Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 november 2021

En skymt av morgondagen röjer Magdalenas föråldrade världsbild

Rättvisan är blind, svarar inte på
den praktiska illusion vi kallar "Jord"
utan på Verklighetens principer ("Luft")

Magdalena Anderssons installationstal summeras överallt i medierna. Jag fastnar särskilt för orden riktade till invandrade kvinnor som fostrats i traditionella hemmarollen. Men jag ser en olustig verklighet bakom det hon säger:

"...här i Sverige jobbar både män och kvinnor och bidrar till välfärden." (Expr)

Att bidra till varandras välmående är naturligtvis en oklanderlig tanke, men totalt orealistisk givet den själviskhetens kultur som svenska nationalhoroskopet uppvisar. Inte ens svenskarna själva är intresserade av att jobba för andras välfärd, detta är det låga land där den egna framgången prioriteras, och en sådan djup attityd inom en nation går inte att radera över en natt. Jag konsulterar åter min 3000 år gamla härskarmanual Jijing från Kina och noterar kapitel 53 om "Gradualism".

Här ges det välkända motivet om trädet (i kinesisk version dessutom på toppen av ett berg och utsatt för snåla vindar eller omständigheter som gör hetsig Tillväxtekonomi en grundlös fantasi för enbart tokliberaler). Trädet symboliserar här Folkmentaliteten som bara kan justeras, en årsring i taget. Som Kina alltid och t.o.m. nu har ett tidsperspektiv som Västerlandet med dess kvartalskapitalism inte längre kan förstå.

Men det obehagliga i Anderssons yttrande är att det syns vara verklig otur att födas eller fly till Sverige, för i det här landet förslavas alla medborgare ovillkorligt i en till synes tidlös maktstruktur där Staten är allas förälder eller snarare slavdrivare eftersom den saknar förmåga att bli en världsledare eller ens impulsgivare till ett nytt VÄRDESYSTEM som ersätter demonen Mammons monetärt baserade värdeskala. 

Svenska staten är idag modellerad på samma gamla unkna Feodalherre som alltid och dess kontakt är enbart med vasallerna, de rika storföretagen. Demokrati är bara ett ord för att förvilla de okunniga småmänniskorna, offren för den Rika Kastens "arbetslinje".

Nästa mänsklighet (och dess världsregering) kommer inte längre att arbeta utifrån Ägarnas världsbild utan kommer att blomstra genom sin högre utblick. Den avancerade högteknologin kommer att ha minskat behovet av mänsklig arbetskraft till den grad att det helt enkelt inte går att som svenskarna fantisera om ÄNNU FLER SKITJOBB (tio man i ICA-butiken som slåss om att till lägsta ersättning få packa och köra hem den privilegierade svenskens matkasse - HUNGERSPELEN, svensk modell).

Det finns helt inte tillräckligt mycket i denna automatiserade morgondag att göra för alla, och därför fallerar hela den gamla modellen med arbete och inbetald skatt. Mänskligheten LÄR SIG och kommer inte för all framtid att acceptera skitjobb och psedoverklighet sådan som Staten offererar som "verklighet" för vissa grupper. Demonen Mammons valuta har i denna tid förlorat sin mening och mänskligheten är nu höjd från arbetsslaveri (svenska politiker mörkar det alltjämt med ordet "arbetslinje"). Den Nya Människan är höjd från det trälbindande JORD-elementet och har tillgång på ett radikalt nytt sätt till det astrologin benämner LUFT-nivån.

För närvarande utesluter den agendasättande övermakten som söker styra landets trosuppfattningar bort från LUFT- eller andevärlden, men sanningen är att tidens gång och evolutionen gör oss mer spöklika redan nu. Det enda som krävs är att de nya erkännandena från amerikanska myndigheter om de häpnadsväckande oidentifierade flygande objektet inom överskådlig framtid övergår i ett radikalt tillkännandegivande från andevärlden att den finns, att människan har Överherrar som inte är det minsta lika enkelt folk av jord-typ.

I den bestående berättelsen är Sveriges JORD-pragmatik
så illusorisk och substanslös att synsättet inte ens tillhör
Själens perspektiv. Måhända ett nedslående budskap
från den kosmiska Intelligensens nivå till en JORD-
Stenbock som Magdalena Andersson och en förklaring
till att Sverige länge motarbetat filosofi, religion och
andra kunskapsvägar som befriar från träldom under materien.

Kampen förs tydligt via medierna i deras frekventa
attacker mot friskolor med religiösa förtecken:
Fientligheten är så tydlig att medborgaren borde
ana en agenda, men svensken är alltför präglad av sitt land
för att längre uppfatta Verkligheten utanför sitt Förvar.



Astrologiskt finns morgondagens arvtagare till Jorden redan representerade på planeten, men framtidsmänniskan existerar i huvudsak alltjämt på "Andra sidan" av vår verklighetsuppfattning.

När, kalla dem "utomjordingarna" slutligen ger sig i lag med den sönderfallande jordmänskligheten, då kommer i ett handslag Kapitalismens bevarare att förlora målföret. Vad de har att erbjuda är ingenting mot vad de med Luftperspektivet kan erbjuda till mänsklighetens räddning. Den Nya Tidsandan - Vattenbärarens Tidsålder - kommer att ge en så överlägsen världsbild att jordmänniskorna inte annat kan än att börja modellera sin nya civilisation efter lösningar som snart kommer att ges.

"Utomjordingarna" har inte tröttnat på jordmänniskorna trots att ha haft uppsikt över oss sedan vi var håriga ap-människor, men dessa Skådare - ett begrepp från den förkristna judiska Henoks bok i vilken vissa Skådare betraktas som fallna änglar - har övervakat oss som vore vi boskap. När nu Naturen kommer att skörda (eliminera) en stor portion av mänskligheten är, astrologiskt talat, destruktionen i JORD rätt tillfälle för LUFT att gripa in med en ny grundplan.

Nästa mänsklighet kommer att ordna den grundläggande livskvaliteten för alla, eftersom genteknologin bara gradvis kommer att förändra den mänskliga arten till "utomjordingar", kommer framtida och centralstyrda samhällen över hela världen att bygga på någon variant av det kinesiska övervakningssystem där världsmedborgarna kan samla meritpoäng om de till nöds har gamla och dåliga gen-uppsättningar som driver dem.

Näringssjälen (astrologins "VATTEN") hos många skapar lust- och begärsfyllda varelser som egentligen inte har någon plats längre i denna sköna nya värld. Men eftersom utfasningen är gradvis (likt den kinesiska insikten om det långsamt växande trädet på berget), kommer det sociala meritsystemet att tillåta viss extra konsumtion hos de mest primitiva - givetvis underordnat det övergripande kvoteringssystem som uppvisar remarkabla likheter med ekonomen Karl Marx devis: "åt var och ens behov efter dennes förmåga." Addera till det kommun-istiska mantrat bara kvoteringen, för att tillmötesgå Jordens själ och dess krav på måttfullhet från invånarnas sida.

Individer på efterkälken kommer dock naturligt att lägga band på sin irrationella hunger efter prylar och upplevelser eller kort och gott "kickar". Detta därför att mänskligheten som helhet nu nått så mycket längre att det närmast är en skam att visa sig på gator och torg på det sätt som "klassklättraren" Jan Emanuel i dag gör. (En sub-människa favoriserad av kvällstidningarna som förebild för det kapitalistiska samhällets rovdjur, produktiva enheter i nationalekonomin.)

I morgondagens värld kommer mänskligheten att mätas och värderas efter sin förmåga att bidra till världens sociala rikedom. Borta är smartphones och sms-meddelande som utarmade människor sände varandra istället för äldre tiders "men of letters" ("verserade människor") som verkligen kommunicerade med varandra. Ja, de tillhörde ofta eliten med förmögenhet att arbetsbefriat ägna sig åt tänkande och kommunicerande. Men långt ifrån alltid.

Den nya måttstocken på värde är således inte längre JORD (resurser) utan LUFT (intellekt/kommunikation). Det är uppenbart att världen vid internets uppkomst påbörjade sin smärtsamma övergång till Vattenbärarens (ett Luft-tecken) tidsålder.

Naturens kollaps inom långt mindre än ett århundrade kommer att tvinga fram övergången till ett nytt post-materialistiskt värdesystem. Och alla världsreligionernas märkligt snarlika väntan på en ny messiasfigur (en världsräddare) kommer att få sitt svar när Skådarna - UFO-folket - slutligen anser mänskligheten redo att återinspireras av deras överlägsna samhällssystem.

Nog för att framstående genier genom världshistorien haft viss kontakt med Arkitekternas kontor - Övernatur kallades det så sent som under medeltiden men sen fick västerlandet växtvärk och började sin dödsdykning ner i enbart materiella tankesätt och intressen. Detta visar sig i långa loppet ha varit nödvändigt eftersom det måste bli som mörkast innan ljuset och blicken för de eviga värdena återkommer.

Sett ur den här summariska civilisationshistorien är Magdalena Andersson och hennes kommande år inte mycket att skriva hem om. Som bloggen upprepade gånger sagt: det framåtsträvande Sverige kommer i själva verket att vara det sista land i den utvecklade världen att förstå den Nya Given, the New Deal mellan människan och hennes högre, goda daimon

Och detta beroende på dess förstelning i sina historiska rötter i "den naturliga ordningen" av Ägare och Träl (Rik och Fattig). Än idag består Feodalherren Sveriges vasaller av nyttiga fabrikörer av Elände (ni vet vad det handlar om) som dock stärker statskassan... (Inlägget har avsiktligt undvikt nämna vilken Konung fedoalherren Sverige tjänar under, men svaret är givet.)

Ett senare inlägg kommer att titta närmare på en av denna Feodalherrens vasaller, Linköping, och dess bidrag till världens krigsscener för att i den Yttersta Tiden själv förvandlas till en krigszon.


Inga kommentarer: