Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 november 2021

Löfvens eftermäle - solkartan

 

Löfven, offer för Passionens kvalitet (varken Ljus eller Mörk)
och därtill i den primitiva personcentrerade modaliteten.
Addera till det en ömsesidig bindning mellan
personliga behov med rollen som Chefe
(Solen i 1a) och Maktinnehavare
(Solens disponent i 10e)
Löfvens karta illustrerar även den svenska
förlossningsvårdens utbrändhet. Något att fundera över.


Inte ens "obundet" socialdemokratiska Aftonbladet har mycket gott att säga om avgående "ord-föranden" Stefan Löfven efter knappa tio år- En äldre studie visade att en tidigare ord-Förare, Mona Sahlin, hade riksdagens magraste ordförråd. Jag tror ingen ens brytt sig om att repetera studien med Löfven i nominella förarsätet, utgången var väl alltför given.

Bäst sammanfattar "liberalt socialistiska" Per Wirtén i borgerliga Expressen mannen som lyckades med en ytlig klassresa och lät viskande råd från högersosseriet försumma medborgarnas förädling under tio år. (Det ökända högersosseriet som är ulvar i fårakläder, tycks alltså skilja sig från "liberal socialism" som Wirtén bekänner sig till.) 

Med "förädling" menar jag svenska politikers (närmast utan undantag) samsyn att medborgarna bara är kugghjul i den Rike Mannens Maskineri och inte behöver veta mer än deras position kräver. Redan "arbetslinjen" låter otäckt men är ändå bara en skugga av den verkliga verkligheten om det försumbara individuella livet i en exportintensiv Krigsprofitör som Sverige i allt väsentligt blivit. Barnmorskornas nödstopp i dagarna visar hur lågt landets Elit skattar folkflertalet. Stockholm går 5 miljarder i vinst och barnmorskor bryts ned av arbetsbördorna som håller Eliten uppe i smöret.

Jag ger en kortkort version av Wirtén, och trots att Sverige aldrig haft en astrologisk tradition värd namnet och celebriteters klockslag i princip allt är okända, stämmer de här bärande punkterna väl med Löfvens födelsedag om man betraktar himlavalvet som en maktmänniskas horoskop. Dvs, ersätter den okända markören för personlighet (ascendenten) med själva soltecknet - där Solen representerar absolut suveränitet eller chefen, motsvarande statsministern.

[Löfven] lämnar ett parti som förlorat mening, riktning och inre kompass; som landat på en för dem tidigare okänd nollpunkt. Eftermälet är en artig applåd. Han lyckades ju trots allt hålla sig kvar som statsminister i åtta år.

[A]ffärsmagasinet Forbes senaste lista...var lite omskakande. I Sverige hade antalet miljardärer ["superrika"] ökat med drygt en tredjedel under [corona]krisen. Mer än i nästan alla listade länder; bara Italien slog Sverige.

Javisst, det parlamentariska läget var svårt. Men jag har inte ens hört några viljeyttringar i annan riktning. Löfven kunde uppenbarligen byta ståndpunkt om det mesta. Han blev till sist en statsminister ingen socialdemokrat kunde lita på.

https://www.expressen.se/kultur/per-wirten/med-stefan-lofven-dog--drommarna-om-framtiden/


Det intressanta i Wirténs tankestruktur är att han kontrasterar ett demolerat och demoraliserat parti med Löfven PERSONLIGA framgång, att lyckas klänga sig fast vikt makten många år på bekostnad av sitt parti och den anti-socialistiska tippningen från folkets välfärd till ett maskineri som spottar ur sig fler enskilda miljardärer. Wirténs fynd får mig att tänka på hur Löfven påminner om en slaktare mer än en svetsare eller någon av de sämre romerska diktatorerna... 

(Hinduisk astrologi har faktiskt två samhällsklasser fler än de fyra välkända kasterna. "Slaktare" sorterar lägre än "Arbetare" och så finns naturligtvis "Kastlösa" - "skräpet" samhället stöter ifrån sig, ibland därför att samhället själv är en urholkad monstrositet som förkastar den "hörnsten" som till sist visar sig nyckel till hela byggnationen. (Bibelallusionen gäller i högsta grad det svenska samhället. Inget ont heller om Slaktare, undertecknad faller till del under denna symbol. Det finns både skickliga och klumpiga slaktare och bödlar.)

Utmärkande för en fördemokratisk diktator är en primitiv syn på att den egna släkten på något sätt bär ett gudomligt privilegierat blod - till och med upproriska generalen som griper makten vill inget hellre än att skriva om historien och stiga in i denna typ av Berättelse av dem "Gud hyser välvilja till".

Och primitiv, i meningen "enkel" eller "ursprunglig" är sannerligen en härskare som agerar som den klaniska Krabban men där psyket (det fluktuerande) inte svarar på normer och fasta principer utan på egots självbekräftelse (Väduren). Notera hur ofördelaktig en födelse i soltecknet Krabban blir om individen verkligen  når en position som "Sol" (kung, makthavare) och den underliggande lunära drivkraften placerar sig i 10e huset för makt - det här fallet makt baserad på subjektiva eller personliga behov! 

Tänk om Löfven varit verklig diktator, vilken katastrof för Sverige att ledas av en lunär, dvs. nyckfull mentalitet enbart intresserad av att oemotsagt ha sista ordet/yttersta makten! Ja, stora delar av svenska folket har faktiskt känt av hur det är att leva i ett ont land och ett otillräkneligt ledarskikt. 

Jämför med Sverigehoroskopets föregående planetära cykel (girighetens norra månnod Rahu) varunder Löfvens nominella herravälde utspelat sig. Denna demoniska astrologiska faktor i 3e huset för intellekt och kommunikation ger en antydan om att de nya superrika svenskarna kan återfinnas inom husets skilda (men associativt besläktade) områden: friskolor och it-branschen. 

Jämför Löfvens mångåriga bjäbbande om att Sverige ska vara en spjutspets inom "innovation", med vilket han säkert menade fler dryga it-miljonärer, som Spotifys anskrämliga grundare eller alla de djupt dysfunktionell nätbanker (kokain-Avanza, bluff-Klarna, som nu spelar ridderlig branschledare efter att ha berikat sig stort på djupt bedrägliga affärsmetoder). Vinstdriven välfärd och it-firmor är bara två exempel på 3e huset som tagit fart på demonen Rahus onda och obalanserade sätt under den djupt okunniga Löfven. 

Utvikning. Räkna ur Sveriges perspektiv med att demonens baksida, den halshuggna Ketu/Draksvansen kommer att skänka landet kallduschar när den hittar sina tidsfönster inom ramen för den långsamt rullande planetära Storcykeln (Maha Dasha). 

I egen rätt står den bestraffade Ketu på tur först 2072-79, men närmaste sub-cykel (Antara Dasha) då Sverige kan räkna med att skörda straffet för gammal extremism kommer inom ramen för den nyligen påbörjade Jupiters storcykel. Under ett knappt år 2027-28 kommer det inte längre att vara lika kul att trona på tidigare glupskhets övermått !!! 

Återstår att se inom vilket område Sveriges onda men framgångsrika tillväxt bryter ihop. Är det nätbankerna eller hela den digitala infrastrukturen som kraschar till följd av ett uppseglande krig mellan de Fattiga och de Rika (de Fattiga representeras numera av gangsters och hackare eftersom Sverige gjort alla till däven medelklass, de Fattiga i meningen subversiva super-hackare är för övrigt ett hot från Utlandet, där Sverigehoroskopet har sin Ketu, det här landet har för lågt matematiskt kunnande till följd av högerns vinstdriva skolor som under en generation spottat ur sig en undermålig befolkning i kunskapshänseende.)

Wirténs erinran om hur vindflöjelaktigt Löfven varit som ledare (tänk: en kastrerad svensk version av en Mussolini, för övrigt också Sol-Krabba) passar perfekt med solascendenten disponent Månen, tronande i 10e husets maktposition. Månen med dess fyra faser är rena sinnebilden för den Irrationella Själen, eller människor drivna av inkonstans eller kortsiktiga primärbehov som, vad politik anbelangar ar föga med landets långsiktiga förbättring att göra. Löfvens regering har, som det heter "lappat och lagat" inför varje uppkommen situation. Alla dataprogrammerar vet vilket helvete ett system urartar till när det varit för många kockar som tidigare rört och kryddat i soppan! 

Månen är dessutom det ansiktslösa Folkets symbol, så på många sätt var Löfven den perfekta representanten för svenska Folket. Men den genomsnittliga svensken, trots sitt sinne bräddfyllt av egohävdelsebehov, har trots allt förmågan att sätta ner hälarna i backen och passiv-aggressivt spjärna mot som en omedgörlig Oxe (enligt nationalhoroskopets placering av Mars, Mån-Vädurens, disponent). Kontrasterande mot denna beredskap att kriga för sitt materiella som dock tycks vara en extremt passiviserad reaktion i folkdjupet (att döma av hur Eliten har glada dagar på folkets bekostnad), där uppvisar Löfvens ego-sinne en förödande rundgång mellan sin "fallna" disponent Mars i Krabban och sagda Måne i makthuset. HÄR ÄR då hans "förmåga" att överleva nio år utan att hotas. 

Det är ett spädbarn med dess primitiva primärbehov vi haft som statsminister och bloggen har tidigare spårat den här olyckliga rundgången mellan trygghets-Krabban och barnets behov att utveckla egostolthet. Djuppsykologiskt motsvarar symboliken Löfvens tidiga avskiljande från en fattig mor i Stockholm och omstart som adoptivbarn i norra Sverige. Allt han gjort i hela sitt liv har syftat till att få återvända till mamma-i-Stockholm och visa vilken duglig son han var eller åtminstone blivit.

Astro-symboliken illustrerar alltså en människa som ännu inte har någon uppfattning av verklig ära eller heder (hans prat om arbetslinje och "göra rätt för sig" är bara inlärda svenska klyschor). Svenskarna har inför öppen ridå presenterats med en motbjudande eller snarare tragisk föreställning. Via Löfven har de fått lära sig hur de själva utan skam allierar sig med maktfigurer som de hoppas tjäna på personligen. Så ser ett fallet folk ut och Löfven var deras affischpojke under den tillväxtfanatiska och obalanserade demonen Rahus svenska cykel. 

Som många tidigare inlägg avslöjat var det den Onda Rikedomens Jupiter som från ridåerna styrde den demoniska rovgirigheten när it-kraschen 2001 sedermera startade om och som nu givit alla dessa pinsamma nyrika it-verksamheter. 

Nyligt exempel: Klarna köper "som investering" gamla utskämda prisjämförelsesajten PriceRunner som sysslat med lika omoralisk favorisering av de säljare som betalar bäst för en topplacering bland företag. Bortsett från korruptionen representerar PR Sveriges låga nivå: att i allmänhet bara klara att jämföra två numeriska tal med varandra verkar förklara nästan alla start-ups. "Mindre än, större än, eller lika med?" Jag tippar att det här det här efterblivna barn svenska IT-undret visade sig vara, som står inför storstryk när halshuggningens tid åter är inne, sep 2027 - aug 2028. 

Men då är förstås Löfven sedan länge glömd och om Magdalena Andersson är högersocialistisk statsminister är högst oklart. Sveriges framtid är extremt osäker, inte bara utifrån medieras politiska bedömare och deras mått, utan framför allt för att Sveriges förmåga att skapa Tillväxt och Stora Pengar (Jupiter) är så svår att bedöma. 

Nationalhoroskopets "lyckliga stjärna" fostrar en Elit (5e huset) och får gruppen att växa men den nu pågående Jupitercykeln kommer att få många framgångssagor att spricka som de tomma överord eller den hajp det var. Jupiter är dock så stark i Sverigehoroskopet att den fortsätter föda kortsiktiga framgångar som leder till långsiktiga baksmällor och det gör det svårt att säga var halshuggningen kommer att äga rum, med mindre man är djupt påläst om både Näringslivssverige och landets statliga/kommunala dimension.


Inga kommentarer: