Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 februari 2024

Var Navalnyj orealistisk fanatiker, vad är då Ebba Bush? (Kommentar till Dagens Eko)

Den 21 feb 2024 publicerar P1/Dagens Eko en underhållande analys om vilka strategier Ebba Busch använder för att alltid landa på fötterna. Tjugo minuter väl använda! Jag sammanfattar punkterna här men det är resonemanget som är Eko-poddens behållning.

https://sverigesradio.se/avsnitt/ebba-buschs-fem-metoder-for-krishantering

* konfiktradar
* accelerera
* avledningsmanöver
* grävlingsmetoden (biter sig fast, t.ex. husaffären)
* kasta-andra-under-bussen (Adaktusson/Ingerö/Skyttedal)

Sideriska har redan skrivit fler inlägg än hon är värd och redan snuddat vid podden. Politikern är samvetslös, en manipulatör, väljer alltid strid framför flykt och hon lyckas eftersom hon spelar på andras empati (den gråtmilda triangeln i Vatten-elementet har kommenterats i många inlägg).

Den podden lockar till ny granskning av sinnelagshoroskopet (Månen som utgångspunkt). Eftersom två tredjedelar av alla svenskar lätt duperats av nyhetsförmedlingen om Putin som mördare av den rabiata och ombytliga Navalnyj ger det här kompletterande perspektivet av Busch psyke en förskräckande insikt att svenska folket är så avtrubbat att de släpper fram vilka principlösa tokar som helst. Det intressanta podden nämner, om Busch vanliga avledningstrick genom dissociativa ämnesval för att vilseleda publiken, ja t.o.m. vilseledande klädvalen, inget av detta är egentligen medvetna strategier som podden tycker sig se. 

Det är tvärtom bristen på mental disciplin som så ofta hörts i hennes lögner och felaktigheter som dominerar. Månkartan mer än gränsar till psykisk sjukdom, det är en kombination av obevekligt självhävdelsebehov, egots galenskap som styr den här showen, åtminstone om man flyttar tidpunkten med bara 20 minuter. Det är den värsta sortens psykopat-karta eftersom det myckna Vattnet samtidigt duperar massorna att hon är "kvinnligt mjuk". 

Psykkartan visar också att Solen i härsklystna Stenbocken står i 7e huset och att psyket upplever sig vara i händerna på "den Andre" (varning för låg självkänsla). Och är det något Månen i instinktiva Krabban behöver, är det att bli ledd av en god Sol och här är fullmånen tydligen väldigt kritisk för självkänslan.

*****

Inte bara fullmånen gör dygnet som helhet skakigt. Busch Mån-Krabba vid 8:45 och tidigare födsel ger en intellektuell Måne i Tvillingarna som dock inte övertygat den här bloggaren om någon släktskap (hans egen Mån-Tvilling är mer stabil och åtminstone genomsnittlig).

Nästa kris detta dygn är att Krigaren byter tecken 12:20, lämnar sin visserligen extrema martyrtendens i Fiskarna. Där stärker girighetens demon Rahu på sitt sätt den annars svaga Mars i detta Vatten-tecken (Jupiter förblir förstås i Vatten och förklarar varför alla tycks förlåta Busch hennes övertramp, förorsakade av andra horoskoppunkter).

Hypotetisk karta, Mars når Väduren

Men smaka på den här: vad bättre än en hetsig Mars i hemmaläge i Väduren (Eld) - den näbbiga och närmast skrikiga Busch (som uppenbarligen genomgått röstträning och nu istället talar med en onaturligt låg ton) passar perfekt med ett psyke med en sådan barnslig ego-hävdelse. 

Denna starka Mars ger typiskt oförmågan att pudla, tvärtom strategin att "accelerera" ännu mer vid risk för det lättstötta egot. Väduren är debutanten eller det nyfödda barnet och något äldre inlägg kommenterade just "baby Busch" i något avseende. (Kanske Mars-Väduren har övervägs tidigare men bloggen är så många tiotusentals sidor stor att det är omöjligt att minnas allt som diskuterats.)

Den här mycket troliga födelsen efter lunch har förödande konsekvenser för moral och sanningshalt. Mars äger nämligen den viktiga Saturnus i marsianska Skorpionen. Bara det att fundamentet i psykets dröm om makt (10e huset) hamnar i dissociativ kontaktbrist (det hinduiska 6-8-förhållandet) till stil- och formplaneten. Det här är ett bra tecken på att bloggen tillskriver för mycket medveten avsikt när den uppmärksammar hennes klädval. 

Det verkar snarare som att kvinnan har noll koll på vissa av sina udda manifestationer (ämnes- eller klädval). Omedvetet kanske den onda slugheten finns att lura publiken att spåra ur (ologiska ämneshopp), men egentligen är det bara den omoral och principlöshet som uppstår när Saturnus inte är bergfast samtidigt som så mycket Vatten eroderar det lilla hälleberg som fanns till att börja med. Jämför Busch kusliga förmåga att få kd:are att lämna partiet.

Att det råder främlingskap mellan Saturnus principfasta moral och disponentens egocentriska behov att visa framfötterna, innebär inte att konflikten mellan Vatten och Eld avlyses. Tvärtom, det är just kvinnans patenterade osundhet som skapar "det sensationalistiska syndromet". Eftersom Mars/Eld är basen här, är det en positiv sensationalism, korttänkta journalister var i början hänförda. Ebba var ju så "mediamässig" (ett annat sätt att säga "snygg"), hon "gick genom tv-rutan", och så vidare. 

Men missa inte Eldens förmåga att ånga bort Vatten, eller i detta fall: alienera omgivningen (och kasta misshaligt folk under bussen). I händelse av en mycket trolig Mars undergräver den här karttypen sig själv.

En annat och tidigare kommenterad position är förstås intellektets Merkurius som ur sinnelagets perspektiv nu innebär ytterligare en 6-8-relation eller en frisk och sund intellektuell verksamhet inom den psykiska (Månen) verkligheten. Detta är ett precis lika galet psyke som Navalnyj, men med turen att ha fötts i ett mer permissivt land än Putins. Se hur länge Ebba Busch:s politiska missgärning tolererats! En värre bedragare måste man gå till SD eller möjligen dagens M för att hitta.


Tillägg

Ekot publicerar poddinslaget klockan 05:00 och se hur den sublunära sfären representeras: Månen träder just in i Krabbans 1a grad (se mer om denna Mån-Krabba i föregående inlägg om Kristersson till Budapest). Kan det vara så att Busch faktiskt födelse inträffade ungefär mitt på dagen? Publiceringen matchar åtminstone Sideriska långkörare om "Ebbas karta och skandaler"


I politikerns sinnelagskarta tonas Venus betydelse ned i det subjektiva psyket. Det kan till och med så vara att 6e fiendehuset säger att Ebba varit vagt men smärtsamt medveten om att en kvinnokropp är ett hinder för egots extrema vilja att bli något och bekämpa upplevelsen att Solen (identiteten) ligger i händerna på "den Andre". Minns hennes korta äktenskap (bloggaren har fler exempel på "manshatiska" kvinnor med Solen i 7e, baserat på känd födelsetid och inte bara en psykascendent).

Men med Ekots publicering aktiveras Fiende-motivet. Över Radiohuset i Stockholm stiger kl 05.00 Skyttens 8e grad och berör kartor med en befolkad Skytt. Busch bör därför uppleva obehag eller fientlighet i podden. Ser man publiceringen ur månperspektivet är den en "dödare" eftersom Skyttens informationskraft här skjutsar in Krabb-Månen i 8e dödshuset och även den vägen rubbar politikerns psykiska välmående. Jag tror inte en människa med politikernas intellektuella förutsättningar kommer att kunna hantera den här krisen, publiceringen siar om vägs ände för rollen som KD:s partiledare.

Publiceringens horoskopet är väldigt likt det för Ulven Kristerssons besök i Budapest. Men redan denna onsdag har Venus nått fram till konjunktion ±1° med Olyckan (Mars). Venus rör sig tydligen mycket långsamt för tillfället. Så inte bara Sveriges namnunderskrift för NATO-medlemskap tjänar som gott exempel på att vi f.n. är inne i en period av "Sveriges Lilla död". 

Ebba Busch i egen hög person är en annan av kosmos manifestationer över ett av landets lågvattenmärken. Bemärk att detta är första gången sedan "nya" Sverige föddes 1974 som Saturnus spetsar till den verksamt onda Jupiters storcykel. Landet kommer inte att leva länge nog att ännu en gång uppleva samma punkt i hinduernas cykliska tidsuppfattning. Smaka på det: född svensk till den här nationalsjälens allra svartaste tid. Vilka har de nu levande svenskarna varit ett tidigare liv, för en så usel lott skulle tillfalla dem kollektivt?

Inga kommentarer: