Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 januari 2022

Den sekulära människans skam: syfilis i Sverige 2021

 

Framskriden syfilis
före penicillinet

Radions morgonnyheter berättar att den lättspridda bakteriella sjukdomen syfilis ökat i Sverige under 2021. Den överförs sexuellt och gärna mellan de som redan har den psykiska åkomman homosexualitet, vars avvikelse från Naturens väg via  bakterien flyttat ut i det somatiska skikt som omger våra "syndafallna själar" (för att tala ålderdomligt språk).

Före penicillinet var syfilis en dödsdom för den drabbades sociala liv, stigmatiserande sår på kroppen och med åren vanställdhet gjorde syfilikern till en paria i samhället och alla har säkert sett en och annan film med någon drabbad kung bakom mask för att dölja sin vanställdhet...

Tanken slog mig genast att jämföra Sverigehoroskopet med förra årets Världshoroskop och då specifikt svenskarnas Venus, planeten som naturligtvis ligger bakom den engelska termen "venereal disease", sjukdom via könsumgänge. 

Medan världen 2021 slog nya rekord i utsläpp istället för att börja fasa ut produktions-konsumtions-paradigment, så rullade svenskarna runt i sänghalmen som kompensation för pandemins begränsande effekter (och reste på billiga chartersemestrar trosviss om att Sprutan var klartecken på att fortsätta bete sig som västkulturen skolat dem). 

Sanningen var att svenskarna degraderade sig än djupare i den sekulära människans nu uppenbart destruktiva levnadsväg. Syfilisstatistiken kan ses som en bekräftelse på en äldre mänsklighetens djupare insikt i människans destination och irrvägar.

Fyndet i horoskopjämförelsen, världens allmänna tecken 2021 i förhållande till  mottagarlandet Sverige blev tydligare än jag vågat drömma om.

Svensk Venus dåligt disponerad av en Saturnus
hämmad av ostyriga (huvudlösa) Draksvansen

Sverige har till att börja med Venus som härskare till rollmasken Vågen. Behöver mer sägas än "den svenska synden" som omvärlden anade sig till i svensk långfilm på den tiden den ännu inte blivit för usel för att kunna exporteras?

Horoskopet från 1974 berättar att Venus alltjämt är de svenska hushållens nöje, 4e huset kan här tolkas som "Folkhemmet" eller nationens hushåll. Venus befinner sig därmed i ett "prominent" hus, dvs Venus-värdet är viktigt för de konfliktskygga och samförståndssökande svenskarna.

Världshoroskopet 2021 visar tydligt något "sensationellt". Sexualdriftens Mars i sitt starkaste läge, primitiv och mer våldtäktsliknande än amorös, dvs, ultrastark och självisk i egoprincipens Vädur, Mars positiva eller utagerande hemmatecken. Därmed träffar den världens alla folk - Månen - som står i den känsliga och infekterbara Krabban. 

VATTEN indikerar biologiskt liv, inklusive de små bakterierna. När Mars i rollen som Olyckan så här direkt  angriper Krabban, då kokar ELD bort VATTEN och ting inträffar som skapar sensationalistiska tidningsrubriker. Båda tecknen ingår i Rajas guna, den Passionerade kvaliteten, som alltid hotar med överreaktioner, och på Eld- och Vatten-nivån i synnerhet emotionella överdrifter. 

Det här drabbar förstås världens alla yngre människor, inklusive Sveriges alla ovanligt unga politiker, vilka ännu inte uppnått en ålder då förståndet kickar in och den Rationella Själen tar över rodret från den Irrationella Själen och det blott biologiska och impulsartade livet. 

(Även svenska politiker som spelar "vuxna" kan vid närmare anblick ses vara förljugna och rätt kassa skådespelare - deras drifter är egentligen simpla och de saknar all kontakt med den Rationella Själen i antikens bemärkelse. Det ställdes högre krav på att få kalla sig vuxen förr!)

Men förra årets Världshoroskop såg också en förkättrad konjunktion mellan den kroniska Saturnus (även en försvagande och begränsande planet) som här lyckas bromsa till tlllväxtbefrämjande lyckoplaneten Jupiter. Eftersom konjunktionen inträffar i Saturnus negativa hemmatecken Stenbocken är Jupiter och tillväxtförespråkarna helt klart försvagad och på bortaplan detta år.

Men hur i hela världen lyckades då världen öka sina utsläpp och driva upp produktiviteten ytterligare? Svaret är oppositionen mellan JORD och VATTEN. Månen i Krabban (näringslivets eget tecken), stimuleras oavsett vem som för veckan brottat ner vem mittöver i Stenbocken. Den här kampen mellan Saturnus och Jupiter (med deras helt motsatta tendenser) är en perfekt illustration för den vansinniga ström av budskap och förordningar om covid som världens regeringar utfärdat. Men ur perspektiv av Näringslivet är även död perfekt eftersom kapitalismen vet hur man tjänar grovt på andras olycka. Förra året var alltså ett sinnessjukt år, vilket alla själar som f.n. lever som människor på Jorden kan skriva under på.

Och nu har den observanta redan sett hur Sverigehoroskopet länkar samman med Världen övergripande galenskap: Via vår Venusascendent hamnar landets Venus i ett "världsligt prominent" läge och involveras närmast GRADEXAKT med Saturnus och därmed i "närighetslivets" dödsdans - svensken är sekulär och känner inte längre till någon högre mening med livet och knullar därför runt mer än någonsin, vilket i detta förödande år plötsligt ger avtryck i sylfilisstatistiken. Eftersom astrologin handlar om styrande immateriella principer är "syfilis" bara en accidens, ett icke-essentiellt uttryck för rättskiparen Saturnus. Men det faktum att Sverige knyter sin Venus till Världshoroskopet gör nyheten om ökad syfilis minst sagt pikant.

Jag vill påstå att Saturnus och Mars tillsammans representerar Venus som sjuk i syfilis, båda de "naturliga illgörarna". Sveriges Venus-i-Stenbocken bottnar i sin disponent  Saturnus som i sin tur plågas av sin historielösa dumhet: Södra månnoden Ketu/Draksvansen undertrycker Saturnus och frånkänner "den Gamla" (och kanske t.o.m. Visa) ett sunt inflytande i Sverige. 

När självkontrollens Saturnus därför är utslagen, saknar Venus t.o.m. anständig samhällsmoral och effekten syns direkt i landets gamla rykte som ett syndens näste och nu i könssjukdomen. (Även Sveriges äldre nationalhoroskop, från 1809, har en minst sagt anfäktad Venus!)

Detta är en för bloggen helt ny läsart! Tidigare, inte minst i boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", försökte jag vara måttfull i kritiken och såg i Sveriges Venus en av de få astrologiska komponenter som ändå fungerade. Sverige ser ut att vilja jämlikhet och har många kvinnliga dygder som är av godo. Men väger man in Ketu (som äldre inlägg inte gjort) och menar att den ständigt utövar en skadlig repression av den saturniska valören, så kommer Saturnus bara tillbaka in i det nationella Ödet som en sjukdom. 

"Gudarna du förnekade kommer åter som dina sjukdomar" citerade jag nyligen djuppsykologen Carl Jung (eller hans sentida lärjunge James Hillman, men jag lutar åt att det var Jung som sade det först). Syfilis ökning i Sverige 2021 både bekräftar Jung men också astrologin, t.o.m. vid så lösliga prognoser som den som inbegriper ett årligt horoskop för världen.

För att tala tekniskt "klarspråk": eftersom Världshoroskopets Saturnus är extremt involverad med smittspridaren Månen och den senare är under attack från Mars, drabbas inte bara Sveriges Venus utan även Venus underliggande disponent, Saturnus! Till råga på allt är Sveriges Sol-i-Vattenbäraren - Elitens signum - av saturnisk typ så 2021 var extremt onådigt mot landet.

Hinduisk astrologi menar att den blinda sexdriften Mars kulminerar vid 28 år, varefter den växande människan sakna börjar återvinna sin medfödda själsliga medvetenhet - om inte samhällskulturen sätter käppar i hjulet för medborgarnas andlig utveckling (det enda verkliga "självförverkligandet").

Det är alltså ett uselt år för den som inte förstår mer av världen än den biologisk-sexuella nivån. Det som tycks ha blivit Sveriges inofficiella religion efter att ha dödat Kungahuset och gjort materialistisk konsumtion till massornas morot i utbyte mot en livstid av löneslaveri. Och därefter en skittillvaro som pensionär  - minns, den undertryckta ålderdomsplaneten Saturnus, vilken i samma andetag blir den förryckta svenska kulten av Ungdom och Fräschör.





Inga kommentarer: