Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 januari 2022

Ukrainas parodiska frihetsfanatism

Politik är för dem som inte sett eller ens söker de högre sanningarna. 

Det hörs i Sverige just nu. Med helt andra intressen än politik ritar jag därför motvilligt om Ukrainas (pånytt-)födelse 1991 för de sideriska planetpositionerna. 

Väst har uppenbarligen på allvar bestämt sig för att Ryssen är fienden och inte det egna inre själsvirket.  Projektion på andra av de egna demonerna är namnet på spelet.

Faktiskt, Ukrainas horoskop är närmast löjligt orealistiskt i dess ensidiga betoning av temat individuell frihet. Landet är därför en tacksam projektionsyta för andra som känner sig klämda och betryckta inom sina system men inte klarar att erkänna det.


Överdriven ELD kan vara en bra grund för fanatiker, idrottsmän, "eldsjälar", eller "utomhusfolk och frisksportare" i största allmänhet. 

Fanatikern är en verkligt farlig typ för sina omgivningar, och det är förmodligen det Putin insett eftersom galenskap som Ukrainas "orange" (Eld !!!) revolution 2014 knappast går att tolka som socialt friskt beteende i ett större sammanhang där man visar sina grannar respekt. Svenska medier kommer aldrig att medge detta, men USA och EU är bufflarna i det här spelet. (Bara bloggarens åsikt, inga nattliga samtal från Putin har ägt rum.)

Visst ser 9e huset förnämligt ut ("Gudens plats" enligt grekisk-romersk astrologi) och det mesta talar för detta självsvåldiga Lejon och dess samvete (9e) eller möjligen ambitioner om att expandera och bli mer än sig själv (9e står också för Utlandet som kan fungera som metafor för att Ukrainas målsättning är att transcendera sig självt, överskrida sina av Ödet satta gränser).

Nionde har inga extrema illgörare. Solen är visserligen neutral och lätt negativ för hinduisk astrologi, men det beror mest på att den liknas vid hårt arbete under det skoningslösa solljuset - hettan! Men båda (naturliga) välgörarna Venus och Jupiter befinner sig i Lejonet och det influerar kappvändaren Merkurius (intellektet) till att också uppleva sig som sin egen herre. (Lejonets och Solens dödssynd är superbia - arrogant högmod!) 

Problemet är att detta övermaxade 9e hus redan har gått överstyr på den triviala ego-nivån: Skyttascendenten anknyter via sin härskare Jupiter till total och oinskränkt frihet (och är därför en perfekt symbol för marknadskapitalismens orealistiska utblick - exakt den ohållbara utblick som Ukraina nu hungrar efter).

Men det är inte Jupiter som är primär bov utan demonen Rahu exakt på ascendenten. Detta är demonens huvud som hinduerna beskriver som en simpel demon (hemmahörig i den irrationella själens orena atmosfär). Trots (eller kanske pga.) sin låga position vill demonen bli som "gudarna" och stjäl deras odödlighetsdryck. 

Notera hur ELD bland sinnesförmögenheterna står för VISUELL FÖRMÅGA. Man behöver inte vara ett snille för att förstå hur Ukraina TITTAT på västvärlden och hungrig som ett lejon vill ha samma sak för sig själv. (Putin ser längre och fattar att en så låg och demonanfäktad nation bjuder in tusen Nato-demoner ytterligare.)

Även om Rahu/Drakhuvudet hungrar av åtrå och "mäta sig med" är det viktig att dess fundament (här ascendenthärskaren Jupiter) fungerar väl. Det kan ta udden av demonens värsta sidor, även om båda månnoderna i grund är och förblir "illgörare". Därför nöjer jag mig med att tolka horoskopets fanatiska ensidighet som "individuell frihet" (Lejonet är zodiakens mesta individualist - i 9e huset blir det dessutom "dess högsta goda", vad landets själ (Solen) måste göra för att vara sig själv trogen. Ukraina är alltså inte viljefritt, Ödet har destinerat det till att bete sig som en odisciplinerad barnunge som inte klarar någon som helst auktoritet över sig (och som ett kortsynt barn är det därför redo att låta sig kontrolleras av EU).

Ukraina efter frigörelsen från gamla rollen som republik inom Sovjetunionen har ett omoget och orealistiskt horoskop, och trots att Elden här tycks "ren" (omixad med annat element) och idealt sätt perfekt, finns det något orealistisk över denna frihetslängtan. Det ser ut som ett skolboksexempel men (eld-)skenet bedrar.

Man måste också väga in att detta pinsamt enkla horoskop bara består av 2 av de 4 elementen (astrologin favoriserar normalt en balans, med lite av varje). Och det värsta är att det andra elementet är Jord, Eldens värsta antagonist eftersom den visuella Eldens hunger är oändlig (naturlig eld förbränner allt i sin väg och stormar vidare). Jord är den döda solida massa som sätter P för den gränslösa visionen, alternativt svedd mark som elden redan dragit över och förstört i sin frihetsdrift. Psykologiskt kan Eld och Jord i samma horoskop urarta så långt som till våldsverkare, kvinnomisshandlare och liknande uttryck. Lejonet är som sagt kungen av individualism och kan ha påfallande problem med andra om den inte får vara ensam herre på täppan.

Här skär sig Ukrainas fantasier om att bli en dominant rejält eftersom folket inte har samma åsikt som dem som driver på i frågan om anslutning till Väst. Månen står i realistisk JORD, i stabila Stenbocken och har ingenting till övers för landets ledare och dess högtflygande (rent Rahu-demoniska) planer på en anslutning till Väst. 

Det finns (som så ofta) inga aspekter eller band mellan Folket (Månen) och ledarskiktet (Solen) och det faktum att elementen stör sig mot varandra, understryker ett hårdnackat (Saturnus) och konservativt folk (Stenbocken och Saturnus är "retrotyper", som gärna blickar tillbaka på det som varit och fungerat.)

Man ser av Saturnus och Månen i 2a ekonomihuset att Ukrainas folk är fattigt, men ledningens eldiga ambition om att expanderas biter ändå inte på det! Jag medger gärna att jag inte kan ett dyft om den forna delen av Sovjet och jag var lika mycket idiot som någon annan i väst när jag hörde om den "orange revolutionen" och trodde det var den allmänna opinionen. 

Men inför det här horoskopet och dess folkliga sentiment inser jag att rapporteringen då var västerländskt skev - se det orealistiska utlandshuset (nr 9) igen. Folket står förmodligen Putin närmare än sitt eget EU-hungrande toppskikt. Missa inte att ELD/JORD-friktionen drabbar även landets 10e makthus så inte ens Ukrainas politiker verkar värst eniga om Väst som en välsignelse. Mars i 10e tyder på att det går hett till i deras riksdag och att frågan om Övermakt är infekterad från första självständiga dag. 

När astro.com kort sammanfattar landets historia är det förstås Väst som talar: "Over 90% of the population approved of independence in a referendum vote held on December 1 (1991)". Det stämmer säkert, men beskriver bara de första soldagarna i livet INNAN bebisens förmåga till reflektion kickat in. Månen ÄR reflektionen av solljuset eller människans förmåga att fylla sinnet med både sensoriska intryck och mer eller mindre relevanta minnen. Ju äldre barnet Ukraina blir, ju fler soldagar landet genomlever, dess större kommer Folkets/Månens resistans mot den pådrivande (solära) frihetsfanatismen att bli. (På Månens inre teaterscen verkar dessutom intellektets Merkurius, men den gör inte entré förrän barnet blivit lite äldre.)

Tillagt den 29 april 2022. Efter att ha läst på lite bättre, förstår jag nu bättre Ukrainas styrande planet Rahu - den står frankt talat för det extremhöger-slödder - "ultranationalisterna" (USA-finansierade, på detta lands sedvanliga sätt när man kuppar sönder misshagliga regimer).

Det var dessa som drev fram revolutionen snarare än de mildare protestanterna. Rahu indikerar det som gått överstyr och som är extremt och mot den universella rättsordningen. Här är en intelligent sammanfattning av en amerikansk vänsterintellektuell sajt:

[E]ven NBC was admitting that “right-wing militia-type toughs are now one of the strongest factions leading Ukraine’s protests.”

What was meant to be a revolution for democracy and liberal values ended up featuring ultranationalist chants from the 1930s and prominent displays of fascist and white supremacist symbols, including the American Confederate flag.

https://jacobinmag.com/2022/02/maidan-protests-neo-nazis-russia-nato-crimea


*****

Vad säger då Ukrainas planetära ödescykler om den aktuella krisen med ryska soldater i närheten? Kommer de att gå över gränsen? 

Tillägg. I februari 2024 insåg bloggaren att ett nytt nationalhoroskop i praktiken gäller. Ovanstående har visst värde men prognoser bör baseras på konstitutionen från 1996:

https://siderisk.blogspot.com/2024/02/ukrainas-konstitution-berattar-fel-tid.html

Det är svårt att missa i vilken cykel den orange revolutionen inträffar: samtidigt som ascendenthärskare Jupiter är aktiv (och därför också den hungriga demonen i 1a huset). Ukraina DÅ har paralleller till Sverige som under profithungrande Rahu förstörde vår vård och skola (det var med Sveriges Rahu-cykel den här bloggen började intressera sig för det hinduiska systemet). Sverige genomgår f.n. sin ONDA JUPITER-CYKEL där "försvarat av Gotland" redan tornat upp som typiskt exempel på Jupiter som frihet (kontra Saturnus som bundenhet i en större helhet).

Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Mar:  1988-11-04  -  1995-11-05
 Rah:  1995-11-05  -  2013-11-05
 Jup:  2013-11-05  -  2029-11-05
 Sat:  2029-11-05  -  2048-11-05
 Mer:  2048-11-05  -  2065-11-05
 Ket:  2065-11-05  -  2072-11-05
 Ven:  2072-11-05  -  2092-11-05
 Sun:  2092-11-05  -  2098-11-06
 Moo:  2098-11-06  -  2108-11-06

Putins klarspråk till presumtiva Nato- eller EU-anslutare sker bara några år senare i samma Jupiter-cykel. Detta visar vad indierna redan vet: storcykeln är för lång för att man i stridens hetta ska kunna se "tidsandan" tydligt. I backspegeln kommer världen att kunna säga: "Håhå jaja, det var det ostyriga Ukrainas ungdomsår och orealistiska syn på frihet."

Men här och nu måste man borra ned till första sub-cykeln för att om möjligt få se hur revolutionens ysterhet plötsligt vänt till "hot" om att bli annekterad. Här är Jupiter-periodens mikro-cykler:


 Jup MD:  2013-11-05  -  2029-11-05

  Antardashas in this MD:

  Jup:  2013-11-05  -  2015-12-23
  Sat:  2015-12-23  -  2018-07-05
  Mer:  2018-07-05  -  2020-10-11
  Ket:  2020-10-11  -  2021-09-17
  Ven:  2021-09-17  -  2024-05-15
  Sun:  2024-05-15  -  2025-03-03
  Moo:  2025-03-03  -  2026-07-05
  Mar:  2026-07-05  -  2027-06-10
  Rah:  2027-06-10  -  2029-11-05

Den lilla välgöraren Venus påminner om att allianser/giftermål numera sorterar under den här planeten. Det är en feminin planet och natten dess tid. Placeringen i det typiska dagtecknet Lejonet är därför inte optimal. Dessutom är Lejonets Sol så oinskränkt (och Själv-uppfylld) att det inte är möjligt för Venus att behaga sin Herre! 

Det vore därför naivt att tro den här perioden per automatik var lyckosam. Utifrån den alltid expansionslystna Skyttascendenten är Venus relativa stiltje (balans, harmoni, fred) inte ens önskvärd. Ukraina självt (eller västliga påverkansgrupper) tar aktiva steg för att rubba landets harmoni. 

Det är detta västmedier kallar Ryssens truppuppbyggnad. Astrologin säger istället att detta bara är en följd av Ukrainas eget solära högmod och oförmåga att förstå eller korrekt värdera Venus. Ukrainas ledning är helt enkelt fanatiker och Putin har helt klart upptäckt att de är ett hot mot Rysslands långsiktiga stabilitet.

Vad en "verksamt ond" Venus kan tänkas innebära för Ukraina bortom den innevarande spänningen, har jag tyvärr inte nog erfarenhet av geopolitisk astrologi för att yttra mig om. Men inlägget har ändå visat ett och annat om Västerlandets inbillade senaste "skyddsobjekt"...


PS. En hård kritiker till Ukrainas födelsedata hittade jag i den här artikeln. Enligt den västastrologi han använder passar tydligen datumet 1/12 ("folkets bifall") bättre, men så intresserad av världspolitik är nu inte undertecknad att han ägnar dagar till att utvärdera konkurrerande kartor för en futtig rörelse i tiden...


Inga kommentarer: