Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 februari 2024

Sverige, fånge i Platons grotta (Om månnoderna)

Ett inlägg som passar väl efter upptäckten av romerska kejsar Hadrianus nästintill perfekta horoskop: såväl rationalitet som känslomässighet på rätt platser. Men också en återblick på vad tvärtomlandet Sverige ägnar sig åt: promovera en röra - känslor riktade mot vanföreställningar om verkligheten.

*****

Jag är medveten om min egen adjektivsjuka och suddar ut överflödiga bestämningar varje gång jag blir medveten om dem. I förra inlägget klagade jag över det insidiösa journalistbruket av "FULLSKALIG invasion" av Ukraina från Ryssens sida trots att det bevisligen inte är fråga om någon sådan. Ryssen har lyckats klänga sig fast vid en femtedel av landet och där har det stannat.

I en av DN:s allt färre fritt läsbara artiklar i detta akuta stadium av det kluvna Sverige (i fattiga eller vällevande eller rent av rika), ser jag nästa fall av adjektivsjukan. Det handlar om det här landets förmåga att sjösätta stora infrastrukturella projekt:

”Svensk politisk historia: strid och samverkan under 200 år” heter statsvetarprofessorn Tommy Möllers standardverk. Titeln är ett nålstick mot idén om Sverige som samförståndets förlovade land, där rationella och kompromissvilliga aktörer alltid sätter landets gemensamma och långsiktigt bästa först. I viktiga perioder har det varit så. Men i andra har det varit konfliktfyllt.
Hur poänglöst är det inte att förklara de perioder varit viktiga där det rått avsaknad av konflikt? Det är ju en ren truism och ett slöseri på ord när själva utgångspunkten var bokens ämne. Dessutom kan man invända att konflikt ofta är en stimulans till förändring (i det gamla Kina förordades revolutioner som ett sätt att vägra ut dynastier på deken). Minns den grekiska filosofen Herakleitos syn på tillvarons två urkrafter Strid och Kärlek vila växelverkar och driver tillvaron.
 
Den finns inskriven i astrologin främst genom oppositionsparet Väduren och Vågen eller Mars och Venus. I väst är de knutna till vår- och höstdagjämningarna och även om den här bloggaren valt den zodiak som hålls på plats av fixstjärnorna och inte relationen dag/natt, finns i den jordbundna, tropiska zodiaken kopplingar till andra tankar som byggt upp den föreställning om världen även den nutida människan lever inom (en tankefiktion) även om vi inte längre tänker på det. 
 
"Det är en tunn linje som skiljer kärlek från hat" var en poplåt som de av viss ålder kanske minns i The Pretenders coverversion från 1980-talet. Men frasen skulle lika gärna kunna syfta på Herakleitos eller på den stundom briljanta skärpan hos människor med planeter i opposition mellan Väduren och Vågen (men tyvärr heller ingen brist på obalanserade extremister om oppositionen innefattar för just det födelseögonblicket "dåliga" planeter).
 
H&M-direktören Helena Helmersson kastade nyss in handsken efter fyra år av hopplöst svag krishantering och varningen stod i födelsehoroskopet i formen av en Eld/Vatten-konflikt mellan Mars och Venus (hat och kärlek). Det kan göra det hett om öronen men här dessutom i knölig brist på integration. Även om de "planetära relationerna" som hinduerna har utöver ett magert grundschema (konjunktion, opposition och några till) ibland nästan inte märks, är Mars och Venus i så kallad 6-8-relation eller förhållande. Den ena i sjätte "olyckssteget" från den andra och den andra i åttonde "döds-läget" till den första. 
 
I avgående VD:ns fall är osynken mellan dem svår eftersom Mars härskar i Väduren och därför är stark, självisk och utagerande (chefer från helvetet om i trängt läge?) alltmedan Venus i Mars-ägda Skorpionen begripligen är en ultimat dålig plats för Venus idealt friktionsfria sociala kompetens och förmåga att harmoniera eller sammanlänka det mesta. Men då måste Venus vara stark i sig och det är den inte med dessa två negativa faktorer från en underminerande Mars.
 
*****

Många ord det här, för att komma till sak. När jag läste DN-artikeln och såg boktiteln "Svensk politisk historia: strid och samverkan under 200 år" gick tankarna till Sverige-horoskopet (Regeringsformen 1974) vilket passande nog låter Vågskålarnas tecken stiga i öster. Vågen fick mig att acceptera tidpunkten för kungörandet som ett signifikant underlag för den alltjämt gällande fiktionen om Sverige, om vår jämlikhet och vilja till samförståndslösningar. Särskild avtalsrörelsen mellan arbetsgivare och fackorganisationer sedan arbetarna låtit sig luras och gav de gamla makthavarna fortsatt rätt att äga landet, även om det först är på senare år girigheten hos de redan välbeställda gått genom taket. Den socialdemokratiska andan dog med nyliberalismen som följde bara några år efter Regeringsformen '74.

Men det tar lång tid att lämna nybörjarstadiet och inte ens när jag summerade insikter av bloggskrivande i 2018 års"Folksjäl - som i en filterbubbla" hade jag tillräckligt många variabler - och rätt variabler - helt klara för mig. Framför allt visar sig misstaget av den 19-årige och nyfrälsta astrologistudenten att helt utelämna månnoderna. 
 
Först de senaste åren har ströläsning av hinduiska astrologer på nätet visat hur månnoderna har stor betydelse när man passerat den triviala astrologin som bara handlar om pengar, framgång och kärlek och på hinduiska och hellenistiskt vis håller människan för att egentligen var en själ, en från kroppen artegen livsform, osynlig men det som gör människan till en människa. Särskilt den av materialismen helt fördummade svenska vetenskapen använder alltid omvända världens språk och ser medvetandet som en följd av materians allt mer komplexa organisation. 
 
Månnoderna Rahu och Ketu har bara sekundärt betydelse för horoskopets grad av äregirighet. Men primärt tecknar de själens mognad och Rahus världsliga ärelystnad är själar som "faller ner" så att säga anammar Djävulens bakfram-värderingar som styr länder och hela civilisationer. "Halshuggningen" vid Ketu eller södra månnodens "Draksvans" är omvänt slutet på det sublunära inflytandet och en öppning för själens "väg upp" eller sökande sitt ursprung. (Draksvansens "väg ut" ur jordisk mentalitet fungerar sämre eller inte alls om dess planetära ägare har problem, noderna är dock "demonklassade".)
 
Det är en typisk koincidens och tidigare kommenterad att Sideriska startades kort in i bloggarens ödescykel i Merkurius (kommunikatören, i en äldre tid "gudarnas budbärare" och själv en gud). Trött på Sveriges förfall åldersdiskriminerande arbetsmarknad fattade jag för några år sedan beslutet att ta ut en så tidig pension som möjligt och valde hellre fattigpensionärens guldkantslösa liv än stå till detta lands förfogande där varenda politikerbeslut leder Sveriges bort från den framtid många redan ser. 
 
Kanske gjorde min tjuvstart som pensionär en förskjutning visavi den hinduiska cykel-läran för den "halshuggna" ödescykeln Ketu startade först i augusti 2022 och då hade jag redan varit pensionär ett år. Å andra sidan är de personliga cyklerna bara ungefärliga (de kräver exakt födelsetid). 
 
Merkurius cykel  föregick t.ex. den här bloggen med några år, men viktigast var att den rullade igång sommaren 2005, bara några månader efter min nära döden-upplevelse där jag huvudstupa föll över en kajkant och tillräckligt stort vattendjup för att vakna till flera meter under vatten. Den upplevelsen var ett "vakna upp" till ett mer meningsfullt liv än det skitliv jag haft. 
 
Men kontraster är meningsfulla så det krävs ett liv som löneslav för att bättre förstå och uppskatta intresset för antika filosofi som återvände runt 2005. Inne i cykeln tillägnad Merkurius (den vakna intellektualiteten) kom så i augusti 2008 nattdrömmen om "mötet med flygvärdinnan" (så merkuriskt det kan bli!) och genom dröminnehållet insikten om skillnaden mellan den tropiska och den sideriska zodiaken. Och sen, sent året därpå, bloggandet (när bloggande redan var lite passé).

Övergången till södra månnodens cykel 2022 kan mycket väl ha återspeglats i blogginläggen som hävdade att Sverige nu dött som land efter NATO-ansökan. Bloggarens medfödda Ketu befinner sig ju i 10e makthuset och kan i händelse av eget ointresse av makt eller politik läcka igenom något av hemlandets öden.
 
Ändå var utdömandet av Sveriges livskraft inte enbart Ketus inverkan på en individ. Pengar har varit en sådan fixering även för Socialdemokratin att landet sjunkit till nivån av krigsvapenexporterande skurkstat att alliansen med NATO-USA till sist  var självklar. Och detta är förstås raka motsatsen till en fungerande Ketu, en nod som opererare på själens nivå och inte bara beskriver jordiska ting den försvagar eller halshugger/eliminerar.
 
Andligen har Sverige valt de historiska förlorarnas sida i civilisationernas maktkamp och Sveriges svaga 9e filosofi- och religionshus fungerar inte som normalt tänk som platsen där man avläser nationens samvete utan beskriver istället dåligt samvete, ett dåligt samvete eftersom samvetet är halshugget eller försvagat. Ketu som borde indikera utträdet ur den sublunära och demoniska själens möjlighet att åter vandra "vägen upp" är bara nationens dåliga samvete och dess fostran av ofilosofiska konsumtionsmänniskor som också saknar kontakt med sina samveten! Detta förstod jag bara vagt så sent som 2018. Filosofisk astrologi ger Sverige ett rätt horribelt betyg intill dess att nuvarande "sosse-horoskop" ersätts av en ny nationalkarta som kanske betonar andra strävanden än de materiella.

Det var också med Ketu-cykelns start 2022 jag tog några nya varv runt nätet i ämnet hinduisk astrologi. Det mest upplysande jag då hittade om månens norra och södra nod var från en kvinnlig indisk astrolog som ser på noderna som en axel som symboliserar den sublunära världen och dubbelsystemet Måne/Jord och dess förmåga att binda eller dra ner högre medvetanden i den lägre värld jordelivet representerar. 
 
 
*****
 
Alla civilisationer som undgått västerlandets fall ner i begränsande materiell/teknisk specialisering vet alltjämt att det finns mängder av själar eller livsformer utanför människans (ordinära) sinnesförmågor. Senaste tecknet var den flera år gamla filmen på en "Jellyfish UFO" läckt ut från en amerikansk militärbas i Mellanöstern. 
 
Militärens infraröda kameror fångade ett bisarrt föremål som helt obekymrat rör sig över det förbjudna området. Vittnen säger att det utsmugglade fotomaterialet bara är en del av cirka en halvtimmas visit av denna för blotta ögat helt osynliga "livsform" . Det finns fler arter runt Jorden än vi visste! 
 
Det här UFO:t väckte världssensation men i Sverige hördes knappt något. Expressen hade ett kort klipp från filmen men knappt någon kommentarer alls. Sverige är redan så NATO- och USA-allierade att vi beter oss som amerikansk militär som mörklägger och tiger ihjäl det som mörkläggas kan. Därför är det tur att podden Weaponized, som drivs av Jeremy Corbell (mannen bakom den läckta militärfilmen) och hans kollega George Knapp ägnade sensationen ett extra avsnitt just som Weaponized närmade sig sitt första fullbordade år. En aldrig publicerad episod klipptes om och kompletterades med nya diskussioner när nu filmen på "manet"-varelsen redan publicerats i annat sammanhang och blivit en sensation i de digitala (amerikanska) medierna. Den som inte föreställer sig något annat än ett "flygande tefat" kommer att blir förbluffad. 
 
Corbell och Knapp har i olika sammanhang spekulerat över om dessa livsformer inte bara är tankeläsare och förstår människorna (och kan kommunicera telepatiskt) utan också kan plagiera våra föreställningar och framställa sig själva på vilket sätt som helst så länge människans sinnen kan registrera det. Är den förfallna västmänskligheten på väg att återupptäcka Platons idealism - världen är inte materiell utan styrd av Idéer. Död materia är bara för dem som saknar förmåga att hantera den Intellektuella verkligheten på dess egen nivå. Obs. Gränsen är flytande mellan inspiration, intuition, fantasi och torftig materialism. VERKLIGHETEN har sätt att interagera med alla slags människor.

Bloggaren synes fortsätta skjuta sakfrågan framåt. 
 
Den preliminära rubriken lyder "Sverige i den sublunära grottans fångenskap". Men idén låg i DN-texten och Sveriges påstått "viktiga" perioder av politiskt samförstånd (höger/vänster) och deras underförstått oviktiga perioder där meningsmotsättningar blockerat den självgoda självbild även artikelförfattaren på sitt primitiva plan skriver under på. 
 
Båda platonismen och världens alla religioner vet att de högre medvetenhetsplanen (t.o.m. gudarnas) ofta beter sig som skitstövlar enligt den inskränkta moral som makthavarna bestämt ska gälla. Regerande borgare kan vara det mest förljugna Sveriges sett, med misstänkliggörande av förorten och dess försvarsvilja (statsminister Ulf Kristersson!) och omoral medan deras egna beslut är ofattbara solkiga. Tänk ett land som sätter nuvarande figurer att bereda lagar och effektuera dem (rasist-Jimmie och den där överviktiga njutningsmänniskan - glömmer alltid hans namn, måste vara väldigt obetydlig i andevärlden. 
 
I denna osynliga värld börjar en person under Ketus cykel i gynnsamma fall börjar göra sig hemmastadd. Ogynnsamma öden ser bara "halshuggning" och förluster i det världsliga. Förmågan att se den andliga möjligheten istället är svag eller outvecklad. Båda månnoderna är klassade onda, men ur motsatta perspektiv. Rahu-ambitionen är ett tecken på själens syndafall och förvirrade prioriteringar som speciellt en födelse till ett sekulärt land kan ge. 

Omvänt är Ketus halshuggning en öppning som möjliggör ett tillfriskande för människans högre själsnivå (utom för de ogynnsamma Ateisterna eller naturalisterna som inte ser klart). Ketu är i Indien förknippad med moksha, eller 12e husets befrielse från låga själsimpulser och den irrationella själens makt över människovarelsen. (12e motsvarar Fiskarnas tecken, det enda Vatten-tecknet som sammanhänger med Sattva guna (Ljusets eller insiktens kvalitet). 
 
Det klarnar alltmer varför hinduerna placerat sex eller "sängkammarens hemliga nöjen" i 12e huset. Det är inte sexfientligt men en påminnelse att inte degradera sig som svenska medier som söker binda folk vid sin lägre, irrationella själ eftersom detta är ett smart sätt för makthavare att regera i lugn och ro. Att "låsa in" sexualiteten i det "avskilda 12e huset" är också ett mjukt sätt minska dess inverkan på det samhälle som syftar till själens pliktuppfyllelse (dharma) så att nationen inte blir alltför vek och njutningslysten. 
 
Att 12e är ett reningsbad (Sattva guna) och att det finns en österländsk tradition att söka befrielse via sexuell praktik (tantrisk sex) är i min uppfattning en degeneration. Är det något mer än andlig självförljugenhet och en ursäkt för att fortfara odla de lägre sinnenas stimulans? Dvs. karma-yoga, de materiella gärningarnas sätt att förbinda sig med gudomen? 
 
Jag kan inte vara kategorisk här för jag har från de fem år i 20-årsåldern av daglig inträffade inträffade fysiologiska upplevelser tidigt under "kundalinienergins" uppvaknande (en process på några veckor i slutet av dessa fem år). Jag tror de första årens mer sporadiska meditationssittningar (dock varje vecka) var missriktade, men mot slutet satt jag inte ner med nyfikenhet om själens tidigare liv som motiv. De tidiga årens timslånga meditationer hade nu burit tillräcklig frukt och t.o.m. nattetid bröt nu enstaka tidigare liv-upplevelser fram - overifierbara förstås men mycket märkliga och helt utanför hobbys eller intressen. Utan någon strävan kunde nu den mystiska kundalini påbörja sin redan av den subtilt fysiska kroppen. 
 
Tidigare kommenterat: Vad i hela friden fick psyket att peka ut rötterna till en dåvarande kärleksaffär med en finlandssvenska till ett fattigt men lyckligt jordbrukarliv i Peru? Den fantasin var väldigt osannolik. Inget intresse för eller kopplingar till Sydamerika. Än märkligare när en annan nattdröm blottade annat material om våra forna förbindelser. (I drömmen ser figurerna annorlunda men Drömmaren VET vilka det är.) Den här gången, mycket närmare modern tid, fanns ingen relation alls, eftersom jag var en svart slav i Charlotte, North Carolina och kvinnan var husbondens dotter, en överlägsen nippertippa som helt ignorerade de svarta som jobbade utanför huset - en kolonialbyggnad som tydda på den franske expatriotens välstånd.

Efter att ha gått igenom drömmarna många gånger, inser jag att särskilt "nippertippan" var ett personlighetsdrag jag var medveten om i "nuvarande liv" men som förälskelsen slätade över (kärleken har överseende och förälskelsen bara blind). Eftersom horoskopet för detta livs version av själen var i princip identiskt med partiordföranden M. Andersson har jag långt senare haft rika tillfällen att notera att det faktiskt finns parallella karaktärsdrag (som mycket väl kan bero på Solen i maktsökande Stenbocken, men också omistliga tecken från Vågen).

Detta komplicerar den svåra frågan om vad som är själen och vad som är det bidrag astrologin sägs teckna. Svaret är kanske att det inte finns någon motsättning. I sin kärna är själen allt och alla men särskilt den grekiska stoicismen och många främreorientaliska religiösa riktningar av gnostisk typ uppfattades den jordbundna själen begränsad till sina dominanta förnuftsprinciper vilka är desamma som en aggregation av planeternas bidrag innan den väl påpälsade själsliga kärnan "landade" inne i den sublunära grotta som var det förkroppsligade livet på Jorden.

Norra och södra månnoden och idén Sverige då? (Nationalsjälens dominanta förnuftsprinciper kan ses som att hela befolkningens själar tillsammans ger nationalsjälen dess "tonus" och orientering" men studiet av noderna ger en astrologi som väl knappast ens existerar i Väst. Norra noden visar vilken landets "synd" eller "syndafall" är, varför vi ens har en samling själar som kallar sig svenskar. Södra noden indikerar det dessa själar lämnat bakom sig och som inte längre driver nationen framåt. 
 
I vissa fall kan Ketu istället betyda ett ovanligt land med stark strävan bortom den materialistiska dominans som Rahus utverkar. Rahu: dragningen ner i halvlivets grotta som flera antika skriftställare beskrev som någon själen suckar lättat när förvisningen är till ända och den högre själen får tillbaka en mer avancerade sinnesförnimmelse än den bleka som människokroppens organ tillhandahöll.
 
Många Nära döden-upplevelser innehåller upptäckten hur annorlunda den frisläppta själen upplever "synintrycken" förutom chocker som att man kan färdas i tanken/gå genom väggar. I en upplevelse jag är rätt säkert var utomkroppslig kunde jag se hela det kvadratiska rummet med ett 360-graders synfält. Vartefter jag insåg att jag såg hela rummet på detta skeva sätt, från en position nära taket greps jag, av omedelbart fruktan och störtade ner i kroppen som i en spiral. Vaknade flera timmar senare på soffan där jag suttit och mediterat. En helt udda och unik upplevelse som aldrig återkommit.
 
Attraktorn (Rahu) för Sverige vid tiden för Regeringsformen 1974 skulle kunna tolkas om en Atma Karaka, men jag har aldrig sett någon hinduisk astrolog medge att denna jättekontinent har odlat så många traditioner att vissa lärosatser verkar beskriva samma sak. Den planet som blir AK anses ju i högre grad än Solen peka ut vilken målsättning den till jorden komna själen har. 
 
Men Rahu som äregirighet är inte samma slags begär som AK om man ska vara noggrann. Rahu är specifikt den attraktion den sublunära världen utöver medan AK kan knytas till högre nivåer i vår individuella själ (polyteismen anger en oerhörd mängd själar och t.o.m. de fyra elementen är levande varelser i sig. Bloggarens val att skapa denna spretiga blogg kan fattas av allätaren Merkurius i Vågens 27e grad nått högsta gradtal av alla planeter på denna himmel. 
 
Men eftersom aptitens Måne stiger i merkuriska Tvillingarnas i öster kommer aptiten att vara av Luft-elementets art och dessutom inverkar Merkurius i avvägande Vågen (också Luft) på ett näringsintag som mer än väl matchar bloggens diet på mer än ett ämne, en filosofi, etc. Denna AK visar helt klart en själ med mer än jordiska intressen medan det lunära begärets Ketu i Jungfrun (ägd av Merkurius) på samma sätt färgas av Merkurius till något annat än bara "begär efter det jordiska" rätt och slätt.

Jag skulle tro att hinduisk astrologi smidigt skulle argumentera för att man visst kan se såväl AK som Rahu/Ketu (gå ner i världen/lämna världen) som själsmotivation men att, som alltid, en närmare tolkning visar VILKEN NIVÅ själen opererar på och hur själens karma uttrycker sig. Missa inte att hinduerna är medvetna om Ketus anti-världsliga orientering och tillåter inte Ketu att tjäna som AK.
 
Jag har som ett blindstyre först nyligen fattat hur "halshuggna" Ketu i egna 10e karriärhuset förklarar hur jag överutbildat mig i filosofi och likväl slutat som arbetslös under fleråriga perioder. Jag valde kompetens i just det Sverige och dess arbetsgivare inte vill se i befolkningen eller de anställda: filosofin ("kärlek till vetandet") som den generella förmågan att tänka och förstå. Obelästa arbetsgivare fruktar belästhet och tror det är en fördel för företaget med en medelmåtta i toppen och rejäla svennar därunder.
 
I Sverige gäller det som alltid i länder som ideologiskt virrat bort sig kapitalismens metod att dela upp arbete i små uppgifter som inte kräver så mycket förstånd och därmed kan lönesättas därefter. Detta minskar dessutom risken med pyramiden med medelmåttan på topp och verkligt småfolk därunder.
 
I dessa krigs-  och NATO-propagandans tider ser man perfekt hur den svenska överheten söker binda upp befolkningen i små och falska tankar. Krigsrisk är bara realistisk för absolut otänkande. Bloggade i januari om gurun som provokativt hävdade att tio procent" medvetna meditationsutövare skulle få folksjälen att spontant börja ifrågasätta det militärindustriella komplexets och våra politikers destruktivitet (han använde hela världens befolkning i sitt exempel). Men tyvärr är Sverigekartans filosofihus nr 9 så svagt att vi aldrig kommer att nå den kritiska massan 10% om man nu tar den framlidna guruns påstående på orden.

Bloggarens horoskop är tydligt som exempel men svårare blir det med Sverige-kartan, just för att Ketu inte verkar fungera som annat än en sekulära nations nej tack till hus 9 som stort tänkande, som filosofi eller som religion (Sverige, världens mest sekulära och avkristnade). Många inlägg det senare året eller två har handlat om samma sak, men i termer av positiv världslig eller sublunär äregirighet blir därför det tvivelaktiga 3e intellektshuset den överförenklade människans val av "naturen" eller som ideologin naturalism som Ateist-sekten Humanisternas förskönande omskriver sitt ärende. 
 
En så begränsad folksjäl är resultatet av en lång historisk process. Folket snickrar och förskönar sin bostad och sen gör de om det igen eftersom tankebanorna är så låga. En polare är inne på tredje hustrun och samma repris igen: "bonda" genom att pyssla med sitt gemensamma boende, men därefter tar visionen slut. Vägen till hus 9 inte favoriseras av de själar som till att börja med skapat och nu vidmakthåller den historiska idéström över tid som kan kan kalla vår folksjäl.

Nationalkartan har kallats ett paradexempel på
självdestruktivt styre och ett okritiskt folk

Vad denna aggregerade kollektivsjäl lämnar eller söker frigöra sig från (Ketu) vid Regeringsformen 1974 är rätt skrämmande: Ketu halshugger eller undertrycket Saturnus vilket på en simpel nivå betyder undertryckande av fattigdom - Saturnus som socialklass är arbetarklassen. Man kan läsa detta som att Sverige inte har någon annan religion än bekämpa det gamla Fattigsverige, här är socialdemokratins absoluta fiasko i dess falska jämställande av religion med den utsugande överklassen (marxism). Men på ett högre och mer filosofiskt plan representerar inte Saturnus slitsamt arbete i underklassen utan den gudomliga all-omfattande Intellektet. För att direkt relatera till en så abstrakt realitet skulle dock något annat i öster behövas än Vågen i Passionens kvalitet. 
 
Den här bloggaren driver en idag föga läst blogg utifrån en Tvillingascendent vilket inte tillhör Passion utan Ljusets eller den genomlysta kunskapens kvalitet. Därmed blir Saturnus, det Stora Intellektet självt, ägaren i 9e filosofihuset, och den trenden har setts sedan Sideriska startade 2009. Men det allt mindre intresset för ytliga kändisar gör att mängden filosofi tydligt har ökat. Bloggaren är närapå den enda som saluför verklig klassisk filosofi på ett populärt sätt, hans 9e husägare Saturnus står i det världsligt starkaste läge (gradexakt i väster) och förmedlar därmed 9e huset i sin renaste form via 7e husets opposition till och stimulation av hans Tvillingascendent och -psyke (Månen i öster). Det var drömmen om flygvärdinnan (Månen/anima-gestalten i Tvillingarna) som öppnade för denna läsart som bekräftas av hur bloggen utvecklat sig.

Jämför detta med Sverigehoroskopet, där Merkurius, ägare till 9e huset, visserligen står i det privilegierade 5e huset men där landets logiska tänkande störs ut av den rikedomshungrande Jupiter som inte alls favoriseras som dominant princip i kartor med Vågascendendent. När sedan Sveriges samlade "smarthet" har en stark koppling med Saturnus (de gästar båda den andres positiva hemmatecken) men "halshuggaren" Ketu slår ut 9e så drabbas även Merkurius i lyckosamma 5e maximalt. Jakten på en ond rikedom (verksamt ond Jupiter) och Ketus dämpning av i samvetshuset gör de läs- och räknekunniga svenskarna till samvetslösa lycksökare. 
 
Och de som med nöd och näppe kan läsa och räkna efter fördumningen av yrkeslivet i små nischer, dvs. Månen eller det ordinära folket, denna grupp har i 11e steget framom det 5e korrupta lyckohuset som ett virtuellt 11e idealhus. Bloggen har tidigare funderat över om invandringen nu är så stor att hela medelklassen ska sorters till det korrupta 5e huset och den nya, närmast kastlösa underklassen ensamt ska beskrivas via Sverigekartans Måne. 
 
Enkelt folk utan förmåga till högre analys är helt duperade (Månens fundament Mars står svagt i 8e onda dödshuset) och går precis dit 5e husets herrar önskar till följd av t.ex. invandrarnas ängsliga stirrande mot 5e som deras idealhus. De är grundlurade av sitt nya länd men framhärdar i lojalitet. Folket är på såg låg fattningsnivå att de bara imiterar de som det visuella 5e huset visar upp. Lite reklam och svensken är total torsk. "Billig! billig! billig! abonnemang" - telecom-bolaget har efter många år bytt ut den förnedrande invandrarklichén i sin reklam men bildspråket fortsätter skrika ut den fördummande människans preferenser - lättsamt strandliv och snabba motorbåtar. Svenska invandrare som Stockholms stureplansstekare och deras lyxleksaker. Femte huset för ekonomisk elit smittar de månstyrda svenskarma och eliten kan därmed sägas direkt ansvariga för skjutningar och kriminalitet i förorten.
 
Ett sådant land är helt enkelt chanslöst eftersom överheten helt styr kunskapsnivå och inte minst medieägarna (Jupiter+Merkurius).

Detta inlägg är ännu ett som rekapitulerar det ofta sagda men det förklarar varför Sverige är ett dött land utan utsikter att få följa med in i Vattumannens tidsålder och ett nytt postkapitalistiskt paradigm. Se hur den verksamt onda Jupiter för stor rikedom är själva basen för den svenska folksjälens strävan (Rahu) i den lägre intellektualitetens 3e hus, ett av de onda husen, men av hinduerna rankat som ett "förbättringsbart" hus eftersom intellekt och medier kan gå från att vara lögnare till äkta sanningssökare. Därav zodiakens komplementpar 3an och 9an. Men gissa! Den nionde sektorn har den svenska överheten (i hus 5) knäppt av för att aldrig något gott som hotar fåtalets huggsexa måtte komma ur detta land av själar som sålt sig billigt.


PS. En alldeles utmärkt historik i DN om Taylorismen och kontrollsamhället (dömt att låsas in bakom betaldörren inom ett dygn). Doktrinen har tydliga kopplingar till Sveriges-kartan modell 1974, En undertryckt Saturnus och en upphaussad och lycksökande Jupiter visar att gamla Sossesverige och det nya helvete landet blivit länge saknat fungerande balans mellan plikt och frihet. 
 
Texten börjar med en svag analogi och startar sedan om i tech-information: folk vill åter till kontoren efter Taylors "rationella" övervakningssamhälle återkommit i datorerna hemarbetare använt (ett uttryck för det bloggen kallat "it-fascism"). Sen byter artikeln stil och blir historisk och för att återknyta till taylorismen nu gömd i datorerna som Egyptens moderna Horus-öga i skyn (överhet ser slaven, som reaktion sluter människopsyket sig och blir sjukligt).


Taylor synades på den här bloggen för tio år sedan:

Den värsta människan någonsin (Värre än Hitler!)


PS2. Inlägget följs snart av ett skrivet några dagar senare och de kommer att överlappa varandra en aning. Bloggarens falla-i-vatten-episod kommer att upprepas men nu knytas till månens noder.

Inga kommentarer: