Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 februari 2024

Ukrainas konstitution berättar: fel tid, fel plats

En politisk astrolog nämner i förbigående att en ny konstitution eller motsvarande förändring av landets status i världen innebär ett nytt horoskop (men inte tillägg till befintlig konstitution). Det finns därför anledning att skrota den hysteriskt frihetsfixerade karta bloggen använt hittills och övergå till 1996 års konstitution. Och sanningen är att den "nya" kartan perfekt beskriver hur omöjligt företaget var. (Självständighetskartans Rahu stigande i öster har en girighet som sticker i ögonen). 

Det nya horoskopet visar tyvärr ett land vars Rahu-ambition kommer på skam och istället blir känt som ännu en av världens ödelagda krigszoner. Men det finns likheter med oberoende-horoskopet, jämför bara Lejonet runt tredje graden i båda kartorna.


Eftersom här finns ett klockslag för konstitutionens ikraftträdande ett ord om källan. Konstitutionen i sig är oproblematisk:

https://www.refworld.org/legal/legislation/natlegbod/1996/en/42875

Men för den oändligt viktiga tidpunkten blir det en fråga om källans trovärdighet. Texten jag hittade efter en del googlande är i mina ögon högst trovärdig och ytterligt detaljerad, men bedöm själv:

https://news.yahoo.com/10-interesting-facts-ukraine-constitution-094300160.html

Accepterar man Lejonet i öster, vilket man bara behöver tänka "Zelenskij", skådisen och dramatikern för att göra. Särskilt i förening med ascendenthärskaren Solen i 11e intellektualiserande Tvillingarna i 11e ideologihuset. Nationalism eller "ukrainskhet" har blivit en ideologi för de som driver oppositionen mot Ryssland, men är en komplicerad plattform. I Tucker Carlsons Putin-intervju nyligen gav den ryske ledaren ett enstaka exempel från kriget - en sann berättelse, underströk, han. I historien stod ryssen stod mot ukrainaren, vapen i händerna och de talade till varandra ... på ryska. (Jag avstår från att återge berättelsens slut.) Kommunikationen (Tvillingarnas tecken) visade att ryssen lever och finns på insidan som ukrainarnas verkliga identitet (Solen) om man går djupare.

Men Ukrainas livslinje (Månen-Solen-Månen / ingång-liv-utgång) med en så kluven identitet, är inte vacker! Månen i Skorpionen synkar illa med Solen i Tvillingarna. Tecken i 150-graders inkonjunktion, med indisk terminologi "6-8-förhållandet" som hämtar sin betydelse från 6e olycks- eller fiendehuset och från 8e dödshuset. Landets livslinje är skakig, även om enstaka omen ofta är överdramatiserande när man tittar på utfallet. 

I det är fallet är det dock illa och det framför allt eftersom Månen också står för rikets inre affärer  och är så uselt konfigurerad man kan tänka sig! Månen är "fallen" i Skorpionen på samma sätt antikens alla filosofer och religioner som fattat något vet att den biologiska reproduktionens eller Naturens domän inte är för den verkliga människan som är ett andeväsen. Att vår tid talar om "geopolitik" visar hur lågt den är arten sjunkit genom någon märklig de-evolution som satt geologin och sällsynta jordarter i första rummet för en materialistisk teknokrati som kan bli den här mänsklighetens död.

Men det är Skorpionmånens härskare som avslöjar hur oturligt detta Ukraina var. Månen står till att börja med i 4e huset för nationens hem eller hushåll (eller inrikes affärer) och när Mars från makthavarens 10e hus drabbar Ukraina, då är det rakt in i landets inrikes angelägenheter. Missa inte att Mars och Venus står i konjunktion, samma förening av Krig och Fred i förvirrad blandning som hos Adolf Hitler (men i annat tecken).

Att Venus är retrograd sägs försvaga fredsviljan, men jag har aldrig studerat det ev. "retrograda beteendet" hos planeter. Att en planet skenbart fryser i sin bana och en tid ligger "stationär" (innan de börjar backa i zodiaken) är dock en klassisk astrologisk varningssignal som kommenterats på bloggen i något sammanhang.

Håller man i tanken detta krigiska omen om en annan krigsherre än Ukrainas eget parlament (eller även inom det egna folkets representation?) och kombinerar med hur skev och på kant Månen är med Solen, då ger kartan en god bild av ett korkat och lättkorrumperat land USA trodde man hade i sin fick i sin egen dåraktiga kamp mot "röda faran" (snacka om att USA sitter fast i gamla vanföreställningar, livrädda för arbetarnas inflytande via facken).

På ett djupare plan indikeras i 8e dödshuset att detta är samma gamla Centraleuropeiska instabilitet som vanligt. Saturnus indikerar historiens gång och ond karma (8e) som en varaktig kedja av händelser som inte rubbas av att det unga landet jobbar i "flera dagar" med sin nya konstitution. Den som känner sig hemma med symboliken kan inte missa "halshuggningens" Ketu (södra månnoden) vilket är ett viktigt dödsomen här eftersom Månen dessutom ligger perfekt i ett av kartans fyra hörn, det södra.

Även om bloggaren påtvingats politisk astrologi, ett ämne han aldrig varit intresserad av, är det klart att världen nu geomgår sin GEO-era, den svartaste av alla tider innan arten aningen utplånar sig själv ännu en gång, eller hittar det perspektiv på jordelivet som särskilt Sverige sökt mörka, så tydlig genom den ruttna 9e filosofi- och religionshuset i nationalkartan. Detta hus rymmer för övrigt Ukraina-kartans löfte om halshuggning och död-

För Sveriges del fungerar symboliken lite annorlunda: här handlar det om att vi halshugger oss själva genom vår materialistiska livsstil som kräver undertryckandet av Dödens realitet, jämte en viss historielöshet, framför allt ointresset för Saturnus hårda slit att avtäcka de långa tidslinjerna, dem Putin så tydligt ville betona genom att börja sin intervju med att ryssen börjar sin historieskrivning med någon gammal svensk viking. 

Här klargjorde Putin perfekt vad historikern Peter Frankopan i The Silk Roads inte riktigt lyckades förmedla till en ignoramus som undertecknad. Vikingarna var "the Rus" rätt omgående i hans skildring men Putin gav kort och koncist den språkliga roten i ett gammalt kunganamn). Inte konstigt att svenska hökar är som galna i denna tid, det är deras eget blod de hatar. Sverigehoroskopet visar definitiva tecken på folkets kollektiva "blodsjukdom". Månen i Väduren i händerna på "den Andre" (7e huset) och vädurshärskaren Mars i 8e dödshuset. 

Obs. det är Månen som handlar allt flytande inkl. blod i hinduisk astrologi, inte "blodröda" Mars. Men planeterna har en släktskap eftersom Mars negativa härskarläge i Skorpionen anknyter till Vatten-elementet inte mindre än vardagligt tal om blodet som någon slags minsta gemensam nämnare. Det kan vara så trivialt som inskränkta familjer som peppar varandra till sammanhållning med "blod är tjockare än vatten" eller bisarrt efterbliven nationalism. Sverige efter Sverigedemokraterna visar hur dekadent Sverige förmodligen alltid varit, som det ofta blir med avsides liggande trakter som inte hänger med världens gång.

Tidigare egenomgång av Ukrainas planetära ödescykler måste revideras utifrån tesen att nationen startar om vid en ny konstitution.

Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Jup:  1981-02-06  -  1997-02-06
 Sat:  1997-02-06  -  2016-02-07
 Mer:  2016-02-07  -  2033-02-06
 Ket:  2033-02-06  -  2040-02-07
 Ven:  2040-02-07  -  2060-02-07
 Sun:  2060-02-07  -  2066-02-06
 Moo:  2066-02-06  -  2076-02-07
 Mar:  2076-02-07  -  2083-02-07
 Rah:  2083-02-07  -  2101-02-07



Merkurius period? Den planeten fördes inte ens på tal i snabbtitten. Men den är också svag i ett allmänt svagt horoskop. Dessutom är den viktig som Solens disponent/fundament. Astrologin kräver hopplöst många tolkningar och avvägningar fram och tillbaka, men Solen är i psykologiska termer en solipsist och tydligt solära individer är sig själv nog tills världen visar att det finns fler intressenter. Teaterpresidenten Zelenskij är nu så inne i sin roll som heroisk krigsherre att han kanske aldrig vaknar upp ur sin dröm.

Börja med en återblick, bloggen har faktiskt ett inlägg om Zelenskijs svaga Merkurius:

Zelenskyj måste förstöras, han saknar brobyggarförmåga

(Detta är ingen förtäckt "Putin-blogg", rubriken bygger på bloggarens astrologiska färdigheter och en allmän känsla av vad tiden och världen rör sig i för riktning.)

Merkurius i Ukrainas konstitutionskarta är med hinduismens generösa regler för konjunktion  indragen i den mest primitiva buffelkonfiguration som tänkas kan: Ukrainas maktutövning från 10e huset kan inte helt skyllas på externa aktörer (Väst). Något måste landets egna statsmän ändå bidra med i termer av intellektuell (merkurisk) verksamhet. Och då är vi tillbaka till nationens undergång igen: Mars/Venus som förstör landets inre (Månen). 

Den redan så vacklande livslinjen (Måne-Sol-Måne) blir naturligtvis inte ett dugg bättre av att den flimrande livslågan (Solen) i sig har ett fundament (Merkurius) så vanvettigt dåligt i termer av maktutövande. 

Se hur bloggens prognos om Zelenskijs oduglighet som brobyggare förstärks hundrafalt av det nya nationalhoroskopet. Men det krävs stillhet i sinnet och god kunskap om astrologins symboler för att höra hur de talar och avkodar sig själva. Här har bloggaren bara lyssnat inåt och låtit fingrarna svepa över tangentbordet. Horoskopet har berättat om sig själv och råkar händelsevis visa vilken lögn den västerländska krigspropagandan är. Ryssen kommer att ta tillbaka områden som ur det långa perspektivet är ryska, det är klart utifrån det här sargade horoskopet.

Nu, kanske någon invänder, är faktiskt krigaren Mars en "verksam välgörare" för den som upplever sin roll vara Lejonet, Mars-ägda Väduren ockuperar ju det "bästa huset" det 9e Dharma-huset för den väg nationen har att gå. Men det är nu den världsliga astrologin växlar över till esoterisk astrologi. Vem rankar högst ur det gudomliga perspektivet, Krigaren eller Älskaren? Båda kompletterar varandra menade den grekiska filosofen Herakleitos. Men det är inte alla civilisationers yttersta svar. Och definitivt inte för den kosmiska Människan, den arketypiska basen för vårt släkte. Om Venus härskarläge i Vågen har en del sagts i nyliga inlägg. Venus, essentiell Luft, i Luft-tecknet Vågen, Människan som art är dessutom Paradiset den dag den når global självkännedom.



Inga kommentarer: