Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 december 2021

Världen erfar just nu De gråtande systrarna (Plejaderna)

 

Studiet av konstellationerna är astrologi av ett närmast utdött slag. Det var där allt började, men mänskligheten har en tendens att dra allt närmare sig själv, krympa ned och förenkla. Till sist har vi den helt dödsdömda individ som bara är intresserad av att "bygga sitt eget varumärke" och därmed dömd till en evighet i Det Yttre Mörkret, en horribel plats utan sammanhang som väntar bortom den fysiska kroppens död.

Särskilt Sjusystrarna (Plejaderna) har med sina dåliga omen knappast varit någon astrologisk favorit ens när kungar styrde sina stater med hjälp av visa astrologer. Blindhet, andlig eller kroppslig, tycks vara det genomgående temat. Men jag kan inte undgå notera att idag, den 17 december, tycks vara det bästa dygnet att studera denna förbannelse. 

När den ständigt backande girighetsdemonen Rahu inom kort står på exakt rät linje med Plejadernas huvudstjärna Alcyone, har redan Månen passerat samma räta linje ut i universum. Så denna fredag måste efter övervägande sägas vara centrum för den tragiska influensen. Oxens stjärnbild är svårt lastad, som har både Satanshuvudet (Algol) och Alcyone så nära varandra!

Och naturligtvis drabbas Sverige som har sin sublunära böjelse (Månen i Väduren) behärskad i det fördolda av Mars i Oxen, händelsevis på Alcyones "våglängd" (7e graden).

Förutom Kapitalisternas allt mer hysteriska åtbörder i medierna för att få hela befolkningen att "vaccinera" sig, är nog den här bloggen en av få platser som verkligen "hör" de gråtande stjärnorna. De begråter den sataniska äganderättsprincipen (Oxen) och omöjligheten att vidmakthålla detta som ledande princip för världens ledare. I Oxen eller Terras egen stjärnbild ligger såväl Satan som Gråt och Tandagnisslan inbäddad som ofrånkomliga.

Data: Alcyone lyser med magnituden 2,87 (ganska svagt, magnitud 1 är starkast av de sex klasserna). Stjärnan befinner sig i 6°8'25" av Oxen.

Rahu, Drakhuvudet eller norra månnoden som förstärker den sublunära och dödliga delen av våra väsen, befinner sig enligt klassisk metod (uniform retrograd rörelse) den 17 december i 6°9'34", samtidigt som Månen befinner sig i 7°27'32" vid midnatt och den gamla världens mätpunkt (Greenwich, England). 

Programvaran visar stjärnor som för ögonblicket
står mycket nära exakt konjunktion med en planet,
intressant här är trippeln, Alcyone, Rahu och Månen.

 

Ska man vara petig inföll den perfekta tiden sent på torsdagskvällen, men allt bygger på hur man bedömer vikten av att den sublunära sfärens rådare Månen på exakt rät linje. Stjärnorna har en traditionellt mycket snäv omkrets på plus-minus en grad, så det viktiga är att få den Platons Form eller insnitt i "Det Obegränsade" rätt, en Form som primärt ges av Rahus konjunktion med Alcyone. 

Mer än troligt handlar det alltså om en lite längre period av gråt och tandagnisslan för de stackars satar som fallit ända ner till kroppsligt och materialistiskt tänkande. Ominat är generellt men individer (inkl. länder) med svaga punkter här kan tänkas erfara något.

Sverige har alltså nationalpsykets Månen disponerad av Mars i Oxens sjunde grad och träffas nästan exakt av De gråtande systrarna. Detta är ett stående tema i landets öde men nu är det akut och coronapaniken har ännu en gång slagit till (och hela den vinstdrivna världen fattar att Omicrons snabba spridning är det nya att oja sig över och skapa galna regler för att poänglöst söka stävja). 

Och bloggen har fler "svenska inlägg" i pipeline, alla skrivna nyligen och innan jag just insåg att det kan vara Sjustjärnans lidande som verkar någonstans utkanten av bloggarens medvetenhet för denna tillfälliga fixering vid Sveriges mer lamentabla sidor...

Moderata sjukvården i Stockholm
åter i medierna dygnet för
"De gråtande systrarna"

Oxen representerar som sådan den oreflekterade njutningslystnaden eller t.o.m. det avsiktliga valet av den egna penningen, egna kroppsliga komforten och njutningen. Hedonismen alltså. (Månen i Oxen ger en viss men ganska kort reflektion). Hälsovårdare kan ha den placeringen som då blir en förtjänstfull indikation. 

Men med den demoniska förstärkaren och i kombination med De gråtande systrarna ges således den beklagliga kroppsfixering som drabbat Sverige med dess sjukt många könsvacklande medborgare. (Eller är det några få som flockats till mediehusen och som ger illusionen av att ingen svensk är nöjd med vad Naturen format honom eller henne till?) Kroppsfixeringen och allmänt odisciplinerade själar går hand i hand med hela Västerlandets undergång - vi har bara inte förstått det än.

Detta kan vara bloggens hittills största avslöjande om Sverigehoroskopet - att Sjustärnan indirekt (via psykets/Månens disponent Mars) angriper folket med andlig blindhet (Plejaderna). Det skulle innebära att de många inlägg som sett Satans stjärna Algol med svenskarnas Mars inte är det mest exakta budskapet. Tur då att trippeln Måne/Rahu/Alcyone själv korrigerade felet.

*****

Se även fristående uppföljaren:
https://siderisk.blogspot.com/2021/12/mer-om-plejaderna-och-algol.html

I tillägget till denna text en koll av hur länge Rahu rör sig genom Oxen:
https://siderisk.blogspot.com/2021/12/elon-musks-rymdprojekt-initierat-fran.html


Inga kommentarer: