Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 december 2021

Superman drabbad av identitetskris + Alan Turings kodknäckarkarta

Underhållningsbranschen fortsätter approprieras av "homomaffian" - och nu är det allvar. Det är gamle Stålmannen (modern svengelska: "Superman") som degraderats till en identitetsförvirrad bisexuell i nyligt nummer av den tecknade serietidningen. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/dc-comics-death-threats-superman-bisexual-b1950420.html

Illustratörerna har fullt begripligt hotats till döden av den kapning av allt denne superhjälte representerat för Amerika och de av USA-imperialismen formade länderna. Helt visst var också Stålmannen en av undertecknads hjältar under serieläsaråren, cirka 6-12. Den kortlivade skräcktidningen CHOCK var det sista han köpte, mest för den ofta klatschiga stilistiken i de svart-vita skräckserierna. Bara för en ytterligare inblick i bloggarens kuriösa unga psyke: vid cirka 10 tippade jag hela högen Kalle Anka i sopkorgen i en ceremoni där jag högtidligt förklarade för mig själv "...för nu är du stor".

Nog för att en eller annan långfilm om Superman visat mer psykologiska bottnar än den ursprungliga superhjälten. Och nog är det legitimt att adressera frågan om vacklande identitet för en utomjordisk varelse (påfallande humanoid) som växer upp i det lantliga Nordamerika som en vanlig pojke i takt med tiden på jorden men sedan slutar åldras som ung vuxen. 

Men att den vuxne Stålmannen skulle regrediera till den unga tonåringens ännu veliga förhållande till sitt kön, det är bara absurt. Det är således ännu en egoistisk attack från homolobbyn. Den verkar vilja hämnas för tusen och åter tusentals år av den heteronormativa majoritetens marginalisering av avvikarna - som från grottmänniskostadiet och in i vår tid saknat självklar ingång i samhället. Gissar att grottmänniskorna inte bara klubbade ihjäl albinos utan också stammedlemmar som bröt tabun och kladdade på andra samkönade medlemmar.

Buddhismen har länge ryckt på axlarna åt homofenomenet och sett det som föga mer än dålig karma - tidigare och illa förvaltade liv kan spela en skenbart helt oskyldig människa spratt. Den låga (och i huvudsak autonoma) medvetenhet som kroppen förfogar över är bara en del av illusionen eller fenomenvärlden och inte att hänga upp sig på. Buddhism och annan religion söker befria det unikt mänskliga (själen) inte binda fast det i relation till den fysiska verkligheten.

Men i Väst, som inte har någon tankehöjd alls, uppstår nu ideligen nya tecken på civilisationens degeneration när våldsakt på våldsakt begås mot gamla och begripliga fixstjärnor.

En bisexuell Stålmannen, trots att den här 62-åringen inte läst en episod av just den hjälten sedan han var barn, är en urspårning i paritet med Svenska Kyrkan. Den är sedan många år annekterad av homotypen som nu saluför "allas frälsning" - även sådant Jesus rörelse var emot. Normalt ingen vän av påven måste ändå Katolska kyrkan ges rätt i att Sverige är ett urspårat extremistland. Om man betänker att Rom själv representerar en kristendomens urspårning (jämfört med det judiska originalet) säger det en del om Svenska Kyrkan.

Tydligen instämmer ägarna DC Comics i samarbete med Warner Brothers i förstörelsen av sitt varumärke. HBTQ-gruppen sägs ju vara en lönsam grupp och väl värda att adressera direkt. Men hur mycket kommer deras kommers att förlora om de permanent uppdaterar Superman? Har de ens tänkt så långt?

För HBTQ-offren som skenbart framgångsrika och lönsamma måltavlor för allsköns strunt, se bara den anskrämliga svenska ZMARTA-reklamen (låna mer, låna mer och Konsumera). I den här tjatiga tv-reklamen ses ett politisk korrekt reklambyråkonstrukt, en mörkhyad man i rosa miljö (!) förklara hur du är "zmart" om du än mer lägger ditt liv i den förenade Bankkartellens fejkade åtbörd av konkurrens. 

Tv-reklamen utspelar sig i ett gym (var annars för en till enbart fysikalitet förfallen svensk?) och i bakgrunden ses flyktigt tre stiliserade bankpalats på bredden, som ett satanistiskt hemligt meddelande. Eftersom HBTQ-folket verkar mer korkade än normalt köper de naturligtvis rekommendationen från "man-i-rosa" med hull och hår.

Min inre redaktör hejdade sig lite kring sista stycket, men okejade det med krav på följande tillägg. Inte alla är korkade. TV4 film är nog den girigaste filmkanal jag sett. Oändligt sakta filtreras äldre film bort och nytt tillkommer. Men i varje given månad eller kvartal skulle den som ser på den här kanalen snart vara helt galen av alla repriser.

Filmen om det långt ifrån korkade homosexuella mattegeni som löste nazityskarnas kryptering har, som bara ett exempel, valsat runt så många gånger under det senaste halvåret att jag börjat fundera på hur den ruttna underhållningsbranschen egentligen lägger upp sina licenskontrakt. Det handlar enbart om att fylla tablåerna och alls inte om att ge användarna en varierad produkt. För den som inte bejakar enformig repetition kräver den här näringsgrenen kostsam uppgradering av abonnemanget. 

Att Alan Turning, knäackare av den nazityska Enigmakoden, var extremt smart men kunde ändå inte se igenom sin homosexualitet. Det säger mycket om att människans  själ är ett djupt ting (Herakleitos: Själens enda dimension är Djupet). Själen undandrar sig det intellektet som bara är mänskligt och inte förmår eller intresserar sig för det metafysiska. 

Faktum är att det människor kallar intelligens inte är så värst "zmart" när det kommer omkring och ämnet påminner om att människovarelsens Goda Daimon eller ängel som mesig new age envisas kalla det opersonliga överjaget (demon låter ju ruskigt). 

Bloggen har flera gånger återvänt till paradoxen att den Goda Daimonen är en "verksamt ond" kraft oavsett vilket personligt ascendentteckens 11e hus man inspekterar. Egonivån och dess intelligens är helt enkelt fiende med Gud och förklarar väl varför låga, förfallna länder underlättar för befolkningen genom att sataniskt vända alla eviga värden upp-och-ned så att homo närmast blir en gåva för dem i samhället som anammar det. Ungefär som Sverige tycks vilja befordra och permanenta allt som människosläktet vid denna sena tid borde ha växt ifrån.

Hur mycket skonsammare för själens fortsatta öden i nya människokroppar (och kanske även andra sorts kroppar) då inte den påvliga maningen att avstå från homohandlingar, vilket är det som ger dålig karma. Att ha givits den natur man har kan inte påven förklara eftersom själavandringsläran kättarförklarades långt tillbaka i tiden. Därmed bakband sig Kyrkan och kan inte längre förklara Guds godhet, som "skapar" milt men ibland grovt distorderade versioner av normalmänniskan.

Låt oss se närmare på Alan Turing och frågan om han missade sin Goda Daimon som kunde ha väglett honom genom ett annat liv. Han begick ju självmord i frustration över hur hans ego-homo läggning var straffbar i den tidens England. Det är faktiskt möjligt för den med exakt födelsetid att med astrologins hjälp begrunda vilka individer som riskerar låta en lägre form av "zmarthet" lura dem på den Högre Insikt som finns på Jorden i alla tider och länder för den som verkligen vill förstå. 

I vissa tider och platser, t.ex. i det nutida Sverige är de officiella kanalerna helt tysta när det gäller detta Högre vetande, men å andra sidan har vi Internet med sitt överflöd. Problemet är att man Först måste låta den goda demonen leda vägen, eftersom Nätet är en dypöl av produkter och desinformation producerad av dem under den Onda Daimonens inflytande.


Det är naturligtvis lätt snabbt avsluta tolkningen och säga hävda Turing led av en inre röst: "Djävulen fick mig att göra det". I öster i hans egosektor stiger Satanshuvudet (Algol) bara 3 grader från en stigande Saturnus. Den senare är i sig är det sista man vill ha om det är verklig ego-befriad överblick man letar efter. Saturnus binder och låser, står för ofta kroniska belastningar. Inte bra om den Goda Daimonen vill ha mer ur sitt värdfordon människan än värddjurets ego-åsikt! (Missa inte att Saturnus organiserade natur kan vara perfekt för att se struktur i en obegriplig kod och därmed knäcka den! Men i meningen "låsning" är den pissdålig i 1a huset, individen är oförmögen att tänka utanför sina gränser.)

Lägg till det att Venus (kärlek) är en verksam illgörare för just Oxen vid ascendenten. Detta har förklarats med att astrologins djupaste insikter om människan som en andlig varelse finns inbyggda i systemet. Att samsvänga med sitt KÖTT (Oxens kroppsliga nivå av naturlig upplevelse) i sig är en Synd. Detta är väl ungefär vad kristendomen fick med sig av äldre tids filosofer och sanningssökare. Det är därför buddhister tar lätt på den homosexuella förvirringen, det är bara ännu en i raden av - faktiskt - psykiska sjukdomar som anfäktar den förvirrade materiellt orienterade varelsen.

Men för Turing i England är denna psykiska förvridenhet alltså en källa till hans senare självmord och säker en livslång (Saturnus = tidsförloppet) fixering och ångest över meningen med hans liv (Satans stjärna är en Åklagare, ibland en Förförare - det är en tricksterfigur som söker binda människan till Köttets väg, Oxens och de personliga resursernas och pengarnas symbol), allt det den första kristendomen kämpade mot! Turings 1a ego och kroppsuppfattning är med andra ord så svårt anfäktad att man kunde avsluta tolkningen här. Kan ett ego i denna kroniskt begränsade förmåga att tänka utanför sitt ego.

Men även om vi hittat en viktig nyckel kring ascendenten måste den Goda Daimonen granskas. Viljan har inte denna transpersonella gestalt, det är människans egen solära drivkraft som representerar vilja. (En del, men jag är tveksam, ser hellre vilja under Mars! Men Mars är i mina ögon alldeles för impulsiv för att klara mer än "urladdningar". 

Säg Saturnus som leder Mars som en disciplinär, då kanske något i stil med vilja skymtar. Men Solen är den levande andesjälen här i världen (jiva-atman) det är denna varelse som väljer att återfödas i några fall, men är så djupt involverad i Jorden att den tvingas tillbaka gång på gång på grund av sitt karmiska bagage. 

Att betrakta den jordiska människans kritiska och diskriminerande intellekt - Merkurius - som bärare av vilja är käpprätt fel. Diskriminationen väljer bort för att kunna urskilja men är ändå bara ett verktyg för Solen - den kognitiva styrkan, som i ett förmedvetet - före egot kickar in - har sett mycket mer än den levande människan är medveten om.

Vad som händer i Turings horoskop är att den naturliga välgöraren Jupiter ("lätt framgång") blir en illgörare för arbetsredskapet Oxen, precis som sagt. Men Jupiter ställer sig därtill i sitt svagaste hörnläge i väster och söker opponera sig mot den sataniskt infekterade Saturnus i öster. Det ser alltså ut som att den Goda Daimonen försöker befria den av Satan snärjde, men Jupiter är på nedgång i väster och saknar därmed sin normala effektivitet. 

Dessutom bildar den Goda Daimonen i sin opposition till Saturnus en "satanisk axel" - JORD och VATTEN = gyttja - och detta är i sin tur en degraderande axel som drar neråt mot enbart materialistiska perspektiv. Turing var en dekadent ateist och trodde enbart på sin samtids populära (och alltjämt dominanta) scientism - allt mätbart och objektivt var verkligt, inget övernaturligt trams räknades.

Så man måste fråga sig om inte denna Goda Daimon själv är helt korrumperad där en söker befria det hämmade och missbildade egot! Notera dessutom att den frihet Jupiter söker skänka sker på könets nivå, i Vattenelementet, den Irrationella eller känslostyrda själen. Den Goda Daimonen syftar i Skorpionen till fortplantning och Jupiter gör sexualiteten stark (hörnplacerad, även om ett svagt hörn). Problemet är bara att Turning hade en så uppfuckad självbild att han inte fattade att hans homoorientering inte kan reproducera sig, det är en Naturens (Vatten) anomali och dömd att gallras bort (Darwin). 

Utvikning. Från egna livet noterar bloggaren sin egen Jupiter i Skorpionen men i 6e fiendehuset och den vägran att sätta barn till världen som kostade flera relationsuppbrott innan han tog konsekvenserna av sin tidiga insikt - via drömmar! - om vad framtida avkomma skulle få utså i världen, och helt enkelt slutade dejta runt fyrtio! (Händelsevis tidpunkten då Solen kickar in - om någonsin - i en människas liv.)

Å andra sidan är inte Jupiter hållare av den goda ängeln i bloggarens liv, utan det är Solen, den egna själen, som indirekt tagit kontroll över 11e huset. Inte för alla Tvillingascendenter eftersom det är Väduren/Mars som ockuperar den goda ängelns zon, men i bloggarens fall "äter Solen upp" Mars till följd av en tät konjunktion (i femte huset). För den som inte vetat om det, har alltså Sideriska siktet sedan 2009 skrivits av bloggarens Översjäl eller Goda Daimon i fusion med den individuella själen (Solen), något som först nu börjar gå upp för honom själv!

Den Goda Daimonen är således ute i ogjort väder hor Turing, till följd av de ytterligare faktorerna. I det 11e huset förstärks dessutom Jupiter av "megafonen" Rahu (den äregiriga demonen Rahu, inställd på evigt liv som gudarna, enligt hinduisk mytologi). Nu börjar man förstå matematikerns besatthet, med vilken han lyckades knäcka den tyska koden! Detta är Naturens frustrerade sexualenergi (förnekad av Saturnus i kamp med Satan mittöver) som förstärks till rent vanvett av zoomlinsen Rahu.

Omkanaliseringen av könsenergi hjälpte de allierade i kriget, men Rahus regelbrytande natur bidrar säkerligen till att Turning också begick självmord. Ateisten har inga spärrar kvar, det är en degenererad människotyp, en produkt främst av vår materialistiska era även om skepticism tillhör den mänskliga naturen. Merkurius reprsenterar vår kritiska fakultet och är den inte i toppskick saknas korrektiv om de omedvetna strömmar hårt och ostyrigt.

Ser man så kort på den Onda Daimonen (12e husets tillfälliga ägare), befinner den sig i ett ont hus som dock med träning kan förbättras - ja, så beskrivs det tredje intellektshuset. Till förbättringarna hör bara delvis skriftspråklig förmåga, ett av Merkurius viktigaste områden. Merkurius/intellektet är utan moral hos barnet, som ännu har att internalisera samhällets logik och moraluppfattning. 

Hos Turing är visserligen är krigaren Mars välplacerad i 3e för ett vitalt (fruktbart) intellekt men planeten anses "fallen" i Krabban och den Onda Daimonen beter sig därför synnerligen illa i matematikerns liv, särskilt om man talar om Mars som sexualitet. Mars i Krabban är en sidoordnad kandidat till det slutliga självmordet (negativt riktad energi) för en trångsynt människa (Saturnus-ego) som inte ville eller förmådde överblicka Högre Sanningar än den nedslående nivå som det tidiga 1900-talets materialistiska européer ägde. 

Lägg till detta att den Goda Daimonen (här Jupiter) skapar en triangel vilket förstärker den låga själen, naturens vilseledande reproduktionskrafter och det vållar också en obalans i kartan. Den i sig skarpa Solen och Merkurius i Tvillingarna har ingen chans mot Turings överdrivna lägre natur, god demon eller ej. 

Intellektuella Tvillingarna tappar dessutom sitt optimala uttryck genom ett så "enkelt" hus som det andra för mat och personliga ägodelar/pengar. Det blir något rustikt och anti-intellektuellt över typiska andrahusmänniskor. De är som Oxar, trofasta arbetsdjur, löneslavar som kan arbeta i årtionden för en och samma sak.

Det finns helt enkelt inga löften om någon lyckad utbrytning från den lägre naturens övervåld på människan t i den här kartan. Det är ett under att han gick till historien som den stora kodknäckaren. Var det homolobbyn som grävde fram Turing som en rollmodell efter att homosexualiteten i England avkriminaliserats? 

Han tog sig av daga 1953 men jag har ärligt talat aldrig djupstuderat ett enda homofall så noga som här. När jag valde ut gruppen i bloggens början, var det för att den verkade så apart att där, om någonstans, kanske astrologin skulle ha godheten att bevisa sig med statistiskt signifikanta avvikelser av något slag. Gruppen blev aldrig mer än anonyma teckenplaceringar då data samlades in under åren. 

Gruppen har visat vissa tendenser, men med den egyptiska naturvetaren Ptolemaios kan tvåtusen år senare bara instämma: den astrologiska effekten finns där, men den är mycket svag. De flesta har inte alls en fallen Mars i Krabban som uttrycker sig värst avvikande. Det är först en djupare analys, som ovanstående, som leder en på spåret. Ofta framtonar en "Gestalt", en serie av samtidiga problem på himmelen. Naturvetenskapens "statistiska signifikans" är ett alldeles för trubbigt och okänsligt sätt att mäta ting som pågår mellan världarna...

[Skrivet den 4 nov 2021]

Inga kommentarer: