Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 februari 2024

Svensk demonisering av Putin fick ny kraft av intervjun

Expressen är sist på bollen att kommentera Putin-intervjun, men så har de gjort sig mödan att leta upp en struntviktig pensionerad professor (Kristian Gerner) som dumförklarar Putins inledande 20 minuters "historielektion".  Som vanligt kan man förmoda att en föredetting inom området skruvar sin respons lite extra för att återuppleva sin krafts dagar. 

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/putins-historieforelasning-ar-rena-tramset-/

Astrologiskt tillhör Gerner dessutom petimätertypen som inte klarar andras framställning om de avviker från hur han själv pga. geografisk belägenhet, kommit att sätta samman data. Sol i Oxen, Månen i hyperkritiska Jungfrun (Jord/Jord) kan ge sådana här kommenterar som skjuter över målet och skapar frågetecken om vem som är auktoriteten, en "rysshatande" svensk historieprofessor (med all historisk partiskhet i bagaget som kan misstänkas) eller Putin (som naturligtvis också har en historiesyn att redovisa). 


Svensken har notabelt Mars i 90-graders attack mot sitt eget sinne, vilket tidigt på bloggen noterades i samband med några särskilt missunnsamma och elaka journalister (varav en, i Expressen, blivit riktigt läsbar med åren). Hos historikern ses samma missunnsamhet ("rena tramset") utan ens den akademiska välvillighet som tydligen försvann med pensionen.

Och hur signifikativt är det inte att även den svenska besserwissern visar sig ha Putins konjunktion av Solen (eminens) och historieplaneten Saturnus! Även Putin visade sig i intervjun vara en torr besserwisser. Hade bådas födelseklockslag varit kända kunde man på basis av Tiden själv avgjort vem som producerade det mest korrekta narrativet ("historiekunskap")!  (Se föregående inlägg) för Putins "naturliga horoskop".)

Som den naturliga zodiaken presenterar det har Putin en smartare Saturnus (i ett sattviskt, ljus- eller kunskapsorienterat tecken. Svensken har sin auktoritetsplanet i den klassiskt rigida och maktsökande tamas- eller mörkerorienterade teckentypen. Den träder alltid i kraft när någon försöker rubba riktmärkena i det egna landskapet och fungerar utmärkt i försvaret.

Gerners enda funktion i Expressen var uppenbart av propagandaart, eller snarare motpropaganda eftersom Väst inte tror någon talar sanning längre. Misstro är typiskt Lögnaren eller en kultur som bärs av Lögnens ande - en existerande demon av så väldiga, ja kosmiska proportioner att ingen människan kan anamma den fullt ut utan att sprängas i bitar. Den fattas enklast som en kollektivistisk ande, hela kulturer kan vara självförljugna och hycklande - som den svenska "förträffligheten", en självgodhet som bygger på partiska framställningar vilka ett okritiskt folk lätt sväljer.)

Begreppet Lögnens ande är judiskt (kallades senare "den onda roten" när rabbinismen på 200-talet ersatte den nu skingrade grupp, de asketiska och mentalt hyperdisciplinerade esséerna, som bloggen ofta uttryckt fascination för). Men se även den grekiska tänkaren Empedokles om de kosmiska krafterna Kärlek och Stridighet eller kinesernas Yin ochYang.

Yin/Mörkret är visserligen inte hat, krig eller missunnsamhet, men "självkorrumperar" i ledande position och tvingar Yang/Draken att träda fram och strida för att markera hur världsordningen är beskaffad. Ingen i Mörker kan leda, enbart den ledd av Ljuset kan se Vägen framför sig. Sideriska har tidigare frågat sig om den indiska triguna-läran (3 kvaliteter) är besläktad med yin/yang-konceptet. 

Argumentet är att indiernas mellankvalitet (Rajas/Passionen) i princip bara är det laddade fältet mellan polarna Ljus och Mörker, skenexistenser (därför rankas människan på jorden som en i huvudsakligen rajasisk dagslända). Psykologiskt är den rajasiska människan ömsom habituerad och fast i sina föreställningar och ömsom vaken (i Ljuset) för det vart Vägen bär. Astrologin innehåller så många nyanser att det är lönlöst att skriva en handbok om alla varianter...

Legenden om den sanna ledaren, Draken, har bevarats i oraklet Ji-Jing,kapitel 1 och handlar förstås inte om att kvinnor inte kan leda, annat än om deras "kosmiska stoff" också är av yin-typen, en följare ska inte aspirera på att bli ledare, alla har sin Väg utstakad. Astrologin råkar vara en av antikens bästa metoder för att se vem som är "the right stuff" för en given roll. Och dessutom har den överlevt i alla år.

På temat Ljus/Mörker måste sägas att även om den VERKLIGT TUNGA INGRDIENSEN på både Gerners och Putins himmel (Solen+Saturnus) favoriserar den senare kompenserar i någon mån den svenske historikerns rörliga Tvillingarna med flera utmärkta placeringar. Intellektets Merkurius och myckenhetens och lagerkransens Jupiter (professorstiteln). Mars är turbulent men gynnar den diskriminerande sidan av intellektet - felfinnaren. Den kan vara så överutvecklad att individen inte håller med om nånting men den prognosen kräver exakt födelsetid. Men all denna förutspådda vitterhet (via Tvillingarna) rår inte på Solen+Saturnus i dess preferens för att leva i det förflutna. 

Här spelar ju tidens Saturnus in, men Putin har den i ett ljust tecken som per definition söker insikt och inte enbart ett återberättande av gamla lagrar. Oxen som symbol är i Mörker, Jungfrun i Ljuset och det gör Gerner extra dubbel med Solen i Mörker och Månen i Ljuset men som bara kan reflekterar de insikter Solen i Mörker gör. Det finns därför en osäkerhet och Solen med Saturnus tenderar att stanna i det förflutna så att kunskaperna blir nattståndna och ersatta. Det går att analysera rätt långt utifrån enbart dygnet, om man är på vänskaplig fot med gudarna (bakom planeterna).

*****

Bloggaren är allra minst specialist på Centraleuropas instabila historia, men måste fråga sig om inte Putin själv, för att hålla Ukraina/Polens komplexa turer hanterbara, förenklat snarare än missrepresenterat den historiska processen?

Lekmannen som inte tappade bort sig helt (likt intervjuaren Tucker Carlson) fick en god bild av dragkampen det historiska område som nu kallas Ukraina varit utsatt förr. Östra Ukraina, det historiska Galizien som före en kort tids självständighet varit i händerna på både Polen som Österrike (och efter 1945 del av Ukraina) är, vad jag förstår, kärnan av den nazisympatiserade region Putin av historiska skäl ogillar. 

I intervjun förklarar han effektivt och ekonomiskt nazistämpeln med Polens agerande efter Hitlers snabba erövring av landet (Putins tal om "denazifiering"). Putin kunde sitt material och refererade tydligt tillbaka till saker han redan sagt. Som tidigare noterat: Putin hade blivit en perfekt historielärare med sin förmåga att förenkla och klargöra de stora dragen, men nu spottade kosmos fram honom i en tid som dessutom favoriserade världsledare...

Allt var glasklart och tydligt för en amatör. Sedan började svensk media förlöjliga Putins historiska kunskaper. Man riktigt ser Propagandaapparaten kicka in i syfte att ännu en gång kollra bort de lättlurade svenskarna, och underblåsa rysshat. 

Det här landet sjunger på sista versen, nu när det tagit Aggressorns sida snarare än Framtidens. Jag VÄLJER att tro att Putin representerar framtiden med sitt tal om hur lönlöst det är att söka hålla solen tillbaka när tiden för soluppgång kommit. Det handlar om en helt ny världsordning med USA som föredettingen som ingen längre vill ta efter. 

Sverige valde att krypa in under NATO:s kärnvapenparaply och valde därmed så korkat som möjligt är. Tacka det för vårt historiska arv som obildade drängar, var till mans och oavsett klasstillhörighet. Att flytta en sådan Spelare framåt på brädet är ingen enkel sak, som folkbildningens förespråkare Konfucius sade för 2500 år sedan: folksjälen växer ohyggligt långsamt - som trädet på bergets topp. Fatta hur långt efter Kinas mentalitet dagens Sverige är, som ännu inte ens fattat grunderna för den goda civilisationen.


Inga kommentarer: