Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 december 2021

Nytorgsmannen och pedofilregissören: svensk degeneration

I medierna åter Nytorgsmannen som drogade och förgrep sig på 28 kvinnor, många upprörda eftersom han bara dömdes för sju fall. Och dagens sensation: regissören Staffan "G" Hildebrand som efter vittnesmål erkänner sig vara en homosexuell pedofil (Expr). 

Båda fallen är perfekta exempel på den brist på ryggrad som Sverige utvecklat på senare år, inte sedan "den svenska synden" exporterades i form av någon enstaka blottad tutte på 50-talet utan efter homolobbyns successiva övertagande av nöjesbranschen, via "Mellon" och andra kanaler, inte minst kvällstidningsjournalistiken. Svensk ungdom är idag hjälplösa offer för den vridna verklighetsuppfattning som spottas ut - med lätthet eftersom religionsämnet demoniserats i det här landet och filosofiämnet aldrig haft något som helst genomslag i "arbetslinjens" förlovade hemland.

När jag beräknar kartorna för båda dessa exempel, ett hetero och ett homo, på sexualitetens perversion i Sverige, dyker TEMAN upp som bara är alltför välkända på den här bloggen. Det börjar bli smått tröttsamt att repetera brasklappen att "astrologin dömer ingen att bli si eller så" för alla dem som föddes med dessa teman utan att ha havererat som människor. Men poängen är att INDIVIDEN är en sjukt överskattad term, Naturen tar order från Himmelen enligt den antika tanken om relationen mellan makro- och mikrokosmos och astrologin började sitt liv som mänsklighetens försök att förstå större ödesmönster i vilka de enskilda individerna alla ingår. Bara kungar, som Himmelens representanter på Jorden ansågs intressanta att ställa horoskop för.

I modern astrologi återspeglas detta i t.ex. den här bloggens tanke om att av alla de barn som föddes en given dag, är det den handfull som lyckas mycket väl (kanske blir offentliga personer eller kändisar) som likt forntida kungar bäst uttrycker stjärnhimmelens indikationer. Dessa individer föddes med ett en annorlunda karma än de övriga - varje själ har en egen "trajectory" eller bana genom tiden och blir en faktor som går utöver stjärnhimmelens tillfälliga form vid födelsen.

I samband med två sexuella haverier som Nytorgsmannen och regissören gäller alltså det omvända: dessa gestaltar "bäst" sin stjärnhimmels SVAGA TEMAN. Hildebrand filmatiserade delvis detta i sin film om 80-talets ungdom. Se här:


En feltryckning på tangentbordet uppmärksammades av en vaken läsare och resulterade istället i Donald Trumps födelsedag! Det säger en del om den ex-presidentens vanartiga inre liv... Läs därför texten fram till Nytorgsmannen som ett exempel på hur tolkningen kan vara helt efter reglerna men ändå helt fel. Hildebrands korrekta karta längst ner.

Regissören föddes dygnet för den totala månförmörkelsen 1946 (synlig i Sverige) och som synes är det ingen vanlig fullmåne utan "den sataniska", den som degraderar och drar själen ner mot Vatten och Jord, mot överdriven materialism! 

När därför Månen eller det reflekterande sinnet är helt utsläckt, uppstår samma fenomen som i det svenska folkdjupet, avslöjat av nationalhoroskopet från 1974. Det trädde visserligen i kraft långt efter Hildebrands födelse men det innebar inte mer än att regissören var en tidig representant för den nya svenska sexualstörning som i dag syns i vansinniga politikerförslag om att låta tolvåriga barn  "välja" om de är pojke eller flicka. 

Vid tolv är hjärnan långtifrån färdigutvecklad, för att inte tala om att barnet ännu befinner sig på ett härmapestadium och i mycket plagierar omvärldens signaler och gör till sina. Det är därför SVT:s "Mello" lyckats prägla en hel generation och ge dem en störd självuppfattning och samhället genomsyras av en tolerans som vore bättre riktad i andra frågor än genderförvirringen. 

Två som bejakat frågan är s-kvinnorna Hallengren och (om jag minns rätt) Strandhäll - hon som just ertappats med att ljuga om sina många betalningsanmärkningar. Dessa är bara alltför typiska exempel på svenska folkdjupets obefintliga självinsikt och moraliska halt (enskilda undantag finns!). 

Likt Hildebrands förmörkade Måne har Sverigehoroskopet en Måne (i Väduren) som disponeras av en förmörkad Mars i nedsläckta och "onda" 8e dödshuset. I antiken var döden sektorns primära innebörd, att sexualitet knutits till det och dess naturliga korrelat Skorpionen, har mindre med sexualiteten som nöje eller njutning att göra men allt med naturens blinda och tvångsmässiga drivkraft för att hålla livsformerna vid liv, generation efter generation. 

All intelligent mänsklig strävan intill "modern" tid har varit att hitta sätt att bryta detta kretslopp och det är möjligt att människans förstörelse av klimatet är en framgång i det  avseendet. Problemet är bara att den själviska och självdestruktiva människan inte samtidigt befriat sitt högre andeväsen, som tanken i österländsk vishet vara. Allt den gudlösa västmänniskan, vilse i sin inbillade frihet, lyckas med är att överkonsumera och bränna sina broar. Där är vi nu med myndigheter som via allt mer osäkra vacciner försöker värna om status quo och hålla Systemet rullande.

Någonstans i detta större och genuint vanartiga civilisationsperspektiv hittar man de värsta urspårningarna, som gäng som besinningslöst mördar varandras medlemmar, kriminella sexmissbrukare och homopedofiler. De är individuella uttryck för en civilisations dekadens. Sverige är med andra ord riktigt illa däran.

*****

Nytorgsmannen Andreas Holm då? Jo, helt och hållet VATTEN-dominerad, naturens låga uttryck via känslolivet men också symbol för biologins mikrovärldar. Rent VATTEN i horoskopet är inte så vanligt men kan bli desto mer förödande eftersom överdriften här ger brist i ett eller flera av de andra elementen. Jord-brist kan ge bristande realism, Eld-brist en avsaknad av hjärtevärme eller entusiasm och Luft-brist usel framförhållning eller planeringsförmåga. En VATTEN-människan utan fler kvalifikationer blir en amöba, ett blötdjur och ett offer för sina egna dunkla instinkter:


Som synes har Nytorgsmannen ingen satanisk fullmåne (med förmörkelse) men väl den "sataniska axeln", lergeggan mellan Oxe/Skorpion. Här är axeln verkligen "ingrodd" och en mörklagd del av instinkt och attityd eftersom Skorpionens härskare Mars står i Oxen (som i Sverigehoroskopet) och ger en passiv-aggressiv natur utan förmåga att ventilera sin sexualitet eller aggression på ett hälsosamt sätt. Särskilt som hämmaren Saturnus opponerar Mars! Ont multiplicerat med ont ger här ingen positiv produkt, utom i ett avseende: Saturnus kan stå för Lagens Långa Arm eller Lagens exekutiva arm. Samhället sätter alltså punkt för den skadade Mars.

Ur perspektiv av sinnelagsascendenten (månascendenten) har båda dessa förvrida naturer placeringar i 8e korruptions- och dödshuset. Regissörens intresse för unga män verkar återspeglas av ungdomliga tecknet Tvillingarna i hans sinnelags mest oåtkomliga sektor (8e är dött ur perspektiv av ascendenten). Nytorgsmannens blindfläck beskrivs istället av Vattenbäraren - notera att sinnelagsascendenten i instinktivt VATTEN alltid mörklägger LUFTEN eller rationaliteten via 8e huset för "radiotystnad". Finns då aktivitet (planeter) i 8e, rör det sig i mörkret! Något ont söker komma fram...

Nytorgsmannens Vattenbärare visar således att sinnelags-Krabban, som är en liten krabat och agerar i små utrymmen (krogen, alla har sett bilder på förövarens lilla lägenhet dit han tog sina drogade offer), att denna mikroskopiskt lilla varelse har mörklagt Vattenbäraren, symbolen för ett intellektuellt och medvetet kollektiv - kanske det omgivande samhället. Krabbor kan, har jag noterat, välja bort världen nog så effektivt och bara navelskåda sina egna behov. Inte för inte kopplar Krabban till den naturliga zodiakens 4e hus, Det Privata, Interna eller Trygga Hemmet.

Det är förmodligen en slump, men båda horoskopen har Merkurius "svåråtkomlig" för sinnelagets Måne genom placeringen i LUFT i 8e huset. Det blir som en dubbel indikation på att intellektet inte förmår avstyra VATTEN-världens irrationella impulser. Ingen av männen har förmått agera som mer än ett löpande kjoltyg! (Det var säkerligen kvinnans mån- och menscykel som i antiken ledde till associationen till den lägre irrationella själen som drar högre själar nedåt, mot världslighet. Förutan kvinnan skulle inte himmelska själar se någon anledning att besöka det här helveteshålet! Hos ateistiska biologer, ofta brittiska, hör man ofta den här negativa skattningen av naturen och dess inbyggda grymhet som ett argument mot att det skulle finnas en god Gud. 

Dessa åldrade ateister (tänk surkarten Richard Dawkins) var förstås inskolade i det brittiska samhällets kristendom, vilken uttryckligen hävdar att Gud skapat naturen och att den är god. En mer realistisk syn hade den kätterska kristna gnosticismen som Kyrkan bannlyste på 300-talet. 

Enligt gnostikerna var inte Gud upphov till denna värld utan en lägre och mer demonisk skapargud. Inte för att de läste bibeltexterna som Fan själv, utan genom en intressant mix av Platons tankar och judisk-kristna teman. Gnostikerna hade rigorösa program för att via meditation och psykets rening "bryta de sju sigillen", dvs. ta sig förbi de sju planeternas inneboende andeväsen och undkomma det demoniska världssystem vi fantasilösa nutidsmänniskor ser som ett dött solsystem (och som de råtthjärnor vi kommit att bli, söker bakterieliknande livsformer på Mars - varför?).

Beträffande Nytorgsmannens många offer talar Solen, expansionens Jupiter i sitt negativa hemmatecken och demoniska begärets Drakhuvud i Fiskarna sitt tydliga språk. Detta är sannerligen inte den fasta Sol som behövs för att styra den Passionerade Månen i Krabban rätt. Sol och Måne båda i VATTEN tyder här på en individ som kommer alltmer ur spår för varje aktivt (solärt) steg han tar, och Månen i Krabban kan som vanligt aldrig förneka sig något. (Månen i hinduernas planetära vänskapsschema är "allas vän", vilket kan vara rent förödande om den solära ledaren är omåttlig.) Nytorgsmannens karta kan säkert vara generisk för varjehanda sorts missbruk.


Tillägg. Martina Montelius i Expressen kommenterar Hildebrands försvarsmekanismer mot sina gärningar exakt som man skulle kunna tänka sig att ett psyke (Månen) utan tillgång till intellektet (Merkurius, här i 8e förnekelsehuset) skulle uttrycka sig.

 

Tillägg 2, 211203. 

Den korrekta kartan för Hildebrand måste förstås inkluderas efter läsarpåpekandet:

 


Fullmånen just innan Månen byter tecken är ett hopplöst fall utan exakt födelsetid, hinduerna räknar med att oppositionen enbart gäller mellan de motsatta tecknen.

En födelse med Månen i Skytten skulle dock passa väl med den sorgligt solkiga detaljen om Hildebrand att han "importerat" en 13-årig pojke från Thailand för att ha homosex med och senare förkastat sin "toy boy" och skickat hem honom igen.

Se hur Månen i Skytten, som hos den dubiösa f.d. finansminister Anders Borg, blir ägare till 8e sex- och korruptionshuset, här med depressionens och misslyckandets Saturnus-i-Krabban, samtidigt som den ofta moraliskt bankrutta mixen av Mars och Venus befinner sig i 9e huset för utlandet och amörsa/omoraliska eskapader som involverar utlänningar. 

Jag kommer spontant att tänka på den av svenskarna älskade konstnären Lars Lerin och hans utländska trofé-man - en dysfunktionell relation som övergått i förhastade skilsmässobegäranden i tid och otid.

Skulle mot förmodan Hildebrand ha Månen i formalistiska Stenbocken (och en opposition med en klent placerad formalieplanet Saturnus sjunken i VATTEN), flyttar istället det omoraliska libidot (Mars/Venus) in i 8e korruptionens, sexualitetens och dödens hus. Det här födelsedygnet innehåller ungefär valet mellan pest och kolera för dem som snubblar redan på sexuell nivå.

Tillägg 1 kommenterar intellektet Merkurius i 8e som ett problem eftersom klar tanke brukar kunna hjälpa upp diverse vanartiga tendenser. Men även med korrekt födelsedatum har Hildebrands psykascendent kvar samma undangömda Merkurius. (Merkurius kan också läsas som "unga pojkar eller flickor" i just den ålder den f.d. filmaren fixerat sig vid.)


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Hildebrands karta ovan tillhör i själva verket Donald Trump! :-) Sol-Tvillingen Hildebrand föddes en månad senare, 14 juli. Även då exakt fullmåne, klockan 10:24 i Skytten. 13:52 gick Månen dock in i Stenbocken.

Venus och Mars i kombination i Lejonet.

Seaward sa...

Min felskrivningen (kompletterad härovan) blev intressant genom ditt påpekande att det är Trumps månförmörkelse. Och det stämmer bättre. Månförmörkelsen är ett perfekt omen för en verkligt diabolisk natur med fullmånen involverad med 10e makthuset.

Hildebrands korrekta karta (tillagd ovan) har sina problem, men inte längre lika momumentala.