Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 november 2021

Annie Lööf - hatiska knivhugget i ryggen på Magda

Att Annie Lööf markerar stenhårt mot Sverigedemokraternas rasdiskriminering för att sedan ge Jimmie Åkesson budgeten för att Magda understått sig att bemöta Vänsterpartiet som en fullvuxen, det säger något om hur Lööfs HAT mot socialismen nu slutligen framkallat sinnessjukdom. Nu är hon slut som politiker! Vem vill alliera sig med en sådan svikare och patologisk manipulatör?

Hennes extremt instabila horoskop har redan granskats i grunden (med bara Månen som personlig indikator kommer man inte människan speciellt nära). Men jag ska göra ett sista försök att peka ut vad som brister av normalbegåvning på den här himmelen.

Månen i Jungfrun är ibland väldigt rolig - se bara Pernilla Walhgren. Min misstanke är att det är Jungfruns låga självkänsla som vissa kvicka typer maskerar med en strid ström att putslustighter. Annie Lööf har nu inte Pernillas jovialiska Sol-i-Skytten utan en extremt labil Sol precis det dygn är den kognitiva kapaciteten lämnar snabbtänkta Tvillingarna och går in i partisantecknet Krabban. 

Man kan också uttrycka det som att Solen faller hejdlöst från Luft-elementet ner till ett känslostyrt Vatten-tecken, och Merkurius intellekt kan inte styra upp detta fall ner i ett förvirrat sammelsurium av tankefragment och känslosvall. (Tänk Margaret Thatchers förvirrade sista år, f.ö. en av Lööfs favoritkvinnor.)


Merkurius i Krabban befinner sig också i Vatten och här finns åtskilliga poänger för sagotanter, musiker och andra typer av artister, med fabuleringsförmågor. Men i politiken passar de bäst som anhängare eller ledare för något extremistparti - är det denna skevhet Lööf sökt maskera genom att kalla sig "den breda mittens" representant? Genom att göra sitt eget odisciplinerade huvud till norm för "bred mittfåra" slipper hon all självkritik. Något Krabbor inte klarar i vilket fall. I detta tecken gäller att slåss intill döden för "sin rätt", vad det nu är som väckt Krabbans irrationella Passion. 

Det är när man kombinerar Krabban med den baksluga och kalkulerande Månen i Jungfrun (vars disponent är den vattensjuka Merkurius) som det blir riktigt otäckt. "Typen" eller kombinationen av två tecken är en av de mest dubiösa i hela astrologin och för en torftig vardagsmentalitet som enbart tänker på skattelättnader och det egna hushållets välmående. Det är "den lilla människans" horisont och inte vad man räknar med från en politiker. ("Brunkol" Damberg är samma typ och utmärker sig för total likgiltighet för något annat än siffror - han är mycket möjligt högersossarnas nästa finansminister efter Magda.) 

Typen lyfter inte av egen kraft utan förblir krälande i inskränkta resonemang och sin och de närmastes rättigheter. Det säger en hel del om hur obegåvad Marknadens representanter är, som ens trodde Lööf skulle kunna vara en garanti för den själviska nyliberalismens överlevnad långt in på 00-talet. Man får faktiskt tacka Naturen för att den kastat in klimatkris, covid och allt annat som är på väg. Svenskarna har visat sig notoriskt usla på att genomskåda sina folkvalda INNAN de tog sig in i lokal- eller riksdagsstyret...


Inga kommentarer: