Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 januari 2022

Granskning del 2: Sverigehoroskopets fundament Saturnus

Ännu en saga som får ett folk att vrida sina händer i ånger och önska att de tagit  en annan väg, trots att det är en omöjlighet - individer och folk är vad de är till följd av vad de varit. Efter bloggens introduktion av Plejaderna visar sig svenska folksymbolen Månens disponent Mars stå närmare den gråtande stjärnan Alcyone i Plejaderna än den sataniska Algol. Jag kommer av och till att upprepa detta tills amatörmissen - att bara hålla utkik efter ev. inflytanden från Regulus och Algol - är överspelad.

*****

Den första delen av granskningen av härskaren till Sveriges aktiva soltecken Vattenbäraren bestod av bloggarens idéer. Till grund för denna fristående uppföljning istället en hinduisk sajt jag haft bokmärkt några år. Bakom en sedvanligt haltande engelska verkar den innehålla genuina insikter om den konjunktion mellan Saturnus och Draksvansen/Ketu. Månens noder var länge en försummad del på Sideriska...

Den indiska sajten bekräftar att Sverigehoroskopet inte fullt ut går att förstå enbart genom observationen att Solen (individualiteten) i Vattenbäraren (kollektivet) ser ut som en självmotsägelse. (I synnerhet när man vet att hinduerna betraktar Solen och dess disponent, Vattenbärarens härskare Saturnus som ömsesidiga fiender.)

Den ena vill lysa ohämmat medan den senare är som en snål onkel Scrooge från Charles Dickens "En Vintersaga". Jag har använt liknelsen förr, men den krumma arbetsgivaren är en perfekt illustration av en dålig Saturnus som snålar, sparar och bara vill lägga på hög. 

För Sverigehoroskopet är redan den iakttagelsen intressant med tanke på vårt arv i det gamla Sverige, Fattigsverige, där tajta ramar var satta kring Solens förmåga att "leva loss" och ha kul - Solen är dock barnets och lekglädjens planet och i vårt horoskop lokaliserat till 5e huset för "god karma" (husets primära innebörd, lekfull kreativitet och barn kan betraktas som uttryck för god karma även i ett nationalhoroskop). 

Saturnus, till skillnad från Solen, handlar om kontroll, sätter (som Solen ser det) trista ramar och kräver resultat och nytta från sina medborgare. Kontrollerad utlevelse, sådant tycks budskapet bli med enbart den partiella analysen av Solen "ägd" av Saturnus. Och det stämmer bra med landets faktiska natur.

Men en full analys kräver inte bara medvetenhet som Sveriges spänning mellan snålhet och Solens glamorösa utlevelse, Saturnus konjunktion med Ketu får inte utelämnas. Hör här (mitt försök att snygga upp den indiska engelskan och addera några kommentarer som påminner om tänka på varelsen Sverige):

Både Saturnus och Ketu är naturliga illgörare och deras konjunktion eller yoga [sammanlänkning av något slag, t.ex. den glesare kombinationen då de delar tecken men står lång ifrån varandra, eller andra förhållanden som där Saturnus äger det tecken där Ketu befinner sig] är av dödlig natur.

Som vi sett [den indiska textens inledande stycken] är planeterna varandras motsats, Saturnus högst materialistisk och Ketu högst andlig. [Halshuggna lägre delen, Draksvansen, ses här ur perspektivet att själen efter svärdshugget befrias.] Konjunktionen av de två markerar början på en konflikt inom entiteten. Horoskopinnehavaren med denna yoga kommer att konfrontera ett VÄLDIGT PROBLEM i valet av livsväg.

Om Saturnus är en starkare kan en falsk vis människa födas. Varelsen förefaller vara andligt lagd, men är egentligen en stor materialist på insidan.

Denna yoga är farlig, innehavarna kan uppvisa en skenhelighet inför omvärlden men vara ytterligt materialistiska och syndiga i sitt handlande.

[Sverige som besserwisser, hycklare, eller som världssamvete och välgörenhetsproffs via public service men samtidigt säljer vapen till skurkstater och tar parti för USA, det mest orättfärdiga landet på jorden och också med tydliga drag av skönmålande psykopat bland världens länder.]

Är Ketu den starkare i konjunktionen kommer varelsen att tappa intresse för det materiella livet och välja andligheten. Men detta vägval kommer först efter stor inre konflikt eftersom både Saturnus och Ketu kommer att söka dra entiteten i sin respektive riktning.

Konjunktionen är värst i hörnhusen (1, 4, 7 och 10) där den påverkar varelsen kraftfullt och negativt. Om tre illgörare befinner sig i hörnhus (Kendra bhava) uppstår också Ormens Vrede (Sapra Dosha). i trigonala hus (5e och 9e) kommer konjunktionen att dominera individen antingen under medelåldern eller i ålderdomen beroende på placering, men kommer i båda fallen att seriöst hämma tursamheten i livet.

https://vedicakshat.com/2018/04/02/deadly-conjunctions-saturn-ketu/


Vad slags yoga "Ormens vrede" är, får den nyfikne leta svaret till själv, detta omen faller utanför astrologens ord visavi Sverigehoroskopet. Men eftersom landet har Saturnus/Ketu i 9e huset sägs vår nationella falskhet inte lika påtaglig. Det är dock svårt att jämföra med något. Hur illa hade vi betett oss om den legat i ett angulärt hus? Är det inte illa nog att leka världssamvete (hus 9 = samvetet) och samtidigt profitera på andras död vid inkomstbringande vapenexport?

Typiskt indiska astrologisajter är också att informationen alltid är så knapphändig och verkar tappa tråden på halva vägen. Här ges ingen förklaring till när Sverige bristande medvind inträffar - när varelsen är medelålders eller som gammal? Nu är ett lands åldrande inte som en dödlig människas, ta bara USA-horoskopet som är långt äldre än det "pånyttfödda" Sverige från 1974. Stycket kanske inte ens är tillämpligt på nationer... 

Som kompensation  finns istället dasha-systemet, läran om planeternas cykler där Sverige från hösten 2036 är på väg mot en käftsmäll i Saturnus period som heter duga! Möjligen kommer svenskarna att vara så avtrubbade att de blivit härdade efter 15 år under den horribla Onde Rike Mannen, den period som just nu rullat igång och där Eliten för att säkra sina tillgångar kommer att utarma folket än mer. Borta är medelklassen 2036, var finns bara Krämareliten (som nu sällat sig till de gamla Landägarna) och ett Sverige som i övrigt består av "hand-till-mun"-jobbare. Övre medelklassen har sedan länge flytt landet och möter nu sina öden (man kan aldrig fly sin Skugga!) andra världsdelar.

Minns att Saturnus period fr.o.m. hösten 2036 framkallar den naturliga illgörarens alla grundbetydelser: materialism men framför allt brist och nöd. Halshuggningen via Ketu kan faktiskt vara rena "barmärtighetsmordet", och avsnörningen av Saturnus innebär att Sveriges fåhövdade ledarskikt och verkliga elit (Solen) nu helt saknar Gränsdragaren Saturnus, Sverige har försvunnit från världskartan, kanske till följd av Naturens Vedergällning (iskyla över Sverige) eller kanske till följd av geopolitiska händelseförlopp. Allt beror på om Sveriges allierade USA går i spinn i ännu ett inbördeskrig. Då är fältet fritt för svenskarnas favoritmardröm att besannas: Ryssen tar oss. (Det man drömmer om händer förr eller senare, när drömmen "koagulerat" och tar fast form i det fysiska.)

Varför astrologen säger att Saturnus och Ketu bildar en konjunktion av dödlig natur, är säkert en följd av Saturnus som tidmätaren eller Liemannen och idén att demonens girighet (Drakhuvudet Rahu) möter sitt naturliga slut i Ketu. I Indien tycks det omdömet om avslutet i Ketu vackla. Södra månnoden betraktas alltjämt som en demon och en av astrologins naturliga illgörare men ändå smyger en del astrologer in tanken att den representerar befrielse för själen. Det är därför viktigt att avgöra om horoskopet antyder en spirituell varelse eller en falsk guru, som citatet varnar för. Den frågan måste besvaras för att veta hur Ketus "halshuggning" ska tolkas.

Sverigehoroskopets Vågascendent gör Saturnus till en verksam välgörare och planeten ligger i det lyckosamma 9e huset för landets högsta goda - dessa är goda omen. Samtidigt verkar 9e husets ägare ONT och korrumperar landets Elit. Niondehärskaren är handlaren/kommunikatören Merkurius (export/import!) en i sig verksamt god faktor ("isolationism är dåligt för landet") men i 5e lyckosamma huset omringad och influerad till det värre av astrologins båda ledare: Solen och den stora rikedomens Jupiter, båda "verksamt onda". Sveriges själva själ (Solen i sitt naturliga femte) är alltså att berika sig själv på omvärldens bekostnad. Som nation är Sverige en självisk och slug fan!

Den insikten har ännu en gång dykt upp i aktuell statistik om svenskarna i relation till omvärlden om man väger in deras köpvanor som belastar andra länder med inverkan på natur och klimat, fast skulden ligger hos dem som köper billig skit från Kina och låter Merkurius frakta hit skräpet. Att väga in transporterna i bedömningen är nytt, men samma sak sades om svenskarna för bara några år sedan.

Då hette det att svenskens "fotavtryck" var helt orimligt i relation till landets ringa befolkningsmängd. Sverigehoroskopet bekräftar detta i jakten på "god lycka" i 5e huset: där korrumperas Merkurius som resenären och transportören å det grövsta av att befinna sig mellan de verksamt onda Solen och Jupiter - astrologins primära överhetssymboler.

Därför stämmer det bara delvis att Sverige åtnjuter "god lycka", men landets styrning och medborgarnas beordrade levnadsmönster - jobba för att konsumera - förstör samvetet i 9e huset - mellan 5e och 9e finns nämligen en ömsesidig reception (Saturnus i 9e äger 5e och Merkurius i 5e äger 9e) - ett av skälen till att den här bloggen kallar Sverige en "korruptionsmaskin" på Jorden.

Här ses en komplex förvirring i det svenska kynnet, om man är lokal eller en global jetsettare. Minns hur svenskarna i många år tränade via billiga charterresor till soliga länder för att uppnå denna grad av inbillad storhet på individnivån (5e huset). I verkliga världen (9e huset som "utlandet")  ser Sverige inte så märkvärdigt ut. Saturnus och Ketu är en "dödlig kombination" och Sveriges brott med världssamvetet i formen av den högre andliga morallagen är närmast totalt! Sanatana Dharma och landets grad av anslutning till andevärldens "blueprint" för jordiskt liv utläses av 9e, så även om ägaren Merkurius är en verksam välgörare för ett land som spelar Vågens rollspel (balansen, rättvisan, jämlikheten), så avslöjar ett djupare studium av nationalhoroskopet att detta bara är en sminkad yta. 

I verkligheten har Sverige två masker. Den sämre sidan är en förespråkare för nationell egoism, i EU-frågor har jag upplevt (utan nämnvärt politiskt intresse) hur landet söker få till beslut som gynnar de egna intressena. Sveriges haltande psykologi och oförmåga att få med Folket (Månen) i ledarskapets Orättfärdighet ligger säkerligen bakom vårt kluvna medlemskap i EU och samtidiga vägran att anamma Euro som vår valuta. Lågsvensken kan bara "pengar" - det är allt Överheten lärt ut, och därför blev protesten från folket ett nej till den främmande valutan.

Den indiska astrologens betoning av de olika utfallen beroende på vilken av Saturnus och Ketu som dominerar, har fått sitt indirekta svar. I Sverigehoroskopet ägs Solen i kraftfull position i 5e av Saturnus. Men eftersom Ketu inte äger några hus finns inget som talar för den ens som andlig frigörare. Jag tror fortfarande de astrologer som spiritualiserar södra månnoden på detta sätt har fel. 

Det är ett givet att norra månnoden uttrycker den sublunära demonens avund på de eviga gudarna och fula trick för att stjäla sig själv odödlighet (och slippa vara ett lunärt eller naturens säsongsblomster), men denna låga drivkraft saknar logisk konsekvens i "en helgonlik förlossning från världens simpelhet". Den dystra läsarten om att Rahus girighet straffar sig vid Draksvansen är mer i harmoni med myten som helhet. En tilltagande andlighet under livsödets gång och som motiverar Ketu att agera som "fjärilens födelse ur larven" måste bero på andra faktorer i ett horoskop. 

(I anslutning till Ketu som kapandet av de jordiska banden tänker jag på läkaren Raymond Moody som senare berättade att han utelämnat vittnesuppgifter från sitt pionjärarbete om Efter döden-upplevelser. Det rapporterades inte enbart om "tunneln mot Ljuset" och återseendet av vänner och bekanta på Andra sidan utan även om själar som kantade tunnelresan och som "gått förlorade på vägen" och var fast "ute i mörkret"! "Utgången" via Ketu kan således inte alls förutsättas vara någon indikation om andlighet.)

I sig är Ketu bara den beska eftersmaken av en världslig människas förvirrade sätt att söka odödlighet (eller i Ateistsveriges fall: pseudo-odödlighet - "shop until you drop"). Indiens myt om hur skuggplaneterna Rahu och Ketu kom till är helt enkelt en motsvarighet till vårt "högmod gör före fall" eller den själsliga sjukdomen hybris. Sverige FÖDS 1974 med ödet att en dag få betala för sin bekämpning av det gamla Fattigsverige (Ketu som undertryckare av Saturnus som fattigdom). 

Men det var inte byggande av välfärd för befolkningen (före 1974 års horoskop) som är problemet utan det faktum att Eliten aldrig var med i socialdemokratins projekt. Det är den svenska Elitens 5e hus som återverkar negativt på 9e huset och motiverar idéer om ett samvetslöst och hycklande land som visar omvärlden falskhet och i retur skattas mycket lågt. Och Svenska institutet lär inte kunna måla över den bilden eftersom den är sann.

*****

 

PS. Citatet från den indiska astrologisajten är bara en liten del. Mer sägs sedan om Saturnus/Ketu men detta inlägg skrevs direkt efter det översatta partiet. Nyfikna kan mycket väl hitta fler tankar hos den hinduiska astrologen som passar in på Sveriges karaktär och beteende. Redan första meningen efter det översatta berättar att Saturnus och Ketu indikerar "förfädernas förbannelse". Det bekräftar totalt vad Sideriska ringat in genom att gång på gång återvända till Fattigsverige varur vårt nya historielösa land framsprunget. 

Visserligen har jag pekat på den undertryckta och förnekade förhistorien om våra enkla rötter (i materiellt hänseende) utifrån det 8e husets budskap, men att även Saturnus visar samma tema, är exakt som astrologin fungerar. Ju fler omen som pekar i samma riktning, dess troligare är att man hittat ett viktigt motiv. Den som läser vidare några meningar kanske ser varför tv-serien "Det Okända" (tvätta bort spöken olika lokaler) blivit en sådan svensk långkörare!


Tillägg

Efter att denna historia författats under fredagsförmiddagen övergick bloggaren till andra ting. Tidigt på eftermiddagen varnades plötsligt för "ryska hotet" i AB - en uppenbar synkronicitet. Jag vet inte vad saken gäller / har inte läst något än, men jämfört med dasha-prognosen skriker pojken "vargen kommer" alldeles för tidigt.


Man kan tänka sig att Sverige planetära period med start hösten 2036 kan komma att gestalt sig både såväl genom rysk framryckning mot mer land och som en Naturens köldchock (mitt under den globala uppvärmningen - "different strokes for different blokes"). Men den svenska mardrömmen om ryssens vedergällning för gamla Storsvenska fulheten kräver som sagt att USA först drullat till det och tappat fotfästet i världspolitiken till följd av den nya inrikespolitiska oron. Rovkapitalismen kommer totalt att degradera det amerikanska folket. Efter det inbördeskriget har inte USA något mer att säga till om den globala framtiden. 

Två inlägg taggade "Förenta staternas planetära cykler". Det ena frågar om polisen som kvävde den svarte George Floyd ha varit början på ett inbördeskrig. I den texten finns en spekulation om en tidpunkt bara kort före Sverige möter sin Lieman - kanske den svenska skräckfiguren Ryska Björnen. 

(Notera hur SvD just nu i en propagandatext maskerad som historia hyllar SAAB:s vapendivision och flygplansmodeller genom åren - förmiddagen såg även halvklart inlägg i den frågan. Kommer senare.)

Kanske den tiden i USA inte alls ser deras sista krampaktiga krigsförklaring mot hela världen utan bara betecknar landets sista suck... På den här generellt spekulerande nivån ser men inte mycket, men samtidigt är astrologins förmåga att korrekt förutsäga stora händelser inte den bästa: specialister med extremt intrikata tekniker har ofta sett rätt dumma ut när t.ex. astrologiska prognoser för så  obetydliga ting som en valutgång kommer på skam. 

Jag har aldrig roats av mänsklighetens vilja att slippa religion och genast själv försöka simulera gudomligt förutvetande (gr: pronoia). Som typiskt femtehusbarn (Solen, Mars, Merkurius) leker jag mest med lärosystem och prövar möjligheter. Sideriska är därför av begränsat värde för fundamentalister eller dem i behov av orubbliga normer för sina liv.

PS2. 

Okej, jag skummade en aktuellt nyhetstext Larmet just nu gäller Ukraina och ryssen som tröttnat på att USA-imperialismen omringar bjässen från alla håll och kanter. 

Magdalena Andersson visar sig redan en besvikelse, kanske fiasko som inte kan läsa världshistoriens större rörelser och framför allt inte ser skillnad på rätt färd och Orättfärdighet. Men vem är förvånad som Sverigehoroskopets 5e härskarhus ser ut?

(5e tillhör kungen och 10e hans världsliga makt. Sverigehoroskopet tecknar demokrati i 10e eftersom det är folkets Måne som äger huset, men många tidigare inlägg har diskuterat hur de onda Sol-Jupiterianerna i 5e lever i en annan verklighet än det 10e riksdagshuset där folket får leka skendemokrati...)


Inga kommentarer: