalitet men också för att kanalen indikerar det bildningsminimum den härskande Överheten i Sverige kan tänkas hålla. 

Jag besåg seminarium om utopier och dystopier, inspelat på Engelsbergs bruk inspelat så sent som i augusti i år, och det var  sevärt. Några genuint fascinerande talarämnen men också den förutsägbara kader talare som trösterikt talar till den kapitalkramande publiken om hur fel alla tiders undergångsprofeter haft. Det gäller att hålla Investerarna om ryggen och inte skärra dem!

Bitvis ensidigt och några av talarna lämnade luckor i resonemangen, som ifyllda lika gärna tyder på att mänskligheten - den här gången - verkligen tagit sig vatten över huvudet. 

Flera av talarna hade enbart som agenda att förlöjliga undergångsprofeter (och det finns förvisso ett antal att välja från), medan en av dem åtminstone gav mänskligheten ett plus att vara känslig för bakslag eller negativa farhågor. En känsla nedlagd av Naturen själv som kan ha rättat släktet ur många knipor tidigare.

Intressant nog är både talare som utgår från den amerikanska filmbranschen de som kommer närmast en DJUP förståelse (konstnären står närmare insikten än alla Vetenskapsmän tillsammans, och så tydligen också de som studerar och forskar i det Artistiska Geniet). 

Överlägset pinsammast var anförandet av DN-skribenten Nathan Shachar som jag tidigare varit försiktigt positiv till. Men här bekände han färg genom några simplistiska argument om att Tillväxt inte alls var nödvändigt kopplad till något annat (läs: negativa klimatföljder). Och den gamle man han blivit var närmast pinsam som byggde sitt anförande som ett hån mot Klimat-Greta och påven ("Gretism"). Den mannen kommer jag aldrig mer att läsa något av, han representerar den materialistiska och skygglappsförsedda rationalismen när den är som sämst.

Någon som minns hinduernas hårda dom över Jord och Luft och deras oförenlighet? Parentesen var instucken i texten om Linköpings karmiskt belastade horoskop (vilket jag i efterhand måste betraktas som en belastning Staten förorsakat via kommunreformen vilket givet några datum som samlar ett kluster av städer, och där särskilt reformen 1/1 1971 skapar ett hunsat och underkuvat svenskt folk - åtminstone på berörda orter).

Jag hade redan före upptäckten av det hinduiska låga värdesättandet av LUFT och JORD i dominant interaktion (exempel: Sverige dominant LUFT men med ascendenthärskaren Venus i JORD) ventilerat liknande tankar i etiketten "Rationalism". 

Man kan beskriva "syndromet" som att det gudomliga Intellektet (som mer eller mindre fyller varje levande människa) grovt missbrukas av bäraren - människan - genom att använda LUFT enbart nedåt och låter sig absorberas i JORDiska angelägenheter. Till en viss nivå är en Spanare eller Observatör av det jordiska gott, men inte när man glömt vad man är och därför saknar måttstock på sitt agerande. Den elementära mixen kan beskrivas som andemänniskans (eller på vulgärspråk: själen) syndafall ned i materialism och blindhet inför sin härkomst från...Annorstädes. 

Jag talar om Venus i härskarläge i Vågen, symbolen för allians och samarbete, och dess "fall" till en underbetald statare uppmuntrad av Systemet att bara tänka på sin del av Profiten: Venus i Jungfrun i Olyckans och Fientlighetens 6e hus beskriver inte bara förlorad balans med människor i grupp. 

Nej, på ett högt och närmast teologiskt plan är detta själarnas förlust av den himmelska endräkten (Vågen) och hur de, en och en dödsstörtar ner i individualiserade kroppar (Jungfrun). Att dramat utspelar sig exakt vid västra horisont var säkert till hjälp för att placera det här tidlösa skeendet. Vem vet, kanske romerske filosofen Plotinos associerade själen med Venus just till följd av detta i zodiaken insprängda miniatyrdrama? Alla som läst hans samlade verk vet att han mer än flyktigt vederlägger astrologins låga former men också bekänner att den har något som talar för sig.  

De som designade zodiaken hade ännu kunskaper och de evigt giltiga Lagarna, idag mestadels underförstådda men ofta i sig glömda och korrumperade i "hederskulturer". Islam hade t.ex. en gång framstående astrologer.

Jag mindes efter det inspelade och televiserade seminariet att jag kommenterat Nathan Shachars födelsedag i något inlägg och var nu tvungen att som han var en av dessa fallna varelser som plockar billiga poäng på en tonårsflicka vars engagemang är ett Hot mot de redan alltför gamla Herrarna, Ägarna - de som Natur och Tid kommer att eliminera från världen, på ett eller annat sätt.

Inlägget, från 2016, rubricerade Shachar som Ett av få skäl att läsa DN! Så nu när jag sett människan lajv, genom tv-rutan noterat hans purkenhet över att den värld kan byggt sig en position inom håller på att försvinna, finns det något att revidera i min tidigare analys av själva födelsedygnet (förvisso långt ifrån ett äkta personligt horoskop)? Jag skrev nu att flera detaljer på himmelen var "fenomenala, närmast oslagbara omen om ett sinne redo den sista tvagningen före gudablivandet."

Kanske det är just där problemet ligger: sinnet är redo att putsas rent, men Shachar själv vill inte gå den riktningen! Världens goda har redan lagt rabarber på hans goda vilja och ett andra påseende visar att han har den vacklande axeln mellan Jungfruns vinstdyrkan och Fiskarnas fruktan att förlora allt mångfaldigt tillväxer genom Rikedomens Jupiter i händerna på Fiskarna (en normalt god placering, men här gjorde jag mig skyldigt till en grov miss: se hur Jupiter opponeras av BÅDA illgörarna krigets Mars och ramifikationens Saturnus, den senare en ren kvävare och källa till total obalans i motsatta Fiskarna).

Fiskarna (eller zodiakens 12e sektor) är dock den "onda daimonen" enligt grekerna och är man kapitalkramare uppstår väldig ångest längsmed denna axel som inte bara gäller de bemedlade och deras tjänare (som Shachar) utan även människor helt utan privilegier. 

Den som inget har, "the Have-Nots", vad gör de i en tid som bara räknar med "the Haves"? Angriper sin egen kropp,  eftersom kroppen är ett naturgivet. Bodybuilding, fitnessgalenskap, kroppsmodifikationer och sexuella förvirring - jag har ett antal av dessa utfall bland mina anonyma fall. 

Förvirringen om vart arbetsträlen Jungfrun ska gå för att undvika den totala förlustens Fiskarna gör dem labila som korthus och i synnerhet kroppslig identitetsproblematik (transgender, bisex och alla de varianter som gruppen dagligen tycks inkorporera i sin "sak", att normalisera det som alla andra förstår är psykisk sjukdom) ska troligen sökas i den här trevande och sökande MATERIALISTISKA axeln, i synnerhet om det är en fullmåne som bildar axeln. 

Samtidigt är det ingen definitiv regel, fullmånen leder åtminstone några till snilleblixtar och förmågan att ta tes och antites till nästan nivå de - åtminstone för en tid undviker den överspändhet som drabbar dem med starka och oppositionella motiv i sin psykiska struktur.

I analysen från 2016 skrev jag "skulle [hans namnbyte till judiska Shachar] vara gjort som enbart en sekulärt kulturell gest, är det blasfemi mot den judiske Guden och han hör hemma i brännugnen för detta svek mot den verkliga Saken."

Dessa är remarkabelt hårda ord och en kreativ kombination på dubbla nivåer, sprungen ur min egen själs, vad jag vet, enda liv som judisk medborgare. Uttalandet är alltså en jude som dömer en falsk konvertit till en av Hitlers brännugnar! Död genom renande eld för för övrigt en del av judenhetens äldre och i princip bortträngda historia, något som inte rasklassificeraren Hitler missat bland mängden av texter i Gamla Testamentet. 

Jag inser nu att redan texten från 2016 innehåller förbehåll som väl matchar horoskopdetaljer som i sin tur lyste fram med isande skärpa i hans seminarieanförande.


Se här samma himmel som naturlig zodiak, och hur eländig hans Sol (aktiva livsgärninng) i Skorpionen blir om man noterar att den utspelar sig mot Döden eller bortruttnande tillstånd (Skorpionen) och hur Skorpionens Mars själv ligger med Liemannen Saturnus i 6e huset för Olycka och Fientlighet. (Hela Shachars liv en kamp för förlorade saker!) 

Hela välfärdsmaffian i Fiskarna landar då som uttryck för den onda daimonen (12e) som söker vinna sig stor rikedom på en låg existensnnivå (Vatten = näringslivet). Hade jag använt den naturliga zodiaken 2016 hade nog omdömet varit mycket beskare! Men så är det, i brist på den faktiska födelsetiden, allt man kan producera är halvdana gissningar...

Likväl, som Shachar är alltså "experterna" som landets Shakers and Movers gärna har som sina sakkunniga om den här "Klimatkrisen". Ett av de mest anskrämliga föredragen var en person som snabbt drog framtidsforskarnas historik och i en snabbt överstökad PoiwerPoint-bild med text som klumpade ihop sierskor och astrologer som ämnets rudimentära grund.

Kort sagt, framstegsfanatikerns sedvanliga linjära tidsuppfattning att människan gått från vantro till vetenskap. Frågan är hur många i seminariepubliken som ens reagerade på denna falska gamla skåpmakt. T.o.m. romerska tänkaren Plotinos visste bättre för nästan tvåtusen år sedan! Tidens förlopp är inte linjär, olika själar följer sina banor- precis som himlavalvets planeter tecknar olika typer av tid eller mognad. (Det var Platon som antydde att så förhöll sig långt före Plotinos.) 

Vi har en massiv återgång till "övertro" i vår tid, en tydlig reaktion på vetenskapens hybris och, om man så vill, ett Naturens sätt att rätta till obalansen inom främst den västerländska människan (tänk "höger" och "vänster" hjärnhalva). 

Tänk, en värld utan Experter och Ägare i symbios, vilken  skön värld där en pånyttfödd mänsklighet kan pröva sig fram och hitta en ny Modell. Ja, den finns redan i symbolen Vattenbärarens tidsålder, vilket undertecknad, med tecknet i sitt 9e hus för "det högsta goda" uppenbarligen har beslutat sig för att ägna sin återstående tid i detta liv att undersöka. 

Ett är säkert. Sverige må vara fött i Vattenbärarens tecken men det är en falsk eller aborterad variant på ett mycket nobelt men också förpliktande tecken med alla dess implikationer. En högfungerande Vattenbärare är universalist och ser hela mänskligheten - ja alla arter, även utomjordingar - som sidoordnade med sig själ. Kort sagt, ingen för Jorden typisk hierarki (Stenbocken!) i himmelriket, trots att vetenskapsmannen och andeskådaren Swedenborg (Sverige producerar inte längre stora själar av denna kaliber!) menade att änglars hade skiftande "höghet" definierad av deras "tonhöjd".  (Möjligen nämnt i den här länken, har inte läst den: https://swedenborg.com/kindsofangels/ )

Kanske uppfattade Swedenborg att änglarna inte bildade någon hierarki som förtryckte lägre led, de var alla hörsamma (utan egentlig fri vilja) mot Livets Lagar. Bara de fallna själarna - rebeller om man så vill och med den fria vilja som syns existera bara här på Jorden förtrycker varandra som människor likt Shachar i hans smutskastande av Klimat-Greta och påvens bedömning av människans oduglighet i vår tid som en Naturens ansvarstagande vårdare.


Inga kommentarer: