Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 november 2011

Dagen då en särskild eld i helvetet tändes

Hela svenska folket är nu medvetna om det falska och måttlösa drevet mot Håkan Juholt, ett fenomen som dunkelt ändå måste sammanfattas som ett kuppförsök av borgerliga medier. 

Paradoxalt nog började det på Aftonbladet med en dåligt utförd artikel. Föraktet för kvällspressen har väl aldrig varit så stort i Sverige som efter den här fabricerade skandalen så vad gör nu tidningarna? 

Jo, i den sanna svågerpolitikens anda tröstar de varandra genom att borgerliga Expressen delar ut ett journalistpris till den ansvariga medelmåttan på borgerliga Aftonbladet! Det är så parodiskt och ynkligt att man inte vet om man ska skratta eller gråta. 

Och chefsfiaskot på Expressen visar glatt foton på den fina tilldragelsen! Minsann, "konkurrenten" Jan Helin på besök på Expressens redaktion.

Eftersom Mattson nämner tidpunkten för utkorandet av vinnaren av årets mest högljudda drevjournalistiska alster, kan vi göra horoskop på eländet och se vad stjärnorna säger om tilldragelsens kvalitet.
 



Det går att säga mycket om den banala sensationalism som ibland följer på mötet mellan ÖGATS ELD och KÄNSLANS VATTENSTRÖM. Skytten stiger och därmed är Jupiter signifikativ för tidpunkten. Jupiter representerar hedersutmärkelser och lagerkransar, så nog är vi på rätt väg. 

Att hitta Jupiter i synergiskapande Eld och i femte lek- och kreativitetshuset och därtill i egoperspektivets Vädur, tyder på att det är en egocentrisk vinkling som vinner ett pris. Och ja, det är väl också ett sätt att beskriva en drevartikel. Verkligen inget att vara stolt över men hus i helvete tog det.

Men min blick söker sig till det tragiska på himmelen, det som skulle ha fått den där Wendel att olustigt vända sig i graven om han visste vad man smutsade hans namn med för slags skrivarhantverk.

Jag talar förstås om det onyanserade kriget mellan Lejonet och Skorpionen, "att leva eller dö" - Solen gick idag in i dödens Skorpion och attackeras här av sin egen härskare Mars. Här är i sak vad priset gick till: det lyckade (tror AB och Expressen) mordförsöket på Håkan Juholt!

Som vi ser ligger Skorpionen i 12e huset för bakhåll så när allt är sagt och gjort och journalisten Annette Holmqvist står inför det himmelska rådet av gamla själar och ska förklara den här sträckan av sitt liv, är det mordiska bakhållet, kniven i ryggen och hennes fortsatta hackande på en oskyldig Juholt som kommer att lägga grunden till hennes dom och återfödelse i ett liv där hon blir karaktärsmördad. Eller ännu värre.


*****


Teknisk anmärkning.

Enligt den indiska läran om planeters verksamma natur, skulle illgärningsmannen Mars vara en verksam välgörare för en Skyttascendent. Detta därför att den härskar över 5e huset som anses vara ett gott hus.

Här skulle kanske en otränad person stanna och säga, "ah, en stridbar niondehusfilosofi som kämpar för det goda".

Ja, och det vore att glömma bort att avväga ALLA faktorer. Som att Saturnus här har blivit en mördare i 11e huset och som påverkar ascendenten. Det är en derangerad högtidsstund, detta tolvslag! Eller en faktor som den övertydliga bakhållsaspekten där Solen (en framstående individ) faktiskt söker bringas om livet i ett Eld/Vatten-krig av solkigaste sort. Jag kommenterade den lägsta sorten av Lejon/Skorpion-mentalitet här, i inlägget om Calle Schulman.

Mars position i nionde huset måste också analyseras utifrån hur frisk dess disponent är. Här är det Solen som härskar, men som vi såg står Solen i ett dolt och lågmält hus - och attackeras ändå av Mars från nionde. Den biter den hand som föder den! Så fungerar bara kräk - och drevjournalistik.


Inga kommentarer: