Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 november 2011

Två antisemiter på SVT

Johan Lundberg skriver på Newsmill om två uppseendeväckande SVT-medarbetare (den ena nu pensionerad). Båda verkar kunna sortera under bloggens etikett rasism/främlingsfientlighet pga. sina onyanserade utfall mot Israel som nazister. 

Först nämns bloggerskan Gina Dirawi: 



Här är förstås alla bloggens varningstecken på hysteriskt inskränkt mentalitet. Vi har diskriminerande Månen i Jungfrun, så överbetonad i testet av 40 tyska nazister och även i den utvidgade gruppen med allmänt främlingsfientliga politiker från vår egen tid.

Det är också ett horoskop i "lergrötens" tecken eftersom dominansen av Jord och Vatten inte bara saknar intellektuell Luft utan också har korrumperad Eld.

Kommunikationsplaneten Merkurius (så viktig för sinnelaget i Jungfrun!) attackeras här på det mest vederstyggliga vis av en skadad krigare i Oxen. Mars är också hånfullt förvärrad av arabernas grinande djävul al-Ghul, en astrologiskt observation de paradoxalt nog - med tanke på vad vi talar om här - kan ha övertagit direkt från den judiska astrologin! Jämför med Mona Sahlins nästan exakta kombination av Mars och Algol och hennes påfallande problem med opinionen (för att inte tala om självförvållat strul)!

Att sedan Satans huvud med krigaren Mars attackerar Solen tyder på att den unga kvinnans karriär kommer att sluta i misär. Djävulen har ätit sig in i henne och driver henne till att göra bort sig å det grövsta. Det intressanta är att SVT rekryterar sånt folk.

Försvaras gör hon av Gunnel Werner:


Några timmar efter midnatt befinner sig psyket/Månen ännu i Vågen, men det är ingen tvekan om att syster skyddar syster här, skorpion månar om skorpion.  Werner har definitivt den understundom rent illvilliga Månen fallen i hatiska Skorpionen. Och med detta mycket mycket en mycket exakt opposition till samma hånfulla djävul!

Tankarna går direkt till den enda höga socialdemokrat som steg fram under det falska Juholt-drevet och krävde partiledarens avgång. Det inlägget kallade jag En Judas inom socialdemokratin och kommunalrådet hade en nästan exakt opposition mellan Satans huvud och Solen i Skorpionen. 

Även i honom flög Fan in i stridens hette. Jag tror man man motverka en medfödd Satan i blodet genom att alltid förhålla sig kylig och inte kasta sig in i pågående stormar. Då grips man av denna onda djävul och slutar med dumstruten på.

Också i fallet Werner försöker jag illustrera en varseblivning (Eld) som är korrumperad av det nersmutsande och framför allt begränsade perspektiv som Jord ger. Den expansiva Jupiter i Oxen leder bakvägen in låga perspektiv i Sol-Skytten, över vilken den disponerar. Den universalism som Skytten borde representera (särskilt en välkomnande öppenhet mot utlandet och utlänningar, religion och filosofi med mera), bygger här på Jupiters förstärkning av sin disponent Venus.

Venus - fred åt alla? Alls inte. Venus står i makttecknet Stenbocken men dess disponent Saturnus är fallen i egoperspektivets Vädur och attackerar dessutom Venus! Det här är en helt dysfunktionell syn på harmoni/relationer med mera, och uppenbarligen kastar Werner en livstid (eller flera livstider) av sjäslig skit mot Israel.

Här kan man se turordningen: Saturnus i Väduren söker diktera villkoren (Saturnus är diktatorn). Men Väduren är en kognitiv kraft som ännu är helt subjektivistisk. Gunnel Werners vilja att dominera och sätta agendan vittnar om ett barn i en vuxenkropp. Saturnus attack mot Stenbocken är således barnets vilja att döda sin fader eller en auktoritet - sak samma vilken. Här valde hon staten Israel. En annan människa av hennes kaliber i en annan tid, hade valt något annat. Omogna människor beter sig så här. 

Det här horoskopet är så långt från opartiskhet och omdömesgillhet man kan komma. Man kan löst tala om två förekomster av egenmäktighetskomplexet. Jag har aldrig varit en tv-människa och har inte sett vad hon gjorde under sina yrkesverksamma år, men jag känner igen nunan från foton, ränksmidarens elaka grin.

*****

För en annan Skytt vars symbolik havererat lika illa som Gunnel Werners, se migrationsministern och främlingshataren Tobias Billström. Åter en Sol som disponeras från en Jupiter nertrögad av Jord och fler problem därtill.


*****

Under dagen glänser historiedoktoranden Fredrik Meyton i SvD och tycker sig kunna demontera påståendena om antisemitism. De kan ju vara antingen en fråga om okunskap eller retoriska knep!

Själv faller han ledigt in i samma fälla som bloggerskan med en Måne i Jungfrun som kritiserar och finfördelar till den grad att han garanterat inte längre minns helheten han gav sig på att slakta och omdefiniera.

Bosatt på en gång så nazistiska Östermalm i kungliga huvudstaden kan man ju undra om han söker blanda bort korten i hela diskussionen, vad jag nu menar med det. Jo, det är förstås något retoriskt! (Här förefaller påbrået snarare vara judiskt vilket naturligtvis gör frågan om hur den statsdelens bemedlade förhöll sig till varandra på 1940-talet, jag kände en gång en judiskättad societetsdam som på sikt utvecklade sinnessjukdom till följd av dubbelspelet med identiteter och tillhörigheter under Andra världskriget...)




Månen, hemiljön, ockuperad av brun, brun färg och båda illgärningsmännen Mars och Saturnus. Ingen rök utan eld? Här stinker det ras- och hackordningsmentalitet så det förslår.

Jag gissar att han söker sig historieämnet för att reda ut en och annan familjehärva med djupgående rötter. Horoskopets extrema negativitet kan i detta läge inte annat än blicka tillbaka och söka lägga saturniska, dvs. historiska pussel... (Saturnus = Kronos)

Att ens formulera sig i ord som "vågstycket att tänka själva" vittnar om hur tung och tankehämmad en miljö med för mycket av Jordelementet kan vara. Notera att den småaktiga och felfinnande Jungfrun här har passerat all sans, historiestudenten kan inte hejda sig från att anmärka på ett helt oväsentligt språkfel i en citerad mening.

Fastnar man på den här plottriga nivån ("logisk och grammatisk ekvilibrism") kanske man inte är destinerad att bli en ny Edward Gibbon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det du skriver om Gina Dirawis mars med algol som angriper solen: en karriär som slutar i misär och att hon drivs att göra bort sig, får mig att tänka på en person jag vet som har mars i konjunktion med algol och solen i lejonet (10/9 -58). Den mannen gifte upp sig med en snygg, nio år yngre kvinna från en rik familj, jobbade i svärfaderns firma och fick flera barn. Men något gick uppenbarligen snett, det blev skilsmässa och därmed även slut med jobbet, han fick ta ett mindre fint jobb, dekade ner sig och blev alkoholiserad, och nu är han sjuk i en allvarlig form av cancer. Ett nästan övertydligt livsöde. Så är han också född under en exceptionellt svår himmel, med saturnus också i attack mot solen. Intressant nog är Anders Lundin född bara två dagar tidigare, men han har månen i tvillingarna välsignad av jupiter, och så var det också säkert komiken som "räddade" honom... han berättade i tv i veckan att han hade det lite svårt i skolan, tills kompisarna upptäckte att han var ju rolig, som han uttryckte det.
S

Seaward sa...

Ja, ett stort gapskratt förlänger livet! Men Anders Lundin utkämpade ju en hård dust med Tiden (Saturnus) och "föryngringen" av den där allsången på Skansen.... Det andra fallet är nog rätt typiskt - många astrologiska problem = betungande livsöden...

PS. Jag lade till en historiker som uttalat sig i slutet av inlägget.

Anonym sa...

hoppas du inte menar allvar med detta, förstår DN.

Seaward sa...

Anonym, du är välkommen att studera de statistiska trenderna på denna blogg som bekräftat att DEN URSPRUNGLIGA ZODIAKEN fungerar. Inte på var enskild individ men utslaget över hela grupper märks trender som bekräftar flera antika tankar om zodiaken.

Den moderna sekulära människan har inte en susning om vad antikens naturvetare hade upptäckt och kan därför degradera sig så lågt som Moderaterna, som försökt skriva in sig i historieböckerna som hjältar fast de är skurkarna! Och vägrar att ta tillbaka sin falska historieskrivning med omgående verkan. Landet Sverige är fruktansvärt illa ute, det är som ett intellektuellt skeppsbrott.

Anonym sa...

"Landet Sverige är fruktansvärt illa ute, det är som ett intellektuellt skeppsbrott"

Exakt.

david sa...

Bra Skrivet! Mycket intressant blogg!