Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 december 2021

Sveriges arv från ArbetsOxen och satansmärket (igen)

Lilla underutvecklade landet Jamaica (i vår förljugenhetens tid har U:et bytt innebörd till "under utveckling") var inte så avsides att det missade mordförsöket på påve Johannes Paulus II våren 1981. Kyrkan (eller kristendomen) var ju ett av det onda vita Babylons många ansikten i rastafari-religionens föreställningsvärld. Men samtidigt kunde de ojämnt informerade ghettoartisterna sjunga om katolicismens förbud mot p-pillret som ”mördarpillret för att döda den svarta rasen”.  För Kyrkans abortmotstånd borde den väl snaras hyllas? Men Babylon fick skit hur det än resonerade.

Det är häpnadsväckande hur banala konspirationer som gick in i ena örat och ut ur det andra under mina 7 (!) goda ungdomsår då reggae dominerade med dess monotont hypnotiska rytmer. Textnivån är inte mycket högre än bluesens extremt begränsade och alltid personliga teman. Det är väl bristen på utbildning som får människor att stanna av på en nivå där omvärldens processer knappt alls relaterar till det egna dagliga slitet.

Utvikning: Astrologi har under senare århundraden tredelat zodiaken. De första fyra typerna är PERSONALISTER, men de fyra INDIVIDUALISTERNA i mitten går djupare än yta och livsstil. Zodiaken avrundas med fyra UNIVERSALISTER som har helhetens bästa i fokus.

Synsättet är alltså rätt modernt men zodiaken innehåller implicit tanken i sin konstruktion: den egocentrerade och kroppsnära personalistiska fasen tar vid efter att zodiaken avslutats med universalistiska Fiskarna, tecknet som i sig helt saknar ego-böjelse och därför blir en barmhärtig Florence Nightingale eller en snubblande loser i denna värld. (Kontexten eller horoskopet avgör som alltid hur man ska läsa tecknets bidrag till helheten. I själva verket är det en frustrerande övning under många år att få en aning om vad slags figur helheten tecknar. Ingenting är nödvändigtvis som det vill synas vid första anblick!)

Slutet, där själen befrias från den olyckliga ego-böjelsen knyts alltså ihop med omstarten och zodiaken kan ses som en tidig representation av själens reinkarnationer (eller Herkules 12 stordåd). Den gamla cykliska tidsuppfattningen före delar av mänskligheten kollapsade in i "linjär tid" och började springa 100-meterslopp eller maraton mot Tiden. Sällan har den sanna Tiden och mänskligheten varit så ur led som efter den produktionshöjande industrialismen uppstod.



Jag köpte nyss en nyutgåva av Michael Prophets (1957-2017) album Gun Man som jag hoppade över när den kom 1981, troligen snart efter mordförsöket på påven. Det var efter Marleys död som våldet på nytt blossade upp och Jamaica blev ett transitland för kokaineexporten till USA. Hel- och halvautomatiska vapen och skjutningar överflödade Kingston, precis som i Sveriges större städer idag.

CD-versionen från 2009 innehöll flera 12”-singlar från samma tid som bonus, bland annat en långsamt vältrande kommentar till mordförsöket: BOOM HIM UP NOW. Hela det musikaliska kompet känns som ett undertryckt våld redo att brista ut för minsta provokation. Jamaica var definitivt inte längre ett turisparadis (vilket även brittiska popgruppen 10cc omvittnat 1977 i "Dreadlock Holiday" som beskrev  ett rånförsök när de semestrade på ön).

Efter den anakronistiska uppmaningen att efter fullbordat försök att skjuta påven lägger Michael Prophet till en bisats: ”jag menar, skjut ner honom med argumentation”. Fattas bara, sångaren hade sedan några år profilerat sig  med texter fyllda av bibelreferenser till "fallna änglar" och annat i kategorin ”orättfärdighet”. Bibeln var okej för en rasta att inspireras av, men inte den vite mannens kristendom.

I början av 80-talet degenererade reggaemusiken och glorifierade nu skjutande gäng och olika typer av automatvapen i texterna. Det var runt 1982 jag slutade köpa nyutkommen reggaemusik. Den desperata vrede över fattigdomen och skickligare instrumentering som gällt under flera år (Bob Marley: ”We are gonna go burning and looting tonight…”) övergick på 80-talet i utagerande dårskap och mer simplistiska (om det går att föreställa sig med reggae) arrangemang, slöare och mer monotona och skräddarsydda för slött vaggande människor på diskotek. Slutligen dök "digitaliserad reggae" upp i mitten på 80-talet och dödade effektivt genren (överallt utom på Jamaica). Produktionerna var syntetiska och stendöda men den fattiga människa som alltid rusar efter nästa nymodighet har sällan vett att höra om det är ett framsteg eller inte...
 

Tredjevärldslandet Jamaica genomgick för årtionden senare det som rasismdrabbade Sveriges förorter erfar nu, förorter dit svenskarna förpassar ”annorlunda” människor utan egentlig vilja att integrera nykomlingar. Senast, enligt medierna även polis och sjuksköterskor, som inte längre har råd att bo på rimligt reseavstånd till sina arbetsplatser. Stockholms Län satsar på de Rika och håller på att undergräva regionens funktionalitet. Inbördeskriget närmar sig alltjämt.

Med 9/11 fick det fallande Babylons torn (ännu en bibelsymbol) sin bästa illustration av västvärldens öde hittills, men även Sverige är på god väg att pricka in sin klockrena version av det orättfärdiga samhället.

Men minns att det var Sveriges egen suicidala orientering som startade allt. Den välkända tanken om att svensken är passiv-aggressiv och knyter näven i byxfickan istället för att organisera sig och skapa en mer rättvis tillvaro alla, går långt tillbaka. 


Man kan stanna vid förra nationalhoroskopet från 1809 och se något riktigt fult men som i kartan representerar en "bakvänd dygd": här är impuls- och initiativplaneten Mars en olycklig markör för landets ojämlikhet och slavmentalitet som landets högsta goda. 9e huset är havererat eftersom dess tillfälliga ägare Merkurius i renodlat läge i humanistiska Tvillingarna befinner sig i Olyckans 6e hus. Det gamla Sveriges högsta ideal var med andra ord att behandla alla sina arbetare på ett djupt olyckligt sätt, ja Överheten (Stenbocksascendenten) ser t.o.m. sin arbetskraft som en Fiende, en annan av 6e husets primära innebörder.

Här är också en antydan om det gamla Sveriges mentala fattigdom som överlevt i nutidens drevmentalitet - i mycket skapad av makttrogna medier - landet där alla rusar åt samma håll i oreflekterad flockmentalitet. AB:s Kadhammar, ser jag efter färdigskriven text, ser istället slavsamhällets återkomst i "it-stödet" som medborgarna pådyvlats, ett tacksamt ämne som även bloggen varit inne på många gånger.

Mars i den underordnade drängen/tjänaren/slaven Jungfrun som ”högsta goda” i gamla Sveriges 9e hus. Det är sannerligen en märklig ledstjärna för ett land men måhända mer begriplig i en äldre tid utan högteknologi som kan göra skitjobben via robotar... 

Sveriges gamla karta kan faktiskt ses som en nybörjares horoskop, ett krampaktig tidigt försök till en stark centralmakt (Stenbocken i hus 1). Se bara centralmaktens härskare Saturnus: i 11e "idealhuset" och i svartvita Skorpionen som både representerar utsläckande och kampen med näbbar och klor mot att tvingas dö, abdikera, osv. 

Eftersom också Saturnus står för döden tecknar ascendenten närmast en grym och omänsklig persona: Sverige vid den här tiden var ett ont land att leva i. Särskilt om man tillhörde de 99 procent som var illa bemedlade och därför sorterades som "märkta för slaveri" av den härskande eller landägande procenten. (Siffran impressionistiskt övertagen från den moderna uppgiften om den tärande översta procenten. Medier försöker regelbundet släta över sakernas tillstånd genom att jubla över hur många miljonärer dagens Sverige framskapat, men nämner i sammanhanget aldrig hur det gått till: Ta från de Fattiga och ge åt de Rika.)

Notera att det 1809 är Patriarken Stenbocken som ascendent som ger en inblick i det gamla Sverige som moderater och sverigedemokrater drömmer om att återupprätta – en värld där en elit/makt har sin styrka genom att som överordnad målsättning bygga herraväldet på underordnade och arbetsvilliga slavar. För den som vet vad de 12 tecknen representerar är det omöjligt att skriva banal veckotidningsastrologi. Alla tecken står helt enkelt inte för det "ljuva livet" och t.o.m. naturligt goda tecken kan vändas till sin sämre sida. 

I Sörmland, där bloggaren föddes, fanns  på 1950-talet fortfarande folk som i praktiken var statare (livegna). Denna region i Sverige råkar också vara en samlingspunkt för landägande konservativa och det är ingen slump att Anders Borg, tidigare moderat finansminister, flyttade dit. Hans starka Oxe i horoskopet styrde honom till att bosätta sig i en trakt över den gamla typen av översittarsprättar! 

Notera också att en av arbetarklassens mest stridbara författare, Göran Greider, kommer från samma lokala helveteshål. Jag har hört en skräckhistoria från Vetlanda och 1950-talet där en arbetare sågade fingrarna av sig på arbetsplatsen och inte fick ett öre i ersättning av arbetsgivaren. Sådan var situationen i landets verkligt efterblivna trakter långt efter 1809-års karta. Äldre inlägg har noterat att den tidens enkla medborgare - Månen i Fiskarna/samhällets förlorare - var en avsevärt mycket mer sympatisk typ än överheten (Stenbocken eller för den delen den sataniskt korrupta Solen). De här korta styckena har via det olustiga sambandet mellan 9e och 6e ytterligare visat hur skev i uppfattningen den forna svenska överheten var i en tid när några få ägde ett helt land. Hm, påminner en smula om dagens tillstånd bakom den tunna fernissan av folkstyre...

*****

I Sverigekartan från 1974 har Mars urartat ytterligare genom att ta ett logiskt steg framåt (i himlavalvets skenbara motsolsfärd) och står nu i korruptionens och dödens 8e hus - gammal och dålig karma som nationen tidigare gjort sig skyldig till och som hänger med än!


Denna Mars är dels Sverige som nu blivit en Mars- eller vapenexporterande nation vars ONDA KARMA nu är överhängande. Psykologiskt, eftersom Mars disponerar Folkets sinne (Månen), tecknas denna begravda Mars passiv-aggression. 

Utvikning: Max Martins svenska popexportmirakel kan delvis placeras under Folket i Väduren baserat på undertryckt Mars-aggression. "Baby hit me one more time." Simplistisk krigsmarschmusik avsedd för diskotek är ett sätt att få utlopp för en illa placerad Mars som det moderna Sveriges. Martins Mars är visserligen inte i Oxen, men väl i motsatta/kompletterande Skorpionen och vistas där med nyckeln till stor framgång: Jupiter.) Musik för dem med den sämsta omvärldsorienteringen, för dem bara utrustade med ett ego och två fötter att stuffa loss med. Mänsklighetens enklaste och mest primitiva uttryck för liv i rörelse.

Omvänt kan den del av det moderna nationalhoroskopet som rejält understryker LUFT ses som en viktigare pusselbit till svenskarnas förmåga till musik: körsång och kommunala musikskolor passar att anföra i samband med kollektiva Lufttecknet Vattenbäraren. (Max Martin har f.ö. en viktig komponent även i detta tecken.) ABBA-tjejernas (för evigt frusna i sina unga former till följd av Ulvaeus akuta ångest över att hans livsverk ska falla i glömska) och deras stämsång var ett äldre bloggexempel på Luftelementet.


Folket på basal nivå (Mån-Väduren immobiliserad av Mars-Oxen) VET, men på en nivå under dess medvetandetröskel, att det passivt gått med på ett Ont Projekt som inte främst gagnar de många (världen) utan bara dem själva. 1974 års karta kan i sig inte pricka in dagen för Sveriges självmord. Det förefaller vara mer av en pågående process i det att de folkvalda enligt kartan är av samma skrot och korn som den passiv-aggressiva Månen tecknar. (10e riksdagshuset ägs av Månen och dess besvärande handlingssvaghet).

Vill man försöka nyansera det moderna Sverige ytterligare, så finns under allmänhetens Måne och disponenten Mars också en tredje nivå, disponentens disponent. Mars i Oxen i 8e ägs av den för Sverige välgörande Venus, välgörande för att Venus är Vågascendentens härskare men också för att den anses väl placerad i Stenbocken, vars härskare Saturnus Venus villigt underkastar sig. 

Tankarna går till de huvudlösa redovisningar av folkets partisympatier som ständigt återkommer i tidningarna. Tala om att betinga folket i tanken om att partisympatier spelar någon roll... Bortom demokratin styrs landet av en plutokratisk Elit som sitter i samma båt som Staten.

Det kan vara det faktum att Sveriges "verksamt goda" Venus är en sådan rövslickare inför Överheten att landet berömmer sig av sin "kompromissvilja" (tänk speciellt Arbetsgivare och Fack som med näbbar och klor säker värna en vid det här laget pinsamt urholkad "svensk modell".) Venus är helt enkelt en usel planet för krigaren Mars att ta avstamp från, och än värre blir det som sagt av att Mars är helt utsläckt i 8e huset för gamla synder som med tiden kommer att visa sig. 

Ett ting som är fördelaktigt för det moderna Sverige måste dock sägas. Den gamla Saturnus var en diktatorisk överhet av ansenliga mått, 1974 års Saturnus är istället en suspekt faktor åt andra hållet! Bristen på normer och moral kännetecknar konjunktionen med Draksvansen (som fått sitt äregiriga huvud avhugget). Landet är vagt och osäkert om vem det är och tar i sin vacklande självbild parti för allt amerikanskt och importerar en ond självbild av "de rika och framgångsrika få" (Solen och Jupiter och export/importplaneten Merkurius i 5e elithuset.)

Att dessa synder (i 8e huset) kommit upp till ytan i vår tid, märks av att SD nu i Tidens Ände lockat till sig var femte svensk manlig röst. Mars är en av de gudar som landet håller undertryckt (ingen diskussion knappt i medierna om hur oanständigt landet är som uppfinner och exporterar krigsvapen för andra att ta livet av varandra - kort sagt, Sverige en indirekt och väl dold Krigsprofitör). Mars är en av de gudar Sverige undertryckt eller hycklar om, och som därför återvänt till landet som en sjukdom.

Därför kommer "fler poliser" och "strängare straff" aldrig att lösa något. Problemet uppstår i Eliten som ett eko till gamla Sverige då det var en självklarhet för de mäktiga att hålla sig med slavar, ungefär som medelsvensken gärna leker märkvärdig genom att hålla sig med skattefinansierad hemhjälp! Svensken, med anrika rötter av att vilja hålla sig med tjänare och vara lite märkvärdigare!

Förstå hur det mörka utsikterna för det här landet är när naturen växlar upp i sitt pågående vedergällningsprojekt. En jättefabrik för batterier i Skellefteå kommer varken att göra till efter ifrån när epokskiftet drar igång. (Bloggens tes: nordliga Sverige kommer inte alls att förskonas från klimatförändringarna, om eller när Golfströmmen stannar kommer tvärtom medeltemperaturen att sjunka chockartat.) Men då en sekulär människa har minst sagt torftig kunskap och känner till få Orsaker (via mainstream-vetenskapen) kommer hon kanske aldrig att förstå vad som drabbade henne och vem avsändaren var: ytterst det var hon själv, som oupplöslig del av Naturen, som drev den här suicidala processen. Med det visade nationen att den bara befann sig på den "naturliga evolutionens" utvecklingsnivå men ingenting förstås av den andliga nationens förmåga att göra de bättre valen.

*****

PS. 

För länge sedan noterade bloggen hur Satans stjärna, så aktiv i horoskopet från 1809 (infekterade harmonins Venus, som i sin tur var Solens disponent) i 1974 års karta "sjunkit" ner till Månens/Folkets nivå. Den sataniska anfäktelse som tidigare var var Överhetens problem (Satan som Frestaren eftersom Venus står för frestelser) har nu nått folk i allmänhet (Månen och dess lätt sataniskt färgade disponent). Är detta det materialistiska projekt som var välfärdsbygget och som fick landet att helt förlora kontakten med större sanningar?

Algol eller Satanshuvudet är nu inte den enda faktorn i sideriska Oxen. Bara fem grader längre in i tecknet ligger Alcyone, huvudstjärna i Sjusystrarnas konstellation (Plejaderna). De har också kallats "de gråtande systrarna" och vem vet, kanske finns här en ledtråd till att hinduisk astrologi unikt klassificerar Venus som en illgörare när dess negativa hemmaläge Oxen stiger i öster? 

Jag har aldrig satt mig in i ämnet - astrologin öppnar ständigt nya dörrar att åtminstone titta in genom - men en googling ger snabbt en artikel (av okänd kvalitet). 

En mening i texten ser jag dock direkt: Alycone sägs traditionellt vara förknippad med avund - vilket också Satan är känd för och som tidigare föranlett bloggen att fråga om Algol i Oxen är en koncentrerad spegling av den avundsjuka Skorpionen som från Dödsskuggans dal bara kan blicka med åtrå mot Oxen och dessa enkla paradislund? Kanske det räcker att misstänka en sammanblandning av "kvaliteterna" hos två stjärnor på så näraliggande zodiakala längdgrader?

https://www.spiritualdesignastrology.com/seven-weeping-sisters-their-relationship-in-astrology/


Inga kommentarer: