Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 november 2021

Sveriges kritiska Saturnus/Ketu-konjunktion

Efter det futuristiska "frispelet" om världen efter att Magdalenas (med fler) värdemätare rasat, och den inte ens ventilerade frågan om Krigsprofitören Linköpings stadshoroskop i själva verket är svenskheten i närbild, en följd av många svenska städers närmast identiska horoskop (en följd av kommunreformer - tänk uppförande av monotona citykärnor av betong i mängder av städer : del av socialdemokratins "sociala ingenjörskonst"), åter till astrologins teknikaliteter. 

I kommentartillägget om Saturnus under Magdalena Anderssons födelsedygn noterades i förbigående den "bestraffade" demonen Ketu och den allmänna initiativförmågan (Mars) till balans mellan allierade. 

Att Andersson är en väl dold despot har inte hittills visat sig, men jag slogs vid skrivandet (två dagar innan hennes utnämning till partiordförande) att ett något äldre inlägg börjat samla damm och kunde följa på det om Anderssons potential att leda landet... Så här är det.

*** ***

I det svenska nationalhoroskopet förekommer att starkt möte mellan de här entiteterna (bara några grader från varandra). Eftersom Saturnus disponerar över landets soltecken (ledargestalter) i 5e lekfulla huset, får man genast en kluven bild av landets arbetsgivare. Utåt är de saturnier som kräver hårt slit, men själva lever de privilegierat och kan ha mycket roligt. 

Många texter på bloggen har i olika ordalag spårat sammanhanget mellan Saturnus i 9e och 5e husets Solen/Merkurius/Jupiter (stenrika krämare i Sverige pga kartellbildningar överallt, landets fixering vid export är också uppenbar med handelsmannen Merkurius som tillfällig ägare till 9e huset för högre bildning fast i Sverige mestadels "utlandet" rätt och slätt).

Jag sökte på nätet för att höra några hinduers åsikt och frågeforumet Quora hade frågan om konjunktionen just i 9e huset. Många svar även om 9e huset tenderade att trilla bort. En hel del var intressant, särskilt konjunktionens dåliga rykte. Det har jag alltid antagit på rent logiska grunder, men nu bekräftades bloggens läsart. 

Som vanligt är forats bidrag på usel engelska (jag sökte namnet Shani istället för Saturnus för att hitta hinduiska åsikter). Jag valde en chefsassistent på en indisk bank (som sagt, i kulturländer sysslar eliten med astrologi). Efter lätt kortning och språktvätt blev texten läslig och visar att bankmannen tänker skarpt om än lite ostrukturerat. Historien tycks starta om vid mitten. Men han kan uppenbarligen de många spelregler man måste ha koll på. Jag sticker in kommentarer här och där.

*** ***

Vid en konjunktion mellan två planeter är det nödvändigt att se vilken som ockuperar det högre gradtalet. Detta blir ledaren och följs av den som ligger tidigare i tecknet.

I det här fallet bör Saturnus ha det högre gradtalet än Ketu eftersom Saturnus betecknar karma och yrkesliv. Ketu indikerar isolation och avskildhet som om Ketu följer betyder det att individen prioriterar sitt karma och arbetsliv med ansvar. Skulle Saturnus istället vara följaren tar separatismen överhand. Då producerar konjunktionen resultat från båda planeterna. Ibland uppstår "sannyasin yoga" (den världsfrånvända asketens yoga eller förening via planeterna).

Båda planeterna rör sig långsamt och deras sällsynta konjunktion inträffar vart 18e år. Ketu som den separerande konjunkt den mest plikttrogna, Saturnus, skapar mestadels en förvirrande karaktär som svänger fram och åter mellan det materialistiska och det andliga livet, åtminstone i yngre år.

Men när Saturnus är en yoga karaka ("signifikator för en förening" mellan ett hörnhus och ett trigonalt hus - som i Sverigehoroskopet där Stenbocken är i 4e hörnhuset och Vattenbäraren i 5e trikonahuset) ELLER ascendenthärskaren är med Ketu i ett hörnhus eller trigonalt hus, FÖRUTSATT deras disponenter är knutna till endera huset, upphöjda eller i sitt eget tecken, DÅ uppstår man massiv Raja Yoga (mycket fördelaktigt "kunglig" förening). Så döm aldrig ut (den illa beryktade) Saturnus/Ketu-konjunktionen innan alla faktorer inspekterats.

(Sverige missar ett omen om att vara ett konungsligt land och föredöme för världen då ascendenthärskaren Venus visserligen står i ett hörnhus men inte i samma tecken som Ketu.)

Den med Saturnus/Ketu-konjunktionen gör väl ifrån sig under sin andra levnadshalva snarare än i början. Ketu ger nu fokus och då den är en extremlägenas planet (Sverige, det extrema landet!) kommer närheten till Saturnus att ge djupt sittande saturniska vanor och attityder,en kronisk brist på tillfredsställelse, ett osäkert medvetande (se våra politiker!), en grundmurad pragmatisk kärna (Sverige igen!), en rädsla för det mesta (svensken och invandrarna - utomlands har dock svenskarna åtminstone under perioder haft dåligt rykte som suputar).

Den med konjunktionen saknar ofta insikt i sina handlingars konsekvenser (svenska folket med kort framförhållning väljer politiker med lika kort vision och som i sin tur trasslar och bringar landet ur styr). Saturnus/Ketu ger extrema fixeringar när det kommer till ideologi (Sveriges 9e, landets "högsta goda": ingen Gud här inte, enbart "arbetslinjen" - se ovan om att Saturnus leder Ketu, sanningssökande sanyasins har inget att hämta i träldomens land där  förmåga att bedöma geni saknas men hjärndött arbete premieras.)

Ketu definierar en persons (ett lands) identitet och vid konjunktion med plågoanden Saturnus vet dessa människor hur man får andra att slita för för den. (Notera att Sverige har Saturnus/Ketu som disponent till Eliten, Solen, Merkurius och Jupiter i 5e kreativa och lekfulla huset - svensk Elit har roligt och kreativa jobb men tvingar alla andra att jobba skiten ur sig.)

Saturnus är som sagt karmas planet och Ketu isolationens. Tillsammans alienerar de en person från samhället, familjen, nära och kära till följd av ett karmiskt förflutet. (Hur applicera detta påstående på Sverige? Som befolkningens starka avståndstagande från den självupptagna Eliten i Stockholm?)

Avslutningsvis, vilken smak denna konjunktion kommer att ha, beror på dess disponent (Sveriges Merkurius, klämd mellan verksamt illgörande Solen och Jupiter, ledarskap och rikedom). Konjunktionens husplacering/styrka spelar också in. (Sverige är helt centrerat på dess Elit och dess jetset-ambitioner. 9e huset är "utlandet" för låga turister men på en högre nivå Dharmas hus. Landet tror sig ha, och har också, en utrikespolitisk roll, för "världens gång" (dharma). Dessvärre är denna roll långt mindre än svenska "mellanstora gläfsande hundar" som Carl Bildt gärna vill tro.)

Abhinav Wankar, biträdande ledare vid Kotak Mahindra Bank (2021-...)

https://www.quora.com/What-is-the-result-Saturn-and-Ketu-conjunction-in-the-9th-house

*** ***


https://www.eastrohelp.com/blog/saturn-and-ketu-conjunction-effects-2/

En typisk kort text som dogmatiskt framhäver den "fruktade" Saturnus/Ketu-konjunktionen. Man kan invända att Sveriges Saturnus faktiskt är en Yoga Karaka med både makt in i de svenska hushållen och en koppling till femte nöjes- (och elithuset) - svenska hushållen är nöjda om de också får leka Elit och ha lite guldkant i sina liv - inte minst semesterredsor utomlands.

Men denna Yoga Karaka gagnar möjligen de svenska hushållen som läser i veckotdining om Eliten och tar sina dåliga beteendemönster därifrån. Och Elitens levnadssätt påverkar Merkurius/medierna att löpa med och skriva vad den monetära makten önskar. Svenskarna har hjärntvättats i årtionden till den stränga arbetslinjen och slösaktigt leverne. 

Det översatta citatet är inte det enda jag hittat som understryker hur motsägelsefullt konjunktionen Saturnus/Ketu beter sig, som om Sverige försöker sitt på alla stolar samtidigt... Asket ena dagen och lyxturist nästa. Kanske är det landets okända hyckleri som springer från Saturnus/Ketu? 

Bloggens kritiska analys stöds fullt ut av hinduiska sajter men att en svensk sitter och skriver den här bloggen utan nämnvärda kunskaper i Jyotish kan kanske tyckas magstarkt. Men hej, vi svenskar tror ju oss om att veta allt redan från början! :-)

 

1 kommentar:

Rebekah sa...

This number also represents the spiritual world, an ethereal idea to consider about you or what you are.
222 meaning in money is far less symbolic and more numerical.

The numeral systems contain the financial meaning of 222. People have exploited this number throughout history to establish dominance for various purposes.