Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 februari 2024

Svenska vapen: har landet i det fördolda gått in i USA:s krig mot Ryssland?


Till att börja med: detta är inte en pro-Putin-konspiratorisk historia utan Expressens återgivning av en spridd nyhet.

https://www.expressen.se/tv/nyheter/varlden/saabs-vapen-bakom-tros-ligga-bakom-massiv-explosion/

Jämför:

https://www.eurasiantimes.com/its-confirmed-ukraine-combat-deployment/

USA har inte ens givit Ukraina en ny packe pengar för att döda sig själva för USA:s kriminella list i maktspelet. Sverige visar sig en allt värre fiende till Ryssland och frågan är hur omfattande Sveriges Lilla Död (2022-25) kommer att bli. 

Så här långt har bloggen bara redovisat småpotatis. Och om inte nu, så vad som Stora Döden med start 2036? Ryssland har ett långt minne vilket jag nyligen påminde om, i samband med det ryska horoskopets Tidsherre Saturnus i sitt världsligt starkaste läge i väster:

Putins historieversion, en domsprofetisk typ, samt mer om Algol

Världsnyheten att Sverige bistår med amerikansk-svensk krigsvetenskap i detta läge måste testas mot nationalhoroskopet. Sveriges Sol i Vattenbäraren möter ju Vattenbärarens härskare Saturnus (Döden) i transit vid denna tid. 

Världen nås den 14 februari av ett videoklipp från dagen innan - hur ser den dagen ut, dubbelexponerad på Sverigehoroskopet? Liknar detta den vitt spridda nyheten att Sverige är ett islamhatande rasistland (som så typisk och träffsäker eftersom Saturnus i Solens tecken får landets livskraft/rykte att svikta)?

Med antagandet att videoklippet på X ger ukrainsk tid +2 17:25 får den 13e gälla som händelseascendenten. Men i händelse av fel tid kan man falla tillbaka på midnatt (00:00) vilket olustigt för Sverige ger samma rollmask som Sverige har, den fabulösa men falska Vågascendenten som dominerar Sveriges medvetande så till den grad att vi lär bli sist i världen med att genomskåda nyliberalismen som härskarnas sätt att suga ut land och folk. 

Not. Ett viktigt 75 minuters avsnitt av podden Starta pressarna om den svenska nationalekonomins verklighetsfrånvända tokeri (mest känt för högersossen Magda Andersson klängande vid överskottsmål och "neo-klassiska" teser, nu årtionden efter sin tid och bevisat felaktiga).

Jag tänkte under lyssnandet på Sverige-horoskopets handelsmannaredskap Vågen som landets tecken utåt, alltmedan deltagarna utmärkt beskrev nationalekonomins grunder och slutsatsen att dessa räknenissar sysslar med ren pseudo-magi - deras "vetenskap" stämmer inte ens med verkligheten. Folket far illa medan banker och andra skurkar berikar sig.

Minns här att Sveriges ekonomistiska Venus, Vågascendentens härskare, vilar på en extremt usel bas: konjunktionen Saturnus/Ketu. Här är grunden till Sveriges "död" av skilda magnituder vid olika tidpunkter.)

Men 17:25 är dock en tidangivelse och den ger kanske ett tyngre omen: denna dag har Solen i passage (transit) debuterat i Vattenbäraren och är därför den mest pinsamma perioden för Sverige (nämnd i inlägg de senaste dagarna). 

Det faktum att X-posten inte går att översätta och i övrigt inte verkar fungerar tyder dock på att det är en blockerad rysk användare och att 17:25 istället är enligt rysk tidszon (+3). Men hör här: detta spelar ingen större roll för Sveriges ev. moraliska brott. En timma hit eller dit spelar ingen roll för det verkligt intressanta "krigsbrottsominat":

I alla traditioner utom den indiska (lustigt nog) skulle Mars
natala och transiterande förbindelse i 7e graden vara av vikt.
Särskilt då Mars fingrar på Sveriges asc-härskare Venus i 7e graden.

Explosionen inträffar med den Sveriges ascendenthärskare Venus i transit som likt en korkad jungfru som skyndar ikapp transiterande våldtäktsmannens Mars i Stenbocken (Sveriges inrikes affärer eller ev. privata och inte offentliggjorda affärer). Ett krigsbrott eftersom vapnet inte ens är "offentligt i bruk" ännu.

Dessa transiter stämmer med att Sverige, som nyligen nämnt, dessa dagar går in i det mest förhöjda läget av sin "Lilla död" (Saturnus). Och som sagt, även Solen har denna sena eftermiddag gått in i Vattenbäraren och bildar en gles konjunktion med transiterande Saturnus. Detta drama i Sveriges 5e elithus påverkar alltså våldet bakom Sveriges fejkat balanserade Vågascendent i det icke-officiella 4e huset ("icke-officiellt" - 4e är motsatsen till horoskopets 10e officiella regeringshus som bedöms sida vid sida med 5e elithuset, fordom "kungahuset").

Det här kräver lite tänkande om man inte är van att läsa och tolka det himmelska ödesskriptet som hela och sammanlänkade gestalter snarare än osammanhängande enskilda placeringar. Men Sveriges karta är definitivt sammanknuten med detonationen i östra Ukraina och Sverige är således sedan några dagar i ett icke-deklarerat krig med Ryssland! Var svenska folket verkligen så ont att det önskade sig detta, eller är det återigen blålurat och överkört av Makten och Kapitalet?

Någon som har lust att återvända till inläggen om branden som förstörde en töntattraktion på Liseberg? Jag släppte frågan om terrorism utan analys, men här kanske fortsättningen just har serverat sig själv? Rubriken, den första av två den 13 februari, förklarar sig nu. Oceana-attraktionen som gick upp i rök var ett Ödets förekommande gensvar. (Ibland kommer svaret före frågan.) Allt låg "i luften" samma dygn vilket kanske stöder Vågascendenten som förkastades.

Sensationalismens lilla död i Göteborg


Tillägg

Såg efter denna publicering vad jag helt missade i måndags (hela förmiddagen upptogs av skrivandet om Lisebergs-katastrofen):

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dwygXz/saabs-budgetbomb-har-levererats-till-ukraina-enligt-di

 

Inga kommentarer: