Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 november 2021

56 pedofilers sinnelag (Återbesök i Kevin Spaceys himmel)

Kevin Fowlers (Kevin Spacey) bolag stäms på stora summor för att stjärnan förbrutit sig mot kontraktet till rollen i House of Cards, i vilket professionellt personligt agerande var en av punkterna. 

Oproffsigheten bestod i "Spaceys" homosexuella närmanden och förflutna som homo-pedofil (den värsta sorten av psykisk avvikelse). Det är om pedofiler Jesus anses ha uttalat sig när han återges i Bibeln ha sagt att det varit bättre om man hängt en kvarnsten runt halsen och dränkt dem som förgripit sig mot "de minsta". 

Jag har på det hela draggat klart i det här ämnet; bloggen startade ju som ett försök att utifrån några extrema grupper (mördare, nazister och hbtq-folk) hitta tydliga avvikelser som stödjer astrologins "sanningsanspråk" eller förmåga att peka ut "klena tidpunkter". Vissa fynd gjordes men med dem också insikten att flertalet med t.ex. en svag libidoplanet (Mars) alls inte per automatik tappar sikte på sin egen sexualitet. 

I Kevin Spaceys fall står t.ex. Mars synnerligen stark i Lejonet men förstör där via konjunktion med Venus sensibiliteten för att båda måste vara med på spelet. Mars som naturlig illgörare attackerar med andra ord samarbetets Venus och den senare är inte optimal i självsvåldiga Lejonet. En sådan Venus räddas bara om den på andra sätt är stark, t.ex. i egenskap av "verksam välgörare" (dvs. känd födelseminut placerar Venus egna tecken Oxen och Vågen i världsliga hus där de enligt obskyra hinduiska regler anses göra väl ifrån sig).

När jag söker tiotusen kartor (mestadels utan känd födelsetid) efter sinnelagets (Månen) placering, hittas 56 pedofiler. Antalet är för litet för att statistikern ska bry sig om fyndet, och att ett begränsat band av zodiaken står för en övervikt av pedofili skulle heller inte intressera en scientistiskt lagd människa. 

Men den som studerar omen - även om de skulle kallas "slump" av klentrogna - kan ändå få ut något litet av resultatet. Det intressanta med resultatet, där snittet är 4,6 pedofiler per måntecken, är att det efter Vågens sinnelag uppstår en förhöjning från det sista individualistiska tecknet Skorpionen och sen består genom alla de universalistiska tecknen förutom zodiakens slut och Fiskarna. 

Att universalisten Fiskarna inte inkluderas kan man lätt förstå eftersom detta är OFFRETS symbol och borde enligt astrologins egen logik vara underrepresenterad bland FÖRÖVARE.

56 pedofilers sinnelag (Månen):

ARI 6
TAU 3
GEM 2
CAN 4
LEO 5
VIR 3
LIB 5
SCO 6
SAG 6
CAP 6
AQU 8
PIS 2

snitt 4,6/tecken
 

Något som slagit mig efter otaliga småstudier i olika, ofta kriminella eller avvikande frågor är hur ofta Tvillingarna håller sig borta. Så även bland pedofiler (och detta trots att tecknets merkuriska natur skulle kunna tänkas relatera till unga pojkar och flickor). Har hinduerna rätt här som i sin tradition (precis som i den egyptiska) valt bort den grekiska traditionen om två pojkar (Castor och Pollux) och istället illustrerar de två som ett heterosexuellt par (Mithuna, Paret, är det hinduiska namnet på Tvillingarna)? 

Tvillingarnas planet Merkurius representerar intellektet och det är möjligt att ett "fritt intellekt", dvs. operativt i LUFT, redan på den intellektuella nivån kan utvärdera. Merkurius är annars "förhöjd" och även negativ härskare i Jungfrun, men detta är den empiriska Merkurius som först måste begå felsteget för att bara genom den intellektuella utvärderingar bestämma sig för att ett fel begåtts. Varför en sådan Merkurius skulle ranka högre i det praktiska JORD-elementet är och förblir en av astrologins besynnerliga dogmer!

Att den "fallna" Månen i Skorpionen skulle vara överrepresenterad (om än knappt) bland pedofiler var rätt väntat jämfört med dess dominans i mördargruppen (bland pedofilerna finns också flera mördarhoroskop). Skorpionens härskare Mars i sin negativa orientering stavas i princip "korruption av sexualiteten" till följd av den inåtvända Mars störning av individens inre lugn, Här är sinnet - spegeln - fördunklad.

Skytten (Jupiter), Stenbocken och Vattenbäraren (båda Saturnus) visar alla framfötterna bland pedofiler. Är detta bara en svans eller svallvåg som Skorpionen lämnar efter sig och som senare tecken "universaliserar" (sprider och gör till allmänt alternativ)? Ungefär som svenska homo-journalister saluför sin läggning  så intensivt i Sverige att landets ungdom nu är markant drabbad av förvirrat tänkande om sig själva och likt delar i en "universaliserad" vågrörelse anammat det som i princip bara är propaganda från hbtq-människor i medieroller varifrån de arbetar på att känna sig mindre sjuka genom att smitta ner hela folkmedvetandet? Kort sagt, präglade av en tidsanda och dess "memer". Då är också dyngspridarna, likt pedofilerna, värda en kvarnsten om halsen.

***

Not. Kevin "Spaceys" födelsedata är "smutsig" enligt Astro.com. New Jersey har ingen Kevin Fowler född den dag som gäller, men sajten noterar att skådespelaren själv - i en utomjording-roll ("K-Pac") påstår att han trädde in i en jordkropp några timmar in på nästa dygn, 27 juli 1959 kl. 5:51. 

Det här tyckte jag länge var ett finurligt sätt av "Spacey" att fuska in lite biografisk data i en filmreplik, men det faktum att tiden nästan exakt anger soluppgången i South Orange, New Jersey, gör uppgiften extremt suspekt. Solen är för övrigt själens (atman) signatur enligt hinduisk astrologi. Franska astrotheme.fr har bara under senare år ersatt en mängd historiska horoskop (t.ex. romerska kejsare) baserade på tiden för soluppgången med korrekta "tidpunkt okänd".

Här är i vilket fall Kevin Spaceys solkarta i repris (tidigare kommenterad på bloggen):


Födelsen är intressant ur det dunkla perspektivet av gunas (kvaliteter). Stämmer födelsen i soluppgången blir Kevin Spacey bara alltför mänsklig (således alls ingen god representant för "själen"). Passionens kvalitet dominerar alla fyra hörnhus och tre av dem innehåller planeter i störning,  t.ex. den perspektivlösa gränslöshet som så ofta uppstår när en egocentrisk begärsplanet som Månen stimuleras via opposition från "myckenhetens" Jupiter som här således totalt tappar balansen i Vågskålarnas tecken.

Att detta är bottenskiktet av Passionens varelser framgår av nyckeltecknet Lejonet som i sig bara är rovdjurets animalisk lusta (Mörkrets kvalitet). Lejonet står bara för kognitiv styrka när en av Ljusets (Sattva) planeter, Solen, Månen eller Jupiter, "upplöser" djurnaturen och därmed tillintetgör symbolen. 

Hos "Spacey" är det istället den mörka Mars (sinnets/Månens disponent) som inte bidrar till Lejonets befrielse/tillintetgörelse. Den orange fläcken av Passion i Lejonet är inte LJUS, utan det är Lejonets härskare Solen som i Passionerade Kräftan inte förmår ta ställning för det Goda utan lika alla Passionerade pendlar mellan rent mörker och en sanningssökande natur (Ljuset). 

Enligt soluppgångshoroskopet är emellertid förmågan att söka Ljus minimal: Saturnus (mörk/tamasisk) är enda faktorn i ett sattviskt tecken och dessutom undanträngd genom en obskyr placering i Olyckans 6e sektor.

Även om de tre kvaliteterna i Samkhya-kosmologin föregår t.o.m. de fyra elementära elementen, syns de i Kevin Spaceys himmel ha ett tydligt ord med i laget i fenomenvärldens utgestaltning (människan Spacey). Det är intressant att inse att "Spacey" delar sol- och månplacering med en annan makthungrig människa vars slutomdöme mest bestod av harklingar, "statsminister" Stefan Löfven. 

Löfven är nu varken homo eller homo med pedofil inriktning utan har en hustru. I vad mån hon i praktiken fyller ett permanentat behov av ett mammasubstitut är okänt, men om skulle så vara är det inget unikt. Barnet (Väduren) och Modersfunktionen (Krabban) och invecklade rörelser mellan dem brukar ofta ge hang-ups, där hämningar mot en normal hetereosexualitets utveckling bara är ett av flera möjliga uttryck för planeternas indikationer.


PS. Färdigskrivet hittar jag under taggen "Kevin Spacey" ytterligare en text taggad "pedofili", från 2017. Men eftersom greppet att analysera de dominanta kvaliteterna är nytt, publicerar jag ändå den här texten. 

Som inblick i den långsamma datainsamlingen noterar jag också att jag senast 2014 tittade på pedofilhoroskop. Då var det 36 i samlingen. Den typen av brottslighet har inte prioriterats av bloggaren.


Inga kommentarer: