Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 december 2021

Sveriges bedrägliga Merkurius (litet tillägg)


Vid sidan av Ryssland klassas Ukraina som Europas mest korrupta nation. Överlag uppvisar hela det forna östblocket en hög grad av korruption.

I Sverige, som ligger trea [från botten] i detta index [över skurkstater], lever vi i en helt annan värld. Men det får finnas gränser för blåögdheten.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/PoEXV0/hur-blaogda-far-ikea-vara


AB:s Wolfgang Hansson upprepar det vanliga påståendet att Sverige är ett skötsamt land, och det står ju i bjärt kontrast till den här bloggen som efter många timmars stirrande på nationalhoroskopet tvärtom ser ut som "rena korruptionsmaskineriet".

Förklaringen till denna diskrepans ger Hansson själv i textens inledning där han listar fenomenen "greenwashing" och "whitewashing". Sverige, som också är känt för självgodhet, dubbelmoral och hycklande är fenomenalt på "vittvättning" av dubiös praxis.

Se bara hur en del regeringsbeslut snabbt som attan tas utan varken mediabevakning eller djupare diskussion (skarpa journalister uppmärksammar slentrianmässigt regeringens populära metod att förlägga viktiga presskonferenser på fredagarna eller innan helger för att kunna säga att de meddelat sina avsikter, även om knappt någon registrerade dem just inför en lattjo lajban ledighet från "arbetslinjen").

Att smyga på svenskarna marknadshyror ("var rik eller förbered dig att bli uteliggare") hade så när blivit verklighet innan Vänsterpartiet som de enda med mod är ärbarhet i riksdagen drog i nödbromsen och avslöjade en socialdemokrati som korrumperats till det yttersta.

Vem står då för alla de vitmålningar som skriver om och förändrar medborgarnas verklighetsuppfattning på ett sätt som passar Överheten?

Merkurius så klart! Och föregående inlägg ägnar ett par stycken åt denna anpassling bland gudarna. Så lätt att korrumpera och på båda sidor skyddade i sin desinformation av Överhetens symboler (Solen och Jupiter i deras onda tappningar). Märk mediernas hysteri sedan flera år att lansera sig själva som den verkliga informationens härolder. Jämfört med sekteristsajters skrönor kan det säkert stämma, men verklig sanning får man knappast höra genom svenska medier.

Om än inlägget taggats "svenskhet" är det viktigt att minnas att nationalhoroskopet anger nationens etiska och allmänna höjd. En individ kan t.o.m. födas i landet men vara av så mycket bättre kaliber än dess ledare att man snart växer ur den nationella självbilden och kanske t.o.m. stämplas som en nationens fiende, en landsförrädare.

Ingen ska säga att juridiska entiteter (som ett land) inte också har en vilja till makt, att leva vidare och bevara sin bekväma självskattning!

Säg den journalist som inte på det hela taget har tagit den vägen, oavsett hur skicklig i enskilda sakfrågor... Världen behöver större människor men varifrån ska man hämta dem? Svaret är: de har inte fötts än. Först måste nuvarande mänsklighet köra världen i botten och Naturen steppa in med sin plågsamt utdragna Vedergällning (klimatsystemen i vild obalans). 

Nästa mänsklighet kommer att ta över vrakdelarna av det som var och forma ("repurpose" som den numera fattiga amerikanska befolkningen säger) något nytt och mer användbart.

 *****

https://www.abebooks.com/9780394705446/Hermes-Thief-Evolution-Myth-Norman-0394705440/plp

Här är en gammal monografi om Merkurius sämre sida, om någon vill slå till på ett enstaka begagnat exemplar och drabbas av regeringen Löfvens småaktiga och giriga "moms från första kronan". Efter det flockagerande svenska folkets sug efter undermåliga Kina-produkter ersatte de nya reglerna den tidigare och bildningsuppmuntrande regeln om att kunna ta hem småsaker som böcker som inte finns i Sverige, så länge de hade ett "ringa värde" (300 kr)


Inga kommentarer: