Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 november 2011

Tredje statsmakten - Djävulens advokat

Till och med svenska delen av Wikipedia har några rader om begreppet Djävulens advokat fastän det har en religiös bakgrund. Man kunde annars tänka sig att ambitiösa sekulära svenskar redan börjat radera delar av vårt historiska vetande, såsom Moderaterna nyligen sökte sig på en rövare och skrev in sig som hjältar i historien fast de, då som nu, är de moraliskt lastbara skitstövlarna. 

Nya Moderaterna lyckades leva i sin självförljugenhet några timmar innan det pålästa Sverige exploderade i roade skratt över naiviteten hos dessa som försöker framstå som det statsbärande partiet. 

Den där Schlingmann, infixad i Regeringskansliet av moderatkompisen Reinfeldt (och bara håglösa protester från Oppositionen!) med uttryckligt syfte att omforma bilden av ett Sverige så att landet, på samma sätt som med (m)-bluffen, alltid skulle ha varit land präglad av högerindividualism - den förslagna lögnhalsen Schlingmann, tidigare i pr-branschen, var visst inget något större snille, han heller. 

Reinfeldts resumé när det gäller rekryteringar är avskräckande, och bara hans faktiska orättvisepolitik är värre. Men det är en sak om han vill omge sig med trögtänkta såskoppar, en annan att hans fascistoida och frankt talat äckliga människosyn försämrar för dem som redan har det svårt i samhället. (Och rötägget smiter från ceremonin för de utsatta fosterhemsbarnen med hänvisning till "viktigare" möten!)

Hur socialdemokratin än lyckas räta ut sig ur sin nuvarande kramp: den som röstar Moderat i nästa val har givit upp sitt människovärde. En sådan människa kan lika gärna måla sig till krig, dra fram yxan och gå ut på stan och slå ihjäl de hemlösa för så vidriga är de, dessa medelklassmoderater. Läs på om de mänskliga rättigheterna inför nästa val! 

Nuvarande högerregering är med andra ord ett gäng oavsiktliga förbrytare! Oavsiktligt, för att de är något så in i helvete obildade att de inte ens vet vad hyfs och moral är. Penningens tjänare tenderar att urarta på det sättet.

*****

Varför kommer då inte Tredje statsmakten till svenskarnas undsättning, och berättar sanningen? Varför larva sig om Juholts lägenhetsbidrag när t.ex. Reinfeldts avslöjade lögner försvinner från förstasidorna efter några timmar?

Varför går tvärtom medierna högerns ärenden och gör talet om Djävulens advokat, om en kritisk granskning av regering och riksdag, till en travesti? 

Jag använde det första belagda bruket av begreppet "tredje statsmakten", nämnt i svenska Wikipedia, till ett horoskop för de svenska medierna, deras karaktär och orientering.

Tyvärr, svenskar. Tror ni att medierna står på er sida, trodde ni fel. Om vi tar det här horoskopet som pressens tillstånd i stort, precis som nationalhoroskopet fångar folksjälen (men inte dömer någon enskild svensk att vara så liten och tarvlig i själen), då finns det godis att hämta från den här kartan. Och se så väl "den svenska pressen" stämmer med allt bloggen redan sagt. Det verkar som om den sideriska zodiaken är en dunderhit, när väl de fyra elementen börjar fungera igen, fångar den in de karaktäristiska dragen med kuslig tydlighet.
Pressen som Djävulens advokat till den lilla människans försvar var det.

Är det inte nästan obegripligt hur väl det klickar att se Djävulens hånleende i början av Oxen gå en rond mot Saturnus, dvs Auktoriteterna. 

Men Djävulens advokat fejkar bara. Han står inte för något. Han bara låtsas angripa opponenten för att testa dem en smula. Sedan går regeringen och journalisterna och dricker en efter jobbet-öl ihop.

Dräggigheten och spritmissbruket inom journalistiken tecknas klart och tydligt av Månen fallen i förgiftade Vattentecknet Skorpionen i exakt anspänning mot Satans huvud om vi väljer Månens placering vid början av det dygn då det blivande bevingade ordet kom i tryck. Månens disponent Mars ger, fallen i ett Vattentecken, inget vidare stöd! (Minns horoskop för svampen Whitney Houston, Thåström m.fl. Här är åter grundtypen för de som lätt fastnar i substansmissbruk.)

Att något viktigt händer det här dygnet är uppenbart eftersom folkets Måne är involverat och Solen just har anträtt sin månadslånga väg genom ett av pubiceringstecknen, den merkuriska Jungfrun som har allt i världen att göra med att formulera ord och klassificera dem grammatiskt. Av den handfull journalisthoroskop bloggen tittat på har båda de merkuriska Tvillingarna och Jungfrun tittat fram så ofta att den astrologiska traditionen om Merkurius tycks klart bekräftad.

Ändå menar jag att det här är ett helt misslyckat horoskop. För den kritiska Jungfrun är svårt skadad och det är den aversiva Skorpionen också. Och dessutom antyder Satan i Oxen att den svenska pressen inte tar sitt uppdrag på fullt allvar, har inte gjort det sedan 1838. 

De som söker sig till medierna är där för egotrippen. Tyvärr. Solen i Jungfrun har ingen himlastormande ambition att förbättra världen, det är ett egocentriskt tecken som gillar att skriva eller sticka - nåt med händerna att göra i vilket fall. Det är allt. Vi har gång på gång i olika undersökningar sett att Jungfrun snarare utmärker sig som skurk eller rasist eller något annat dom vittnar om dess styrka som består i att snäva in gränser - som t.ex. Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt redan 1993 skrev i sin avskyvärda bok att han villa sätta alla svenskar i fattigstuga som inte var friska och fullt arbetsföra.

Men jag ska ändå viska en bra nyhet. Genom en ny genomgång av alla Nobelpristagare i litteratur har nu Solen i Jungfrun (med liten marginal) gått om Solen i Skorpionen (enda förändringen) och Jungfruns tätposition stämmer bättre. 

Visst, Sol-Skorpioner som retirerar inåt och koncentrerar sina upplevelser, kan ge bra drama. Men den bedrövliga bristen på Sol-Lejon bland Nobelprisförfattarna matchas perfekt av att dramatiska Lejonet hellre vill leva livet "lajv" eller åtminstone stå på en scen. 

Det är Lejonets högra hand, den merkuriska Jungfrun (assistenten, sekreteraren) som håller i pennan och i detalj registrerar för att senare sätta på pränt de stora Lejonens dramatik. Jungfrun är själv nästintill tråkig, men hon kan berätta historier i skrivna ord och hon gillar att hålla sig nära maktens män (Lejonen)! Det här därför den här bloggen bara har en handfull läsare fast den är viktigare än säkert tio politiska bloggar sammanslagna (där kommentarerna haglar). Politik är makt för den okunnige, och svensken utmärker sig för en karta med gigantiska vita fläckar och så massor av detaljer på några få ställen.

Horoskopet för "Tredje statsmakten" är dock en bedrövelse vad gäller Jungfrun, för här är filosofins Jupiter skadad så att vi ligger snuddande nära den själviska Jungfrun som bara är i branschen för att göra sig själv en hacka. Vi har också "straffande" eller "bestraffade" Ketu i tecknet vilket, på grund av tecknets självcentrerade orientering (Jungfrun relaterar ALLT till sina egna intressen) leder till en psykologiskt sjuk orientering: Svenska medier är självbestraffande! De hugger av sig sitt eget huvud, sin egen hunger. Det här ser i mina ögon ut som en liten råttbrun mus. En rädd svensk press, rätt att ta till orda och ställa de riktiga frågorna, frågor som verkligen kunde få statsmakten att gunga.

Så vad gör de fega kräken på landets tidningsredaktioner istället. Jo de överdriver "human interest"-grejer (snyfthistorier). Mars fallen i Kräftan symboliserar den lilla och sårbara människan, ja den sårade eller skadade människan. Den här "vinkeln" är vad "Den Tredje Statsmakten" valt att ägna sig åt sedan 1838, eftersom denna svaga Mars samtidigt är disponenten bakom tidningsvärldens eget sinnelag (Månen). Ett sinnelag som för övrigt är lika självrepressivt som hjältemodet (Solen) är obefintligt pga. nyss nämnda självstympning.

Om något indikerar Månen konjunkt Saturnus en ohälsosam identifikation med makthavare, så att vi plötsligt förstår att horoskopet tecknar självcensur på både sol- och månsidan!

Är det sedan konstigt att hitta samma skrämmande egoism och materialistiska egenintresse i horoskopen hos båda kvällstidningarnas chefredaktörer, Helin och Mattsson. Horoskopen ser på pricken ut som "Den Tredje Statsmakten"  som aldrig var. Går jag till DN:s chefred Herlitz (vem vet, kanske hon såg till att svartlista den här bloggen för det rätt harmlösa inlägget om hennes och Marcus Birros bråk!) - då hittar vi nästan samma historia igen. 

Herlitz Måne i robust Jord (Oxen) och mediala Merkurius i stingsliga och protektionistiska Kräft-Vattnet. Överhettningen mellan Eld och Vatten är förstås helt olik mediernas eget horoskop, men betänk att Herlitz skulle kunna ha en Måne i oerhört stark konjunktion med Satans huvud åtminstone 7-8 timmar in på dygnet (sataniskt dryg och omedgörlig - envis bara för att envisas), alltmedan kommunikationsplaneten Merkurius typiska drag är att knipa ihop, stänga till, förbjuda och streta mot passivt (ungefär som DN som enda tidning helt förbjöd läsarkommentarer en tid). Hennes Sol i Tvillingarna är alltså inte friare än disponenten Merkurius medger.

Det finns fler stora tidningar i landet, SvD, GP och några till, men jag nöjer mig med chefredaktörerna för dessa tre. Jord och Vatten så man håglöst sjunker i all denna prosaiska sörja. Ja, det kanske är "världen" ur ett visst perspektiv tidningarna skildrar. Men inte min värld.


*****


Med denna insikt om att Sverige inte har någon "Tredje Statsmakt" som står upp mot orättfärdiga regeringar avslutar jag ett drygt års intensifierat "politiskt bloggande" (horoskoptolkningar färgade av en viss livssyn vilken på en lägre men mer praktisk verklighetsnivå leder till vissa politiska preferenser). Detta samma dag sossarna inte längre vill slåss för att lagstifta så Moderaterna tvingas redovisa vem som finansierar deras anti-politik.

Det står nu helt klart att Sverige är bortom räddning, ett slaget byte för rovdjur i människokropp och så några miljoner as till medelklassmedborgare som gör precis som ledarna gör och förringar sig själva.

Hoppet står nu till Miljöpartiet, som visat sig ha en hel del rättvisepatos och goda tankar om ett nytt och bättre Sverige, och vad de skulle kunna tänkas koka ihop med ett moderniserat Vänsterparti och ... vad som nu kommer ur sossarnas härdsmälta. För att det fanns mycket skit som inte har nämnvärt med Juholt att göra, det ser alla nu.

*****

PS: Missa inte horoskopets högsta nivå: ingenting i den högsinnade sista tredjedelen av zodiaken, den som verkligen tar ett "utifrånperspektiv" på saker och därför kunde utmana första och andra statsmakten. Ett ynkligt horoskop givet det märkvärdiga tillnamnet. Månen med Saturnus kan tyda på moral, men överhetens påbjudna moral. Vad gäller eget högre samvete är den här Jupiter inte i stånd att tillhöra mycket.

*****


Eventuellt följer ett uppföljningsinlägg om Tredje Statsmaktshoroskopet som testar den indiska cykel-metoden (dasha) för att se vad för eländes bottennivå medierna befinner sig i just dessa år.Tillägg.

Direkt vid publicering ser jag tiden 16.53 och tittar på himlen. Månen i Jungfuns 30e grad konjunkt (över gränsen) Saturnus i Vågens första grad. Samma kombination som i horoskopet för "Tredje statsmakten"! Och här är båda planeterna totalt nyfödda enligt avashta-läran.

Men mer intressant (fast ännu inte vet varför jag valde att sätta P för de politiska inläggen just nu):

Månen och Saturnus står just nu konjunkt två av astrologins mystiska stjärnor. Spica i Jungfruns 30e grad och Arcturus i Vågens 1a grad!

Synske Edgar Cayce sade på 1930-talet i trance att Arcturus är portalen som leder ut från "vårt system", dvs. den volym av rymden där människosjälarna (många, många, många miljarder) just nu arbetar och mognar. Den som går ut genom Arcturus återvänder aldrig mer till människorasen.

I någon mån lämnade jag kanske Sveriges folk för evigt - en värld där religionen stavas politik, medier och hyckleri!


Tillägg 2 (111123).

Här är en artikel i AB av alltid skickliga journalisten Mikael Nyberg som visar att inte alla tillhör det förlamade horoskopet här ovan.3 kommentarer:

stella sa...

Hej

Läser här hos dig ibland. Intressant. Det som fångade mitt intresse idag var det här:


Synske Edgar Cayce sade på 1930-talet i trance att Arcturus är portalen som leder ut från "vårt system", dvs. den volym av rymden där människosjälarna (många, många, många miljarder) just nu arbetar och mognar. Den som går ut genom Arcturus återvänder aldrig mer till människorasen.

Ska forska vidare i detta. Eller du kanske vet var jag kan läsa mer.

MVH Stella

Seaward sa...

Tack för din kommentar. Tyvärr sade den mångordige Cayce inte just mycket mer än detta om Arcturus. Vad värre är att jag inte minns i vilket föredrag det förekom, men man kan slå sig i backen på att det var en metafysisk föreläsning under trance. Det kan ha förekommit i Jeffrey Fursts "Edgar Cayce's Story of Jesus" från 1968 (en amatörmässig bok som mest liknar ett kompendium av rikliga utdrag ur Cayce-läsningarna, men innehåller en del ytterst märkliga trancepåståenden om multidimensionella världar som knappt går att förstå).

stella sa...

Väldigt spännande och intressant. Jag är amatör konstnär och målar en del när andan faller på. Det kan vara ca 6 månader sedan så målade jag något väldigt lustigt. Som jag brukar säga "innefrån och ut". Det går mycket fort och under kort tid har man målat fram något, jag skulle nog vilja påstå att under denna korta tid så är man så koncentrerad så man är nog lite i ett trance tillstånd. Som jag tror själen håller lite fördolt. Men vid gynnsamma tillfällen så kommer det i ljuset. Var ute på nätet igår och kollade på Arcturus och nog blev jag lite förvånad, fundersam. För jag kunde på något sätt känna igen det jag målat i just Arcturus.

Jag har tittat på de fyra alster jag kopplat ihop med Arcturus under dagen. Egentligen är det fem alster, bara det att två sitter ihop på samma duk.

De namn jag gett tavlorna vid tillfället jag målade dem är i tur och ordning.

Världens spår av hjärtan.
Måla vägen till helvetet blackred.
Vägen till Midgård.
Midgård.
Sorg.

Under dagen har jag funderat och tittat på detta. Nu har jag gett den här samlingen av de här tavlorna för ett gemensamt namn. Det blev: "I döds skuggans dal"

Tack för ditt svar. Jag ska läsa vidare om det här. Men jag är rädd för att det mesta är på engelska och det är inget jag är bra på. Men det finns ju översättningsprogram som är rätt så bra.

Tack igen med hälsning från Stella

Ps: Väldigt intressant med dessa trancepåståenden om multidimensionella världar.