Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 november 2021

Har Naturen fulländat Domedagsviruset? (uppdaterad e namnbytet till Omikron)

27/11 Nyheterna om nya virusvarianten förändras hastigt. Efter att följande text publicerats på fredagen 26/11 namnändras varianten från Nu till Omikron och Världshälsoorganisationen uppger att det första dokumenterade fallet nu dateras till två dygn innan den uppgift nedanstående kommentar bygger på. I tillägget pekar jag på att justeringen av horoskopet knappast var till det bättre.

*****

Vem som helst som vet vad Tiden är liden kunde se Naturens inledande jabbar med covid-varianterna. Nu kan den första storsmockan vara på väg och rejält hota Kapitalismens alla dumheter med vaccinkrav för att hålla västerlandets underhållningsjunkies och andra maskinens andra kugghjul i rörelse. Tänk om mänskligheten använt de två gångna åren till att tänka ut ett nytt samhällssystem istället för att alltmer desperat söka rädda en dömd och oerhört primitiv mänsklighet! 

Den nya varianten kan hacka sig igenom de påspacklade hinnor av skydd som alltjämt gör de  fullvaccinerade till vandrande dödsmaskiner, även om de inget själva märker bakom sin ytbehandling. Egokulturers uppfinningar är alltid undermåliga och förlorar till sist.

Fler mutationer betyder inte nödvändigtvis att viruset blir farligare för människor, men inom forskarvärlden finns det en oro över att viruset nu är radikalt annorlunda från det som upptäcktes i Wuhan 2020.
https://www.expressen.se/nyheter/oron-efter-nya-mutationen-storbritannien-stoppar-resor/

Ja, så där har det låtit från början, gärna i kombinationen med tesen att ett virus är en parasit på värden och därför inte gärna muterar till något farligare. Det är bara så typiskt att en ateistisk materialist inte tror högre om Naturen än så. Tänk om detta är en avsiktlig attack mot den verkliga parasiten på Jorden. Människan har tagit set sämsta ur Naturens brutala liv (se valfritt naturprogram om det hårda livet bland de vilda djuren) och har sedan renodlat detta mörker. Vi fick Kapitalister och alla dem som förslavats. Men saker kommer garanterat att ändras. Jag ser redan fram mot nästa inkarnation om sisådär 200 år (måste ge efterkommande led god tid på att etablera  den Nya Människan).

Expressen glömmer en punkt och kallar extremmodifierade viruset B.1.1529 (men får det också rätt en gång, B.1.1.529). Jag har heller inte hittat deras uppgift om att det första fallet hittades 11/11 i Botswana. Kina är välinformerat om händelserna i Afrika och beskriver att Botswana den 22/11 hittade fyra nya fall. Det kanske bara är stressig journalistik och källor i en enda röra? (Gudarna ska veta att den här bloggen har ett och annat felaktigt knapptryck...)

En afrikansk hälsoorganisation (Africa Union CDS) berättar att insikten om den nya varianten resulterade ur sydafrikanska fall daterade mellan 12-20 november (två dygn innan Botswana hittar sina fyra första fall). Svenska journalister och deras källsökande har möjligen begränsat sig till närliggande brittiska tidningar eller CNN), så jag lämnar Expressens uppgift om första fallet därhän och ställer  ett horoskop för den 12/11 och Johannesburg - huvudstad i den förmögna provins där alla de tidigaste fallen alla noterades. 

Som vanligt kuriös astroLogik: dygnets öppning får gälla allt som skall komma att utspela sig inom denna period, och trygghets- och hälsorelaterade tecknet Krabban som visar sig vid Johannesburgs östra horisont leder direkt till dess härskare Månen, som står maximalt illa till i 8e huset för döden.

(Med Expressens uppgift backar Månen och minglar med innehållet i Stenbocken och i ett mer fördelaktigt hus, det sjunde allianshuset. Månen är som bekant allas vän, och kan degradera sig djupt i sina allianser, så även den positionen kräver mer funderingar än normalt.)

 


Sällan ser man en så här skadad ascendent! Ser man Krabban som "vaggan till graven" en slags symbol för slutfaser, är Månens position i 8e dödshuset inte ens något som behöver förklaras.

Men det är kört på flera djupare nivåer också. Precis som det allra första covid-horoskopet jag gjort pekade ut lungorna (Luft, Merkurius, Tvillingarna), på samma sätt är andningsluften skadad här. 

Mars är visserligen en välgörare för Krabbans  ascendent, i så måtto den står för sexualdrift och Krabban för biologisk natur vars kännetecken är ymnigt avynglande. Men hur mycket gott åstadkommer Mars som "svag i Vågen", nära invid lungplaneten Merkurius och dessutom en "fallen" Sol (livskraft)?

Och titta sen på Vågens härskare Venus. Instängd i olyckans och ohälsans 6e hus!

Det tar inte slut där, för Liemannen Saturnus har bråda dagar här. Dels opponerar den Krabbans ascendent vilket antyder en reducerad hälsa, men därtill söker den strypa lungornas Merkurius via sin hinduiska 270-gradersaspekt. Faktum är att den håller Lufttecknet så kort att Mars definitivt får krupp av detta angrepp. 

Den Lilla Illgöraren kastar nu en spastisk och djupt obalanserad (anti-Vågen) attack tillbaka mot überkontrollören Saturnus, och genast har vi den extremt destruktiva ömsesidiga aspekten mellan astrologins båda naturliga illgörare. Repression och Utbrott varvas. Bland de få stickprov på hälsofrågor som finns på bloggen minns jag den här svåra rundgången (minns inte vilka tecken som var inblandade) i ett fall av cancer.

I en full och preliminär analys (bloggen går nästan aldrig längre än så, som någon kan ha märkt), måste också Lyckobringarens förmåga att hjälpa studeras. Förvisso har Jupiter "kört om" Saturnus och är således signifikator för själen från den oöverträffbara 30e graden i sitt tecken. Men hur kapabel är Jupiter när den ytterst tar sina order från Saturnus som själv befinner sig i formidabelt krig med Mars i Luftens regioner? Framtiden får utvisa om Naturens Vedergällning just höjde insatsen mot den ohörsamma mänskligheten.

 

Kuriosa.

Storbritannien stängde för inkommande flyg från Sydafrika  fr.o.m. klockan 12.00 denna fredag. Nu har både Solen och Merkurius rört sig från Vågen in i Skorpionens tecken. Men Mars i Vågen ligger kvar i sin skadliga rundgång med Saturnus. Det verkligt intressanta är att över Londons östra himmel (Heathrow som sinnebild för inkommande flyg) stiger GRADEXAKT samma Lieman Saturnus i Stenbockascendenten. Och här passar det förstås perfekt att läsa Saturnus på ett vanligt sätt: som den stora rasisten eller den som delar upp människor i fack (friska eller sjuka, vaccinerade eller pestfolket enligt svenska journalister av drevtypen). Saturnus är också primärt symbol för Restriktionen och, naturligtvis, Landsgränsen.

Anmärkningsvärt har Månen från 1a kända fallet och till Blockeringen mot Sydafrika rört sig till... Krabbans tecken. Lite av omvända världen med andra ord.

 

Tillägg: Omikron-horoskopet.

Hur såg himlen ut två dygn innan det tidigare först kända fallet? Jo, bara Månen har hunnit byta tecken, men det är av avgörande betydelse eftersom Månens Krabba förblir ascendenttecken. Om om en Måne i 8e dödshuset var ett mörkt omen, så blir det inte bättre av att nu hitta den i 6e "onda" olycks- och ohälsohuset, tillsammans med Venus som är fundamentet till hela det olycksspinn (rundgången Mars/Saturnus) jag redan beskrivit! Att ascendenthärskaren "binder" till både 6e huset och Venus (och hela det helvete den förfogar över) är en formidabel dubbelsmocka.


Här kan den observante fråga sig vad horoskopet egentligen beskriver, viruset eller den olycka den skapar för sina offer. Ingetdera, det är ett mundant (världsligt) horoskop och varslar bara om att det är en mycket olycklig dag som skulle kunna innehålla en vedervärdig händelse som relaterar till hälsofrågor (eller världshälsosituationen). 

Att Liemannen opponerar Krabban är naturligtvis ett omen om att Decimering står på programmet: Himmelen (i unison med naturen under månen) avser reducera alltjämt mänskligheten som like i de gamla legenderna blivit alldeles för uppstudsiga och stökiga för att gudarna ska tya larmet! Exakt som bloggen tjatat om sedan corona först dök upp. 

Det är svårt att förstå inifrån det sublunära västerländska akvariet, men vår livsstil har fått tummen ner från högre ort, och vad värre är, Naturen gör som alltid i evolutionen (och som Einstein i jakt på sina upptäcker om rumtiden): famlar och fumlar tills viruset efter många mutationer slutligen blir det slipade instrument Naturen behöver för att svara Mänskligheten och dess anhopade kollektiva karma. Men så trubbig är den "approximativa" lägre naturen att den slår vilt omkring sig ("crab fights", Krabban i affekt saknar all intelligens) och många oskyldiga ur människosläktet kommer att stryka med.

 

Inga kommentarer: