Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 november 2011

Juholt värvar Engqvist - horoskopet

Under Expressens för dem själva tragiska rubrik "Lars Engqvist ska bli Juholts räddare" (det var kanske inte Juholt saken gällde...) ser man publiceringstiden 15.45. 

Jag kan bara gissa här att nyheten gick ut 15.00 och att Expressen två journalister behövde en liten stund för att skriva av nyhetskommunikén.

När Expressen redan vid lunch generat sig en första gång genom att dela ut ett pris för den AB-journalist som startade drevet mot Juholt, kan det vara kul att jämföra horoskopen. Det enda som hänt är att ett nytt tecken stigit över Stockholms östra horisont men med det ordentliga omstuvningar vad gäller husen som planeterna tillfälligt härskar över.

Det här är indisk astrologi.

Jag kommenterar nu direkt föregående inlägg så läs ev. det först.


Den utforskande Skyttascendenten för journalistpriset har nu bytts ut mot debutantens ascendenttecken, Väduren. Här är om möjligt Jupiter, den meriterade, ännu bättre placerad för nu handlar det om en person som i egen person härbärgerar Jupiters goda kvaliteter, och inte utnämnandet av en förtjänstfull femtehusaktivitet. (Journalistens Juholt-artikel kan betraktas som ett stycke originellt eller kreativt skrivande som så att säga skiljer sig från standardkommunikation.)

Här är den lagerkrönta Jupiterianen som aviseras dessutom understödd av en heroisk krigare, Mars i Lejonet i det goda femte huset. Juholt annonserar en tungviktare! 

Jämför man Vädursascendenten med Skyttascendenten med den förenklade tabellen över planeters verksamma natur, ser man genast att aviseringen av Engqvist är mer fördelaktig. Här är både Solen, Mars och Jupiter VERKSAMMA VÄLGÖRARE, dvs en hel mängd hus gör ett prima arbete. När en sjavig journalist fick priset för årets smutskastning var det bara Solen och Mars som var verksamt goda, men som vi såg där företedde horoskopet besynnerliga tecken på ett lömskt och okristligt knivhugg i ryggen! Man måste använda tolkningsreglerna med förstånd!

Dock kvarstår förstås attacken från Mars mot Solen även i ovanstående horoskop, men här ger ju kontexten en förklaring: Engqvist ska ingå i den kommission som förnyar partiprogrammet och nu blir symboliken helt begriplig: Det enormt starka Mars-Lejonet i individualitetens och kreativitetens hus attackerar det onda åttonde korruptionshuset där en negativ Skorpion ligger och gömmer sig. Det är storstädning och nyordning inom socialdemokratin. Visionen ska bli tydlig igen.

Den onda Saturnus i väster talar sitt tydliga språk här: likt ett lod av bly tynger den ner och partiet måste restaurera sig för att motverka det krympande väljarstödet. Väduren är därför samtidigt partiet själv och Vågen i sjunde partiets allierade, dvs. väljarna. Dessa är f.n. kalla till partiet, jämfört med glansdagarna då (s) ensamma hade över 40% av svenskarna.

Oförmågan att locka fram väljarna syns på ytterligare ett sätt: Saturnus i Vågen (allianser och partnerskap) greppar efter den stora massan - Månen i härskarläge i Kräftan - men som det irrationella och nyckfullt överkänsliga djur denna Kräfta är, svarar den inte positivt på Saturnus utsträckta program, trots att Saturnus är upphöjd i Vågen och därför i princip representerar en god världsordning! Det är Luft och Vatten-konflikten. 

Dagens horoskop visar som på en stillbild att svenska folket (Månen) blivit själviska och småaktiga - de vill bara ha fördelar till det egna hemmet och socialdemokratins vackra tanke om en ett system för rättvisa mellan alla människor får dagens lilla svensk att krypa in längre in i sitt privata kräftskal, in i sitt fjärdehus och tro att Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt är frälsaren. 

Den totalt korkade medelklassvensken märker inte ens när tidningarna börjar varna för att medelklassen i USA blir allt mindre och att förlorarna vid soppköken allt fler. Den helkorkade svensken klänger sig fast vid Reinfeldts falska USA-importerade mytologi ("min flit ska ge mig framgång") tills han också rasar ner i den underklass Reinfeldt utvidgar, dag efter dag med sin destruktiva samhällsnedbrytande vansinnespolitik.

Lycka till att få svensken att börja fatta sammanhangen igen, Håkan Juholt och Lars Engqvist.

*****

I medierna om värvningen:

Expressen, DN, AB, SvD


Inga kommentarer: