Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 december 2021

Richard King Mellon, en god kapitalist i ett hopplöst system?

Richard King Mellon -
superrik av ett äldre snitt

I en viktig kulturartikel i AB om dagens dekadenta superrika i USA fäste jag mig speciellt vid ett namn, Mellon, som jag kände igen från en superrik medlem (Christopher Mellon) av en liten grupp som fört upp UFO-fenomenet på agendan i USA. Gruppens skäl är korrekt - även om det bara är en förevändning för något annat: att USA inte kan fortsätta sopa ett genuint fenomen under mattan. Vad om UFO-fenomenet, som uppenbarligen leker i luften och har roligt åt de inkapabla amerikanska stridsflygplanen, vad om dessa märkliga ting utgör ett nationellt eller till och med globalt hot? Börjar våra kommande Överherrar välja människoaporna vid att de bor grannar med en fullständigt överlägsen värld?

(Jag måste erkänna att jag gillade Christopher Mellon för hans knastertorra och arroganta självklarhet, perfekta artikulation och noga övervägda tankar i UFO-serien som gått och fortsätter repriseras på kabelkanalen "History".

Jag fattar nu att det är maktens och privilegiernas självsäkerhet som han gestaltade. Tänk en Jan Guillou, men konservativ. CM är Sol-Jungfru vilket också bidrar till förståelse av en ytterligt skarptänkt individ. Tänk en Zlatan men aktiv på enbart intellektets nivå istället för att kanalisera precisionen till sparkar och spring.)

En googling leder emellertid först till en träff på en Richard King-Mellon, en av de rikaste männen i USA på 1060-talet. Det jag  först fastnar för är att hans horoskop är som en rik och lyckad version av mitt eget! Båda Ljusen i samma Luft-tecken men Sol och Måne har bytt plats mellan Vågen och Tvillingarna. RK (av någon anledning har förkortningen blivit sådan) är en Mån-Våg och har förmögenhetens Jupiter stigande med familjens Måne. Jag har Jupiter som en "olycka" eller "fiende" i sjätte huset...

Ett uppslagsverk på nätet kallar RK den siste verkligt store i klanen av finansdynastin Mellon (en av USA:s 30 superrikaste klaner). Även om förmögenheten redan hade byggts upp, sägs han ha konsoliderat den.

Men därtill var han en sann lokalpatriot och bistod Pittsburgh Pennsylvania med "stadens vitalisering." Längre ner på prio-listan noterar jag att han beskrivs som en på inget sätt reslig person men med en martialisk frisksportare och månade om sin hälsa och vigör livet igenom. 

Till hans "visionära" kvaliteter hörde också förmågan att kunna ta personliga förluster för att han såg längre än dagens kapitalister och kvartalskapitalismens jakt på "snabba cash" (vilket förbinder dem med underklassens kriminella skit och gör dem alla till samma avskräde).

Med dessa ledtrådar ritade jag upp den sinnelagskarta (månascendent) för att alltså hitta mitt eget horoskop i en kuriöst vriden spegelbild. Frågan är nu om RK är något så ovanligt som en god kapitalist, kapabel att se det större goda?


Som om inte månkartans övertydliga besked om en födelse med silversked i mun, en förmögen familjebakgrund (Månen i ett tecken som passar Jupiter), antyder Månens disponent Venus ("pengar") från sitt andra men negativa härskarläge i Oxen att detta är gamla pengar. Venus befinner sig i 8e huset för arv!

Notera hur snyggt den restriktiga Saturnus opponerar detta arv och KONSOLIDERAR pengarna!

Redan månkartan är häpnadsväckande exakt och öppnar återigen gåtan om varför just RK blev den "utvalde" av de närapå tallösa mängder barn som måste ha fötts i världen detta dygn. Ett partiellt svar på den frågan kan vara: "rikedom kan manifestera sig på många olika sätt".

Att kartan också har problem är lika tydligt som att det är högpresenterande på den intellektuella nivån (Luft-elementet). Hans dragning till utomhusliv och frisksport har mycket med energiska Mars i eldiga Lejonet, vars motor eller lejonhjärtat Solen här återfinns i Tvillingarna, ett rörligt tecken som gillar omväxling och skiftande scener. Kort sagt, en som håller igång. Detta tycks ha motverkat den "sataniska axeln" som drar mot en slö och självtjänande soffliggare. 

Men "axeln" hade ändå en inkrökt och självisk aspekt, nyss nämnd: Saturnus/Venus gav konsolidering av familjeförmögenheten, vid sidan av hans vilja att göra gott för hemorten Pittsburgh. Så allt som allt ser det ut som en konventionell människa med just sådana aktiviteter för förväntades av en man i hans ställning. Skydda privilegierna men inte utan lite välgörenhetsarbete för det allmännas bästa.

Bloggens etikett "sensationalism" syns här genom att Kontrollören eller släktplaneten Saturnus i näringens Vatten "brinner inifrån" till följd av Saturnus position i det Vattentecken som ägs av Mars. Det är alltså klanen Mellons spektakulära framgångar å det ekonomiska som är "sensationen" eller rubrikskapandet. 

Även här passar sinnelagskartans placering av Mars-Lejonet fint i "den goda daimonens" 11e hus. Ett så svinrikt hem som Månen/Jupiter i Vågen har en fiende i Solen som förbränner allt vad Månen står för, men den goda daimonen (för en Vågascendent) VILL se en rörelse som går bortom det egna egots bevarande. (Uppslagsverket säger dock att RK i sitt liv förblev närmaste en karbonkopia av sin far, dvs av sina familjevärderingar. Och vem skulle känna behov att göra upp med en så fantastisk formativ miljö som Månen med Jupiter?)

Vad Mars gör i 11e är att bränna resurser, och det är smått paradoxalt att föräldrarna verkar ha valt mellannamnet KING. Något i sinnelaget tecknar alltså en vision om en vis Lejonkonung som inte räds att sätta sprätt på tillgångarna för en god sak (11e huset för vår våra bästa föresatser även om 9e huset är "det allra högsta goda" - så långt vi har utvecklats ett uppfatta vad det är). 

Naturligtvis sätter Saturnus via sin 270-gradersaspekt en gräns för Mars-Lejonets slösaktighet och vilja att agera storslaget. RK förblir sin släkttradition (Saturnus) trogen och har koll på kontobalansen. Han var INTE en "ekonomist", däremot en god ekonom med Venus-Oxen tydliga dragning mot konservatism (i 8e huset).

Ett på många sätt avundsvärt horoskop med mängder av budskap som totalt sett ger bilden av en kapabel och mångsidig individ med ovanligt gott omdöme. Det är efter sådana här liv och deras femton minuter i välståndet man återföds med Jupiter i olyckssektorn för att vakna upp inför den låga ambitionsnivå mänskligheten ännu uppnått.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"What's good for business is secrecy. What's not good for business is transparency."

Christopher Mellon är delägare i det Las Vegasbaserade företaget To the Stars Academy, en organisation som ägnar sig åt "UFO-avslöjanden". Nyckelpersonen i TtSA är den (påstått) före detta CIA-agenten Luis Elizondo, en mycket tvivelaktig figur. Det ligger i CIA:s och Pentagons intresse att presentera allt som har med utomjordisk närvaro att göra som ett hot, medan man vill undanhålla verkliga avslöjanden ur UFO-arkiven. Detta kan man nu se byggas upp i bakgrunden av mediebruset.

Chris Mellons kusin John W. Warner IV varnar för att Mellon kan komma att användas för att främja ett falskt scenario där Jorden påstås vara utsatt för en invasion av fientligt inställda utomjordingar. I nedanstående länkar intervjuas Warner av Daniel Liszt. I vanlig ordning är syftet att få allmänheten att acceptera mer kontroll, restriktioner och överstatlighet. I sammanhanget finns i USA något som kallas "continuity of government", där militära befälhavare tar över makten från regeringen vid katastrofala händelser.

Warner är son till Catherine Mellon och J. W. Warner III, som gick bort den 25 maj i år. Denne var senator för Virginia 1979-2009, marinminister 1972-74, samt gift med Elizabeth Taylor 1976-82.

Christopher Mellon är f d biträdande assisterande försvarsminister för underrättelsetjänsten i Clinton- och Bushadministrationerna och f d minoritetspersonaldirektör för den amerikanska senatens Select Committee on Intelligence.

I intervjun berättar John om familjen Mellons historia. Bland annat omnämns Andrew W. Mellon (f. 1855-03-24), USA:s finansminister 1921-32, som John kallar "a robber baron, bar none". Johns morfar Paul Mellon omnämns också, kopplingar till elit inom regering, Thulesällskapet, underrättelsetjänsten, UFO-arkiven, ockultism och mysterieskolor m m.

Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=TtY5iISsMAY

Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=3YHR9JqzC1w

Seaward sa...

Ditt "gräv" bekräftar horoskopanalysen som ser det porträtt jag glömde ge källan till som aningen överdrivet. (https://biography.yourdictionary.com/richard-king-mellon)

Kartan innehåller skärpa, men till vilket syfte? Konsolidera de egnas makt.

C.Mellons avsikter har diskuterats på nätet, har sett andra länkar än de du bifogar. Men oavsett det djupare syftet bakom de läckta militärfilmerna på UFOs i färd, har jag t.v. valt att tro på deras äkthet eftersom Naturen "förverkligar tio planer medan människan bara kan tänka sig en". Jag har haft drömmar (för många år sedan) som antytt att dessa inte är farkoster utan projektioner från andliga väsen.

Det är (som Carl Jung var inne på sent i livet och i UFO-frågan) mottagaren som förgrovar väsendenas uppdykande efter den grad av solkighet eller teknikdyrkan som vittnet själv härbärgerar. Denna "dröminsikt" förklarar också fenomenet med "bortförda" som undersöks av utomjordingar. "Skönhet eller konspirationer ligger i betraktarens öga". Mänsklighetens slavande under sina själars karma genom många liv... En annan tanke är att väsendena helt enkelt presenterar mänskligheten med KOANS genom att visa sig. Gåtor som inte har något rationellt svar utan kräver att mänskligheten flyttar sitt tänkande till en helt ny nivå (bortom inte minst tankar på vad USA och diverse maktkomplex kan tänkas ha i görningen). Detta är något större, som jag ser det.