Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 december 2021

Vulkanutbrott i oroliga Eldsringen

Östra Java är en provins i Indonesien med 130 aktiva vulkaner. Det lär jag mig i jakten på koordinaterna för dagens oväntade och kraftiga vulkanutbrott. 

Givet den extremt ominösa NYMÅNEN I dödens och gasförgiftningens (eller allmänt toxiska) Skorpionen ser det ut som början på något allvarligt. 

Kartans färgglada indikation om proto-universums TRE KVALITETER och hur teckenhärskarna "rapporterar" tillbaka till sina hemtecken och färgar rapporten med den kvalitet som råder där de befinner sig, är en överkurs som jag inte ens behärskar själv. 

Men att Mörkrets kvalitet dominerar denna "perfekta" nymåne ("projektstart") i 8e dödshuset är lika illabådande som att Skorpionens härskare Mars är instabil i de Passionerade Vågskålarna, världsligt prominent i det västra hörnhuset och samtidigt som den opponerar sig mot sitt andra egna tecken, passionens Vädur vid ortens östra horisont, dessa komplexa sammanhang bidrar till ett omen om att samhällen kan försättas i grov obalans och är rent av dödshotade.

 


Följer man ägarkedjorna slutar disponentskapen med Saturnus som är den enda som inte ägs av någon annan. Och den står i den överspända JORDENS tecken och starkt i världsliga tionde hörnhuset. Passion (som per definition är instabil) är aktiverad i tre av de fyra hörnen, ja alla fyra om man inkluderar den förmörkade Månen i Skorpionen som här äger 4e huset för trygghet och hem (maximalt dålig omen för att skydda sig mot vulkanens nedfall - tankarna går till Vesuvius och Pompeji).

Det innebär ännu en ömsesidig aspekt mellan de två naturliga illgörarna Saturnus och Mars enligt hinduisk tanke. Den här figuren var helt nyligen på tapeten, i den förnyade granskningen av Anders Tegnell, som sett sin beskärda del av mänsklig död under arbete i den fattiga delen av världen.

På Tegnells himmel rådde den "korta" ömsesidiga receptionen, vid vulkanutbrottet råder det långa trekvartsvarvet som är unikt för hinduisk astrologi. Ömsesidiga receptionen liknas vid en konjunktion i styrka så Tegnells erfarenheter skulle därför vara mer graverande än trekvartaren. Men jag skulle just vilja se fynd som påvisa skillnader i styrka mellan dessa typer av kontakter! Astrologin rymmer så många variabler.

***

Efter att arkeologer i Pompeji hittat rester av grönt (eller om det var frukt) som skördades i oktober eller november stämmer inte längre det traditionella datumet 24 augusti för den megadödliga eruptionen. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Eruption_of_Mount_Vesuvius_in_79_AD

 


Spekulativt kan man ta 11 november 79 för återigen en nymåne i Skorpionen samt återanvända Plinius d.y. uppgift om att utbrottet startade cirka 13.00 om dagen.

Här framtonar också ett extremt farligt ögonblick för hela befolkningar: Saturnus hemma i Vattenbäraren (ett samhällstecken) och så förstås den dödliga nymånen i Skorpionen. 

Stämmer Plinius klockslag har den Pompejis ascendent inte besvär med Lilla Illgöraren (Mars) utan med den Stora (Saturnus) som har sitt minst passande världsliga läge vid den östra horisonten. Däremot har den allmänna olycksplaneten Mars en obskyr placering i 2a huset. 

Men, som sagt, detta är bara en ytterst spekulativ karta. Notera dock att döden märker dels 1a huset (via Saturnus och den generella "utstötningssymboliken" när Skorpion och Vattenbärare är samtidigt aktiva), och dels mäktiga 10e huset. 8e dödshusets tillfälliga ägare är Merkurius som här anslutit sig till det dödliga nymåneominat i 10e.

Se också Vesuvius: den Rike Mannen och hans slav dör båda lika

(I detta inlägg provade jag datumet 17 oktober för samma utbrott, men notera slutorden om den sataniska fullmånen Oxe/Skorpion. Kan kvävningsdöd via vulkanutbrott ha något med toxicitetens Skorpion att göra?)


Inga kommentarer: