Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 december 2021

Teknikfascism blottar underliggande neuroser

 

Tidigare har Hannes Sjöblad, urspårad teknikfascist (tautologi, it-fascism tecknar per definition ett intellekt som spårat ur) fått sprida sitt nonsens i SvD. Det var trams så typiskt för barn som inte vet vart de ska rikta sin uppfinningsrikedom. 

Nu återkommer DN med samma tok som anser att IT inopererad i människan eller konstant temperaturtagning av kroppen skulle vara ett steg framåt för arten. Redan första gången (2016) kommenterade jag människans födelseomen och när nästa Stockholmstidning fortsätter på svenska "innovationers" sluttande plan och sysslar med ren och skär textreklam för en startup-verksamhet, måste ett par ytterligare ord sägas. Men den här gången med ett annat grepp på samma födelsedygn.

När t.o.m. sinnelags- eller månascendenten är så osäker som här (förmiddag i Vågen eller eftermiddag i Skorpionen) brukar jag ibland strunta i annars intressanta fall. Men här talar mycket för att det verkligen är det svaga eller fallna psyket i Skorpionen som är rätt placering. Se vilket kontaktbrott som då uppstår mellan den intellektuella delen i horoskopet, Solen, Merkurius och den "lyckobringande" Jupiter - alla placerade i haltande förhållande till det egna sinnet och i 6e huset för ohälsa eller olyckor. (Ibland blir den obskyra "första-till-sjätte-relationen" påtaglig och är Måne och Sol är involverade kan hela livslinjen vara rubbad i något avseende.)

Det är i sådana här fall, när ascendenten bygger på exakt födelsetimma som man kan misstänka att individen traumatiserats och blivit skev i uppfattningen till följd av en olycka eller svår sjukdom i barndomshemmet. Att stoppa kroppen full av mikrochips som mäter neurotikerns upplevt "osäkra livskraft" blir då ett fullt begripligt sätt att besvärja demonerna som permanent har bosatt sig.

Ett annat omen som understryker sannolikheten av just den fallna Månen är att Skorpionens härskare Mars här intar ett annat av hinduismens "onda hus", det åttonde för korruption och död. Det 3e intellektshuset är också ond, men mindre så eftersom människan sägs kunna arbeta upp ett bättre tänkande. Och det behövs verkligen här eftersom huset ägs av Saturnus som visserligen står i 9e "goda samvetets hus" men är vanvettigt klen i ett VATTEN-tecken. Allt reduceras till biologiskt goda. Individen tror verkligen han bidrar till mänsklighetens bästa och det är bara så passande för Sverige där inte en människan lär sig tänka (filosofi) längre, utan tvärtom av staten präglas att bli en it-fascist lite var till mans.

Det 12e onda huset innehåller här äregirighetens demon (Rahu/norra månnoden) och därför färstärks också onda varsel om att "det här går åt helvete". Vad går åt helvet? Kroppens egen förmåga att läsa sitt eget tillstånd utan inopererade chips, så klart. Den onda och förlustdrabbade demonen är i detta fall Venus (12e husets tillfälliga ägare) och fast den står empatisk och medlidsam i Fiskarna, stannar även där vid VATTEN och det biologiska livet. 

Väduren, debutantens tecken i olyckans sjätte och så all denna vilja till gott i det biologiska vattensubstratet, detta måste rimligen vara symbolisk kod för en traumatisk upplevelse i unga år som så totalt fått den här själen att gå vilse och börja söka lösningar av teknikfascismens slag. Notera att DN inte problematiserar teknikoffrets innovationer med ett enda ord. Deras enda intresse är att pusha för en ond teknologi som trälbinder mänskligheten i ännu mer konsumtion och som därför Sverige (och det vet DN) mer än gärna vill vara ledande i. 

Detta land förstår inget bortom Äga eller vara ägd, och det är dess historiska ointresse för konsten att tänka (filosofi) och tänka vist, som givit svenskarna denna profil av praktiskt orienterade lågliv som bara har den egna välfärden för ögonen. 

Det är rätt typiskt att den här biotech-token är just Sol-Vädur som därför driver nationalhoroskopets Mån-Vädur, dvs de innehållslösa folkmassornas sätt att suga åt sig, assimilera och bli som förebilden tecknar. Tvivelsutan kommer Hannes Sjöblad, nationalekonomins senaste golden boy att smitta ner de avsevärda mängder svenskar som redan nu är neurotiska hälsomissbrukare.


Inga kommentarer: