Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 november 2011

Nobel dissar Åkessons livsmotiv

Nobelstiftelsen läser Alfred Nobels testamente som att bortse från nationalitet som att Jimmie Åkessons nationalistiska mission går helt emot Nobels anda (AB, SvD).

Och återigen visar den gamla babylonisk-indiska zodiaken att vi är födde med ett öde, vissa nobla (som Nobel) och vissa rätt sunkiga i utblicken. En dubbelexponering av Nobels och Åkersorkens födelsekartor visar tydligt att de inte är samma andas barn.


Där främlingshataren har en Sol i Oxen, tecknet som biter sig fast i den lokala myllan och inte ens är intresserad av att höja sitt tanketak, där var Nobel född i Luftelementets Våg, tecknet som verkligen ser till allas rätt. 

Oxen är normalt inte så inskränkt som Åkesson, men här ser vi hur hans födelsedag koinciderar nästan exakt med Satans vrångskalliga huvud i Oxens tredje grad. Fixstjärnan Algol figurerar även i Charlie Sheens horoskop, en man som kastat ur sig judehatiska ord. Man kan inte säga annat än att antikens judiska stjärntydare hade klart för sig vad denna Rosh Ha-Satan kan låna sig till.

Att båda männen delar ett praktiskt sinnelag (Månen i jordnära Stenbocken) innebär således inte att de står på samma sida. En kommer inte utanför sin simpla och låga materiella förståelsehorisont, den andra svävade högt i den nobla andens värld där alla själar ser att de är av precis samma sort, oavsett vilket kroppshölje (Jordelementet) de har förklätt sig i.

Det är gåtfullt hur människor fortfarande kan vara så primitiva som Åkesson. Man kunde tro att själavandringen leder till en mognare mänsklighet. Men Darwins evolutionsläran är bluff, och utvecklingsperspektivet också. Antikens tänkare hade genomskådat showen. INGET NYTT UNDER SOLEN.

*****

Anmärkning. Åkessons Sol-Oxe är problematisk eftersom den styrs av Venus. Här hittar vi Venus i det inskränkta egoperspektivets tecken och tyvärr också tillsammans med hatiska Mars. Därmed står Åkesson i praktiken för precis allt det Alfred Nobels Vågen vänder sig mot! Mot infantil egocentricitet förespråkar Vågen en intelligens samverkan mellan alla parter i en fråga.

1 kommentar:

Karpstryparn sa...

Det är gåtfullt hur människor som du hyllar ett antidemokratiskt beslut.

Skrev själv ett inlägg om detta idag, det heter "Är det rasistiskt att göra så?".