Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 februari 2024

Sverige som USA:s 51a delstat - är bloggen seriös?

Svar på rubriken är både ja och nej. Vissa inlägg tillkommer på en intuition eller en emotiv reaktion på dagsnyheter. Uttrycket förekom först i bildlig bemärkelse men har upprepats med den till synes seriösa frågan om Finland blev den 51a delstaten i Förenta Staterna och Sverige därmed den 52a.

I föregående inlägg villkorades den affektiva tillvitelsen:

När beskedet ges från USA att Sverige är en ny cell i denna aspirant på världsherraväldet ytterligare om fånigt trendkänsliga Sveriges "nästa öde" - vilket dock kan ändras med presidentvalet.

Men tittar man på https://www.alliansfriheten.se som kämpat i motvind i 9 år medan landets korrupta elit drar oss mot nationell upplösning (såå Ryssens fiende vi gjorde oss och själva bidrog till vår avveckling i historien!), så har flera av Alliansfrihetens poster i år påmint om vad svenska medier (vilket de noterar) inte alls vill skriva om. Jag såg en enda liten text i någon tidning för ett par månader sen. Intressant är att sajten berättar att Sverige till skillnad från Danmark och Norge mest verkar lättade att få släppa landet till USA-militarismen att göra vad fan den vill med.

Jag talar om DCA-avtalet där Ulv-regeringen Kristersson öppnar 17 områden i landet till amerikanska krigare och det verkar som atomvapen förr eller senare kommer att stå på svensk mark. Detta är inte längre ett självständigt land, det är en USA:s bortre provins. 

Därmed kan man verkligen betrakta Sverige som en parodisk lydstat under en pervers jättenation som likt Elon Musik inget hellre vill än förstöra facken eller folk i samverkan, vilket den amerikanska sinnessjukdomen alltid uppfattar som kommunism. USA är tydligt märkt av sina egna historiska brott. USA:s credo: There can only be One.

https://www.alliansfriheten.se/om-avtalet-inte-ar-forenligt-med-usas-operativa-militara-behov/

DCA är en amerikansk förkortning men jag hittar ingenstans i svensk text förklaringen (typiskt nog primärt en ekonomisk akronym "dollar-cost-averaging". Att inte ens i svenska avtalet finna termen som förkortning eller utskriven, visar Ulv-regeringens smusslande för att kunna smyga utförsäljningen av Sverige under folkets radar!

Man måste gå till smussel-Sveriges rakare granne Finland för att få en förklaring!

https://um.fi/defence-cooperation-agreement-with-the-united-states-dca-

https://www.alliansfriheten.se/avtal-om-forsvarssamarbete-dca-mellan-usa-och-sverige/

(Det svenska avtalet nämner NATO Sofa, så det är möjligt att vi väljer att använda en äldre beteckning.)

DCA-avtalet som USA/Finland förklarar varför Bonnier ljuger sig blåa om sin expansion i Österbotten, Finland:

https://siderisk.blogspot.com/2024/02/bonnier-dn-och-den-antika-judiska-laran.html

Bloggaren tror sig ha slagit huvudet på spiken i Bonniers expansion in i Finland som lögnaktig täckmantel för USA-intresset för att radera Ryssland från jordens yta. Smusssel-Sverige var det. sådana kräk att Sveriges största dagstidningen inte ens vågar berätta varför de etablerar sig i just vid Bottenviken. Det är oklart vad Vasa hamn har för "olika bruk" som Wikipedia uttrycker saken, kanske för att slippa lista ett militärt bruk. (Men hamnen verkar väl liten...)

Det Tredje världskriget kommer att äga rum högt upp på norra jordklotet. Om inte Naturen hinner först, stänger av varmvattencirkulationen i havet och kyler ner det här förverkade området med 30 grader - en gammal käpphäst under bloggens dystopiska stunder.

Ett är säkert: inga UFO-väsen kommer att rädda mänskligheten från sig själv. Det finns så mycket liv i universums många dimensioner att homo sapiens kan kvitta i det stora hela. (Jesus märkliga ord: "I min Faders hus finns många boningar.") Mixen av djur och intellekt var helt enkelt ett av Naturens dummare påfund.

 

Tillägg

Utan något orsakssammanhang levererar ojämförbart mer kunnige Jan Guillou ett par timmar efter detta inlägg en "inlaga" som också kan läsas som att Sverige sålt ut sig! 

Han påpekar att avtalet inte har med NATO-medlemskapet att göra, vilket ser ut som ett påpekande av "fel" tagg på detta inlägg men texten kan omöjligt kan ha skrivits och publicerats så snart efter denna. En synkronicitet med andra ord.

Dessutom bör alla veta att USA riggar alla sorts illusioner, NATO är bara en symbol för dess globala maktambitioner ("friheten" att dansa efter USA:s pipa). Jämför CIA som numera har så dåligt rykte i världen att USA hellre riggar falska NGO (icke-regeringsanknutna organisationer) för att göra skitjobbet åt dem. Jag har nämnt alla NGO:s som enligt dokumentärfilmaren Oliver Stone plötsligt poppade upp i Ukraina lagom till västvänliga Maidan-revolutionen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/O8w761/sverige-har-frivilligt-underkastat-sig-usa

Inga kommentarer: