Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 december 2021

Cecilia Bladh in Zito (SD) och fixstjärnorna


En ledande Sverigedemokrat har inte oväntat tappat humöret på Hitlers obalanserade sätt, men det är inte den undertryckt grumliga Jimmie Åkesson (Expr). Oönskade minoriteter som Prideflaggviftare är oönskade i en sverigedemokrats världsbild. Partiet har en så primitiv världsbild att de inte ens förstår den här bloggens ståndpunkt, men så är de ju tydliga barn av ett förtappat land med ett kluvet förhållande till sitt fattiga och analfabetiska förflutna. 

Bloggen genomsöker istället antikens insikter och finner i princip hela världen öppen (inklusive 1965 års viktiga Vatikankoncilium) för tanken att själar reinkarnerar.  Några få "väljer" ett homosexuellt liv i syfte att känna på marginalisering och utanförskap eller något annat de själva tidigare utsatt andra människor för. 

För ett är klart: man utvecklas inte till HBQT-typ för sin fantastiskt goda karma! Eftersom Sverige fått så många värderingar fel, kan det dock hända att själar med "mixad karma" just väljer det landet som port in i skenbart liv (det verkliga Livet befinner sig ett steg före materialiseringen eller Jord-blivandet).

(Minnesnotering: granska vid tillfälle 5e purva punya-huset - sägs teckna god karma - för de 100 insamlade horoskopen med känd födelsetid...)

Bloggen menar vidare att Sveriges "kostnadseffektiva" sätt att godkänna allt för att slippa dyrbar terapi för medborgarna är kontraproduktivt för alla. Allt i Sverige ses numera i termer av lönsamhet och även Staten söker få sina samhälleliga åtaganden lönsamma - att få ut lytta och halta eller begåvade som den obegåvade  arbetsmarknaden inte klarar att korrekt värdera ut på "arbetslinjen" så fort som möjligt.

*****

Hitlersk ja. Kabel-tv är en bisarr uppsamlingsplats av gamla svartvita dokumentärer om Andra världskriget klippts om och försetts med ny ramhandling och förvisso en helt del kunniga kommentatorer. Jag har sett en packe av dessa dokumentärer nu och insikten anländer snart, att Sverigedemokraterna är hur nazistiska som helst i sina göranden och låtanden!

Det är som att se det här svenska partiet sakta utföra en förljugen repris som i stora stycken påminner hur Hitler skaffade sig makt och snart gav sig på det kulturellt undermåliga och dekadenta. Tyvärr verkar svenska journalister i kvällspressen Absolut obildade och inte ens medvetna om det uppslagsverk som t.o.m. Viasats kanal History och dessa allmänt hållna dokumentärer faktiskt är för den generation som blivit allergisk mot historieböcker och inte ens klarar en längre artikel i Wikipedia.

Den Pride-hatande kommunpampen Cecilia Bladh in Zito (som alltså inte kan jämföras med den här bloggens HBT-CDEFG-kritik) har ett spännande horoskop om man ser till de verksamma fixstjärnorna. Dessa har blivit bloggarens senaste miniprojekt att ges några minuter då och då.

När Sverigedemokratens karta var uträknad såg jag aktiveringen av kungsstjärnan Regulus samt Spica i Jungfrun -  som också nämnts av och till. Därtill en vid namnet Agena i Vågens trettionde och sista grad. Men var befann sig Algol? Den onda stjärnan ligger ju i Oxens tredje grad och borde ha varit nära nog södra månnoden i Oxens första grad. 

Men den noteras inte av programmet, fast jag ökat stjärnornas tillåtna avvikelse från en exakt konjunktion till ±2°. Skälet är att Algol är aningen för ljussvag för gränsen "magnitud 2", en annan av programmets inställningar. Allt under magnitud 2,5 (ju lägre värde desto ljusstarkare) visar inte bara Algol men drar in en hel hoper stjärnor och gör kartan extremt kluddig. Men minns gamle Djävulen i början av Oxen för den har troligen betydelse här:


Lejonets självviktighet dominerar kommunalpolitikern eftersom Månen återskapar en skev bild av Solen i Jungfrun. (Eld och Jord samarbetar inte alls utan leder till just de strider Blad-in-Situ vållat i Hörby kommun.)

Fientlighetens och kritikens Mars attackerar dessutom Solen (90°) så här är det en ovanligt stressad och grälsjuk typ av Jungfru som sedan psyket/Månen förstärker på det distorderade sätt som uppstår när död JORD ska dramatiseras av ELD. En remarkabelt kantig grundpsykologi!

Eftersom kungamakaren Regulus står så exakt till Venus stärks Lejonet och pampens instinkter: hon vill bli kung (ledare) och så startar en karriärväg. Eftersom Lejonets härskare står i JORD blir emellertid karriären knackigare än den kunde varit med Solen i ett annat av ELD-tecknen eller i LUFT. Dessa är grundläggande iakttagelser.

Expressen skriver att kommunanställda "var rädda" efter pampens ilskeutbrott: Mars agg mot Solen/identitetsfrågor - hatets seger över den kognitiva kraftens Sol också för den delen. Och se "Den Ensamma och Värnlösa" Spica så nära slutet av Jungfrun (Den Solitära) man kan komma. Med indiska statens officiella Lahiri-korrektion står Sädesaxet Spica i 29:58:43. (Britten Cyril Fagen argumenterade skickligt för att den sideriska zodiakens korrektion är aningen fel och att Spica ligger vid 29:05.43 av Jungfrun, dock alltjämt dess sista och svaga grad. Men jag håller mig vid Lahiri eftersom astrologi blir hur rörig som helst om man ständigt byter kurs bara för att egot kräver positiv feedback på sin forskning.)

Pampens arga utbrott som fick kommunalt anställda kvinnor att frukta matchar allmänt en slags arketypisk urbild: Våldsverkaren Mars som här kanaliseras genom kommunikationens Luft träffar den rent fysiska Jungfrun och den "Värnlösa" Spica. Hela dramat står skrivet på himmelen när Bladh föds och bara väntar på att hon skulle aktualisera sitt öde.

Kartan tänder för första gången upp stjärnan Agena (sideriska Vågen 29:55.51 - princip 0.0.0 Skorpionen!). Den ligger i Centaurus stjärnbild och är förmodligen inte så känd. Notera min och, tror jag, MÅNGA andras miss: jag har ibland kallat Skytten (Sagittarius) för kentauren men finns två stjärnbilder som båda anknyter till denna häst-människa! Slutar från och med nu med detta oskick eftersom Skyttens fokus är eller borde ligga på pilbågen.

Men utmärka https://www.constellationsofwords.com/agena/ har förstås ett potpurri av texter om även denna stjärna.

Med en avvikelse på bara två grader har onda Algol och Agena en naturlig men löslig opposition. Går den i dagen om planeter ligger vid någon punkt? Och vad om månnoderna som kommunalpampen har här? Saknar tyvärr erfarenheter men kanske ger pampens liv och hållning insikt.

Sajten bekräftar att Agena har några starka traditioner knuten till sig (trots att den är natthimlens tionde starkast lysande stjärna). Roligast ar den sydafrikanska traditionen hos bushmännen: Agena och näraliggande alfa-stjärnan bildar tillsammans "två män som en gång varit lejon" - en solklar referens till själars transmigration till olika värdkroppar.

Tanken är också förunderligt lik den hos Jesus som i det ratade Thomasevangliet använder lejonet som symbol för den lägre, irrationella eller animala själen. Jesus talar om vådan av att inte sköta korten rätt ens på den låga livsprincipens nivå  (denna loggia har figurerat på bloggen tidigare). Jesus varning kan förmedlas vidare till Badh in Zito, givet hennes vurpade Sol bakom solmaximerande Mån-Lejonet:


Titta på hennes ansikte en gång till - är det ett reinkarnerat rovdjur som nu en enstaka gång provar på människoarten med dess mer utvecklade tankeförmåga, men där rovdjuret likväl fortsätter styra och leva rullan? Då är pampen inte ett dugg mer utvecklad än hennes hackkycklingar, de homosexuella, som inte heller de har full kontroll över de inre drifterna och där skutans kapten (den rationella själen) förlorat styrförmågan.


Inga kommentarer: